جوان و اخلاق (خودسازی، آسیب ها و آداب معاشرت)
اسلاید 1: جوان و اخلاق (خودسازی،آسیبها و آداب معاشرت ) احمد رضائی
اسلاید 2: تعریف اخلاقاخلاق جمع خلق به معنای سرشت ،خو و طبیعت است. خلق به معنای صورت باطنی و درونی آدمی به کار می رود که با درک عمیق و ژرف دیده میشود در مقابل آن واژه خلق یا صورت ظاهر انسان است که با چشم ظاهر قابل دیدن است.
اسلاید 3: علم اخلاق علمی است که صفات نفسانی خوب و بد و اعمال و رفتار اختیاری متناسب با آن را معرفی میکند و شیوه تحصیل صفات نفسانی خوب و انجام اعمال پسندیده و دوری از صفات نفسانی بد و اعمال ناپسند را نشان می دهد.
اسلاید 4: تعریف آدابآداب جمع ادب ودر لغت به معنی تمرین دادن نفس ،حسن اخلاق و راهنمای مردم به کار پسندیده و بازدارنده آن از کار زشت است.در اصطلاح به معنای حفظ حد و اندازه هر چیز و تجاوز نکردن از آن است.
اسلاید 5: تفاوت ادب و اخلاق از نگاه طبرسی1- اخلاق از مسائل مربوط به روح بحث می کند ولی آداب مربوط به افعال بدن است.2-مسائل اخلاقی در طول زمان و در مکانهای مختلف ثابت بوده ولی آداب متغیرند.3-اخلاق علت و آداب معلول و ثمره آن است.4- مسائل اخلاقی قابل استدلال عقلی می باشند ولی آداب تابع ذوق و سلیقه مردم است.
اسلاید 6: اخلاق در قرآناز منظر قرآن پس از قسم های موکد:هرکس نفس خود را پاک کند رستگار شده و هرکس آنر با گناه آلوده سازد نومید و محروم گشته است.(قد افلح من زکیها و قد خاب من دسیها...شمس9)
اسلاید 7: اخلاق در روایاتامام علی ع :نفس خویش را از بدی و آلودگی شهوات پاکیزه سازید تا به بالاترین درجات انسانی نائل شوید.(غررالحکم ص240)
اسلاید 8: امام علی ع:چشمان خود را بیدار نگه دارید و شکم خود را لاغر کنید و قدم های خود را به کار گیرید. از جسم تان بکاهید و بر جان و روح و تربیت نفس خویش بیفزائید.(نهج البلاغه خطبه 183)
اسلاید 9: امام علی خطاب به فرزندش امام حسن ع:دل نوجوان مانند زمین خالی است که هر بذری در آن افشانده شود می پذیرد،از این رو پیش از آنکه دلت سخت گردد به ادب و تربیت تو پرداختم.(نهج البلاغه نامه 31)
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.