علوم پایه محیط زیست و زیست‌شناسی

رعایت نکات زیست محیطی در تولید و مصرف کودهای شیمیایی

zist-mohiti

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “رعایت نکات زیست محیطی در تولید و مصرف کودهای شیمیایی”

رعایت نکات زیست محیطی در تولید و مصرف کودهای شیمیایی

اسلاید 1: رعایت نکات زیست محیطی در تولید و مصرف کودهای شیمیاییبه نام خدا

اسلاید 2: مقدمه تا اواخر دهه هفتاد میلادی افزایش مصرف کود شیمیا یی موثر ترین و ارزانترین روش تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم در تمامی جهان بویژه در کشورهای در حال توسعه محسوب می شد.بتدریج از اوائل دهه 80 میلادی به بعد اثرات سوء مصرف کنترل نشده کودهای شیمیایی بر طبیعت بویژه در کشورهای پیشرفته که در ابعاد گسترده تری کودهای شیمیا یی را تولید و مصرف می نمودند ظاهر شد. در کشورهای اروپای غربی ابتدا آثار سوء زیست محیطی صنایع تولید کودهای شیمیا یی مورد توجه قرار گرفت و نظر مسئولان به اثرات مواد شیمیایی نامطلوب حاصل از فرایند تولید بر روی کارکنان و محیط اطراف مراکز ساخت کود شیمیا یی جلب گردید.گستردگی مصرف انواع کودهای شیمیا یی نیز اثرات نامطلوبی در تمامی سطح زیر کشت بر جای گذاشت و کود شیمیایی به عنوان عامل اصلی آلوده کننده محیط زیست در اروپای غربی و سایر مناطق جهان شناخته شد.

اسلاید 3: امروزه از کود به عنوان ابزاری برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده میشود.منتها کود بایستی بتواند علاوه بر افزایش تولید،کیفیت محصولات کشاورزی را ارتقاء داده و ضمن آلوده نکردن محیط زیست و مخصوصا آبهای زیر زمینی،تجمع مواد آلاینده نظیر نیترات در اندامهای مصرفی محصولات زراعی را به حداقل ممکن تنزل داده و در نتیجه ضمن افزایش راندمان تولید،سلامتی انسان و دام را تامین نماید.متاسفانه مصرف کودهای شیمیایی در کشور نامتعادل بوده و رابطه ای با نیاز واقعی گیاه ندارد.

اسلاید 4: آلوده کننده های صنایع کود شیمیایی در سه گروه گازی،مایع و جامد قرار میگیرند که اهم آنها بر حسب نوع تولید مواد اولیه مصرفی به شرح زیر می باشد:

اسلاید 5: آلوده کننده های گازی در اغلب فرآینده های تولید کود شیمیایی بخشی از مواد آلوده کننده به صورت گاز وارد محیط می شوند. بدون تردید بیشترین آلوده کننده های گازی در فرآیند بکارگیری گاز متان و سایر مواد اولیه مشابه در جهت تهیه هیدورژن و ترکیب آن با ازت هوا برای تهیه آمونیاک است. خوشبختانه در اغلب این نوع گازها هیدورکربوری میزان ناخالصی و در نتیجه میزان تولید مواد آلوده کننده بسیار کم است و فقط در بعضی مواقع با علت ناخالصی های ازتی و گوگردی میزان این مواد در دودکش کارخانه بیش از حد مجاز است.

اسلاید 6: در صنایع کود فسفاتی، به علت دارا بودن مقداری فلورین در اغلب خاکهای فسفات که بطور متوسط حدود 10 درصد میزان پنتا اکسید فسفر (P2O5) می باشد، ترکیبات گاز فلورین وارد محیط می شوند. در ساخت انواع کودهای فسفاتی و اسید فسفریک بخش قابل توجهی از فلورین به صورت SiF4 و یا H2SiF6 به صورت گاز وارد محیط می شوند. این گازها علاوه بر سمی بودن موجب تشدید خوردگی فلزات نیز می شوند.

اسلاید 7: خوشخبتانه با پیشرفت علم در سالهای اخیر روشهای ساده و نسبتاً ارزانی جهت ممانعت از ورود گازهای کارخانجات آمونیاک و اوره ابداع و اکنون در اغلب واحد ها با رعایت اصول ابتدایی بهره برداری مورد استفاده قرار می گیرند. کنترل میزان گازهای حاوی فلورین و گوگرد نیز در اغلب کشورهایی که در آنها قوانین کنترل آلودگی محیط زیست بطور جدی اعمال می شود با هزینه کم انجام پذیر است و تا 7/99 درصد گازهای گوگردی قبل از رها ساختن گاز به دودکش کارخانه جداسازی می شود. در حالی که حد مجاز گوگرد در کشورهای پیشرفته حدود 3/0 mg/kg در گاز خروجی تعیین گردیده است. متاسفانه در مجتمع مس سرچشمه این گاز با غلظت 8/4 درصد یا بیش از 150000 برابر وارد هوای منطقه می گردد. این گاز در غلظت 27 mg/kg شدیداً آزار دهنده و حتی در غلظت 3 mg/kg فقط برای مدت کوتاه قابل تحمل است. گازهای گوگردی موجب بروز خسارت هایی به محصولات کشاورزی نیز می شوند.

12,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید