صفحه 1:
صفحه 2:
2
4
a
09 2 اس
۱۳ Pe
20000 مال
صفحه 3:
Medical Nutrition Therapy for Upper
ی رخ ال رد ee cio و1500
صفحه 4:
Nutrition Care Guidelines for Reducing
Gastroesophageal Reflux and Esophagitis
+ Avoid large, high-fat meals.
. Avoid eating at least 3 to 4 hours before lying down.
Avoid smoking.
. Avoid alcoholic beverages
. Avoid caffeine-containing foods and beverages.
Stay upright and avoid vigorous activity soon after
eating.
. Avoid tight-fitting clothing, especially after a meal.
. Consume a healthy, nutritionally complete diet with
adequate fiber.
9. Avoid acidic and highly spiced foods when
inflammation exists.
10. Lose weight if overweight.
Data from National Digestive Diseases Information Clearinghouse.
Accessed 17 February 2010 from betp/digestive.niddknth.gov/,
مس یو بخ ما و
=x
صفحه 5:
Esophagitis
© ی
oe)
Bees
EB)
۳33 اس
7ب يد اس
Pen و
Hiatal =a
0 وم ال
۳
4
5
=
5
5
<
mi SS 7 En ce 7 Re eee
صفحه 6:
Reflux of gastric ald andor intestinal contents
‘rough the loner esoptagea sphincter (LES) and
into the esophagus
Goal:
eres xn of epg sai crs
fete
tae meas
Desay at
Rea
Decrease acy of toe
Scene ado ont er
ree
vote
ا
Goal:
Prevent pain and irritation
و
‘= Any fod tat the patient fees
Eimer
Avoid:
‘Eating within 34 hours of retiring
* Lying down after meals
= Tigh-Fiting garments
+ Cigarette smoking
(atest eee ea
+ Proton pump inhibitors
+ Histemine-2 receptor antagonists
ما
Proldnetic agonts
2
Bs
a
-
3
=
0
3
5
8
-
۱33۷۸۷۸
صفحه 7:
mi carn 7 Be)
سرطان و جراحی دهان
در صورت عدم توانایی به تغذیه ی Seles تغذیه
انترال
۶ استفاده از مایعات, بزاق مصنوعی برای
پیشگیری از خشکی دهان
9 ايجاد يبوست توسط مسکنها: دادن مايعات زياد و
مواد غذايى نرم كننده ى مدفوع در صورت لزوم
صفحه 8:
ms 2۲4۳۳۳۳5 ۲ 7 Be)
عدم هضم) ( Dyspepsia
* تغییرات سبک زندگی مثل 0830600
٠ ايجاد مشكل با مصرف حجم زياد غذاء دريافت
بالای چربی, شكرء كافئين: ادويه جات, الكل و
تغيير انها
مصرف رزيم با دانسيته ى كالرى يايين
* کسب وزن سالم
* ورزش سبک
صفحه 9:
ال
صفحه 10:
قن 6
8
کیت اس انسیا یی ساسحا
+ If. pylori postive, use antibioties Decrease consumption of:
ES) + Reduce or witharaw use of NSAIDs + Alcohol
FB) - Use sueratate, amzcias + Spices, particularly red and bask peppers when
> ‘+ Suppress acid secretion with proton pump inhibitors: inflammed
5 or Ho-Fecepior antagonists + Coffee and caffeine
FA Increase consumption of:
eg) Eanes 0-3 and 6 fay aces, nich may
have a protective effect
‘Avoid taco procusts
Good nutrition helps defend acainst H. pylori
‘complications
صفحه 11:
i] ee اه جر و
معده و گاستریت
۶ کنترل سطح ویتامین 906) در عسص اه
۰ دوره های کم اسید: کم شدن زیست فراهمی آهن, کلسیم و
دیگر نوترینتها
* کنترل بلاج غذاها در اختلالات دهان و مری موثر می تواند باشد
۰ حك يه روش كت فلكو اكير بولوزق ٠١ جا ها 8
9 و کلم تخمیر شده و احتمالا ير وبيوة |
mi SS ۱ ce 7 Re eee
صفحه 12:
اع12 ۲ .. ۲ ۳۲4۳۳۳ 5 ۲۲7
00 ع Curctwwe of
* در مرحله ی پیشرفته ی بیماری دریافت رژیم
غذایی متناسب با تحمل, ترجیحات و راحتی
بیمار
وجود بی اشتهایی در مراحل اولیه ی بیماری
9 در مراحل بعدی احتمالا بیمار فقط قادر به
تحمل مایعات باشد
تغذیه ی انترال يا پاراانترال
صفحه 13:
Custric Gureries
CI شروع تغذیه ی دهانی به محض عملکرد ٠»
۰ شروع تغذیه با وعده های کوچک و مكدر يخ يا آب
* ادامه ی تغذیه با مایعات و غذاهای جامد راحت هضم
ادامه با رژیم معمولی
در صورت نیاز ژوژنستومی
* تبدیل افراد با تحمل لاکتوز به افراد با عدم تحمل
* احتمال آنمی:.استئوپروز و کمبودهای ویتافینی و مواد
معدنی مخصوصا کمبود 706) ز« به علت سوجذب و
دریافت غذایی کم
صفحه 14:
Qucvpicry Gypxadrowe
احتمال شدید سوتغذیه ۰
تحمل بهتر پروتئینها و چربیها در مقایسه با کربوهیدراتها ۶
2 محجود کزدن فندهای سادهدز رقیم وااسففاده از کربوهندراتزای:
پیچیده
= حدفع موق مات بهسراهقدا و اساده ازمانعات سای
وق ها,یذون:غذاهاق جامذ
LE. Spain i] say als, jaune ذران ©
* اقتفاده از مکمل پکنین با ها
* اختمال تخمل مقدار:6 گرخ لاکنوز با کمت ذر فر وغذة,بقة از عمل
* استفاده از شیرهای غیر لبنی
۶ استئاتوره: کم کردن چربی رژیم
صفحه 15:
Tn
ل ٍ
Basic Guidelines for Dumping Syndrome
Small, more frequent meals
Less solid, more crushed foods
Limited fluids during meals
Fewer simple sugars
More complex carbohydrates
More soluble fiber
Increased amounts of fat in the diet
Lactose-free foods if needed
صفحه 16:
ms 2۲4۳۳۳۳5 ۲ 7 Be)
(دیر تخلیه شدن معده) Cusirvpassis
* حجم غذای #600 یا بالاتر: تاخیر در تخلیه معدی و ایجاد سیری: استفاده از وعده های
کوچک و مکرر
* تخلیه وابسته به نیروی جاذبه ی مایعات: شیفت رژیم به طرف مایعات کمک کننده است
* تاخیز دز تخلیه ی فعده با مشکنها و آنتن کولینرژنکها
* _ تاخیر در تخلیه ی معده با افزایش متوسط و شدید قند خون L (wud 200 SIL) تاثیر
رت اسان و
01 يكتين: دير كردن تخلیه معده و احتمال تشکیل توده ى غير قابل هضم (حمسساادر ٠
* اجتناب از مصرف غذاهای پرفیبر و مکملهای قیبر
در ایجاد 0 سايز ذرات فيبرى مهمتر از مقدار فيبر است (مثلا يوست سيب زمینی در
مقابل سبوس)
* مقاوم بودن فیبر به جویدن عامل ایجاد «حدا است: مهم بودن کنترل دندانها و قدرت
glen cup olds
* جربى عامل قوى مهار تخليه ی معدی به علت ترشح کوله سیستوکینین
* تحمل چریی زمانی که در حالت مایع است بهتر است
* عدم محدود کردن چربی در افراد نیازمند کالری
صفحه 17:
صفحه 18:
htesivd Gus aad Photdeure
٠ نفخ به علت عدم تحمل لاکتوز
* نفخ به علت رزيم يرفيبر
* افزايش توليد كاز توسط مواد غذايى حاوى رافينوز
مثل لوبياهاء كلم هاء براكلى و تعدادى از غلات
كامل
٠ تغییر فلور روده يس از افزايش فيبر رزيمى: با
شروع تدریجی رژیم پرفیبر به همراه مصرف آب
احتمالا تولید گاز کم میشود
* کمک کننده بودن فعاليت فیزیکی
صفحه 19:
اع12 ۲ .. ۲ ۳۲4۳۳۳ 5 ۲۲7
0۳()
* درمان اولیه ی تغذیه ای: مصرف مقدار کافی فیبرهای محلول و
غیر محلول (زنان 25 گرم, مردان 38 گرم و کودکان 19 تا 25
گرم در روز) و مایعات
* در افراد با جذب کم لاکتوز, لاکتوز نیز مثل فیبر وزن مدفوع را
افزايش میدهد
* مفید بودن سبوس و پودر فیبر در حد توصیه شده (نه زیاد) در
افرادی که نمی توانند از طریق غذا فیبر دریافت نمایند
* مصرف حداقل 8لیوان در روز مایعات برای موثر واقع شدن
ضرف فیتربأاتقر غهر اینصورت اختقال اناد
* ممنوعیت مصرف رژیم پرفیبر در اختلالات عصبی-عضلانی,
سندرمهای اختلال در موتیلیتی. مصرف مزمن مخدرها, اختلالات
کف لگن و دیگر اختلالات جدی دستگاه گوارش
صفحه 20:
اع12 ۲ .. ۲ ۳۲4۳۳۳ 5 ۲۲7
/(
3 قدم ال جانگزتی طامات ای کر ولتها با سر (ORG سوب أ
نت امس یاو و لها تا زر وکوک
* شروع عذاهاق اه اف حل علاث» نان وا#وتكياق کم کرت در ali
افزودن مقدار كمى سبزيجات و ميوه در ادامه افزودن جربى
* بدتر شدن اسهال اسمزی با قندهای الکلی, لاکتوز, فروکتوز و مقادیر بالای
ساکارز
. تشویق به مصرف رژیم عادی با مقدار متوسط فیبر محلول (به علت تولید
0 و غذاهای پره بیوتیک (هر دو ترانزیت 04 را کند می کنند)
+ کاهش خطر اسهال وابسته به آنتی بیوتیکها با مصرف پره و پروبیوتیکها
* اسهال درازمدت: تامین نیاز بدن با تغذیه ی انترال و پاراانترال
۰ اسهال عفونی: خونریزی 64: آنمی
+ افتادن در مسیر بهبودی از اسهال عفونی: افزودن مقدار بالاتر از نرمال
فيبر به رزيم به منظور ترمیم آسیب غشا ۱)
صفحه 21:
5
3 ل
Gusirontesticd Grictures und Obstruction
خوب جویدن و اجتناب از مصرف فیبر زیاد
اجتناب از مصرف پوست سیب زمینی, مرکبات,
خرمالو و غذاهای مشابه در افراد بی دندان
احتمال تحمل غذاهای راحت هضم, مایعات و نرم
در صورت انسداد قسمتهای بالاتر
انسداد کامل: تغذیه ی انترال یا پاراانترال
صفحه 22:
Zi Sere 7 Be)
Cotas Opeuse (Cliew-Geostive Gutervputhy)
Celiac Disease (Gluten-Sensitive Enteropathy or Nontropical Spruce)
Cer شام ene
نك
7
spe
كمدتاعهم؟ متقاممم
وچ مس
a 6 ۳
سا لمیر ۱
nm
>
5
3
°
5
1
|
i
Crees
red
اس
5۳7۲5 ۲/۳۳۳۲. 7 Sire 7 a 7 Be
صفحه 23:
ee mee ae تست ا
+ Aroohy and flattening of vill + Anemia
Ee} + Reduced area for absorption + Bone loss
ES) + Cellular deficiency of uisaccharidases and + Muscle weakness
a peatidases + Polyneuropathy
3 |] Rectuced nutrient transport carriers * Endocrine disorders (e.g, infertility)
1 + Foliculr typetkeratosis
a = Dermatitis herpetiformis
د
3
2
9 = Chronic diarrhea
8 + Caronic constipation
+= Malabsorption of vitamins and minerals
کیت سای ی تا
سوام >
ای 1 11 ]
=
>
4
>
a
8
-
5
0-4
a
* Guidance to support groups and reliable internet
resources
Re ES ۱۳50۲7 7 aT ee
صفحه 24:
* حفظ مایعات, الکتروليتها, درشت و ریز مغذیها
و شروع رژیم سازگار با سوجذب (توصیه SL
اسهال)
* سوتغذیه آسیب پذیری به عفونت را بالا می
برد
* احتمال نیاز به مکمل 6 و اسید فولیک
صفحه 25:
وعجسصاط ها" ووصاصو را
۶ كاهش مصرف غذاهاى حاوى لاكتوز
* دريافت مكمل كلسيم و ويتامين 0 يا منابع غير لبنى آنها
اکثرا توانایی مصرف 12 گرم در روز لاكتوز را به همراه وعده
هاى غذايى يا در شكل ينير يا محصولات لبنى كشت داده شده
يا در صورت شروع تدريجى دارند
* کمک به عدم تحمل لاكتوز با شروع تدريجى و مصرف مداوم
قندهاى قابل تخمير (مثل لاكتولوز) با تغيير فلور كولون
* استفاده از آنزیم لاکتاز با محصولات عمل آوری شده با آن
صفحه 26:
Crnwtose QOutabspr pio
9 $5615 cawlite yladis oS eulblit تحمل *
فروکتوز دارند
* عدم تحمل غذاهايى كه به مقدار زياد فروكتوز
دارند
9 ابید سیب انبه, حاوی فروکتوز آزاد زياد
(فروکتوز بیشتر از گلوکز) ِ
۶ مشکل ساز بودن بيشتر میوه sla خشک, ابمیوه
ها و غذاهای شیرین شده با شربت ذرت
صفحه 27:
0۳0۵
سوتغذیه هضم و جذب را تحت تاثیر قرار میدهد و مي
تواند التهابرا افزایش دهد.
* افزایش مصرف غذاهاي پروتئيني بي خطر مخصوصا
ماهي و مرغ
* اجتناب از مصرف وعده هاي حجيم در يك وعده (وعده
هاى كوجى و مكرر)
* محدود کردن مصرف شیر, گوشت قرمز, حبوبات, چاي,
كاكائو و الكل
چربي غذا بايستي در حد متوسط باشد. در صورت يديد
آمدن مدفوع چرب, چربي غذا را کاهش دهید.
صفحه 28:
10
07
صفحه 29:
کی تیال نی
+ Oral enteral formula (ube-feed if necessary)
+ Use of foods that are well tolerated
+ Parenteral nutrition Inpatients with severe disease
or obstruction
ال
and
+ 3 fatty acid supplementation
+ Consider use of prebitics and probiotics
+ Modify fiber intake as necessary
+ Tests for food intolerances
کیت تا یا ای
+ Corticosteroids
+ Antiinflammatory agents
+ Immunosuopressants
+ Antibiotics
+ Antisytokine medications
ieee eas
+ Bowel resection that can result in short bowel
syndrome (SBS)
aT ETE ESOT |
صفحه 30:
Zi Sarat 7 Be)
Trrituble Oowel Gpadowe
۰ اطمینان از تغذیه ی کافی
© تحمل کم وعده های غذایی بزرگ, چربی زیاد. کافئین, لاکتوز, فروکتوز. سوربیتول و
* احتمال سودمندی فیبر در شکل ملینهای حجیم کننده مثل پسیلیوم در 1 هایی
Resale Ganges
* بدتر شدن علایم با مکملهای فیبرهای غیر محلول مثل سبوس گندم
توصیه به مصرف مایعات کافی مخصوصا در صورت مصرف پودر فیبر
* کنترل آلرژیها و عدم تحمل غذا به منظور محدودیتهای بی جا
* دوزهای بالای پزوبیوتیگها: بهبودی کال توجه علایم 106
> (فعيد مودت ريع نا امعداز كم اولمكو: کی ومووهاکا ها وی اولها
* مفيد بودن روغن نعناع
© سل وكترق 31 ادق سمالي يواسيع :عسوت توي عات
اطمينان دادن مجدد به آنها و بركشت تدريجى به رزيم غذايى خوب با محدوديتهاى
به جا
صفحه 31:
Foods Containing FODMAPs, and Low FODMAP Diet Instructions
FODMAP High FODMAP food
Fructose Fruits apples, pears, peaches, mango, sugar snap peas, watermelon, canned fruit in natural juice, dried
frit, frat juice
Sweeteners: honey, high fructose com syrup,
Lactose Mille (cow, goat and sheep), ice cream, soft cheeses (€g., ricotta, cottage cheese)
Oligosaccharides Vegetables: artichokes, asparagus, beets, brussel sprouts, broccoli, cabbage, fennel, garlic, leeks, okra,
(fractans oF ‘onions, peas, shallots
galactans) Cereals: wheat and rye (in large amounts)
Legumes: chickpeas, lentils, kidney beans, baked beans
Fruits: watermelon, apples, peaches, rambutan, persimmon
Polyols Fruits: apples, apricots, cherries, longon, lychee, pears, nectarine, peaches, plums, prunes, watermelon
Vegetables: avocado, cauliflower, mushrooms, snow peas
Sweeteners: sorbitol, mannitol, malttol, xylitol, and others ending in “-ol”
Low FODMAP Diet Instructions
* Avoitl foods that contain fructose in excess of glucose (unless fructose malabsorption is not demonstrated)
+ Try ingesting 2 sonrce of glucose with fructose-containing foods (i<., sucrose contains equal amounts of glucose and
Fructose)
* Limit amount of fructose at any one meal
* Avoid foods that contain significant amounts of fructans and galactans.
* Restrict lactoxe-containing foods (unless lactose malabsorption is not demonstrated),
Avoid polyol-containing foods.
from Gison PR, Shepherd SJ: Evidence-based diotary management of Funct gestointostinal symptoms: the FODMAP approach, ولد
J Greccenterol Hepatol 3.251, 2010
FODMAP, Fermensable olgo- i-, and monosiecharides and polyols
صفحه 32:
FIGURE 29-3 Mechanisin by which low-fiber, low-bulk diets
might generate diverticula. Where the colon contents are
bully (top), muscular contractions exert pressure
longitudinally. If the fecal contents are small in diameter
(@ottem), contractions can produce occlusion and exert
pressure against the colon wall, which may produce a
diverticular hernia.
صفحه 33:
٠ رژیم پرفیبر با هیدراتاسیون کافی (2 تا 3 لیتر
مایعات) و ورزش: دفع راحت تر مدفوع
شروع تدریجی رژیم پر فیبر
* برطرف شدن نفخ ناشی از رژیم در طول 2 تا 3
٠ در صورت عدم دریافت فیبر از طریق غذا: مکمل
متیل سلولز و پسیلیوم در حد فیبر توصیه شده
دیورتیکول حاد: رژیم کم فیبر و احتمالا ۳۵) به
تدریج سوق به رژیم پرفیبر
صفحه 34:
Tn
ل $
hotest Pops und Ovlod Cuwer
ورزش کافی
بقا یا کاهش وزن
ورياقت: فتفاول, و متحفظ تین
دریافت کافی ریزمغذیها از میوه wb
سيزيجات. حيوبات, غلات كامل ومحصولاك
لبنى
محدوديت الكل
دريافت مكمل در صورت عدم كفايت رزيم
صفحه 35:
ل
Geol Oowel Reseviioas
word GhorHBowel Gpadrowe
٠ در مراحل اولیه نیاز PO aw
تغذیه ی انترال به عنوان محرک تغذیه ی BIT 9
پارانترال برای تامین نیازها
* به تدریج سیر به تغذیه ی نرمال و احتمال عدم تحمل
همیشگی غذاهای با غلظت و حجم نرمال
وعده های کوچک بسیار مکرر (6 تا 10 مینی وعده
در روز)
* احتمال استفاده از تغذیه ی انترال شبانه
۶ به تاخیر افتادن بهبودی با سوتغذیه
صفحه 36:
@owel Reseviiow دون
and Gkor+@owel ]
* برداشتن ژوژنوم و ایلئوم سالم:
- 6 وعده کوچک
- اچتاب از لاکتوز, مقادیر زیاد شیرینی جات غلیظ و کافتین
تاتتفادة :از مكمل. مولتن ,وقافين مبترال ون صتو کش واه
* برداشتن ایلئوم
— أختياج به ززماق طولآتق :نراق تعدية ىق دفانی
- نیاز به مکملهای ویتامینهای محلول در چربی, کلسیم, منیزیم و
روی
- محدود کردن چربی رژیم و تقسیم آن به وعده ها (بهتر است
۲ باشد)
- دادن مکرر آب و الکتروليتها در مقدار کم
صفحه 37:
Ts
s ?
Geol Totestice urtertal Overyrouts
۴ رژیم محدود از غذاهای سریع تخمیر شونده
مثل نشاسته و قندها مثل لاکتوز. فروکتوز و
قندهای الکلی) و جایگزین کردن آنها با غلات
* کنترل سطح 7960 و دریافت غذایی بیمار
* مفید بودن MOT
صفحه 38:
5۲۲ ۳۲/5۳۹5 ۲۲ 7 BZ)
evsiowy vr Ovlpstowy
* غذاهای ایجاد کننده ی بوی بد: حبوبات, ly سیر, کلم, تخم مرغ, ماهی,
بعضی داروها و
۴ توصیه های کاهش نفخ
© یال بسا نغانه و مک والازای چبران دقع وبال
۴ رتفا وتو مايعات: حداقل زک لرعو بيس اذ حجم وفعي وراه زار یراج آنجاد
شده
* نیاز به مکمل ویتامین 46 در قطع ایلئوم انتهایی
* نیاز به مکمل ویتامین و فولات به علت مصرف کم سبزیجات و میوه جات
* به علت تخلیه ی سریع معده و تخمیر کم در 1 جذب نوتریینتها از غذاهای
پخته, تکه تکه شده و میوه ها و سبزیجات پوره ای بهتر صورت مى كيرد
* برای جلوگیری از گرفتگی استومی پرهیز از سبزیجات حاوی فیبر بالا و
جویدن خوب غذا
صفحه 39:
ed Pouck wer Coleviowpy
٠ عدم تحمل غذايى معمول ولی جزئی
* توصيه هاى كاهش حجم و تكرر مدفوع: كاهش
مصرف كافئين, لاكتوز در افراد با عدم تحمل,
فروكتوز و سوربيتول
٠ افزايش دفع روده ای نياز به تامين كافى
مايعات و الكتروليتها دارد
صفحه 40:
mi SS ۱ ce 7 Re eee
صفحه 41: