حافظه
اسلاید 1: موضوع حافظهتهیه کننده : فاطمه سادات حیدریسال 97
اسلاید 2: انواع حافظه بر دو قسم استحافظه در موجوداتحافظه در رایانه1-حافظه و یادسپاری در روانشناسی، حافظه یا یادسپاری (به انگلیسی: Memory) استعدادی است ذهنی برای ذخیره، حفظ و به یاد آوردن اطلاعات و تجربیات. پایه آن تشکیل ارتباطات موقتی قوی و کافی در قشر مغزی میباشد. یونانیان قدیم به نموسین (Mnemosy) الهه حافظه اعتقاد داشتند و او را مادر ۹ ربالنوع علم و هنر میدانستند. حافظه دارای سه مرحله است: «رمزگردانی»، «ذخیرهسازی» و «بازیابی»انواع حافظهاز نظر علمی حافظه را میتوان به دو بخش «حافظه بلند مدت»(Long-Term Memory)و «حافظه کوتاه مدت»(Short-Term Memory)تقسیم نمود. در موقعیتهایی که نگهداری و ذخیرهسازی مطالب برای چند ثانیه مطرح است، (اغلب کمتر از ۳۰ ثانیه) در مقایسه با موقعیتهایی که مستلزم نگهداری مطالب برای مدت طولانی تری است، (از چند دقیقه تا چندین سال) نوع حافظه فرق میکند.
اسلاید 3:
اسلاید 4: گفته میشود موقعیتهای نخست با حافظه کوتاه مدت و موقعیتهای دوم با حافظه بلند مدت مرتبط میشود. در مورد هر دو نوع حافظه، سه مرحله رمزگردانی، ذخیرهسازی و بازیابی وجود دارد. لازم است ذکر شود در بعضی از مطالعات و منابع از حافظه نوع سومی نیز با نام «حافظه حسی»(Sensory Memory)سخن به میان آمدهاست. ذخیرهسازی در حافظه کوتاه مدت بهطور کلی از نظر ظرفیت و مدت زمان به شدت محدود میباشد. در حالی که حافظه دراز مدت، شامل اطلاعاتی است که به مدت زمانهای مختلف، از چند دقیقه تا سراسر عمر (خاطرات کودکی یک فرد بزرگسال) در حافظه نگهداری میشوند. به عنوان مثال، شخصی که یک شماره هفت رقمی تصادفی را در حالی که فقط چند ثانیه قبل از فراموشی به خاطر میآورد، ولی ممکن است یک شماره تلفن خاص را سالیان سال در خاطر داشته باشد(توجه و تکرار). در حافظه دراز مدت معمولاً اطلاعات بر حسب معنا رمزگردانی میشوند؛ بنابراین، اگر موضوعاتی که باید یادآوری شوند، معنادار باشند، بهتر یادآوری میگردند. وقتی معنای مطلبی فهمیده نشود، بسیار سریع فراموش میگردد (مثل اینکه از برکردن چیزی که درک نمیشود بسیار سخت خواهد بود). هرچقدر ارتباطات معناداری بین مطالب وجود داشته باشد نیز بهتر یادآوری خواهند شد.
اسلاید 5:
اسلاید 6: عوامل مؤثر بر حافظهحافظه انسان بسیار حساس و آسیب پذیر میباشد و تحت تأثیر عوامل مختلفی است. با بررسی این عوامل و کاهش عوامل مخل، میتوان توان و ظرفیت یادسپاری را افزایش داد. یکی از عوامل مؤثر بر حافظه، علل و عوامل هیجانی است. معمولاً افراد در موقعیتهایی که بار هیجانی دارند، چه منفی و چه مثبت، بیش از موقعیتهای خنثی میاندیشند. اغلب افراد فراموش میکنند که فیلم بخصوصی را کجا دیدهاند؛ ولی اگر به هنگام نمایش فیلم، در سینما آتشسوزی رخ دهد، هیچگاه این مطلب را فراموش نخواهند کرد.با وجود این، هیجانهای منفی معمولاً مانع از دستیابی به اطلاعات میشوند. مثلاً به هنگام امتحانی که فکر میشود آمادگی آن وجود ندارد، چنانچه سؤال اول را خوانده شود و فرد قادر به پاسخ گویی به آن نباشد، قدری اضطراب و وحشت میتواند او را در پاسخ دهی به سوالات بعدی ناتوان کند و بشدت توان بازیابی شخص را از اطلاعات موجود در حافظه اش کاهش دهد. در واقع اضطراب ناشی از این سؤال باعث حضور و هجوم افکار نامرتبط بر ذهن فرد میشود. افکاری مانند: «اصلاً بلد نیستم، حتماً در امتحان رد خواهم شد و...».اغلب اینطور فرض میشود که فاصله زمانی عامل فراموشی است؛ ولی تحقیقات متعدد نشان میدهند که زمان در این جهت، تنها به عنوان یکی از عوامل مؤثر در فراموشی کاربرد دارد که طی آن فعالیتهایی انجام میشود که آن فعالیتها بر حافظه اثر میگذارند.
اسلاید 7: بنابراین، علت فراموشی ناشی از زمان نیست بلکه ناشی از تداخل بین یادگیریهای قبلی و بعدی است. یادگیری مطالب، زمانی که بدون رعایت فواصل استراحت باشد، در یکدیگر تداخل ایجاد میکنند و یکی باعث مزاحمت دیگری میشود.وقتی یادگیری یک مطلب در نگهداری مطلب بعدی اثر بگذارد، اصطلاحاً پدیده فراموشی در اثر «منع مؤثر قبلی» ایجاد شدهاست. فراموشی در اثر مزاحمت یادگیری عادت دوم بر عادت اول را «منع مؤثر بعدی» مینامند. بالا رفتن ظرفیت یادگیری و یادآوری قبل یا بعد از خواب در این است که به هنگام خواب مطلبی یاد گرفته نمیشود که بر مطلب قبلی یا بعدی اثر کند و به این ترتیب یادگیری و یادآوری به بهترین شکل انجام میگیرد؛ بنابراین با رعایت فاصله زمانی و تکهتکه کردن مطالب فرایند یادگیری بسیار بهتر صورت میپذیرد.
اسلاید 8: اختلالات حافظهفراموشی «از دست دادن دایمی یا موقتی توانایی یادآوری و بازشناسی چیزی میباشد که قبلاً یادگرفته شده است».فراموشی تا اندازهای پدیدهای عادی است. اگر همه مطالب در همه زمانها به یاد داشته شده باشد، فرصتی برای یادگیری مطالب جدید باقی نمیماند. فراموشی امری طبیعی است. طبیعی است مطالبی را که دیگر به کار نمیآیند یا جزییات بی اهمیت موقعیتها فراموش شود. فراموشی زمانی بیمارگونه تلقی میشود که فرد قادر به یادآوری و بازشناسی مسایل و موضوعات مهم و سرنوشت ساز نباشد.حافظه یکی از آسیب پذیرترین و حساسترین فرایندهای ذهنی بشر است و بشدت تحت تأثیر شرایط زندگی فرد است.حافظه به محض وجود کوچکترین مقادیر اضطراب، افسردگی، فشار روانی(استرس)، اشتغال فکری و... دچار آسیب میشود که این آسیب با توجه به میزان و شدت ناراحتی روانی فرد شدت مییابد.
اسلاید 9: 2-حافظه یا ویر[یا ابزار ذخیرهسازی رایانه، ابزاری است که میتوان دانستهها را در آن انباشته و باز یابی نمود. در مفهوم گسترده تر این واژه به ابزارهای انبارش بیرونی چون دیسکگردان یا نوارگردان گفته میشود. ابزار ذخیرهسازی نیمه هادی یکراست به پردازنده وصل میشود. حافظه پنهان یا Cache ویر سریعی است که برای افزایش سرعت پیوند سیستم با دستگاههای کندتر بهره گرفته میشود و بکارگیری آن مایه آن میشود که سرعت و تواناییهای دستگاه سریع هرز نرود. مهمترین ویر (حافظه) پنهان در پردازندههای مرکزی (سیپییوها) وجود دارد که به سه گونه نخستینه و دومبنه و سومینه (L1 و L2 و L3) بخش میشود و امروزه ویر پنهان که در پردازشگرهای مرکزی ساختن آن هزینه بیشتری دارد تا ۱۶ مگا بایت هم میرسد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.