روستای میردپشت
اسلاید 1: مقایسه خانه های سنتی،نیمه سنتی ومدرن روستاییدانشجویاناستاد مربوطه:درس : روستا2پاییز1394
اسلاید 2: استان مازندران،شهرستان بابل،روستای سرسبز میردپشت
اسلاید 3: مشخصات جغرافیایی،جمعیتی و خدماتی روستای میردپشت :روستای میرودپشت در جنوب شرقی شهرستان بابل قرار دارد, که فاصله آن تا شهر بابل 6 کیلومتر و از جاده اصلی گنج افروز به بابل 1650 مترمی باشد دارای 342 خانوار و جمعیت آن نیز 1345 نفر می باشدارتباط با روستاهای اطراف از جاده های خاکی شوسه بین مزارع که ماشین رومی باشد امکان پذیر است و حدودا 70 درصد مردم با سواد و بقیه کم و یا بی سواد هستند افراد تحصیل کرده زیادی دارد. روستا بین دو رودخانه بنامهای آقارود و می رود واقع شده که از آن برای آبیاری زمینهای کشاورزی روستاهای پایین دست استفاده می شودو خود از آن بهره ای نمی برد. در شرق روستا به فاصله 2 کیلومتر منطقه ای بنام سید نورالدین ودر نزدیکی همان چشمه مشروحه بالا واقع شده که هم سیاحتی و هم زیارتی می باشد زیر نظر متولیان روستا خدمات دهی می شود,آببندان ذکر شده در کنار آیش قرارداشته و با موقعیتی که دارد از آن برای پرورش ماهی استفاده می شود و هم مناظر زیبائی را به نمایش می گذارد و هر بیننده ای را به خود جلب می نماید
اسلاید 4: دارای دوواحد کارخانه شالیکوبی می باشد که بصورت سنتی و قدیمی مشغول به کار هستند و می توان آنرا بصورت مدرنیزه درآورد.از امکانات دیگر روستا خانه بهداشت ، کانون فرهنگی و دهیاری را می توان نام برد قابل ذکر میباشد روستا دارای مزار می باشد که 8 تن از شهدای دفاع مقدس در آن آرمیده اند که در وسط محل واقع شده و به صورت تپه می باشد.زمینهای کشاورزی روستابه مناطق مختلفی تقسیم شده و به شرح زیر اسم گذاری شده: پایین لیلم _ سگ چال_اوجا بیشه _ چاله زمین _ پایین صحنه کلا _ بالا صحنه کلا _ نخ کلا _ کتی درک سر _ نخ دشت _ محله کش_ کوتردین _ ویشه بالا لیلم-افراکتی و غیره ...روستا دارای زمین ورزشی فوتبال و والیبال بوده .و نیز جاده کمربندی بابل از ابتدای این روستا عبور کرده و به جاده بابل به قائمشهر وصل می شود.با این امکاناتی که روستای میرودپشت دارد می توان از آن استفاده بهینه نمود که پایه اقتصادی روستا را تقویت نموده و هم ایجاد اشتغال به شرط اینکه از دو بال تجربه وعلم استفاده شود.
اسلاید 5: مسجدچهارده معصوم بالامحل روستای میردپشتحسینه ارشاد پایین محل روستای میردپشت
اسلاید 6: پل گذر رودخانه آقارود
اسلاید 7: گلزارشهدای روستای میردپشت واقع در بالای تپه وسط محل
اسلاید 8: پلان خانه سنتی:اتاق خوابحیاطحماممغازهسرویسانباراشپزخانهپذیرایی
اسلاید 9: پلان خانه مدرن:پلان طبقه همکفاتاق خوابحیاطحمامسرویسانباراشپزخانهپذیراییاتاق خواباتاق خوابحمامسرویساشپزخانهپذیراییاتاق خوابمطبخپلان طبقه اول
اسلاید 10: مقایسه خانه سنتی ومدرن(ورودی ساختمان)درخانه های سنتی: قدیم :عموما 2 در ورودی به خانه داشتند,یکی در معبراصلی ودیگری درکوچه های پشتی قرار داشت.دردوسمت در ورودی اصلی سکوهای کوچکی وجود داشت که در آن زمان های قدیم حکم نشستن همسایه ها(دورهمی)را داشت...البته الانم به همین منوال است اما کمترشده است.در خانه های مدرن:(نمونه موردی) خانه ب صورت 2طبقه ساخته شده است دارای ورودی مجزا. که طبقه ی پایین دارای حیاط وباغی(لکا) مختصر
اسلاید 11: مقایسه خانه سنتی ومدرن(نمای ساختمان)دیوارهای ازخشت وبلوک ساخنه شده ،پنجره های داخلی ازچوب ساخنه شده که به دلیل رطوبت زیاد بخاطرشرایط اقلیمی خرابی هایی در طول زمان های بعدتر به دنبال داشت که برای جلوگیری خرابی بیشتر دورتادور پنجره هارا با نایلون های ضخیم میپوشاندند.سقف خانه ها ازحلب ساخته شده,پنجره های داخلی با بیرون ازمحوطه خانه مرتبط بود...سقف خانه هم به دلیل اقلیم منطقه معتدل ومرطوب عموما به صورت شیبدار بوده است.ساخنمان بتنی است نمای ساختمان کاشی کاری شده است,پنجره ها از جنس آلومینیوم است وسقف خانه دارای شیبی ملایم و با استفاده از ایرانیت است.
اسلاید 12: ورودی قسمت پشتی خانه سنتی(دردوم)عموما خانه های قدیمی دارا ی دو درب ورودی وخروجی بود, ورودی قسمت پشتی دارای کوچه ی باعرض کم اما طولی دراز.دربعضی از خانه های قدیمی در پشتی ازکنار رودخانه ها ودشت هاگدرمیکنند.فضاهای که در قسمت پشت خانه است ازجماه انباری فضای دام ,سرویس بهداشتی میباشد.
اسلاید 13: ورودی ساختمان مدرن(همکف و طبقه اول)خانه های مدرن روستایی اکثرا 2طبقه میباشد ...2طبقه بودن آن گاهی جهت جمعیت زیاد, یا سکونت پسرمزدوج خانواده و....ورودی هرطبقه جدامیباشدنمای آن کاشیکاری میباشد وگلکاری وتزئینات خاص خود را به دنبال دارد.
اسلاید 14: حیاط خانه سنتی و مدرنحیاط خانه های سنتی : دارای فضای بسیار کوچک وباغچه ای مختصر میباشد کف این حیاط بتن میباشد فضای خانه مختصر است یعنی اتاق ها, آشپزخانه وسرویس بهداشتی دور محور کوچکی جمع شد.حمام در حیاط است. ضخامت دیوار آجرکاری شده آن زیاد است.حیاط خانه های مدرن: دارای فضای گستره میباشد.کف آن دارای سنگ ریز که بود که الان بتن شده است.دارای باِغی نسبتا بزرگ در قسمت پشت خانه میباشد.
اسلاید 15: ورودی به داخل خانه سنتی و مدرندر خانه های سنتی: کف خانه را حدود 50 الی80 سانتی منر ازکف زمین فاصله میدهند. دارای پله های عریض وبزرگی در وسط حیاط میباشد ....سقف بالای پله ها از حلب میباشد جهت جلوگیری از هدایت آب به داخل خانه.در خانه های مدرن : عموما ازباکس پاه های دو طرفه استفاده میشود اگر دو طبقه باشند. در ِیر این صورت حدود1مترو50سانتی متر از کف زمین فاصله دارد.کف پله ها سنگ یا کاشی کاری شده و یا از موکت استفاده میکنند.
اسلاید 16: پذیرای خانه مدرن (طبقه همکف و اول)پذیرایی خانه های مدرن : فضای پذیرایی مبل شده دارای پرده های شیک سیستم گرمایشی سرمایشی وتلویزیون های مدرن تعبیه.آشپزخانه هه اًپن میباشند.
اسلاید 17: پذیرایی خانه سنتی(هال)هال وپذیرایی خانه سنتی یکی است,دورتادور خانه ازپشتی استفاده شده است.پوشش دیوار از گچ سفیداست, طول وعرض پنجره بلندوزیاد است و (O.K.B)آن کم است, پنجره فاقدپرده. سیستم گرمایشی وسرمایشی آن پنکه سقفی وبخاری کوچکی در هال است.
اسلاید 18: پذیرایی خانه مدرن پذیرایی خانه نسبتا بزرگ,دارای دو فرش 12متری.دیواره های داخلی گچکاری سفیدشده وسقف آن دارای پوشش گچی وابزار شده است.پنجره های دارای عرض وارتفاع استاندارد است ,جنس پنجر ه ها آلومینیوم است ودارای پرده های مدرن میباشد.داری سیستم گرمایشی و سرمایشی بخاری واسپلیت.
اسلاید 19: آشپزخانه خانه سنتیدر این جا آشپزخانه دارای فضای محدود و مجزا میباشد دارای تهویه خاصی نمیباشد...عرض و ارتفاع پنجره ی آشپزخانه زیاد میباشد.(O.K.B) پنجره آشپزخانه رو به حیاط و رو ب سمت کوچه حدود 30 سانتی متر میباشد.سکویی ب ارتفاع حدود 1مترو 20سانتی متر در اکثرخانه های سنتی است که حکم میزکار آشپزخانه را برعهده دارد.در این مواقع از گاز رو میزی استفاده میکنند.در خانه های سنتی طاقچه ها ی دیواری طبقه بندی شده وصندوقچه های قدیمی حکم کمد و کابینت های امروزی را دارند.
اسلاید 20: آشپزخانه خانه مدرندر آشپزخانه های مدرن عموما فضای آشپزخانه جدا از فضای پذیرایی نیست ,دراکثرخانه ها آشپزخانه (OPEN)است وکف ودیوار آشپزخانه ها را سرامیک وکاشی میکنن...اشپزخانه به دو سمت تقسیم میشود 1:فضای متوسط و کابینت های(O.K.B) کاری شده و...2:مطبخ که بیشتر پخت وپز اینجا صورت میگیرد جهت اینکه چون دیگرآشپزخانه فضای مجزا ندارد فضایی کوچک ومجزا ودور از بوی نا مطبوع تعبیع شده است. تهویه این فضا به وسیله دو پنجره به سمت حیاط و باغ و دارای تهویه کوچکی در قسمت بالا میباشد.
اسلاید 21: اتاق خواب در خانه سنتیورودی اتاق خواب مستقیم از پذیرایی می باشدو طول اتاق زیاد است و جنس در و پنجره از چوب می باشد چون مصالح بومی چوب بود از چوب استفاده میکردند. ارتفاع کف تا سقف کم بود O.K.B پنجره ها زیاد بود چون به نورگیری بیشتر اهمیت میدادند.از طاقچه به عنوان تزئینات استفاده میکردند.
اسلاید 22: اتاق خواب در خانه مدرندارای دو اتاق خواب ورودی یک از اتاق ها از راهرو میباشد. و ورودی اتاق دیگر مستقیم از پذیرایی میباشد.هردو اتاق به صورت مربع میباشد. و در هر اتاق کمد چوبی وجود دارد و جنس در و پنجره از چوب و الومینیوم و پنجره O.K.B کمتر دارد. قرار گیری اتاق خواب ها بهتر میباشد.ورودی اتاق مهمان از پذیرایی میباشد.
اسلاید 23: سقف داخلی خانه سنتیسقف داخلی خانه سنتی از جنس چوب میباشد چون چوب مصالح بومی بوده و قابل دسترس بوده و ارتفاع کف تا سقف کم است.از تیرپوش سقف کاذب استفاده نشده است و تیرهای سقف معلوم میباشد.قرارگیری لامپ به صورت ابتدائی بوده اویزان میباشد.
اسلاید 24: در داخلی سنتی و مدرندر داخلی خانه سنتی چوبی، و عرض و ارتفاع در زیاد میباشد و مستقیم از حیاط باز میشود.از در چوبی بزرگ برای نورگیری زیاد، و تیکه ای میکردند به دلیل به هدر نرفتن گرما و سرما.برای اینکه نور افتاب مستقیم وارد خانه شود روبه حیاط می گرفتند.در ورودی خانه مدرن از طرح های جدید و مدرن استفاده کردند و به صورت دو لنگه با عرض کمتر از درهای قدیمی میباشد.
اسلاید 25: باتشکر از توجه شما دوستان عزیز...
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.