systeme_imeni

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “دستگاه ایمنی”

دستگاه ایمنی

اسلاید 1: سیستم ایمنیاستاد مربوطه:دکتر عابد نظریشادی پور ابراهیم

اسلاید 2: نگاه کلی انسان در محیطی زندگی می‌کند که عوامل و میکروارگانیسمهای بیماری‌زای متعددی سلامتی وی را بطور دائم تهدید می‌کند. پوست و پرده‌های مخاطی به عنوان یک سد حفاظتی از ورود این عوامل به بدن جلوگیری می‌نمایند. با وجود این ، عبور عوامل بیماری‌زا از نواحی آسیب دیده و ضعیف این سد حفاظتی امکان پذیر می‌باشد.

اسلاید 3:       بدن برای مقابله با عوامل بیماری‌زا مجهز به سیستم دفاعی یا ایمنی است که از نظر عملکردی آنرا به دو نوع :  الف:سیستم ایمنی طبیعی   ب:سیستم ایمنی اکتسابی می‌توان تقسیم کرد. عوامل عملکردی سیستم ایمنی یا دفاعی بدن عبارتند از :فاگوسیتها ، لنفوسیتها و سلولهای عرضه کننده آنتی ژن. 

اسلاید 4: فاگوسیتها شامل ماکروفاژهای بافت همبند ، سلولهای کوپفر کبد ، ماکروفاژهای آلوئلی ریه ، میکروگلیهای بافت عصبی ، لکوسیتهای پلی مورنونوکلئر و مونوسیتهای خونی می‌باشد که در مجموع سیستمی را بوجود می‌آورند که اصطلاحا سیستم ایمنی طبیعی نامیده می‌شود. عملکرد فاگوسیتها به این ترتیب است که پس از نفوذ میکروارگانیسم از سطوح اپی‌تلیال و ورود آن به بدن ، ترشح عوامل واسطه‌ای توسط سلولهای آسیب دیده ، سبب بروز واکنش التهابی و جلب فاگوسیتها به محل آسیب می‌گردد. در محل آسیب ، فاگوسیتها تحت تاثیر عاملی به نام فاکتور کموتاکسی به طرف میکروارگانیسمها کشیده شده و پس از چسبیدن به میکروارگانیسمها ، آنها را فاگوسیته می نامند.

اسلاید 5: فاگوسیتها

اسلاید 6: نحوه عملکرد ماکروفاژها به عنوان فاگوسیت اصلی بدن   ماکروفاژها پس از فاگوسیته کردن میکروارگانیسم ، مولکول آنتی ژنیک آن را حفظ کرده و باظاهر ساختن آن در سطح خود به عنوان یک معرفی کننده آنتی ژن آن را به لنفوسیتها عرضه می‌کنند. این عمل که باعث فعال شدن لنفوسیتها می‌شود چگونگی ارتباط بین عوامل عملکردی سیستم ایمنی را نشان می‌دهد. علاوه بر اعمال فوق ، سایر فعالیتهای ماکروفاژها عبارتند از: سنتز و ترشح تعدادی از پروتئینها، ترشح عوامل فعال کننده رشد و تکثیر لنفوسیتها و سایر سلولها و تولید عوامل کشنده باکتریها و سلولهای توموری.  

اسلاید 7: اپسونین و اپسونیزاسیون: فاگوسیتوز میکروارگانیسمها و سایر آنتی ژنها در اثر اپسونیزاسیون یعنی پوشیده شدن آنها توسط پروتئینهای ویژه‌ای به نام اپسونین تسهیل و تسریع می‌گردد. اپسونینها شامل کمپلمان و آنتی بادیهامی‌باشند. کمپلمانها به دسته بزرگی از پروتئینهای موجود در سرم خون اطلاق می‌گردد که از حدود 20 پروتئین مختلف تشکیل شده‌اند و به سیستم کمپلمان مشهورند. این پروتئینها که توسط ماکروفاژها و کبد سنتز می‌گردند با حرف C و یک پسوند عددی نمایش داده می‌شود. علت نامگذاری این پروتئینها به عنوان مکمل ، چگونگی عملکرد آنهاست که تکمیل کننده عمل آنتی بادیها می‌باشند به این معنی که کمپلمان ، با اتصال به آنتی بادی چسبیده به آنتی ژن ، فعال شده و خاصیت پروتئولیتیک پیدا می‌کند و یا باعث اتصال آن به فاگوسیتها می‌گردد.

اسلاید 8: سیستم کمپلمان به دو طریق فعال می‌گردد:توسط کمپلکس آنتی ژن - آنتی بادی که مسیر کلاسیک نامیده می‌شود.توسط عوامل عفونی که مسیر فرعی نامیده می‌شود. فعال شدن سیستم کمپلمان اعمال زیر را سبب می شود: جلب و فعال سازی فاگوسیتها ، انهدام سلولها و میکروارگانیسمها و اپسونیزاسیون میکروارگانیسمها و کمپلکس آنتی ژن - آنتی بادی. کمپلمانها در مقایسه با آنتی بادیها ، عوامل حساس به حرارت سرمی را تشکیل می‌دهند. 

اسلاید 9: لنفوسیتها،بافتها و اعضای آن: ایمنی حاصله توسط لنفوسیتها در مقایسه با ایمنی طبیعی کاملا اختصاصی بوده و مصونیت‌زا می‌باشد. منظور اینکه ابتلا به یک بیماری عفونی باعث می‌شود بدن به طور مثال در مقابل برای مدتی مصونیت پیدا کند. سلولهای لنفوسیت B و T عوامل اجرایی سیستم ایمنی اکتسابی می‌باشند. برای اینکه سیستم ایمنی بتواند وظایف خود را به نحو مطلوب انجام دهد، سلولهای دخیل در پاسخهای ایمنی به صورت بافتها و اعضای سازمان دهی شده‌اند. مجموعه این بافتها  اعضای سیستم لنفی نیز نامیده می‌شوند.

اسلاید 10: بافتهای لنفاوی:شامل ندولهای لنفاوی می‌باشد که در همه اعضای لنفاوی به جز تیموس و یا به صورت مستقل در بافتهمبند آستر و زیر مخاط دستگاههای گوارشی ، تنفسی و تناسلی دیده می‌شوند. که ندولها به دو صورت اولیه و ثانویه دیده می‌شوند که در ندولهای اولیه تراکم سلولها یکنواخت می‌باشد ولی ندولهای ثانویه دارای یک ناحیه متراکم و تیره محیطی و یک ناحیه کم تراکم روشن و مرکزی می‌باشند. 

اسلاید 11: :اعضای لنفاوی به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌گردند که اعضای لنفاوی اولیه شامل مغز استخوان و تیموس می‌باشد که محل تمایز لنفوسیتها هستند و اعضای لنفاوی ثانویه شامل عقده‌های لنفی ، طحال ، روده‌ها ، پلاکهامی‌باشد که محل استقرار لنفوسیتهای تمایز یافته می‌باشند. لوزه‌ها نیز اجتماعی از ندولهای دارای مرکز و بافت لنفاوی منتشر می‌باشند که به صورت حلقه‌ای در ابتدای لوله گوارش قرار گرفته‌اند

اسلاید 12: reviewمقاله 1: عملکرد سیستم ایمنی در ورزش و تمرینهدف:هدف این مقاله فراهم کردن و بروز رسانی خلاصه ای از تاثیرات شناخته شده در ورزش بر روی عملکرد ایمنی و خطر آلودگی و اشاره به کاستی های موجود برای انجام تحقیق و تلاش برای بهبودآن در آینده است.تمرینات متعادل و منظم برای ورزشکاران میزان آلودگی را در مقایسه با افرادی که ورزش نمی کنند کاهش می دهد و بر عکس تمرینات طولانی و استرس زا باعث ناراحتی و مشکل در بخش های مختلفی از سیستم ایمنی بدن می شود مثل:از بین رفتن نتروفیل تنفسی_افزایش لمفوسیت هاوجود انتی ژن منوسیت که 3تا24ساعت بعد از ورزش ادامه می یابد بستگی به شدت و طول دوره ورزش دارد.

اسلاید 13:

اسلاید 14: دوره هایی که تمرین بیشتر می شود ممکن است سیستم ایمنی کارکرد مناسبی نداشته باشد اگرچه ورزشکاران نخبه بطور بالینی ناکارایی سیستم ایمنی ندارند ولی ممکن است تغییرات اندکی در چند پارامتر باعث بشود که سیستم ایمنی آنها مقاومت اندکی از خود نشان دهد مثل:آلودگی سیستم تنفسی. ورزشها می توانندتاثیر مثبت و منفی برای سیستم ایمنی و حساسیت در برابر بیماریها داشته باشند. زمانی که فعالیتهای متعادل انجام شود سیستم ایمنی در برابر سطوح بی تحرک تقویت میشود و ورزشهای شدید طولانی مدت و سنگین به سیستم ایمنی لطمه وارد میکند. گزارش شده است که فعالیت های ورزشی متعادل به مدت 2 ساعت در روز تا 29% خطر بالا رفتن آلودگی تنفسی را(URTL)در مقایسه با افراد بی تحرک کاهش می دهد. در مقایسه گذارش شده است که خطر افزایش آلودگی در هفته هایی که رقابت سنگین و پرفشار وجود دارد100 تا500 %می باشد

اسلاید 15: مقاله2: تاثیرات ورزش بر سیستم ایمنی :فشارهای سنگین تاثیرات گسترده و شدیدی بر سیستم ایمنی دارد.در حالت استراحت،سیستم ایمنی ورزشکاران و غیر ورزشکاران شباهت بیشتری دارد غیر از فعالیت NK که در ورزشکاران رو به صعود است.تغییرات ایمنی در چندین قسمت سیستم ایمنی و بدن اتفاق می افتد(مثل:پوست_بافتهای مخاطی_سیستم های تنفسی_شش_خون و ماهیچه).بین 3 تا 72 ساعت طول می کشد که مریضی از بدن خارج شود که بستگی به میزان مصونیت دارد.خطر آلودگی ممکن است از آسیبهای جدید در خلال سفر،کمبود خواب،استرس ذهنی شدید،سوء تغذیه و از دست دادن وزن افزایش یابد.

اسلاید 16: نقش ایمنی در پایداری ورزشکاران و غیر ورزشکاران:در میان ورزشکاران نخبه و مربیانشان احساس کلی آنست که مسابقات استرس زا و تمرینات بیش از اندازه مقاومت را در برابر الودگی تنفسی کاهش می دهد.در حالی که در چندین مقاله آمده است که تمرینات سنگین خطر آلودگی تنفسی را افزایش می دهدو تا 1 تا2 هفته بعد از انجام مسابقه این خطر وجود دارد.

اسلاید 17: 750 ورزشکار حرفه ای مورد مطالعه قرار گرفتند.نشان داد که 76 درصد انها الودگی کمتری به انواع ویروسها در مقایسه با افراد بی تحرک هم سن و سال خود داشته اند مطالعه بر روی سه ورزش که به صورت تصادفی انتخاب شده بود نشان داده است که ورزش روزانه با کاهش چشمگیر URTLارتباط دارد.

اسلاید 18: مقاله3:تاثیر ورزش و پیاده روی در واکنش به سسیستم ایمنی در افراد مسن:نقش ایمنی و بازدهی آن با بالارفتن سن کاهش می یابد.افراد سالخورده در برابر موجودات زنده ریز مقاومت کمتری از خود نشان می دهند،تاثیر ورزش پیاده روی 5تا30 دقیقه در هفته با80 % VTدر ترشح غدد بزاقی Igaو پلاسمای لمفوسیت در افراد مسن مورد مطالعه قرار گرفت.30 فرد بی تحرک سالخورده (8 مردو22زن)برای 3 ماه پیاده روی کردند.سیستمهوازی،ساخت و ترکیبات بدن،سیستم ایمنی قبل و بعد ورزش اندازه گیری شد.میزان جریان بزاقsiga بطرز قابل توجهی به ترتیب در 3 ماه افزایش یافته بود به خصوص در افراد 64 سال و پایین تر،افراد 65 تا85 سال و زنان سالخورده تعداد کلی لمفوسیت ها و سلول هایNK و سلول های THحافظه به طور قابل توجهی در 3 ماه کاهش یافته بود.

اسلاید 19: نتیجه:3 ماه پیاده روی باعث رشد عملکرد سیستم ایمنی در افراد سالخورده می شود اگر چه بهبودی در لمفوسیت ها دیده نشده است.

اسلاید 20:

اسلاید 21: مقاله4:تاثیر تمرین بر سیستم ایمنی و هورمون استرس در ورزش زنانپیش زمینه:علیرغم مطالعات فراوان،نتایج بحث بر انگیزی در رابطه با واکنش در برابر بیماری بواسطه ورزش وجود دارد.هدف از این مقاله شناخت تفاوتها وپارامتر های ایمنی بدن،سرم ACTH و سطح کورتیزول که میان زنان ورزشکار و افراد بی تحرک وجود دارد و تاثیرات ورزشها ایروبیک و غیر ایروبیکبر این پارامتر می باشد.40 زن ورزشکار (گروه 1و2)و 20 زن بی تحرک(گروه3).گروه 1 ورزشهای ایروبیک را به مدت 30 دقیقه روی تردمیل انجام دادند در حالی که گروه 2 تست حرکات وینگیت را به مدت 30 ثانیه انجام دادند.روز دوم و پنجم بعد ورزش نمونه خونی جمع آوری شد.

اسلاید 22: IgA-IgG-IgM-C3-C4 اندازه گیری شد.قبل ورزش:IgA-IgG در گروه 1و2 بیشتر از گروه 3 بودو میانگین سطح کورتیزول در افراد بی تحرک بسیار بالاتر بوده است.

اسلاید 23:

اسلاید 24: بعد ورزش:سطح C3 , C4 به طور قابل توجهی در پایان ورزش در گروه 1و2 پایین آمده است.سطح IgA-IgG-و میزان IgM در روزهای دوم و پنجم بطرز قابل توجهی تنها در گروه 1 بالا بوده است.سطح ACTHو کورتیزول بطور قابل توجهی در گروه 1 افزایش یافته است.در گروه 2 هیچ تغییری در میزان IgM-IgG-IgA دیده نشد.نتیجه گیری:ورزش متعادل و منظم اثرات مطلوبی بر سیستم ایمنی می گذارد و میزان گلبول های سفید را که یک عامل حفاظتی است افزایش می دهد.

اسلاید 25: با تشکر و خسته نباشیدشادی پورابراهیم

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید