روستای مرویل

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “روستای مرویل”

روستای مرویل

اسلاید 1: /1

اسلاید 2: عنوان :روستای مرویلاستاد راهنما:درس: روستا 1دانشجو: پائیز 13902

اسلاید 3: 3

اسلاید 4: 4روستاانسان پیش از آموختن کشاورزی و کشف فنون و ابزارهای مختلف، برای تامین نیازهای زندگی خود به کوچ و چند جانشینی میپرداخت.انسان ها برای تامین غذای مورد نیاز خود و یافتن مکان مناسبی برای سکونت، به مکان های مناسب دارای منابع طبیعی (مرتع ، آب ، حیوانات ) مهاجرت می نمودند.از زمانی که انسان کشاورزی را آموخت و توانست ابزار های مورد نیاز زندگی خود را بسازد به یکجانشینی روی آورد و روستاها متولد شدند.روستاها اولین مراکز اجتماعی زندگی نوین انسان محسوب می شوند. طبق تحقیق باستان شناسان ، قدیمیترین روستاهای جهان که تاکنون به وسیله حفاران پیدا شده در خاور میانه واقع است.دو روستا جارمو و تپه سربین واقع در ایران و عراق امروزی ، نشان میدهد که یکجا نشینی یا تشکیل اجتماعات روستایی، دست کم به 10000 سال پیش بر می گردد.

اسلاید 5: 5فهرست1. موقعیت جغرافیایی 2.وجه تسمیه3.شرایط آب و هوایی و نوع اقلیم4.استقرار و مکان یابی روستا5. ویژگی های معماری روستا 6.تاریخچه معماری روستا 7.ابنیه هاو نوع کاربری

اسلاید 6: 6

اسلاید 7: 7 استان همدان در گستره ای به مساحت 19493 کیلومتر مربع ، در غرب ایران بین 33 درجه و 59 دقیقه تا 35 درجه و 48 دقیقه عرض شمالی و 47 درجه و 34 دقیقه تا 49درجه و 36 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است . استان همدان محیط طبیعی ( موقعیت و وسعت):این استان از شمال به استانهای زنجان و قزوین ، از جنوب به استان لرستان ، از شرق به استان مرکزی و از غرب به استان کرمانشاه و قسمتی از استان کردستان محدود است.

اسلاید 8: 8آب و هوا: توده های شمالی : این توده هوا در ماههای سرد از عرضهای شمالی کشور حرکت می کند و هوای استان را تحت تأثیر قرار می دهد و سبب کاهش دما و بارندگی – بیشتر به صورت برف – می شود. توده های جنوبی : این توده هوا در ماههای گرم سال از عرض های جنوبی کشور و منطقه حرکت می کند و موجب افزایش دما و کاهش یا قطع بارندگی می شود . توده های غربی : این توده ها در ماههای مرطوب سال از غرب ، جنوب غرب و شمال غرب وارد کشور شده و موجب افزایش نسبی دما و بارندگی در سطح استان می شود . به طور کلی هوای استان متغیر است ، بدین ترتیب که هوای دره های شمالی کوه الوند سرد و هوای دره های بخش مرکزی ملایم می شود . زمستانهای این استان سرد و پر برف و باران و تابستانهای آن معتدل است.

اسلاید 9: 9پیشینه تاریخی: استان همدان از دورترین زمان محل استقرار و نشو و نمای تمدن های باستانی بوده است . کاوش های ( تپه گیان ) نهاوند نشان می دهد که مردمان ساکن استان در شش هزار سال پیش از تمدن بسیار پیشرفته ای برخوردار بودند . در قدیمی ترین سنگ نوشته آشوری ، از همدان به عنوان آکسایا به معنی شهر کاسیان نام برده شده است و این امر نشان می دهد که پیشینه مدنیت شهر همدان حداقل به هزاره سوم قبل از میلاد باز می گردد . شهر همدان طی 150 سال حکومت مادها از نعمت و آبادانی فراوان برخوردار و بعد از انقراض آنها هر چند مرکزیت نخستین را از دست داد ولی به عنوان یکی از سه پایتخت هخامنش مورد توجه خاص بود. وجود کتیبه های گنج نامه ،بقایای ستونهای سنگی ، جام ها و الواح زرین و سیمین به دست آمده از همدان حاکی از اهمیت این منطقه در دوره هخامنشی است.

اسلاید 10: 10ملایر ملاير از شهرستان های استان همدان است كه از شمال به شهرستان همدان، از خاور به شهرستان اراك ( استان مرکزی )، از جنوب به شهرستان بروجرد ( استان لرستان ) و از باختر به شهرستان های تویسركان و نهاوند محدود می‌شود. شهرستان ملاير به سه قسمت مركزی،‌ جوكار و سامن تقسيم شده و رود حرم آباد مهم ترين رود اين شهرستان می باشد. شهرستان ملاير را می توان جزء مناطق كوهستانی دانست كه در حوزه سلسله جبال زاگرس قرار گرفته و در اين كوه ها عوارض طبيعی جانبی زيبايی های خاصی را بوجود آورده اند.

اسلاید 11: 11شهرستان ملاير داراي اب وهوايي نيمه خشك سرد بوده ورژيم بارندگي آن از تيپ اقليم مديترانه اي ومتوسط بارندگي آن حدود 300ميليمتر است ،ميانگين درجه حرارت سالانه 44/13 درجه سانتيگراد است.

اسلاید 12: 12

اسلاید 13: 13وجه تسميه و پيشينه تاريخي مورخان در مورد وجه تسميه ملاير نظرهای مختلفی ارائه داده اند. برخی باور دارند که از آن جهت که در زمان مادها با روشن كردن آتش بر روی تپه ها و كوه های اين منطقه، اخبار را به ساير مناطق می رساندند، اين ناحيه « مل آگر » به معنی تپه آتش ناميده شد. روايت ديگری می گويد كه اعراب در زمان حمله به ايران، هنگام عبور از اين منطقه به آب دست نيافته بودند و به همين دليل آن را « ماء لايری » به معنی آب ديده نمی شود خواندند. بعدها منطقه به همين نام معروف شده و ملاير كنونی صورتی از آن عبارت است. ملاير از زمان های بسيار دور منطقه ای آباد و پر جمعيت بوده است. اسامی بعضی از روستاها مانند مانيزان، گوراب، اسكنان و ابنيه و آثار تاريخی به جای مانده منطقه از جمله دژگوراب و تپه نوشيجان حاكی از قدمت تاريخی اين منطقه است. بنای شهر فعلی ملاير با حكومت فتح‌علی شاه قاجار در سال 1188 هجری مقارن است كه توسط محمد علی ميرزا دولتشاه احداث شد و نخست به نام بانی آن دولت آباد خوانده شد، و سپس با انقراض سلسله قاجاريه به ملاير تغيير نام يافت. 

اسلاید 14: 14روستای مرویل

اسلاید 15: 15روستای مرویلمختصات: ۳۴°۱۰′۰۵″ شمالی ۴۸°۵۳′۱۳″ شرقی / ۳۴.۱۶۸۰۶° شمالی ۴۸.۸۸۶۹۴° شرقیروستای مرویل در 20کیلومتری جنوب شهرستان ملایر گرفته است.

اسلاید 16: 16مرویل ملایر نامی یگانه نیست.در غرب شهر سامن منطقه یا مزرعه ای است به نام مرویل،همچنین در روستای شیرین آباد (شمال غربی ملایر) دره پیچی بنام مربیل وجود دارد.مرویل ملایر در دامنه تپه کله محمد که <<تپه گل>>بر آن مشرف است بنا شده.رود مرویل که از ارتفاعات حمزه لو و بیغش سرچشمه میگیرد دامنه تپه ماهورها را بریده و در گوراب به رود کلان میریزد پس مرویل روستایی محصور میان رود وتپه است و به همین دلیل روستا در طول گسترش میابد.

اسلاید 17: 17سرزمینهای مقابل روستا را قلا میگویند،این زمینها در زمانهای بسیار قدیم متعلق به حکومت یمن بوده است و سرزمین یمن را که بسیار وسیع هم بوده و عده ای (ایریمن)مینامند بین چند روستا تقسیم شده که در حال حاضر به یمن یا ملک یمن یا <<هماریمن>> معروف است که بخش شرقی آن را یمن شرقی (مرویل) و بخش جنوبی و جنوب غربی را (پیهان) میگویند که به وسیله جوی آبی منشعب از کلان که به نام جوی یمن است آبیاری میشود و معروفترین قسمت های ملک یمن (مرویل) عبارتند از : تپه یمن،بس سر،پشت تپه و زعفران(به دلیل اینکه در این سرزمین در دوران هخامنشیان زعفران میکاشتند یه این نام مشهور شده)پس زمین های اطراف مرویل از طرف جنوب و غرب متعلق به یمن و از طرف شمال و شمال غربی به گوراب؛به هر جهت زمین های کل منطقه زمانی منحصر به دو حکومت نشین یا کوی نشین یا شاه نشین بوده است.و در قسمت فعلی روستا ظاهرا هیچ آثاری از گذشته دیده نمیشود ولی در قسمت یمن بخصوص تپه یمن که به شدت مورد تهاجم دزدان میراث فرهنگی قرار گرفته میتوان آثاری از گذشته پیدا کرد

اسلاید 18: 18 واژه مرویل:بسیاری از مکانها هستند که پسوند آنها ویل/بیل است مثل : اردبیل،دشت بیل،شوره بیل.که اردبیل به معنای جای مقدس،شوره بیل به معنای شوره زار یا شورکات و دشت بیل به معنای دشت هموار که به فرهنگ واژگان ملایری همار نامیده میشود.در فرهنگ وندهای زبان فارسی آمده ویل/بیل پساوند مکان و شهر است مانند اندبیل در خلخال و زوویل در همدان.زبان شناسان پسوندهای ویل/بیل را با واژه ویلا در زبان لاتین به معنی خانه روستایی و همچنین در زبان فرانسوی احتمالا از یک ریشه میدانند.مر میتواند ریشه در واژگان هند اروپایی داشته باشد ویا صیقل خورده و ابدالی از کلمه های (مادر،مهر،ماد) در لهجه بومی باشد! مر به معنی روان بودن وبلند بودن است پس در نتیجه در مقوله کوه و رود مورد استفاده بوده ، پس میتوان گفت مرویل به معنی دره پیچی یا جایی که در موضعی دره پیچ مانند قرار دارد گویند و یا مر:کوه+ویل:پسوند مکان=روستایی بر فراز کوه و آب یا در کنار کوه و آب یا سرزمین کوهستانی معنا دهد

اسلاید 19: 193.شرایط آب و هوایی و نوع اقلیم روستای مرویلروستای مرویل داراي اب وهوايي نيمه خشك سرد بوده ورژيم بارندگي آن از تيپ اقليم مديترانه اي ومتوسط بارندگي آن حدود 300ميليمتر است ،ميانگين درجه حرارت سالانه 44/13 درجه سانتيگراد است.

اسلاید 20: 20بافت روستاتاریخ احداث روستا حداقل به 300_400سال میرسد.که هسته اولیه از منزل شازده شروع شده که طبق گفته اهالی روستا حداقل150_200سال پیش ساخته شده است وکم کم به سمت جنوب غربی پیشرفت کرده.در سالهای اخیر بافت قدیمی کم کم از بین رفته و روستاییان خانه هایشان را از نو و به صورت امروزی ساخته اند.در این بین فقط خانه شازده و چند خانه دیگر به صورت متروکه رها شده اند.معیشت مردم روستاکشاورزی . دامداری و باغ داریامتیازات روستا.روستا دارای امتیازاتی از قبیل:آب.برق.گازو تلفن میباشد.

اسلاید 21: 21

اسلاید 22: 22روستا در کنار رودخانه و در دامنه تپه به وجود آمده است.که از طرف رودخانه ابتدا رودخانه و سپس خانه های مسکونی قرار دارد.

اسلاید 23: 23شیب عمومی ودرجه بندی معابر

اسلاید 24: 24

اسلاید 25: 25

اسلاید 26: 26

اسلاید 27: 275. ویژگی های معماری روستا

اسلاید 28: 28به دلیل قرار گرفتن روستا در دامنه تپه تمامی بناهای ساخته شده از شیب عمومی یا توپوگرافی منطقه پیروی می کند.جهت قرار گیری بناها نیز به سمت جنوب میباشد.همانطور که در عکس مشاهده می کنید تمامی بناهای ساخته شده از توپوگرافی منطقه پیروی کرده اند.

اسلاید 29: 29

اسلاید 30: 30مصالح به کاررفته در ابنیه ها عموماً در این روستا در سالهای گذشته مصالح ابنیه کاملاً بوم آورد بوده و روستاییان برای ساخت منازل خود از خشت خام و شکستن و فرم دادن به سنگ های و چوب موجود در طبیعت منازل خود را می ساختن.اما باپیشرفت مصالح ساختمانی بافت روستا دستخوش تغییر شد. به گونه ای که به جای استفاده از مصالح بوم آورد روستاییان به استفاده از مصالح جدید روی آوردند و دوگانگی در بافت روستا به وجود آوردند. در این عکس کاملاً دوگانگی بافت روستا مشخص است.

اسلاید 31: 31

اسلاید 32: 32

اسلاید 33: 33

اسلاید 34: 34معماری ابنیه هادر معماری ابنیه های روستا 5 اصل معماری ایرانی رعایت شده است:1. درون گرایی2.بوم آور بودن3.مردم واری4.نیازش یا پیمان 5.پرهیز از بیهودگی

اسلاید 35: 35درون گرایی عدم ایجاد ارتباط بصری و غیر بصری با محیط پیرامون و یا به حداقل رساندن آن.در کلیه بناهای روستا به غیر از بناهای تازه ساز اصل درون گرایی رعایت شده است .با طراحی دالان ها در قسمت در ورودی یا هشتی ابنیه ها باعث ایجاد عدم ارتباط بصریبا محیط پیرامون میشود.

اسلاید 36: 36

اسلاید 37: 372.بوم آور بودناستفاده از نیروی کار و مصالح بومی منطقه

اسلاید 38: 38

اسلاید 39: 39

اسلاید 40: 403.مردم واریطراحی بر اساس نیازهای انسانی و متناسب با مقیاس انسانی

اسلاید 41: 414.نیازش یا پیمان تعریف اشل و شابلن کاری در طراحی5.پرهیز از بیهودگیهیچ عنصری بدون دلیل در معماری به کار نرفته

اسلاید 42: 42چیدمان فضاها در این بناها که اکثراً دو طبقه هستند قسمت مسک.نی و مهمان خانه در طبقه دوم و در زیر قسمت هایی مانند: طویله،انبار،تنورخانه،آغول و... قرار میگیرد.

اسلاید 43: 43سقف ابنیه ها

اسلاید 44: 44سقف های تیرپوش سقف های تیرپوش در زمره ساده ترین و احتمالاً اولین اجزاء دست ساز باربر افقی می باشند که بار وارده را به جرزها منتقل می کند . این سیستم سازه ای افقی ، بار سقف را با تحمل خمش به جرزها انتقال می دهند . تغییر فرم تیر چوبی و نزدیک شدن شکل آن به کمانی از دایره باعث ایجاد تنشهای مختلفی در آن می شود که در محل تکیه گاه ها با نزدیک شدن تارها به هم «فشار» و در پایین با دور شدن تارها از هم «کشش» ایجاد می شود، به این ترتیب در مرکز تیر تارخنثی به همان اندازه سابق باقی مانده و «خمش» ایجاد می شود .در بین مصالح بکار رفته در ساخت و سازهای پیشینیان، انتخاب تیر چوبی برای مقابله با تنش کششی – بسته به نوع و خصوصیات فیزیکی آن ، انتخاب مناسبی بوده است ، اما علاوه بر مسایل سازه ای که برای همة سازه ها وجود دارد ، تاثیر عوامل طبیعی همچون موریانه، رطوبت، پوسیدگی و آتش سوزی در تیرهای چوبی ضعف اساسی ایجاد می کند . بنابراین به رغم تنوع رویش جنگلی در استفاده از تیرهای چوبی محدودیت فراوانی وجود داشته است، بطوریکه در فلات مرکزی ایران استفاده از چوب گروه سپیدار تبریزی رواج بسیاری پیدا می کند .

اسلاید 45: 45

اسلاید 46: 46

اسلاید 47: 47دیتیل دیوارها وسقف ابنیهلایه گل سفتلایه گل سفتلایه گل سفتتیر فرعی تیر اصلیاندود داخلیخشت خاماندود کاه گل خارجی

اسلاید 48: 48

اسلاید 49: 49پنجرهخشت دیواراتصال پنجره به دیوارچفت

اسلاید 50: 50انواع درهای وپنجره های استفاده شده در ابنیه های قدیمی و جدید

اسلاید 51: 51

اسلاید 52: 52

اسلاید 53: 53

اسلاید 54: 54

اسلاید 55: 55

اسلاید 56: 56

اسلاید 57: 57

اسلاید 58: 58

اسلاید 59: 59طبق گفته افراد سالخورده روستا قدمت این روستا حداقل300الی400 سال میباشد.روستا دارای یک بافت قدیمی و کاملاً فرسوده است که اکثر ابنیه های آن یا تخریب شده اند یا در حال تخریب شدن هستن و روستا کم کم بافت قدیمی خود را از دست میدهد و خانه های جدید جایگزین میشود.در این روستا یک برج وبارو وجود دارد که از لحاظ معماری دارای ارزش خاصی است که در حال تخریب شدن است .در حال حاضر از این بنا تنها یکی از چهار برج هایش باقی مانده است و از قسمت های داخلی آن نیز فقط جبهه شمالی بنا تخریب نشده است.این بنا که به گفته یکی از نوادگان شازده شیخ الملوک پس از فرار شیخ الملوک از قلعه فلک الافلاک توسط 40 فرزند خود ساخته است.و تنها بنایی که هنگام حمله لرها به روستا مورد غارت قرار نگرفت این بنا بود. پل مرويل پل آجري مرويل در 20كيلومتري جنوب شهرستان ملاير در كنار روستاي مرويل برروي يكي از شعبات رودخانه حرم آباد احداث گرديده ،اين پل از بناهاي احداث شده در اوائل دوره پهلوي مي باشد

اسلاید 60: 60بررسی معماری خانه شازده

اسلاید 61: 61بیش تر شهرهای تاریخی یا قلعه های به جا مانده از دوران باستان، محصور در دیواری است که گاهی پی و ریشه آن چندین متر پهنا دارد. بخش فوقانی این دیوارها به شکل دالانی است که به پاسبانان امکان فعالیت دفاعی می دهد. دالان ها با برج های دیده بانی قطع می شدند. برج ها در قسمت هایی تعبیه می شدند که تمامی چشم انداز بیرون حصار در دیدرس دیده بانان قرار بگیرد.استفاده از کلمه بارو به دوره ساسانیان باز می گردد و به استحکاماتی اطلاق می شده که اطراف شهرها و یا روستاها و بیش از همه، قلعه ها می ساخته اند تا خطر حمله راهزنان یا دشمنان را دفع کنند.بارواز طرف دیگر مهاجمان نیز پیش رفته ترین فنون را به کار می گرفتند تا راهی به میان حصار باز کنند. محاصره و قطع ارتباط ساکنان قلعه ها با دنیای خارج قدیمی ترین این روش ها است. منجنیق و عراده و آوردن توپ های باروتی در پای حصارها، روش های پیش رفته تر برای شکستن حصار قلعه ها بودند. استفاده از فیل های مسلح نیز در دوره ای از تاریخ سرزمین ما رایج بود. فیل ها به کوبه هایی مجهز بودند که می توانستند باروها را فرو بریزند. روش رایج دیگر استفاده از ظرف های نفت بود. این ظرف های شعله ور را با فلاخن به داخل حصار پرتاب می کردند.باروها معمولاً از خشت خام ساخته می شدند. ولی در مناطق کوهستانی استفاده از سنگ نیز رایج بود. در مناطق جنگلی که الوارهای چوبی در دسترس بود، باروها ترکیبی از چوب و خشت بود. در دوره هایی نیز به خصوص برای حفاظت از قلعه درباریان از آجرهای کوره ای استفاده می شد و استحکامات قوی تری ساخته شده اند که تعدادی از این حصارها تا هم اکنون نیز باقی مانده اند.بارواستفاده از کلمه بارو به دوره ساسانیان باز می گردد و به استحکاماتی اطلاق می شده که اطراف شهرها و یا روستاها و بیش از همه، قلعه ها می ساخته اند تا خطر حمله راهزنان یا دشمنان را دفع کنند

اسلاید 62: 62

اسلاید 63: 63

اسلاید 64: 64

اسلاید 65: 65

اسلاید 66: 66

اسلاید 67: 67

اسلاید 68: 68

اسلاید 69: 69

اسلاید 70: 707.ابنیه هاو نوع کاربری1.مسجد2.مدرسه3.حمام4.واحد های تجاری5.دهیاری6.بهداشت7.گورستان

اسلاید 71: 71مسجد محمد رسول الله در ضلع جنوبی روستا بناشده است.ونوسازی شده است.

اسلاید 72: 722.مدرسه

اسلاید 73: 73

اسلاید 74: 74

اسلاید 75: 75

اسلاید 76: 76

اسلاید 77: 77

اسلاید 78: 785.دهیاری

اسلاید 79: 79

اسلاید 80: 80

اسلاید 81: 81پیشنهادات1.ساخت بناها به سمت جنوب جهت استفاده از نور مناسب.2.پیشرفت روستا در جهت جنوب غربی3.حفظ بافت قدیمی روستا و پرهیز از نوگرایی4.اختصاص دادن محلی برای دفع زباله ها و نریختن زباله ها در رود خانه

اسلاید 82: 82پایان

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید