خلاصه بخش دوم(فصل دوم) کتاب انقلاب اسلامی ایران
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمدرس : انقلاب اسلامی ایرانموضوع : بخش دوم (فصل دوم) - انقلاب اسلامی ، نظام بین الملل و آینده غربگفتاراول : نظام بین المللی دو قطبی از استحکام تا فروپاشیگفتار دوم : انقلاب اسلامی و آینده غرب
اسلاید 2: توضیح دو مفهوم قبل از ورود به مباحث این فصل لازم است درباره دو واژه نظام بین الملل و راهبرد توضیح مختصری داده شود. یک ) نظام بین الملل واژه نظام هم برای بیان نوع نظم و ساختار داخلی کشورها و هم در بیان شرایط بین المللی به کار می رود هر چند این دو کاربرد باهم تفاوت های آشکاری دارند.
اسلاید 3: نظام بين الملل، داراي تعداد زيادي از بازيگران مستقل يا ظاهراً مستقل دولت ها، سازما ن هاي بين المللي و غيره است كه با توجه به ايدئولوژي و قدرت خود و بر مبناي تعريف خود ازمنافع ملي، داراي تعامل يا درگيري با يكديگر هستند. بدين ترتيب، برخي از صاحب نظران انواعي از نظام هاي بين المللي در دوره جديد مانند نظام هاي ، مورتون كاپلان مانند چند قطبي، دوقطبي و تك قطبي را بر شمرد . در نظام هاي دوقطبي و چندقطبي، استفاده ازواژگاني مانند توازن قوا، جنگ سرد، تشنج زدايي و غيره مرسوم است.
اسلاید 4: يكي از ويژگي هاي بارز نظام بين المللي در قرن هاي اخير، سلطه استعماري دولت هاي غربي بر كشور هاي جهان سوم آسيا، آفريقا و آمريكاي لاتين در نظام هاي بين المللي چند قطبي يا دوقطبي بوده است. ممكن است نظام هاي بين المللي در اثر تغيير و تحولات سياسي جهاني، تغيير در روابط قدرت در سطوح منطق هاي جهاني و پيدايش قدرتهاي چالش گر بزرگ از طريق رخداد انقلاب و غيره، دست خوش تغييرات در ابعاد گوناگون شده و اين امر پيام آور يك نظم جديد مبتني بر يك آرمان و ايدئولوژي جديد در روا بط بين الملل است.
اسلاید 5: ممكن است يك نظام جهاني با توجه به قدرت منطق چالشگراني كه نقاط ضعف وآشفتگي هاي نظري و عملي انديشه حاكم بر آن نظام را به خوبي افشا ميكنند و خواستارجايگزيني يك نظام بهتر و كاراتر به جاي نظم موجود هستند، مقبوليت خود را در افكارعمومي جهاني از دست بدهد و اين امر شرايط را براي تغيير كلي نظام جهاني باز ميكند. بايد تأكيد كنيم كه تغيير در نظام هاي جهاني ممكن است با تحولات و الزا م هايي آغازشود كه به پذيرش تغيير در راهبرد و سياست دولت ها وبازيگران عمده نظام بين المللي ميانجامد و اين تغييرات در نهايت، سبب يك تغيير كلي در نظام بين المللي شده، نوع و شكل آن را تغيير دهد.
اسلاید 6: دو ) راهبرد اين واژه كه ابتدا در امور نظامي به كار مي رفت و امروزه براي هر ساختار و سازمان داراي اهميتي و به معناي روش و راه دستيابي به ويژه روابط بين المللي به كار ميرود، معادل كلمه strategy به هدف يا اهداف تعريف شده است. دولت ها و قدرت هاي تأثير گذار در نظام بين المللي براي دستيابي به اهداف پيش گفته، سعي مي كنند كوتاه ترين و كم هزينه ترين راه را برگزينند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.