پزشکی و سلامت بیماری‌ها

درمان تغذیه ای بیماری های گوارشی

darmane_taqziyeiy_bimarihaye_govareshi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “درمان تغذیه ای بیماری های گوارشی”

درمان تغذیه ای بیماری های گوارشی

اسلاید 1: 1

اسلاید 2: 2درمان تغذيه اي بيماريهاي گوارشی ارائه: فاطمه اسماعیلی شهمیرزادیکارشناس ارشد تغذیه و ر|ژیم درمانی

اسلاید 3:

اسلاید 4: رفلاکس معدی-مروی و ایزوفاژیت

اسلاید 5:

اسلاید 6:

اسلاید 7: سرطان و جراحی دهاندر صورت عدم توانایی به تغذیه ی دهانی: تغذیه انترالاستفاده از مایعات، بزاق مصنوعی برای پیشگیری از خشکی دهانایجاد یبوست توسط مسکنها: دادن مایعات زیاد و مواد غذایی نرم کننده ی مدفوع در صورت لزوم

اسلاید 8: Dyspepsia (عدم هضم)تغییرات سبک زندگی مثل GERDایجاد مشکل با مصرف حجم زیاد غذا، دریافت بالای چربی، شکر، کافئین، ادویه جات، الکل و تغییر آنهامصرف رژیم با دانسیته ی کالری پایینکسب وزن سالمورزش سبک

اسلاید 9: Gastritis and Peptic Ulcers

اسلاید 10:

اسلاید 11: دیگر مداخلات تغذیه ای برای زخم معده و گاستریتکنترل سطح ویتامین B12 در atrophic gastritisدوره های کم اسید: کم شدن زیست فراهمی آهن، کلسیم و دیگر نوترینتهاکنترل pH غذاها در اختلالات دهان و مری موثر می تواند باشدکمک به ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری با چای سبز، بروکلی، روغن مویز سیاه، کلم تخمیر شده و احتمالا پروبیوتیکها

اسلاید 12: Carcinoma of the Stomachدر مرحله ی پیشرفته ی بیماری دریافت رژیم غذایی متناسب با تحمل، ترجیحات و راحتی بیماروجود بی اشتهایی در مراحل اولیه ی بیماریدر مراحل بعدی احتمالا بیمار فقط قادر به تحمل مایعات باشدتغذیه ی انترال یا پاراانترال

اسلاید 13: Gastric Surgeriesشروع تغذیه ی دهانی به محض عملکرد GITشروع تغذیه با وعده های کوچک و مکرر یخ یا آبادامه ی تغذیه با مایعات و غذاهای جامد راحت هضمادامه با رژیم معمولیدر صورت نیاز ژوژنستومیتبدیل افراد با تحمل لاکتوز به افراد با عدم تحملاحتمال آنمی، استئوپروز و کمبودهای ویتامینی و مواد معدنی مخصوصا کمبود vit B12 به علت سوجذب و دریافت غذایی کم

اسلاید 14: Dumping Syndromeاحتمال شدید سوتغذیهتحمل بهتر پروتئینها و چربیها در مقایسه با کربوهیدراتهامحدود کردن قندهای ساده در رژیم و استفاده از کربوهیدراتهای پیچیدهحذف مصرف مایعات به همراه غذا و استفاده از مایعات مابین وعده ها بدون غذاهای جامددراز کشیدن بلافاصله بعد از مصرف غذااستفاده از مکمل پکتین یا gumهااحتمال تحمل مقدار 6 گرم لاکتوز یا کمتر در هر وعده بعد از عمل استفاده از شیرهای غیر لبنیاستئاتوره: کم کردن چربی رژیم

اسلاید 15:

اسلاید 16: Gastroparesis (دیر تخلیه شدن معده)حجم غذای 600 ml یا بالاتر: تاخیر در تخلیه معدی و ایجاد سیری: استفاده از وعده های کوچک و مکررتخلیه وابسته به نیروی جاذبه ی مایعات: شیفت رژیم به طرف مایعات کمک کننده استتاخیر در تخلیه ی معده با مسکنها و آنتی کولینرژیکهاتاخیر در تخلیه ی معده با افزایش متوسط و شدید قند خون (بالای 200 mg/dl) با تاثیر روی اعصاب معدهپکتین: دیر کردن تخلیه معده و احتمال تشکیل توده ی غیر قابل هضم (bezoar)در GIاجتناب از مصرف غذاهای پرفیبر و مکملهای فیبردر ایجاد Bezoar سایز ذرات فیبری مهمتر از مقدار فیبر است (مثلا پوست سیب زمینی در مقابل سبوس)مقاوم بودن فیبر به جویدن عامل ایجاد bezoar است: مهم بودن کنترل دندانها و قدرت دندان نیش بیمارچربی عامل قوی مهار تخلیه ی معدی به علت ترشح کوله سیستوکینینتحمل چربی زمانی که در حالت مایع است بهتر استعدم محدود کردن چربی در افراد نیازمند کالری

اسلاید 17:

اسلاید 18: Intestinal Gas and Flatulenceنفخ به علت عدم تحمل لاکتوزنفخ به علت رژیم پرفیبرافزایش تولید گاز توسط مواد غذایی حاوی رافینوز مثل لوبیاها، کلم ها، براکلی و تعدادی از غلات کاملتغییر فلور روده پس از افزایش فیبر رژیمی: با شروع تدریجی رژیم پرفیبر به همراه مصرف آب احتمالا تولید گاز کم میشودکمک کننده بودن فعالیت فیزیکی

اسلاید 19: Constipationدرمان اولیه ی تغذیه ای: مصرف مقدار کافی فیبرهای محلول و غیر محلول (زنان 25 گرم، مردان 38 گرم و کودکان 19 تا 25 گرم در روز) و مایعاتدر افراد با جذب کم لاکتوز، لاکتوز نیز مثل فیبر وزن مدفوع را افزایش میدهدمفید بودن سبوس و پودر فیبر در حد توصیه شده (نه زیاد) در افرادی که نمی توانند از طریق غذا فیبر دریافت نمایندمصرف حداقل 8لیوان در روز مایعات برای موثر واقع شدن مصرف فیبر بالا: در غیر اینصورت احتمال انسداد ممنوعیت مصرف رژیم پرفیبر در اختلالات عصبی-عضلانی، سندرمهای اختلال در موتیلیتی، مصرف مزمن مخدرها، اختلالات کف لگن و دیگر اختلالات جدی دستگاه گوارش

اسلاید 20: Diarrheaقدم اول جایگزینی مایعات و الکترولیتها با مصرف ORS، سوپ، آبِ گوشت، آب سبزیجات و مایعات ایزوتونیک شروع غداهای نشاسته ای مثل غلات، نان و گوشتهای کم چرب در ادامه افزودن مقدار کمی سبزیجات و میوه در ادامه افزودن چربیبدتر شدن اسهال اسمزی با قندهای الکلی، لاکتوز، فروکتوز و مقادیر بالای ساکارزتشویق به مصرف رژیم عادی با مقدار متوسط فیبر محلول (به علت تولید SCFA) و غذاهای پره بیوتیک (هر دو ترانزیت GI را کند می کنند)کاهش خطر اسهال وابسته به آنتی بیوتیکها با مصرف پره و پروبیوتیکهااسهال درازمدت: تامین نیاز بدن با تغذیه ی انترال و پاراانترالاسهال عفونی: خونریزی GI: آنمیافتادن در مسیر بهبودی از اسهال عفونی: افزودن مقدار بالاتر از نرمال فیبر به رژیم به منظور ترمیم آسیب غشا GI

اسلاید 21: Gastrointestinal Strictures and Obstructionخوب جویدن و اجتناب از مصرف فیبر زیاداجتناب از مصرف پوست سیب زمینی، مرکبات، خرمالو و غذاهای مشابه در افراد بی دنداناحتمال تحمل غذاهای راحت هضم، مایعات و نرم در صورت انسداد قسمتهای بالاترعدم تاثیر قوام و حالت غذا در انسدادهای پائینترانسداد کامل: تغذیه ی انترال یا پاراانترال

اسلاید 22: Celiac Disease (Gluten-Sensitive Enteropathy)

اسلاید 23:

اسلاید 24: Tropical Sprueحفظ مایعات، الکترولیتها، درشت و ریز مغذیها و شروع رژیم سازگار با سوجذب (توصیه های اسهال)سوتغذیه آسیب پذیری به عفونت را بالا می برداحتمال نیاز به مکمل vitB12 و اسید فولیک

اسلاید 25: Lactose Intoleranceکاهش مصرف غذاهای حاوی لاکتوزدریافت مکمل کلسیم و ویتامین D یا منابع غیر لبنی آنهااکثرا توانایی مصرف 12 گرم در روز لاکتوز را به همراه وعده های غذایی یا در شکل پنیر یا محصولات لبنی کشت داده شده یا در صورت شروع تدریجی دارندکمک به عدم تحمل لاکتوز با شروع تدریجی و مصرف مداوم قندهای قابل تخمیر (مثل لاکتولوز) با تغییر فلور کولوناستفاده از آنزیم لاکتاز یا محصولات عمل آوری شده با آن

اسلاید 26: Fructose Malabsorptionتحمل غذاهایی که مقدار متناسب گلوکز و فروکتوز دارندعدم تحمل غذاهایی که به مقدار زیاد فروکتوز دارندگلابی، سیب، انبه، حاوی فروکتوز آزاد زیاد (فروکتوز بیشتر از گلوکز)مشکل ساز بودن بیشتر میوه های خشک،آبمیوه ها و غذاهای شیرین شده با شربت ذرت

اسلاید 27: INFLAMMATORY BOWEL DISEASESسوتغذيه هضم و جذب را تحت تاثير قرار ميدهد و مي تواند التهاب را افزايش دهد.افزایش مصرف غذاهاي پروتئيني بي خطر مخصوصا ماهي و مرغاجتناب از مصرف وعده هاي حجيم در يك وعده (وعده های کوچک و مکرر)محدود کردن مصرف شير، گوشت قرمز، حبوبات، چاي، كاكائو و الكلچربي غذا بايستي در حد متوسط باشد. در صورت پديد آمدن مدفوع چرب، چربي غذا را كاهش دهيد.

اسلاید 28:

اسلاید 29:

اسلاید 30: Irritable Bowel Syndromeاطمینان از تغذیه ی کافیتحمل کم وعده های غذایی بزرگ، چربی زیاد، کافئین، لاکتوز، فروکتوز، سوربیتول و الکلاحتمال سودمندی فیبر در شکل ملینهای حجیم کننده مثل پسیلیوم در IBS هایی که یبوست غالب استبدتر شدن علایم با مکملهای فیبرهای غیر محلول مثل سبوس گندمتوصیه به مصرف مایعات کافی مخصوصا در صورت مصرف پودر فیبرکنترل آلرژیها و عدم تحمل غذا به منظور محدودیتهای بی جادوزها ی بالای پروبیوتیکها: بهبودی قابل توجه علایم IBSمفید بودن رژیم با مقدار کم اولیگو، دی و مونوساکاریدها و پلی اولهامفید بودن روغن نعناعجلوگیری از افتادن بیمار به سیکل معیوب محدودیت غذاییاطمینان دادن مجدد به آنها و برگشت تدریجی به رژیم غذایی خوب با محدودیتهای به جا

اسلاید 31:

اسلاید 32: Diverticular Diseas

اسلاید 33: رژیم پرفیبر با هیدراتاسیون کافی (2 تا 3 لیتر مایعات) و ورزش: دفع راحت تر مدفوعشروع تدریجی رژیم پر فیبربرطرف شدن نفخ ناشی از رژیم در طول 2 تا 3 هفتهدر صورت عدم دریافت فیبر از طریق غذا: مکمل متیل سلولز و پسیلیوم در حد فیبر توصیه شده دیورتیکول حاد: رژیم کم فیبر و احتمالا PN به تدریج سوق به رژیم پرفیبر

اسلاید 34: Intestinal Polyps and Colon Cancerورزش کافی بقا یا کاهش وزندریافت متعادل و متوسط چربیدریافت کافی ریزمغذیها از میوه جات، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و محصولات لبنیمحدودیت الکلدریافت مکمل در صورت عدم کفایت رژیم

اسلاید 35: Small Bowel Resections and Short-Bowel Syndrome در مراحل اولیه نیاز به PNتغذیه ی انترال به عنوان محرک تغذیه ی GIT و پارانترال برای تامین نیازهابه تدریج سیر به تغذیه ی نرمال و احتمال عدم تحمل همیشگی غذاهای با غلظت و حجم نرمالوعده های کوچک بسیار مکرر (6 تا 10 مینی وعده در روز)احتمال استفاده از تغذیه ی انترال شبانهبه تاخیر افتادن بهبودی با سوتغذیه

اسلاید 36: Small Bowel Resections and Short-Bowel Syndromeبرداشتن ژوژنوم و ایلئوم سالم:6 وعده کوچکاجتاب از لاکتوز، مقادیر زیاد شیرینی جات غلیظ و کافئیناستفاده از مکمل مولتی ویتامین مینرال در صورت کمبود دریافتبرداشتن ایلئوماحتیاج به زمان طولانی برای تغذیه ی دهانینیاز به مکملهای ویتامینهای محلول در چربی، کلسیم، منیزیم و رویمحدود کردن چربی رژیم و تقسیم آن به وعده ها (بهتر است MCT باشد)دادن مکرر آب و الکترولیتها در مقدار کم

اسلاید 37: Small Intestine Bacterial Overgrowthرژیم محدود از غذاهای سریع تخمیر شونده مثل نشاسته و قندها مثل لاکتوز، فروکتوز و قندهای الکلی) و جایگزین کردن آنها با غلات کامل و سبزیجاتکنترل سطح vitB12 و دریافت غذایی بیمارمفید بودن MCT

اسلاید 38: Ileostomy or Colostomyغذاهای ایجاد کننده ی بوی بد: حبوبات، پیاز، سیر، کلم، تخم مرغ، ماهی، بعضی داروها و مکملهاتوصیه های کاهش نفخنیاز به مایعات و نمک بالا برای جبران دفع زیادنیاز به مایعات: حداقل یک لیتر بیش از حجم دفعی روزانه از سوراخ ایجاد شدهنیاز به مکمل ویتامین B12 در قطع ایلئوم انتهایینیاز به مکمل ویتامین c و فولات به علت مصرف کم سبزیجات و میوه جاتبه علت تخلیه ی سریع معده و تخمیر کم در GI جذب نوتریینتها از غذاهای پخته، تکه تکه شده و میوه ها و سبزیجات پوره ای بهتر صورت می گیردبرای جلوگیری از گرفتگی استومی پرهیز از سبزیجات حاوی فیبر بالا و جویدن خوب غذا

اسلاید 39: Ileal Pouch after Colectomyعدم تحمل غذایی معمول ولی جزئیتوصیه های کاهش حجم و تکرر مدفوع: کاهش مصرف کافئین، لاکتوز در افراد با عدم تحمل، فروکتوز و سوربیتولافزایش دفع روده ای نیاز به تامین کافی مایعات و الکترولیتها دارد

اسلاید 40: Questions?

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید