پزشکی و سلامت

درمان شناختی – رفتاری

darmane_shenakhti_raftari

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “درمان شناختی – رفتاری”

درمان شناختی – رفتاری

اسلاید 1: مادسیج، شبکه آموزشی پژوهشی دانشجویان ایرانMadsg.comمادسیج یعنی دهکده علم و دانش ایران!!

اسلاید 2: درمان شناختی - رفتاریعلیرضا زارع

اسلاید 3: تعریف درمان شناختی رفتاری :رویکرد نسبتاً نوپایی است که می خواهد فرد را در بافت یا زمینه ی زیستی ،اجتماعی و فرهنگی خود قرار دهد و با تکیه بر اصول و قواعد برخاسته از رشته های مختلف روانشناسی و سایر علوم وابسته ،سالم زیستن و سالم اندیشیدن را به او بیاموزد.از تلفیق دو رویکرد رفتار درمانی (عمدتاً شرطی سازی کلاسیک و شرطی سازی کنشگر)، و رویکرد شناختی- چه در قالب شناخت درمانی و چه در چارچوب روان شناسی شناختی پدید آمد.

اسلاید 4: بنیادهای نظریه ای:* شناخت، رفتار و احساس فرد را کنترل می کند. * این نظریه، به اهمیت یادگیری و تاثیرات محیطی بر رشد شخصیت فرد، بها می دهد.در حالیکه به فرایند پردازش و شناخت نیز به عنوان میانجی هایی در درمان اختلالهای روان شناختی، می نگرد. * درک فرد از وقایع یا اطلاعات پیرامونش، سلامت روانی و عاطفی او را تحت تاثیر قرار می دهد. * علت ایجاد اختلالات روان شناختی، یا بالعکس رشد ویژگی های شخصیتی مثبت و رفتارهای سازگارانه همگی به ارزیابی فرد از محرک های محیطی و گرایش های درونی او نسبت به آنها، باز می گردد.

اسلاید 5: اصول کلی: *افکار و احساسات ما نقش کلیدی و بنیادی در رفتار ما دارند. *اختلالات روان شناختی به دلیل یادگیری نامناسب و افکار ناسازگارانه ایجاد شده اند. *قسمت اعظم درمان بر اساس این جا و اینک صورت می گیرد . *هدف عمده درمان ،کمک به مراجع به نحوی که بتواند تغییرات مطلوبی در زندگی خود پدید آورد است. *درمان باید فرصتی برای یادگیریهای جدید و نیز ایجاد تغییراتی در فضای بیرون از مطب بوجود اورد.

اسلاید 6: حقایق کلیدی درباره درمان رفتاری – شناختی :تغییر در افکار واعمال فرد تمرین مداوم آنچه یاد گرفته شده است .انجام آنچه آموخته شده ونه صرفا حرف زدن درباره آن .شناسایی سریع مشکلاتحرکت مصرانه به سمت هدفتلاش مداوم برای تحقق درمان نگاه به مسائل از زوایای مختلفاطمینان کامل به خود آزمایش باورهایادداشت برداری از پیشرفتها

اسلاید 7: انواع درمان شناختی رفتاری :

اسلاید 8: سه رویکرد متفاوت در درمان شناختی رفتاری که توسط متخصصان سلامت روان به طور منظم به کار گرفته می‌شود عبارتند از: روان درمانی منطقی- هیجانی روان درمانی چند وجهی شناخت درمانی

اسلاید 9: فرایند درمان :* مصاحبه ی رفتاری* خود-سنجی(پرسشنامه ها و مقیاسهای درجه بندی)* کسب اطلاعات از افراد دیگر* مصاحبه با افراد مهم* بازنگری به وسیله افراد مهم* مشاهده ی مستقیم رفتار در شرایط بالینی* ایفای نقش* آزمونهای رفتاری* سنجشهای فیزیولوژیک

اسلاید 10: فنون درمان شناختی – رفتاری:

اسلاید 11: 1- تکنیک رویارویی(واقعی، تجسمی)2- تکنیک توجه گردانی 3- فن الگو پذیری4- فن ایفای نقش5- فن شمارش افکار 6- تکنیک آرامش دهی7- فن پیکان رو به پایین

اسلاید 12: 1- فن رویارویی: بیشتر درباره ی هراسهای ساده، هراس اجتماعی، و بیرون هراسی استفاده می شود. رویارویی به روبرو شدن با چیزی تعریف می شود که به علت برانگیختن اضطراب ، مورد اجتناب قرار گرفته است. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، رویارویی باید تدریجی، مکرر و طولانی باشد و کارهای مورد تمرین به وضوح مشخص شده باشد.

اسلاید 13: انواع تکنیک رویارویی:

اسلاید 14: * رویارویی واقعی(برنامه درمانی برای کسانی که مبتلا به عنکبوت هراسی یا جانور هراسی هستند).* رویارویی تجسمیمواردی مانند صاعقه هراسی و یا پرواز هراسی،که انجام رویارویی واقعی کار آسانی نیست.همانند رویارویی واقعی مرحله به مرحله صورت می پذیردو در موارد ممکن ، آن دو باید با هم تلفیق شوند.

اسلاید 15: 2- فن توجه گردانی :*تمرکز بر روی یک شیء: می توان به مراجعان یاد داد که توجه خود را بر روی یک شیء متمرکز سازند و یا جزئیات هرچه بیشترآن برای خود توضیح دهند.*سوالهایی که می توان استفاده کرد: آن شیء دقیقا کجاست؟اندازه اش چقدر است؟ چه رنگی است؟ از چه چیزی ساخته شده است؟چند تا از آن شیء وجود دارد؟ به چه درد می خورد؟ و.... *به مراجعان یاد داده می شود که محیط اطراف خود را به عنوان یک کل ،مورد توجه قرار دهند و از حس بینایی، شنوایی، چشایی، بساوایی و بویایی استفاده کنند.

اسلاید 16: 3- فن الگوپذیری: در آن درمانگر در حضور مراجع نشان می دهد که چطور می توان به یک شیئ ترسناک مانند مار یا لبه ساختمانی بلند،نزدیک شد. * در مورد اختلالات وسواسی: کسی که ترس از آلودگی با لوازم حمام داشت، چون فکر می کرد ممکن است باعث ایجاد سرطان در او شوند، درمانگر از او خواست که پشت دست خود را شامپو بزند.درمانگر ابتدا خود، مقداری شامپو به دست و صورت خود زد . و بعد ، مراجع مقدار کمی شامپو به دستش مالید و موافقت کرد که به مدت 3 ساعت دستش را نشوید.در سرتاسر جلسه مراجع مرتب مورد تشویق قرار می گرفت

اسلاید 17: 4- فن ایفای نقش: بیشتر در درمان هراسهای اجتماعی کاربرد دارند تا سایر هراسها و خود ایفای نقش را می توان نوعی رویارویی دانست. مثلا بیماری که گفتن « نه » و یا ابراز رفتار جرأتمند، برایش دشوار است، می تواند در نقش فردی جرأتمند، با درمانگر ایفای نقش کند. می توان گفت: من رئیس می شوم و شما نشان دهید چطور از او می خواهید تغییراتی در برنامه کاری شما، بوجود آورد.

اسلاید 18: 5-فن شمارش افکار: هدف این است که مراجع هر چه بیشتر از افکار منفی، فاصله پیدا کند. مثلا از طریق فشار دادن شمارشگر گلف و یا بافتنی و یا گذاشتن علامتی روی کارت.

اسلاید 19: 6-فن آرامش دهی:آرامش پیشرونده (15 تا 20 ثانیه)آرامش بدون تنش( 5 تا 7 دقیقه)آرامش از طریق کنترل نشانه ها (2 تا 3 دقیقه)آرامش افتراقی ( 60 تا 90 ثانیه)آرامش سریع ( 20 تا 30 ثانیه)

اسلاید 20: 7-فن پیکان روبه پایین : در این فن، درمانگر به جای آن که با خودِ افکار به مقابله برخیزد، درصدد تشخیص اعتقاد ورای آن فکر می آید. می پرسد:« فرض کنیم که درست باشد، برایتان چه معنایی دارد؟ آن وقت چه اتفاقی ممکن است بیفتد؟ دراین صورت چه چیز بدی اتفاق می افتد؟ آن قدر تکرار می شود تا امکان صورتبندی مساله اصلی فراهم آید.

اسلاید 21: TitleLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Vivamus et magna. Fusce sed sem sed magna suscipit egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Vivamus et magna. Fusce sed sem sed magna suscipit egestas. برای عضویت در شبکه دانشجویان ایران عدد 1 را به شماره زیر پیامک کنید100080809090برای ورود به شبکه آموزشی دانشجویان کلیک کنیدMadsg.comلطفا آدرس ما را به خاطر داشته باشید

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید