zamin_shenasiye_fiziki

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “زمین شناسی فیزیکی”

زمین شناسی فیزیکی

اسلاید 1: نام درس : زمين شناسي فيزيكيتهيه كننده : گروه یاران زمین

اسلاید 2: - هوازدگي 11-1- فرايندهاي مؤثر در تغييرات سطح زمين

اسلاید 3: سيماي زمين دستخوش تغيير و تحول پايان ناپذير است . اين تغييرات حاصل عملكرد نيروهايي هستند كه در سطح و درون زمين فعاليت دارند.نشانه وجود نيروهاي دروني در سطح زمين بسيارند : زمين لرزه ها ؛ فعاليتهاي آتشفشاني ؛ بالا امدن آهسته توده- هاي آذرين ؛ چين خوردگي تدريجي سنگهاي سخت ؛ شكستگي و ايجاد گسلهاي كوچك و بزرگ ؛ حتي جابه جايي قاره‌هاي عظيم.فرايندهاي بيروني كه با تخريب و جابه جايي سنگها موجبات تغيير شكل سطح زمين را فراهم مي كنند ، عبارتند از: هوازدگي ، فرسايش و حمل.

اسلاید 4: هوازدگي عبارت از مجموعه فرايندهايي است كه موجب خرد شدن فيزيكي و تجزيه شيميايي سنگها و كانيها در سطح يا نزديك سطح زمين مي‌شوند ، بدون آنكه لزوماً مواد حاصله از محل خود جابه جا شوند . فرسايش نيز به طور كلي عبارت از سست شدن ، متلاشي شدن و جابه جا شدن سنگهاي سطح زمين است و در معناي وسيع كلمه غالباً شامل هوازدگي و حمل و نقل نيز مي شود .مواد فرسوده شده يا مستقيماً بر اثر نيروي گرانشي زمين و يا به وسيله عوامل مختلف طبيعي مانند رودخانه ، آبهاي زيرزميني ، باد ، يخچال ، جريانها و امواج دريايي حمل مي‌شوند.

اسلاید 5: وقتي عوامل حمل و نقل قدرت خود را از دست دادند در فرورفتگيها و نقاط پست زمين ، مانند درياچه ها و درياها ، به جاي گذاشته مي شوند كه به اين عمل رسوبگذاري يا نهشتن مي گويند . سرانجام اين رسوبات ناپيوسته ( ماسه ، لاي و گل) كه حاصل فرسايش و رسوبگذاري هستند ، در اثر فرايندهاي مختلفي كه به طور كلي سنگ شدگي خوانده مي شوند به سنگي سخت و يكپارچه بدل شوند . توده سنگي را كه در موقعيت طبيعي خود قرار دارد و توسط عوامل سطحي چندان تغيير نكرده است سنگ بستر مي گويند .سنگ بستري كه در سطح زمين پديدار شده باشد رخنمون يا بيرون زدگي خوانده مي شود .

اسلاید 6: پوشش سنگ بستر (سنگ پوش يا ريگوليت) ممكن است در محل و براثر هوازدگي سنگ بستر توليد شده باشد يا مواد ريز و درشت ناپيوسته اي (لاي ، ماسه ، شن )باشد كه به وسيله عوامل طبيعي مختلفي چون رودخانه ، باد يا يخچال به محل حمل شده اند . قسمتهاي بالايي سنگپوش را خاك مي گويند .

اسلاید 7: 1-2- انواع هوازدگي دو نوع اصلي هوازدگي عبارت است از هوازدگي فيزيكي و شيميايي . در هوازدگي فيزيكي توده هاي سنگ به طور مكانيكي خرد مي شوند و به قطعات بزرگ و كوچك تا ذرات ريز لاي (سيلت) و رس تبديل مي گردند . در هوازدگي شيميايي بين كانيهاي سنگ و مواد موجود در محيط ، به خصوص آب ، اسيد و اكسيژن واكنش شيميايي رخ مي دهد . تقسيم بندي ذرات رسوبي از نظر اندازه (تقسيم بندي ونتورث)نامقطر (برحسب ميلي متر)قطعه سنگقلوه سنگريگشنماسهلاي (سيلت)رسبيش از 25664 تا 2564 تا 642 تا 41:16 تا 21:256 تا 1:16كمتر از 1:256

اسلاید 8: هوازدگي فيزيكي فرايندهاي مختلفي در متلاشي شدن فيزيكي سنگها مؤثرند : ◄ يخ زدگي : اغلب سنگها داراي تركها و حفراتي هستند كه آب باران مي تواند به آنها راه پيدا كند و پس از يخ زدگي سرانجام آن را متلاشي سازد .

اسلاید 9: عمل يخ بستن در شكاف سنگها پيچيده تر از آن است كه در وهله اول به نظر مي آيد . اين شكل رابطه بين دماي نقطه انجماد آب و فشار همه جانبه را در يك محفظه نشان مي‌دهد. مقاومت يخ آنقدر نيست كه بتواند آب را در داخل شكاف يك سنگ مسدود كند ، به طوري كه حداكثر فشار ممكن توليد شود . تغيير شكل خميري (پلاستيك) يخ در تنشهاي بيش از 100 كيلوپاسكال (يك بار) چنان سريع است كه موجب مي شود به سرعت از شكاف بيرون بزند . بنابر اين به طور طبيعي راهي وجود ندارد كه آب كاملاً محبوس شود .

اسلاید 10: ◄رشد بلورها: آب حاوي نمكهاي محلول ممكن است با ورود به داخل منافذ كوچك سنگ ، براثر تبخير ، به حالت فوق اشباع برسد و در نتيجه نمكهاي مختلف محلول در خود را به صورت بلور در درزها و حتي فضاي بين دانه هاي سنگ به جاي بگذارد . رشد اين بلورهاي كوچك نيروهايي اعمال مي كند كه ممكن است براي شكستن سنگ كافي باشد . اين عمل شبيه به يخ زدگي آب در شكاف سنگهاست و بيشتر در اقليمهاي خشك رواج دارد.

اسلاید 11: ◄رهايي از فشار بر اثر برداشته شدن بار: سنگها در زمان تشكيل تحت فشارهاي خيلي زيادي قرار دارند . وقتي اين سنگها براثر بالا آمدگي زمين و فرسايش صدها و هزاران متر سنگهاي فوقاني خود در سطح زمين ظاهر شوند ، از اين فشارهاي زياد آزاد مي شوند. رهايي از فشار منجر به جدا شدن ورقه‌هايي از سنگ (شبيه به لايه هاي پياز) مي شوند كه اصطلاحاً آن را پوسته پوسته شدن مي گويند.

اسلاید 12: برای تهیه این لوح به فروشگاه اینترنتی یاران زمین مراجعه نمایید GEO_EVENTS@YAHOO.COM

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید