معماری و عمران

حوزه های اقلیمی ایران

hoze-haye-eghlimi-iran

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “حوزه های اقلیمی ایران”

حوزه های اقلیمی ایران

اسلاید 1: حوزه های اقلیمی ایران به نام خدا

اسلاید 2: تقسیمات اقلیمی جهان9/3/20XXPresentation Title2۱) اقلیم بارانی استوایی :در این اقلیم فصل سرد وجود ندارد و معدل دمای هوا در سردترین ماه سال بیش از ۱۸ درجه ی سانتیگراد است   ۲)اقلیم گرم و خشک : در این مناطق به دلیل آنکه میزان بارندگی سالانه بخار آب مورد نیاز جهت رطوبت هوا را تامین نمی کند هوا بطور کلی خشک است   ۳) اقلیم گرم معتدل: معدل دمای هوای سرد ترین ماه سال در این مناطق بین ۱۸ و ۳- درجه ی سانتیگراد و معدل دمای هوا در گرمترین ماه سال بیش از ۱۰ درجه ی سانتیگراد است . در این مناطق زمستان کوتاه است .   ۴)اقلیم سرد و برفی: در این اقلیم معدل دمای هوا در گرمترین ماه سال بیش از ۱۰ درجه و در سردترین ماه سال کمتر از ۳- درجه ی سانتیگراد است بارندگی در این مناطق به صورت برف است و در طول چند ماه از سال زمین پوشیده از یخ و برف میشود .   ۵)اقلیم قطبی : در این اقلیم معدل دمای هوا در گرمترین ماه سال کمتر از ۱۰ درجه ی سانتیگراد است و در اینجا برخلاف اقلیم بارانی استوایی فصل گرم وجود ندارد .

اسلاید 3: تقسیمات اقلیمی در ایران9/3/20XXPresentation Title3اصولا در بسیاری از مناطق جهان اقلیم به وسیله ی عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا مشخص میشود ایران با قرار گرفتن بین ۲۵ و ۴۰ درجه ی عرض جغرافیای شمالی در منطقه گرم قرار دارد . بی تردید در کشوری کوهستانی مانند ایران هیچگاه دو نقطه از نظر اقلیمی کاملا یکسان نیستند با این حال بهترین روش برای دستیابی به پایه ای به منظور تعیین مناطق اقلیمی کشور همان اصول کوپن است البته باید تغییراتی صورت گیرد تا نتیجه مورد نظر حاصل شود بنابراین تقسیمات چهارگانه ی اقلیم ایران را که توسط دکتر حسن گنجی پیشنهاد شده میتوان مورد استفاده قرار داد : ۱)اقلیم معتدل مرطوب:(سواحل جنوبی دریای خزر)   ۲)اقلیم سرد:(کوهستانهای غربی)   ۳)اقلیم گرم و خشک:(فلات مرکزی)  a ۴)اقلیم گرم مرطوب :(سواحل جنوبی)

اسلاید 4: اقلیم معتدل و مرطوب (سواحل دریای خزر)9/3/20XXPresentation Title4سواحل دریای خزر با آب و هوای معتدل و بارندگی فراوان از جمله مناطق معتدل محسوب میشود این منطقه به صورت نواری بین رشته کوههای البرز و دریای خزر محصور شده است از جلگه های پستنی تشکیل شده که هرچه به طرف شرق پیشروی میکنند رطوبت و اعتدال هوای آن کاهش میابد در حقیقت رشته کوههای البرز که حد فاصل دو آب و هوای متضاد هستند جلگه های پست خزر را از فلات مرکزی جدا میکنند .دمای هوا در روزهای تابستان معمولا بین ۲۵ تا ۳۰ درجه ی سانتیگراد و شبها بین ۲۰ تا ۲۳ درجه ی سانتیگراد و در زمستان معمولا بالای ۰ است در این مناطق بارندگی بسیار زیاد و در تابستان به صورت رگبار است شهرهای رشت .بندر انزلی.بابلسر و گرگان در این منطقه قرار دارند.

اسلاید 5: اقلیم سرد (کوهستانهای غربی )9/3/20XXPresentation Title5کوهستانهای غربی که دامنه های غربی رشته کوههای مرکزی ایران را شامل میشوند با توجه به اینکه میانگین دمای هوا در گرمترین ماه سال در آنها بیش از ۱۰ و میانگین حداقل دمای هوا در سردترین ماه کمتر از ۳- درجه ی سانتیگراد است .سلسله کوههای غربی همچون سدی مانع نفوذ هوای مرطوب مدیترانه به داخل فلات ایران میشوند و رطوبت هوا را در دامنه های خود نگه میدارد از ویژگیهای این اقلیم گرمای شدید دره ها در فصل تابستان و اعتدال آنها در فصل زمستان است .در سراسر این منطقه از آذربایجان تا فارس زمستان ها به شدت سرد است سرما از اوایل آذر ماه شروع میشود و تا آخر فروردین ماه کم و بیش ادامه می یابد میزان بارندگی در تابستان کم و در زمستان زیاد است و بیشتر به صورت برف میبارد  فصل بهار کوتاه است و زمستان و تابستان را از هم جدا میکند شهر های تبریز ارومیه سنندج و همدان در این اقلیم قرار دارند .

اسلاید 6: اقلیم گرم و خشک (فلات مرکزی)9/3/20XXPresentation Title6در این اقلیم که بیشتر مناطق نیمه استوایی را شامل میشود به دلیل وزش بادهای مهاجر که از جنوب غربی و شمال غربی به طرف استوا در حرکتند هوا بسیار خشک است . این بادها هنگام عبور از قاره های بزرگ بیشتر رطوبت خود را از دست میدهند علاوه بر این در این مناطق نیمه استوایی که جز مناطق پر فشار هستند هوا به دلیل حرکت از قسمت های بالایی اتمسفر به پایین گرم و خشک میشود که از نظر تامین آسایش انسان و در نتیجه طراحی ساختمان اهمیت فراوانی دارد . رطوبت کم و نبودن ابر در آسمان باعث میشود دامنه ی تغییرات دمای هوا در این مناطق بسیار زیاد شود. در تابستان تابش آفتاب در طول روز  سطح زمین را تا ۷۰ درجه ی سانتیگراد گرم میکند در حالی که هنگام شب دمای سطح زمین به سرعت کاهش می یابد و به ۱۵ درجه ی سانتیگراد یا پایین تر می رسد دمای هوا در روزهای گرم تابستان به ۴۰ تا ۵۰ درجه ی سانتیگراد و در شب ها به ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد می رسد .

اسلاید 7: اقلیم گرم و مرطوب(سواحل جنوبی)9/3/20XXPresentation Title7سواحل جنوبی ایران که به وسیله ی رشته کوههای زاگرس از فلات مرکزی جدا شدند اقلیم گرم و مرطوب کشور را تشکیل میدهند از ویژگی های این اقلیم تابستان های بسیار گرم و مرطوب و زمستان های معتدل است . در این مناطق حد اکثر دمای هوا در تابستان به ۳۵ تا ۴۰ درجه ی سانتیگراد و حداکثر رطوبت نسبی آن به ۷۰ درصد میرسد . در این اقلیم رطوبت هوا در تمام فصل های سال زیاد است و به همین دلیل اختلاف درجه ی حرارت هوا در شب و روز و در فصل های مختلف کم است . از دیگر ویژگی های این اقلیم شدت تابش آفتاب است که در هوای مرطوب این ناحیه باعث خیرگی و ناراحتی چشم است . شهر های بندر عباس جاسک آبادان و اهواز از جمله شهرهای این اقلیم است که به نسبت قرار گرفتن در سواحل مختلف و فاصله ای که از دریا دارند از نظر گرما و رطوبت هوا و میزان بارندگی با هم متفاوت اند .

اسلاید 8: 9/3/20XXPresentation Title8       با توجه به شکل گیری و ترکیب معماری بومی مناطق مختلف ایران در می یابیم که ویژگی های متفاوت هریک از این اقلیم ها تاثیر فراوانی در شکل گیری شهرها و ترکیب معماری این مناطق داشته اند.تقسیمات اقلیمی و تیپولوژی معماری

اسلاید 9: ویژگی های معماری بومی مناطق معتدل و مرطوب 9/3/20XXPresentation Title9معماری بومی این مناطق که بیشتر کرانه های دریای خزر و دامنه های شمالی کوههای البرز را شمال میشود به طور کلی دارای ویژگی های زیر است : ۱)در نواحی بسیار مرطوب کرانه های نزدیک به دریا برای حفاظت ساختمان از رطوبت بیش از حد زمین خانه ها بر روی پایه های چوبی ساخته شده اند ولی در دامنه ی کوهها که رطوبت کمتر است معمولا خانه ها بر روی پایه هایی از سنگ و گل و در پاره ای موارد بر روی گربه روها بنا شده اند2)برای حفاظت اتاق ها از باران لیوانک های عریض سر پوشیده ای در اطراف اتاق ها ساخته اند این فضاها در بسیاری از ماهای سال برای کار و استراحت و در پاره ای از موارد برای نگهداری محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند . ۳)بیشتر ساختمانها با مصالحی با حد اقل ظرفیت حرارتی بنا شده اند و در صورت استفاده از مصالح ساختمانی سنگین ضخامت آنها در حداقل میزان ممکن حفظ شده است .

اسلاید 10: 9/3/20XXPresentation Title104)در تمام ساختمانهای این مناطق بدون استثنا از کوران و تهویه ی طبیعی استفاده میشود به طور کلی پلان ها گسترده و باز و فرم کالبدی آنها بیشتر شکل های هندسی طویل و باریک است به منظور حد اکثر استفاده از وزش باد در ایجاد تهویه ی طبیعی در داخل اتاق ها جهت قرار گیری ساختمان ها با توجه به وزش نسیم های دریا تعیین شده است . ۵)به منظور استفاده هرچه بیشتر از جریان هوا همچنین به دلیل فراوانی آب و امکان دسترسی به آن در هر منطقه ساختمان ها به صورت غیر متمرکز و پراکنده در مجموعه سازماندهی شده است . ۶)به دلیل بارندگی زیاد در این مناطق بام ها شیب دار است و شیب بیشتر آنها تند است .

اسلاید 11: بابل9/3/20XXPresentation Title11روستای حسنکدر

اسلاید 12: 9/3/20XXPresentation Title12

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید