سندروم نفروتیک
اسلاید 1: سندرم نفروتیک Nephrotic syndrome
اسلاید 2: تعریف مجموعه علائم و نشانه هایی که در نتیجه آسیب به غشای پایه گلومرول های کلیه ایجاد می شود را سندروم نفروتیک(نفروز) می گویند. این اختلال در جنس مذکر شایع تر است و در هر سنی ظاهر می شود اما در سن دو تا شش سالگی از شیوع بیشتری برخوردار است از هر صد هزار نفر تقریباً یک نفر به این بیماری مبتلا می شود. سندروم نفروتیک) یکی ازشناخته شده ترین علایم بیماری کلیوی دراطفال وبزرگسالان می باشد. اگر چه علت اصلی سندروم نفروتیک نامشخص است اما به نظر می رسد با اختلال در سیستم ایمنی بدن مرتبط است عود بیماری ممکن است با بیماری های سیستم تنفسی فوقانی همراه باشد اما صرف نظر از علت بروز بیماری، اختلال اصلی در این سندروم، افزایش نفوذپذیری دیواره مویرگ گلومرول های کلیه نسبت به آلبومین (پروتئین خون) است. به این ترتیب مقدار زیادی از پروتئین مورد لزوم بدن از کلیه ها دفع می شود.
اسلاید 3:
اسلاید 4: سندروم نفروتیک اولیهاگر چه علت اصلی بیماری نامشخص (ایدیوپاتیک) است اما به نظر میرسد با اختلال در سیستم ایمنی بدن مرتبط است عود بیماری ممکن است با بیماری های سیستم تنفسی فوقانی همراه باشد اما صرف نظر ازعلت بروز بیماری، اختلال اصلی در این سندرم، افزایش نفوذپذیری دیواره مویرگ گلومرول های کلیه نسبت به آلبومین است. به این ترتیب مقدار زیادی از پروتئین مورد لزوم بدن از کلیه ها دفع می شود.
اسلاید 5: سندرم نفروتیک ثانویهعامل دیگری خارج از محدوده گلومرالممکن است بعد از آسیب گلومرولی یا توأم با آن رخ دهد.مهمترین علت آسیب گلومرول ها بروز گلومرولونفریت حاد یا مزمن است.این بیماری در جریان بیماری های کلاژن عروقی، مسمومیت دارویی، نیش حشرات یا سموم ایجاد می شود.سندرم نفروتیک اصلی ترین نوع بیماری کلیوی در کودکان مبتلا به ایدزاست.دلایل:کم خونی داسی شکل، هپاتیت، مالاریا، بیماری های سیانوتیک قلبی، سل، شانت های بطنی- ژگولارعفونی، ترومبوز عروق کلیوی وبدخیمی ها
اسلاید 6: سندرم نفروتیک مادرزادینوع ارثی سندرم نفروتیک که به صورت اتوزوم مغلوب منتقل می شود.شیرخواران دچار این سندرم از نظر سن جنینی کوچک تر بوده و به سرعت دچارادم وپروتیین اوری می شوند.بیماری به درمان متداول پاسخ نمی دهند ودر صورت عدم دیالیز یا پیوند در طی یک تا دو سال اول زندگی می میرند.شایعترین شکل آن سندرم نفروتیک باحداقل تغییرات است . (MCNS)
اسلاید 7: MCNSتقریباً 80درصد موارد سندرم نفروتیک درکودکان است.این سندرم می تواند در هرسنی ایجاد شود ولی بیماری دردوران خردسالی شایع است.در کودکان کمتر از6ماه نادر است ودر کمتر از 1 سالگی وپس از 8سالگی شایع نمی باشد.نسبت ابتلا در پسران در مقایسه با دختران بیشتر (2 برابر) است که درنوجوانی مساوی می شود.علت ایجاد بیماری ناشناخته است.بروز یک بیماری غیراختصاصی ، معمولاًعفونت ویروسی دستگاه تنفس فوقانی غالباً طی 8-4روز گذشته سبب بروز بیماری می گردد
اسلاید 8:
اسلاید 9: تظاهرات بالینیعلائم بیماری مربوط به دفع پروتئین (آلبومین) از کلیه می باشد به این ترتیب که با کم شدن مقدار پروتئین و رقیق شدن خون، طبق قانون های فیزیکی آب ومایعات از جای رقیق تر به جای غلیظ تر جریان می یابد (یعنی از رگ به فضای بین بافتی) بنابراین بدن ورم می کند. شایع ترین محل های ورم، اطراف چشم، قوزک پا و بیضه در پسران می باشد. در موارد ورم شدید، اختلالات تنفسی و اسهال نیز دیده می شود. از جمله علائم دیگر بیماری می توان به ادرار کف آلود، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، خستگی، بی حالی، رنگ پریدگی و افزایش وزن اشاره کرد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.