tuberculosis

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [3 رای]

نقد و بررسی ها

  1. msajjad.jm

    به به

نظر خود را بنویسید

سل ریوی

اسلاید 1: موضوع ارائه: سل ریوی pulmonary tuberculosis سالمندان 2 تنفس و تبادلات گازی منبع : تنفس و تبادلات گازی برونر و سودارث به نام خدا

اسلاید 2: سل-بیماری عفونی که پارانشیم ریه را مبتلا می کند.-سل می تواند به مننژ،کلیه ها، استخوان ها و گره های لنفاوی انتقال یابد.-عامل اصلی عفونت مایکو باکتریوم توبر کلوزیس است. -مایکو باکتریوم بوویس و مایکو باکتریوم آویوم هم با عفونت TB در ارتباط اند.-عواملی که مرتبط با سل هستند شامل :سوءتغذیه، فقر، ازدحام جمعیت، سکونت غیر استاندارد و مراقب های بهداشتی ناکافی-طبق آمارWHOدر سال 2010، 8/8میلیون ابتلا و 1/1 میلیون مرگ ناشی از TB وجود داشته است.

اسلاید 3: - انتقال و عوامل خطر : راه انتقال سل هواست (ذرات با قطر 1-5میکرومتر)-عوامل خطر: 1-تماس با فرد مبتلا و استنشاق ذرات منتشر شده از فرد مبتلا2-وضعیت های نقص سیستم ایمنی (HIVو سرطان و پیوند اعضا و درمان طولانی مدت با کورتیکواستروئیدها)3-اعتیاد به مواد مخدر (معتاد تزریقی و الکلی)4-رعایت ناکافی بهداشت (افراد بی خانمان و فقیر و اقلیت ها به خصوص کودک زیر 15سال)5-وجود بیماری های طبی یا درمان های خاص (دیابت و نارسایی کلیه و سوءتغذیه و...)6-افراد تیم درمان که فعالیت پر خطر انجام می دهند (تجویز پنتامیدین و روش های تخلیه خلط و برونکوسکوپی و ساکشن و روش های ایجاد سرفه و مراقبت از مبتلایان به نقص سیستم ایمنی و...)

اسلاید 4: توصیه های CDC (مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها) برای پیشگیری از انتقال سل در سیستم های مراقبت بهداشتی:1-شناسایی و درمان به موقع مبتلایان به سل فعال (شاخص قوی برای شناسایی سریع و شروع فوری درمان)2-پیشگیری از انتشار قطرات عفونی ( ایزوله افراد بیمار در اتاق با فشار منفی که 6بار در روز تهویه می شود،استفاده از ماسک هنگام ورود به اتاق ، تدوام اقدامات درمانی تا کاهش علائم عفونت و احتیاط هنگام القای سرفه در بیمار)3-نظارت بر انتقال سل(بررسی عفونت سل با تست توبرکولین برای کادر درمان ، نظارت بر مواردTB بین بیماران و کادر درمان و انجام پیشگیری لازم برای کادر درمان و ملاقات کنندگان )

اسلاید 5: پاتوفیزیولوژی: شروع سل وقتی است که فرد باسیل مایکو باکتریوم را استنشاق کند باسیل به آلوئول برود و ایجاد عفونت کند.باسیل از طریق خون و لنف می تواند به کلیه، استخوان ها و کورتکس مغز و لوب های فوقانی ریه برود.فاگوسیت ها باسیل ها را احاطه و همراه بافت طبیعی لیز می کنند که باعث تجمع ترشحات در آلوئول ها و ایجاد برونکوپنومونی می شود.

اسلاید 6: تظاهرات بالینی:علایمی مثل:تب خفیفسرفهتعریق شبانهخستگی کاهش وزن در بیماران مسن علایم کمتر از افراد جوان تظاهر می کند.

اسلاید 7: بررسی و یافته های تشخیصی: وقتی بیماری برای بار اول تست پوستی مثبت ، تست خونی مثبت یا کشت خلط مثبت از نظر باسیل اسید فست (AFB) داشت سایر بررسی ها باید انجام شود.این تست ها شامل:گرفتن تاریخچه کامل معاینات جسمیانجام تست پوستی توبرکولین رادیو گرافی قفسه سینه تست حساسیت به دارو

اسلاید 8: تست پوستی توبرکولین:روش مانتو:به منظور تعیین عفونت با باسیل سل در بیمارعصاره باسیل سل به لایه داخل جلد در سطح داخلی ساعد ، تقریبا 4اینچ پایین تر از آرنچ تزریق می شود.0/1 میلی لیتر PPD (مشتقات پروتئین تصفیه شده) تزریق می شود تا تاول کوچکی به قطر 6-10 میلی متر در پوست ایجاد شود. نتیجه تست 48 تا 72 ساعت بعد خوانده میشود.قطر سفتی ثبت میشود اگر کمتر از 4میلی متر بود منفی و اگر 5میلی متر یا بیشتر بود برای افراد در معرض خطر ممکن است مثبت باشد.

اسلاید 9: کوانتی فرون سل (تست طلایی سل) QFT-G(Quantiferon-TB Gold test) این تست یک نوع اندازه گیری جذب ایمنی با واسطه آنزیم است که آزاد سازی گاما- اینترفرون توسط گلبول های سفید خون را بررسی می کند.نتیجه تست در کمتر از 24ساعت آماده و تحت تاثیر واکسن های BCG (باسیل کالمت-گرن ) انجام شده در گذشته قرار نمیگیرد.

اسلاید 10: کشت خلط: وجود باسیل اسید فست(AFB) در اسمیر خلط می تواند نشان دهنده بیماری باشد. اما تشخیص TBرا تایید نمی کند زیرا برخی باسیل های اسید فست ، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نیستند. کشت برای تایید تشخیص انجام می شود.

اسلاید 11: ملاحظات سالمندی:تظاهرات ممکن است غیر معمول باشدعلایم شامل رفتار غیر عادی و تغییر وضعیت روانی،تب ،بی اشتهایی و کاهش وزن می باشند.

اسلاید 12: تدابیر پرستاری:تدابیر پرستاری شامل:1- بهبود پاکسازی راه هوایی 2-بهبود تبعیت از رژیم درمانی3-بهبودسطح فعالیت و تغذیه 4- پیشگیری ازانتقال بیماری

اسلاید 13: بهبودپاکسازی راه هوایی:افزایش دریافت مایعات باعث بهبود مایع رسانی سیستمیک شده به صورت خلط آور موثرعمل میکند .پرستار باید قرار گرفتن دروضعیت صحیح را به بیمار اموزش دهد.

اسلاید 14: بهبود تبعیت از رژیم درمانی:پرستار به بیمار اموزش میدهد که سل یک بیماری واگیردار می باشد ومصرف داروها مهم ترین وسیله ی پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران می باشد.علت اصلی شکست درمان های سل،عدم مصرف صحیح داروهای تجویز شده است. بیماران دریافت کننده ی INH (ایزونیازید) باید از مصرف غذاهای حاوی تیرامین و هیستامین(نظیر تن ماهی،پنیرکهنه،شراب قرمز،سس سویا،موادحاوی خمیرترش)اجتناب نمایند. ریفامپین میتواند متابولیسم سایر داروهارا تغییردهد وازتاثیر انها بکاهد. این داروها شامل انواع بتابلوکرها،ضدانعقادهای خوراکی مانند وارفاین(کومادین)،دیگوکسین،کینیدین، کورتیکواستروئیدها،انواع داروهای ضددیابت خوراکی،ضدبارداری های خوراکی،تئوفیلین، و وراپامیل.(کالان، ایزوپتین) میباشد.

اسلاید 15: پرستار سایر عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهای ضد سل را پایش می نماید.که شامل هپاتیت،تغیرات نورولوژیکی(کاهش شنوایی ونوریت)و بثورات جلدی است. سطوح انزیم های کبدی،نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین سرم جهت تعیین تغیرات حاصل از داروبرعملکرد کبد و نیز کلیه بررسی میشوند.نتایج کشت خلط،باسیل اسیددوست، جهت ارزیابی تاثیر دارو و پیروی از برنامه ی درمانی بررسی میگردند.

اسلاید 16: پرستار باید به دقت علایم حیاتی بیمار را کنترل کرده و از نظر تغیرات درجه حرارت یا وضعیت بالینی بررسی کند. به مراقبین بیمارانی که در بیمارستان بستری نیستند.باید اموزش داد تا وضعیت تنفس و درجه حرارت بیمار را کنترل کنند. تغیر در وضعیت تنفسی بیمارباید به مراقبین بهداشتی گزارش شود.

اسلاید 17: بهبود سطح فعالیت وتغذیه ی کافی: مبتلایان به سل اغلب به علت بیماری مزمن و طولانی و نیز اختلالات تغذیه ای،ضعیف هستند.پرستار یک برنامه ی فعالیت پیش رونده طراحی میکندکه برافزایش تحمل فعالیت و قدرت عضلانی بیمارمتمرکز میباشد.بی اشتهایی،از دست دادن وزن و سوء تغذیه،اغلب دربیماران مبتلا به سل شایع هستند.برنامه ی غذایی در دفعات زیادوحجم کم ممکن است ضرورت یابد.

اسلاید 18: پیشگیری از انتقال عفونت توبرکلوزیس: اموزش دقیق به بیماران توسط پرستار درباره ی اهمیت رعایت بهداشت مانند حفظ بهداشت دهان،پوشاندن دهان وبینی،حین عطسه وسرفه،دفع صحیح دستمال وشستن دست ها ارایه میدهد.TBبیماری است که باید به مراکز بهداشتی گزارش داده شود تا افرادی که در تماس بابیمار عفونی در مرحله ی عفونت هستند غربالگری شده ودر صورت لزوم درمان شوند. علاوه برخطر انتقال TBبه سایرین احتمال گسترش آن به سایر قسمت های بدن بیماران نیز وجوددارد. انتشار سل به خارج از ریه را اصطلاحا سل ارزنی می نامند.که به علت تهاجم باسیل سل به جریان خون به وجود می اید.

اسلاید 19: منشا باسیل سل که به گردش خون وارد میشود،یا کانون قدیمی است که به داخل گردش خون باز شده است و یا توبرکل های ارزنی سل که سطح داخلی مجرای توراسیک رامی پوشانند. احتمال وجودسل در نواحی غیر از ریه نیازمند بررسی دقیق بیمار از نظر این شکل بسیار جدی TBاست.پرستار علایم حیاتی را بررسی نموده وافزایش درجه حرارت وتغیرات عملکرد کلیه و شناختی را ارزیابی میکند .علایم جسمی کمی ممکن است در معاینه ی قفسه ی سینه مشخص شود‌.اما دراین مرحله بیمار سرفه و تنگی نفس شدید دارد.

اسلاید 20: منشا باسیل سل که به گردش خون وارد میشود،یا کانون قدیمی است که به داخل گردش خون باز شده است و یا توبرکل های ارزنی سل که سطح داخلی مجرای توراسیک رامی پوشانند. احتمال وجودسل در نواحی غیر از ریه نیازمند بررسی دقیق بیمار از نظر این شکل بسیار جدی TBاست.پرستار علایم حیاتی را بررسی نموده وافزایش درجه حرارت وتغیرات عملکرد کلیه و شناختی را ارزیابی میکند .علایم جسمی کمی ممکن است در معاینه ی قفسه ی سینه مشخص شود‌.اما دراین مرحله بیمار سرفه و تنگی نفس شدید دارد.

اسلاید 21: ممنون از توجه شماموفق و موید باشید

9,500 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید