روش های نوین شیرین سازی آب
اسلاید 1: روش های نوین شیرین سازی آباستاد : دکتر مریم خواجه نوری اعضای گروه: مانیا میهنی – بنت الهدی قهرمان زاده – پری ناز محمدی
اسلاید 2: ( فرآیند های شیرین سازی آب )فرآیند های شیرین سازی فرآیند هایی به منظور خالص سازی آب دریا برای مصارف آشامیدنی است.یک سیستم آب شیرین کن به طور کلی آب شور را به دو جریان تقسیم میکند :1. جریان آب خالص با درصد بسیار کمی از نمک2. جریانی که حاوی نمک املاح باقیمانده است
اسلاید 3: فناوری های آب شیرین کن از لحاظ تغییر فاز به دو دسته تقسیم میشوندفرآیند هایی که در آن ها تغییر فاز صورت میگیرد :Multi effect distillation(MED)Multi stage flash distillation(MSF)Vapor compression distillation(VCD)فرآیندهایی که در آن ها شیرین سازی آب بدون تغییر فاز انجام می پذیرد:Reverse osmosis(RO)Electro dialysis(ED)
اسلاید 4: پنج فناوری عمده به منظور زدودن نمک و دیگرمواد جامد غیر قابل حل از آبتقطیرالکترودیالیزاسمزنمک زدایی انجمادیتبادل یونی
اسلاید 5: شیرین کردن آب دریا به روش تقطیردریک دستگاه تقطیر:به جوش آمدن آبتولید بخارچگالش بخارتولید آب خالصبرتری روش تقطیر نسبت به فرآیندهای غشایی:انرژی کمتراطمینان بیشتر
اسلاید 6: دلایلی که هنوز روش تقطیر بهترین انتخاب برای شیرین سازی آب دریا به خصوص در ایستگاه های قدرت می باشد:انرژی مصرفی در واحد های تقطیر آب دریا ، حرارت ورودی به وسیله بخار سطح حرارتی پایین است که معمولا به ارزانی در ایستگاه های توان حرارت و در خروجی توربین های بخار قابل دسترس است.فرآیند های تقطیر آب با کیفیت بالا تولید می کنند (با باقیمانده نمک و به شوری آب دریا بستگی ندارند در صورتی که فرآیند های غشایی کاملا به ذرات جامد حل شده و ترکیب آب دریا بستگی ندارند و آب با کیفیت پایین تر تولید می کنند .شیرین سازی به روش تقطیر نسبت به نوع غشایی کمتر به کیفیت آب دریا حساسیت دارند در حالی که پیش تصفیه آب دریا در مورد نوع غشایی حتما باید صورت گیرد .هزینه های عملیاتی و تعمیر و نگهداری با وجود یک نیروگاه حرارتی ،به طور عمومی برای تقطیر پایین تر از واحد های غشایی است.
اسلاید 7: انواع فرآیند های تقطیرتقطیر به کمک چند مرحله انبساطی ناگهانی(MSF)تقطیر چند مرحله ای به همراه لوله افقی و فیلم نازک انبساط(MED) با نگرش بخار به وسیله ترمو کمپرسورMED(TVC-MED)تقطیر یک یا چند مرحله ای به وسیله تراکم بخار مکانیکی(MVC)
اسلاید 8: فرآیندMSFگرم شدن محلول آب شور دریا در داخل محفظه ای به نام گرمکن چگالیده شدن بخار روی تعداد لوله موازی که در داخل محفظه عبور کردهجریان یافتن آب گرم شده دریا به داخل محفظه تبخیر کنندهتنظیم غشاء در این محفظه به حدی که آب بلافاصله به جوش می آیدتغذیه ناگهانی آب گرم به داخل اتاقک باعث به جوش امدن سریع میگردد (آب به صورت انفجاری یا فلاشینگ به بخار تبدیل میگردد )این تبدیل به فشار کنترل شده در این مرحله بستگی دارد زیرا فرآیند جوشش تا زمانی ادامه می یابد که آبسرد شود .
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.