در بیان خلط و اقسام آن
اسلاید 1: www.tabaye.ir
اسلاید 2: در بيان خلط و اقسام آنبسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 3: تعریف خلط بدانكه خلط كه جمع آن اخلاط است جسم رطب سيال بالفعلي را نامند كه استحاله و انقلاب يابد بسوي آن غذا.....( خلاصه الحكمه عقيلي خراساني)خلط رطوبتي است روان اندر تن مردم ..... و اخلاط از غذا خيزد (اغراض الطبیه)
اسلاید 4: غذا ابتدا توسط هضم اول در معده تبديل به كيلوس شدهپس از ورود به جگر توسط هضم دوم و پخته شدن به كيموس كه همان اخلاط است تبديل ميگرددهضم سوم در رگها هضم چهارم در اندامها مراحل هضم غذا
اسلاید 5: جايگاه طبيعي اخلاط رگهاست و اندامها كه ميان آن گشاده است چون معده و جگر و سپرز و زهرهمحل و جايگاه اخلاط
اسلاید 6: خلط دم( خون) خلط صفراخلط سودا خلط بلغم اقسام اخلاط
اسلاید 7: طبيعي: اين خلط در بدن مردم مدد پرورش است وجايگزين تريها كه تحليل رفته است مي گردد.غير طبيعي: خلطي است بد كه بايد آنرا توسط دارو از تن بيرون كرد.نوع خلط به جهت طبيعي و غير طبيعي
اسلاید 8: مشخصات خون: مزاج: گرم و تر/محل توليد: جگر معتدل /رنگ: رنگ جگر و سرخ/بو: خوش و بدون بو/طعم: شيرين/قوام: معتدل/مشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 9: مشخصات خون: شروط توليد: فصل بهار و سالهاي كودكي وحركت و شادي هاي معتدل و غذاي معتدلفايده: غذاي كامل و خوب براي كل اعضاي بدن و رساندن حرارت به كل بدن استمشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 10: مشخصات صفرا: مزاج: گرم و خشك/محل توليد: جگر/رنگ: سرخ ناری/طعم: تلخ و تيز/قوام: رقيق تر از خون و سبكتر پس در بالا قرار گرفته و كفك خون نام دارد/مشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 11: مشخصات صفرا: شروط توليد: فصل تابستان و زمان خشم و كارهاي با مشقت و رنج و غذاهاء گرم و خشكفايده: عبور خون را از رگهاي ريز و باريك تسهيل مي كند و بدليل ريختن به رودها باعث عبور ثفل و بلغم غليظ مي شود و حاجت به دفع را خبر مي دهد و غذاي اندامهائي چون شش ميگردد.مشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 12: مشخصات سوداء:مزاج:سرد و خشك/محل توليد: جگر/رنگ: سياه/طعم: آميخته از شيريني و ترشي/قوام: غليظ و سنگين و ته نشين خون/مشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 13: مشخصات سوداء:شروط توليد: غذاهاي غليظ وسرد و خشك و كمي رطوبت و فصل پاييز و از غمها و انديشها و كارهاي با رنجفايده: غذاي اندام هايي كه نياز به سودا دارند مانند استخوان و غضروف. و اشتها را تحريك كند و در مغز باعث افرايش دقت و تفكر ميشود مشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 14: مشخصات بلغم:مزاج : سرد و تر/محل توليد: جگر/رنگ: به سفيدي مي زند/بو : بي بو/طعم: شيرين/قوام: نزديك به خون/مشخصات اخلاط طبيعي
اسلاید 15: مشخصات بلغم:شروط توليد: خوني است كه به طور كامل پخته نشده است و غذاهاي غليظ و سرد و مرطوب و لزجفايده: تغذيه بدن زماني كه خون كافي وجود ندارد قابليت تبديل شدن به خون را دارد و باعث مرطوب شدن اعضاء شده و جلوگيري از خشك شدن آنها مي كند و غذاي اعضائي كه نياز به بلغم دارند مانند مغز و مفاصلمشخصات اخلاط طبيعي
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.