hoghooghe_moahedate_beinolmelali

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “حقوق معاهدات بین المللی”

حقوق معاهدات بین المللی

اسلاید 1: تألیف: دکتر محمدرضا ضیائی بیگدلیارائه دهنده: محمدجعفر نعناکارحقوق معاهدات بین المللی

اسلاید 2: بخش چهارم آثار متقابل معاهداتآثار متقابل معاهدات با سایر قواعد بین المللتنظیم برتری میان معاهدات با موضوع واحدمفهوم تعارض معاهداتبرتری مطلق برخی معاهداتمناسبات معاهدات متوالی با موضوع واحدبینشهای نظریحقوق و تعهدات متعاهدیننقش زمان در بروز تعارض

اسلاید 3: تصریح معاهده به متابعت یا عدم مغایرتراه حل های اصولی در صورت سکوت معاهدهمعاهدات متوالی با تشابه طرفهامعاهدات متوالی بدون تشابه طرفهامناسبات متقابل عهدنامه های حقوق معاهداتاصلاح و تجدیدنظر در معاهداتعناصر مشترک معاهدات دو جانبه و چند جانبهاصلاح و تجدیدنظر با توافق صریحاصلاح و تجدید نظر از طریق عرف یا توافق ضمنی

اسلاید 4: اصلاح و تجدیدنظر با پیدایش قاعده آمره جدیدتجدید نظر در حقوق یا تکالیف ثالثوضعیت خاص معاهدات چندجانبهآئین اصلاح و تجدید نظر در معاهده با انعقاد موافقتنامه بازشرایط لازم الاجرا شدن و آثار اصلاح معاهداتتجدیدنظر در معاهدات با توافق برخی از طرفهای آنها

اسلاید 5: آثار متقابل معاهدات با سایر قواعد حقوق بین المللهر معاهده مظهر واقعیت های جامعه بین المللی است.قواعد معاهدات می تواند قراردادی یا غیر قراردادی باشد. نتیجه اینکه پیرامون هر قاعده مجموعه ای از معاهدات قابل اجرا، قواعد عرفی، اصول کلی حقوقی اعمال سازمان های بین المللی وجود دارد در نتیجه میان آنها سلسله مراتب وجود ندارد.در صورت بروز تعارض باید این اصل را پذیرفت که قواعد قابل اجرا در زمینه حل تعارض معاهدات به سایر منابع حقوق بین الملل نیز قابل انتقالند.

اسلاید 6: اصولا هر معاهده از نظر شکل و بنیان از معاهده دیگر مستقل و جداست زیرا هر معاهده تجلی اراده طرف های آن معاهده می باشد در نتیجه هر گاه شرایط اعتبار و لازم الاجرا شدن معاهده ای فراهم گردد، معاهده به وجود آمده و آثار خاص و وابسته به آن به عمل می آید.

اسلاید 7: مناسبات متقابل معاهداتمعاهدات متوالی که متضمن موضوع واحد و طرف های واحدی هستند.معاهداتی که مکمل یکدیگرند.معاهداتی که نسبت به معاهدات دیگر دارای خصوصیت تبعی یا مرتبط هستند.معاهدات برتر در مقابل سایر معاهدات.

اسلاید 8: تنظیم برتری میان معاهدات با موضوع واحدتعارض در میان معاهداتی صورت می پذیرد که طرف آن واحد است.مفهوم تعارض معاهدات:عدم مطابقت یا ناسازگاری محتوای معاهدات، شرط اصلی تعارض است. این تعارض گاه به صورت افقی «هم تراز» و یا به صورت عمودی «سلسله مراتب» است.

اسلاید 9: برتری مطلق برخی معاهداتبرخی معاهدات چنان قدرتی دارند که می توانند معاهدات دیگر را حتی نسخ یا باطل کنند، که عموماً این معاهدات آمره می باشند.معاهدات عام یا قانون ساز، هرچند اقتدار این دسته به اندازه دسته اول نمی باشد اما نسبت به معاهدات قراردادی یا خاص در اولویت قرار دارند.منحصراً منشور سازمان ملل، به موجب ماده 103 منشور در صورت تعارض میان تعهدات اعضای ملل متحد به موجب این منشور و تعهدات آنها بر طبق هر موافقتنامه دیگر، تعهدات آنها به موجب منشور مقدم خواهد بود.

اسلاید 10: تفاوت های ماده 103 منشور با ماده 20 میثاق

اسلاید 11: مناسبات معاهدات متوالی با موضوع واحدمعاهدات متوالی معاهداتی هستند که از حیث زمان انعقاد تقدم و تاخر دارند.روش حل تعارض:بینشهای نظریحقوق و تعهدات طرفین معاهدات متوالی با موضوع واحد

اسلاید 12: بینش های نظریبینش ذهنی: روش حل تعارض به قصد طرفها بستگی دارد و اصولا باید با مذاکره مشکل را حل نمود، در صورت عدم حصول نتیجه از طریق مذاکره این روش به بن بست می رسد.بینش عینی: این روش به دنبال حل تعارض و ناسازگاری در خارج از اراده کشورهاست، در این روش میتوان از روشهای برتر در نظام داخلی الهام گرفت هرچند که ویژگی جامعه بین المللی در سازمان نیافتگی آن است.

اسلاید 13: حقوق تعهدات متعاهدیننقش زمان در بروز تعارض:شرط اولیه تعارض معاهدات متوالی با موضوع واحد، زمان معاهدات مختلف می باشد. اما تشخیص دقیق کمی سخت است برای این منظور به دو شیوه می توان عمل نمود:موسع: شامل کلیه مراحل شکل گیریمضیق: رضایت و التزام قطعی و نهاییبرای رفع مشکل تاریخ پذیرش معاهده ملاک عمل است، زیرا ممکن است رضایت وجود داشته باشد اما لازم الاجرا نگردد، در این موارد زمان رضایت ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

اسلاید 14: تصریح معاهده به متابعت یا عدم مغایرتاصل کلی در معاهدات احترام به استقلال اراده ها است، در نتیجه:معاهدات مشمول یا تابع معاهده مقدم یا موخر است.معاهده نباید با معاهده مقدم یا موخر مغایر قلمداد شود.

اسلاید 15: قید برتر معاهده موخر و منع انعقاد معاهده مغایر با آن:مطلق: ماده 8 پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)نسبی: ماده 20 عهدنامه برن مورخ 1861 در مورد حفاظت کارهای ادبی و هنری

اسلاید 16: راه های اصولی در صورت سکوت معاهدهعهدنامه حقوق معاهدات دو راه را در صورت سکوت پیش بینی کرده است:معاهدات متوالی با تشابه طرفها:معاهدات متوالی بدون تشابه طرفها

اسلاید 17: معاهدات متوالی با تشابه طرفهاهرگاه کلیه طرفهای معاهده سابق همان طرفهای معاهده لاحق باشند اما معاهده مقدم فسخ نشده باشد یا خاتمه نیافته باشد یا به تعلیق در نیامده باشد، معاهده مقدم فقط تا حدودی اعمال می شود که مقررات آن با معاهده موخر منطبق باشد.بند 3 ماده 30 عهدنامه های حقوق معاهداتقلمرو شمول این بند محدود است.این بند در خصوص تابعین جدید ساکت است.رجحان معاهده موخر بر معاهده مقدمفقط معاهدات متوالی با موضوع واحد را شامل می شود.ارزیابی انطباق یا سازگاری عملا موجب بروز مشکلات تفسیری می شود.

اسلاید 18: معاهدات متوالی بدون تشابه طرفهابه موجب بند 4 ماده 30 عهدنامه های حقوق معاهدات: هرگاه طرفهای معاهده موخر، کلیه طرفهای معاهده مقدم را شامل نباشد:میان کشورها یا سازمانهای بین المللی هر دو معاهده قاعده بند 3 اجرا می شودمعاهد حاکم به حقوق و تعهدات متقابل طرفین معاهده است:

اسلاید 19: مناسبات متقابل عهدنامه های حقوق معاهداتبه موجب ماده 73 عهدنامه 1986 وین روابط حقوقی کشورها در محدوده معاهدات بین المللی تابع معاهده 1969 خواهد بود.در صورتی که شرایط ایجاب نماید مقررات حقوق بین الملل حکم فرما خواهد بود.

اسلاید 20: اصلاح و تجدید نظر در معاهداتمعمولا در این بحث از 3 اصطلاح استفاده می شود:AmendmentاصلاحModificationجرح یا تعدیلRevisionتجدیدنظراصولا این سه اصطلاح معنایی مترادف و برابرند.مورد مترادف ماننده ماده 37 میان سازمان بهداشت جهانی و مصر در سال 1951مورد متفاوت مانند مواد 108 و 109 منشور ملل متحددیدگاه غالب: اصطلاح جرح و تعدیل به تغییرات کلی در مجموع مقررات معاهده مربوط می شود و این همان تجدیدنظر است اما اصلاح به صورت جزئی صورت می پذیرد.

اسلاید 21: انطباق معاهدات با تغییر وضعیت ها و تحول محیط زیست بین المللیهر گونه اصلاح، تغییر و تجدیدنظر در معاهدات به معنی فنی کلمه، به منزله نحوه کارکرد اجتماعی بین المللی انطباق معاهدات با تغییر وضعیتها و تحول محیط زیست بین المللی است.عناصر مشترک معاهدات دو جانبه و چند جانبه:اصلاح وتجدیدنظر با توافق صریحاصلاج و تجدیدنظر از طریق عرف یا با توافق نامه ضمنیاصلاح و تجدیدنظر با پیدایش قاعده آمده جدید.

اسلاید 22: نجدیدنظر در حقوق با تکالبف ثالثتجدیدنظر در معاهده ای که به نحوی موجب تغییر در حقوق ثالث شود بدون رضایت او امکان پذیر نیست مگر آنکه ثابت شود طرفهای معاهده اولیه این حق را برای خود قائل بوده اند که در حقوق شخص ثالث تغیری ایجاد نمایند.

اسلاید 23: وضعیت خاص معاهدات چند جانبهقواعد کلی:ویژگی های شکلی، تشریفاتیعرف:به صورت ساده به مسائل مطروحه در قواعد قراردادی متوالی بدون تشابه طرفهای ارجاع می دهد.

اسلاید 24: آئین اصلاح و تجدیدنظر در معاهده با انعقاد موافقت نامه بازبه موجب بندهای 1 و 2 ماده 40 عهدنامه های حقوق معاهدات، آئین اصلاح معاهدات چند جانبه چند مرحله دارد:هر طرف معاهده می تواند پیشنهاد خود را برای اصلاح به امین اعلام کند.امین باید موضوع را به طرفهای معاهده اعلام کند.هر یک از طرفهای معاهده حق شرکت در امور زیر را دارند:تصمیم گیری در مورد اقدامی که باید برای پیشنهاد صورت پذیرد.مذاکره در باب اصلاح مذاکرهمشارکت در انعقاد موافقت نامه اصلاحی

اسلاید 25: شرایط لازم الاجرا شدن و آثار اصلاح معاهداتلازم الاجرا شدن اصلاح، تابع آیین نامه لازم الاجرا شدن معاهده اولیه است مگر در خود معاهده مقررات دیگری وجود داشته باشد.طبق بند 4 و 5 ماده 40 عهدنامه های حقوق معاهدات:اصلاح برای کسانی الزام آور است که آنرا پذیرفته اند در نتیجه کسانی که آن را نپذیرفته اند فقط به عهدنامه اولیه پایبند خواهند بود.

اسلاید 26: تجدیدنظر در معاهدات با توافق برخی طرفهابه موجب ماده 41 عهدنامه های حقوق معاهدات در صورتی که اصلاح منع نشده باشد آنها می توانند با توافق هم با 2 شرط اصلاجیه را منعقد نمایند: خدشه ای به استیفای حقوق سایر طرفهای معاهده اولیه با انجام تکالیف آنها وارد نیاید.موافقتنامه در خصوص مواردی نباشد که هدف اولیه معاهده را مورد تغییر اساسی قرار دهد.

اسلاید 27: پایان فصل اولمحمدجعفر نعناکارکارشناس ارشد حقوق بین المللوکیل دادگستری و مشاور حقوقیwww.nanakar.comm.jafar@nanakar.com

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید