علوم پایه شیمی

سرگذشت اکسیژن

sargozashte_oxygen

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “سرگذشت اکسیژن”

سرگذشت اکسیژن

اسلاید 1: کاری از :فرخنده پارساسرگذ شت اکسیژن

اسلاید 2: من فراوانترین عنصر در پوسته کره زمین هستم ودر دما و فشار استاندارد به‌صورت گازهستم.که حاوی دو اتم به می باشم. عنصر مهم هوا هستم .واز طریق O2 فرمول شیمیایی فتوسنتز گیاهان تولید می شوم و برای عمل دم و بازدم (تنفس) موجودات زنده لازم هستم. شما بدون وجود من نمی توانید زنده بمانید. همه شما ساکنین زمین میلیونها سال است که از من استفاده می کنید و نفس می کشید . راستی چرا در این زمان طولانی ،بر اثر نفس کشیدن ، هنوز من در هوا تمام نشده ام ؟ سلام بچه های عزیز

اسلاید 3: من اسم اکسیژن است. دوست دارید درباره من بیشتر بدانید . خیلی خوب پس همه نفس بکشید، یعنی منظورم این است که هوا را به درون ریه هایتان فرو ببرید. حالا فهمیدید من چقدر برای شما مفیدم. ⅕ مقدار هوایی که شما وارد ریه هایتان می کنید ، منم (اکسیژن) . شما از اتمهای من در فرآیند تنفس استفاده می کنید.

اسلاید 4: اینها مدلهای ساختار مولکولی من هستند من دارای ظرفیت 2 هستم و دارای پیوند دوگا نه می باشم.

اسلاید 5: آیا می دانید من در بدن شما چه کار مهمی انجام می دهم؟ نمی دانید پس خوب گوش دهید بله بچه ها من با مواد ساختاری بدن شما که کربن و هیدروژن دارند ترکیب می شوم.از ترکیب من با کربن گازی به نام کربن دی اکسید و از ترکیب من با هیدروژن آب بوجود می آید. نگاه کنید با دقت!2H2 + O2 → 2H2O

اسلاید 6: 2 مولکول ئیدروژن 1مولکول من (اکسیژن)2 مولکول آب 2 مول مولکول ئیدروژن 2 مول مولکول من (اکسیژن)2 مول مولکول آب ببینید اگر من نبودم مایع حیات (آب ) که بعد از من در روی کره زمین برای ادامه حیات شما لازم است نبود.

اسلاید 7:

اسلاید 8: کربن دی اکسید ی که از واکنش من با اتم کربن بوجود می آید برای رشد گیاهان لازم است.اولین بار دانشمند بلژیکی به نام هلمونت پی برد که گازی که بر اثر سوختن چوب تولید می شود با گاز هوای معمولی فرق دارد. این گاز باعث سوختن اجسام نمی شد ولی در آب حل می شد. در حالی که هوای معمولی در آب حل نمی شد. گاز جدید ی که هلمونت به وجود آن پی برده بود همان گا زکربن دی اکسید بود . بعدها معلوم شد این گاز برای رشد گیاهان بسیار اهمیت دارد.اما بعد در سال 1756 میلادی دانشمند انگلیسی به نام بلک پی برد که گاز کربن دی اکسید با آهک ترکیب می شود و آن را به سنگ آهک تبدیل می کند . بعد متوجه شد ند که اگر آهک را در هوای آزاد بگذارند به کندی آهک به سنگ آهک تبدیل می شود. و نتیجه گرفتند که در هوای اطراف شان مقداری گاز کربن دی اکسید وجود دارد . بعدها رادر فرد به این نتیجه رسید که هوا شامل گاز ی است که کربن دی اکسید نیست و چیزی را نمی سوزاند و سرانجام این گاز ازت (نیتروژن ) نامیده شد. اما حالا من چگونه شناخته شدم در سال 1774 میلادی دانشمند دیگر انگلیسی به نام جوزف پرسیلی گازی از هوا جدا کرد که اجسام در آن به شدت می سوختند . اگر تکه چوب نازک نیم افرخته ای را در درون من (اکسیژن) قرار دهید خواهید دید که فورا چوب شعله ور می شود . در ضمن در سال 1775 میلادی لاوازیه دانشمند فرانسوی با بررسیهای زیادی که در مورد هوا انجام داد گفت که هوا مخلوطی از دو گاز است به نام نیتروژن و من یعنی اکسیژن . پس حالا فهمیدید که من در هوا وجود دارم و سبب سوختن اجسام می شوم. پس زندگی تمام جانوران و شما ها به من بستگی دارد. البته متذکر می شوم که گاز دی اکسید کربن در هوا مقدار آن ناچیز است.

اسلاید 9: بچه ها می دانید پس از کشف هوا توسط لاووازیه چه پرسشهای تمام فکر لاووازیه را مشغول کرده بود؟ پرسش اول این بود که چرا بر اثر این همه نفس کشیدنها و سوزاندن اجسام در کره زمین ، من (اکسیژن ) هوا تمام نمی شوم و گاز کربن دی اکسید جایگزین من (اکسیژن) نمی گردد؟ اگر چنین اتفاقی روی دهد همه شما ها (موجودات زنده)که ناگزیر بایستی نفس بکشید ، می میریدوچیزی هم نخواهد سوخت . اما نفس کشیدنها و سوختنها همچنان ادامه دارد و مقادیر زیادی هم از من (اکسیژن) در هواست.به نظر شما آیا به همان نسبتی که من در هوا مصرف می شوم ، چیزی روی کره زمین وجود دارد که مرا (اکسیژن )را به هوا پس بفرستد؟ اما ادامه داستان را گوش دهید در سال 1771 میلادی پریستلی آزمایشهای انجام داد .او موشی را زیر یک ظرف سربسته محتوی هوا قرار داد . دید این موش با نفس کشیدنهای خود اکسیژن هوا را مصرف کرد و سر انجام نتوانست زنده بما ند و مرد . پرسیلی با خود گفت شاید گیاهان هم در چنین هوایی بمیرند . او موش را از ظرف بیرون آورد و یک شاخه نعنا که در یک لیوانی آب قرار داشت در همان ظرف سربسته ای که موش در ان مرده بود گذاشت. مشاهده کرد که گیاه کوچک نمرد و ماهها سر حال به رشد خود ادامه داد . پس از پایان این مدت ، پرسیلی در این ظرف سر بسته و همراه گیاه موشی گذاشت این بارموش زنده ماند و علاوه بر این شمع روشنی را هم که در ظرف گذاشته بود افروخته ماند. این آزمایشها ماهیت هوا را تا حدودی شناسایی کرد. خوب ! بچه ها این آزمایشهای پرسیلی کمک کرد تا شماها به این موضوع پی ببرید هنگامی که جا نوران و شماها (انسانهای روی کره زمین )مرا (ا کسیژن هوا )را مصرف می کنید ، گیاهان به نوعی مرا به هوا باز می گردانند. بنابر این تا وقتی که سراسر کره زمین از گیاهان پوشیده باشد ، من (اکسیژن) هیچ گاه به پایان نمی رسم. پس بچه ها از گیاهان خوب مواظبت کنید و گیاهان بیشتری بکارید تا هوای پر از من داشته باشید .

اسلاید 10: به واکنشهای زیر توجه کنید.6CO2 (g) + 6H2O (l) C6H12O6 (aq) + 6O2 (g

اسلاید 11: راستی بچه ها من هم یک برادر دارم اسم آن ازون است . فرق من و برادرم ازون در تعداد اتم هایمان است من از دو اتم ولی او از سه اتم تشکیل شده است.در واقع او از من کمی چاقتر است. من 32 اما او 48 گرم جرم دارد. اواز طریق واکنش های زیر بدست می آید. O2 + UV => O + O O + O2 => O3

اسلاید 12:

اسلاید 13: لایه ازوناستراتو سفرترو پو مسفر

اسلاید 14: بدون وجود من مثلث آتش تشکیل نمی شودمن با بسیاری از فلزات و نافلزات می توانم ترکیب شوم و در واکنش اکسید شدن نقش اول راایفا می کنم. من گرمی را به خانه های شما می آورم. مرا به صورت فعال برای تصفیه آب و فاضلاب وکاهش آلودگی میکروبهای پوست ماهیها استفاده می کنند. از آنجا که برای دم و بازدم ضروری هستم، در پزشکی کاربرد دارم

اسلاید 15: به قدر توان تلاش کن و نتیجه را به خدا واگذار کن– خدا نگه دار فرخنده پارسا –دی ماه 87 اکسیژن مایع

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید