syphilis

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “سیفیلیـس”

سیفیلیـس

اسلاید 1: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشکده سلامت

اسلاید 2: ســــــــــــیفـــیلیــــــــــــس

اسلاید 3: تعريف سيفيليسیکی از بيماري های مقاربتي عامل بيماري : اسپيروکتی به نام ترپونما پاليدومدر صورت عدم درمان در مراحل اول و دوم : وارد مرحله نهفتگي مي گردد. باعث ایجاد گرفتاري پوستي، استخواني، قلبي– عروقي و غيره میشود

اسلاید 4: دوره نهفتگيدوره ي کمون سيفيليس: به طور متوسط در حدود سه هفته است ولي از 10 تا 90 روز نيز گزارش گرديده است. اين دوره، تحت تاثير تعداد ترپونم هايي است که وارد بدن مي شوند، به طوري که هرچه تعداد ترپونم ها کمتر باشد دوره ي کمون بيماري، طولاني تر خواهد بود.

اسلاید 5: ترپونما پاليدوماز طريق پوست آسيب ديده و مخاطهاي سالم وارد بدن مي شود و در عرض چند ساعت از طريق جريان خون و لنفاتيک ها، منتشر مي گردد.

اسلاید 6: شانکر مرحله اول بروز بیماری درپايان کمون، محل ورود ترپونم ها، ایجاد پاپول کوچک کرده و سطح آن خوردگي پيدا کرده به صورت زخم مشخصي در مي آيد. ویژگی شانکر : تميز بدون درد فاقد ترشح در اطراف آن سفت و برجسته استهمراه با آدنوپاتي بدون درد موضعي مي باشد . پس از 2 تا 6 هفته بهبود ميابد.

اسلاید 7: فاصله زمانی بین دو مرحلهحدود 4 تا 6 هفته بعد از بهبود شانکر، ظهور علايم مرحله دومگاهي فاصله چنداني بين مرحله اول و دوم وجود ندارد و ضايعات مرحله دوم زماني بروز کند که هنوز آثار شانکر اوليه در بدن هست.گاهي اين فاصله تا چندين ماه به طول مي انجامد. اغلب در حدود 4 تا 6 هفته مي باشد.

اسلاید 8: مشخص ترين علائم مرحله دوم بثورات پوستي قرنيه خارشبدون درد ظهور در سطح بدن همراه با علايم مخاطي و عمومي نظير: تب خفيف سردرد کوفتگي لنفادنوپاتي ژنراليزه گاهي گرفتاري احشايي

اسلاید 9: زمان پایان مرحله دوممرحله دوم حدود 2 تا 6 هفته به طول مي انجامد.خودبخود بهبود يافته و بيماري وارد مرحله ي نهفتگي مي شود.در 1 تا 4 سال اول دوره نهفتگي در 24 درصد موارد ممکن است علايم مرحله دوم و ندرتا شانکر مرحله اول، يک بار ديگر عود مي نمايد و پس از بهبود، مجددا وارد مرحله ي نهفتگي گردد.

اسلاید 10: سیر طبیعیسيفليس زودرس به سيفليس مرحله اوليه، مرحله دوم و سيفيليس نهفته ي زود رس، اطلاق مي شود و سيفيليس ديررس، همان سيفيليس نهفته ي ديررس است. سيفليس در سير طبيعي خود ممکن است سه حالت پيدا کند:تا پايان عمر، بدون علامت باقي بماند.خود به خود بهبود يابد.با علايم سيفيليس مرحله ي سوم ظاهر شود.

اسلاید 11: علايم مرحله سومدر بين يک سوم بيماران مبتلا به سيفيليس نهفته ي دير رس بروز مي نمايد.خوشخيم ترين ضايعات مرحله سوم :گوم سيفيليسي است که بيشتر باعث گرفتاري پوستي– مخاطي و استخواني ميشود.در مراحل بعدي، ضايعات بدخيم قلبي– عروقي و سرانجام ضايعات عصبي سيفيليس، تظاهر مي نمايد و بسياري از بيماران را از پا در مي آورد.

اسلاید 12: وضعيت جهاني و منطقه ايسيفيليس هم نظير بسياري از بيماري هاي مقاربتي ديگر, انتشار جهاني داشته به هيچ محدوده جغرافيايي نژادي و اقليم خاصي محدود نمي شود. شيوع سيفيليس اوليه در بسياري از کشور هاي اروپايي و آمريکا در دهه هاي اخير رو به افزايش بوده است.علت افزايش شيوع بيماري را افزايش شيوع همجنس بازي ذکر کرده اند.

اسلاید 13: وضعيت بيماري در ايران طبق مطالعاتي که در گروه هاي مختلف مردم ايران انجام شده است شيوع سيفيليس در سالهاي بعد از انقلاب به شدت کاهش يافته است.سال هاي 1353 تا 1355 بالغ بر 6/0 % نمونه هاي خون بررسي شده به وسيله تست RPR مثبت بوده است.در سالهاي 1364 تا 1366 به 2/0% کاهش يافته است.

اسلاید 14: تاثير سن, جنس و شغل و موقعيت اجتماعي اين بيماري در سنين فعاليت جنسي شايع تر است.بيشتر موارد جديد سيفيليس در سنين 15 تا 39 سالگي بروز مي نمايد . بيشترين شيوع بيماري در بين هر دوجنس در سنين 20 تا 24 سالگي است. بطور کلي مي توان گفت: ساير سنين< 15 تا 19<25تا29<20 تا 24

اسلاید 15: روند زماني بيماري معمولا به صورت اسپوراتيک عارض مي شود و روند فصلي يا تناوب دوره اي خاصي ندارد.

اسلاید 16: وضعیت سيفليس اوليهسيفليس اوليه در زنان وضوح کمتري دارد و طي حاملگي هم بدون علائم باليني است.به دلايل نا معلومي , سفيليس قلبي-عروقي و عصبي در مردان شايع تر از زنان است.هرچه تعداد شرکاي جنسي و دفعات مقاربت بيشتر باشد امکان بروز بيماري نيز بيشتر خواهد بود. در کشورهایی که همجنس بازي در آن شايع است، نسبت ابتلاي مردان به زنان در حدود 3 به 1 است و گاهي بيش از 50% موارد بيماري در مردان هموسکسوال ديده مي شود.

اسلاید 17: تاثير عوامل مساعد کننده اين بيماري در هر طبقه و نژاد و گروهي ديده مي شود ولي در بعضي از کشور هاي پيشرفته در بين افراد کم سواد و بي بضاعت بيشتر بروز مي نمايد. سفيد پوستان بيش از سياه پوستان به سيفليس عصبي و سياه پوستان بيش از سفيد پوستان به شکل قلبي- عروقي سيفليس مبتلا مي گردند.وقوع هم زمان عفونت HIV و سيفليس سير اين بيماري را ممکن است تغيير دهد بطوري که ميتواند بر ميزان بروز نروسيفليس بيافزايد و باعث تداوم ترپونماها در مايع مغزي نخاعي بيماران گردد

اسلاید 18: حساسيت و مقاومت در مقابل بيماريايمني طبيعي نسبت به سيفليس وجود ندارد وآلودگي انسان تدريجا باعث ايجاد مقاومت در مقابل ترپونما پاليدوم مي گردد.ممکن است در اثر درمان سريع سيفليس مرحله اول و دوم در مقابل اين بيماري مصونيتي حاصل نشود.عفونت هم زمان ناشي از ويروس عامل ايدز ممکن است باعث کاهش پاسخ طبيعي ميزبان نسبت به ترپونماپاليدوم گردد.

اسلاید 19: ميزان حملات ثانويه حدود 30 تا 50% افرادي که با مبتلايان به سيفليس اوليه و ثانويه در تماس هستند مبتلا مي گردند.به نظر مي رسد خطر يک بار تماس با فرد مبتلا به سيفليس چندان زياد نباشد.

اسلاید 20: منابع , مخازن , نحوه انتقال بيماري و دوره قابليت سرايتترپونما پالیدیوم پس از تلقیح به حیوانات زنده می ماند.در واقع انسان تنها میزبان طبیعی آن است. تنها مخزن شناخته شده ی بیماری :افراد مبتلا به سیفیلیس مرحله اول و دوم و مخصوصا زنان مبتلا به سیفیلیس بدون علامت بالینی هستند. بقای ترپونما پالیدیوم در خارج بدن، بسیار ناچیز و انتقال آن به وسیله اشیا نیز نادر است.لازمه ابتلا به سیفیلیس تماس مستقیم با ضایعات عفونی می باشد. ( سیفیلیس مادرزادی از این قاعده مستثنا است.) این بیماری، ضمنا از طریق تلقیح اتفاقی میکروارگانیسم و یا در اثر انتقال خون افراد مبتلا نیز منتقل می شود. هر چند تروپونماهای موجود در خون، تحت شرایط نگهداری در مراکز انتقال خون، در عرض 48-24 ساعت، حیات خود را از دست می دهند.

اسلاید 21: راه های انتقال تماس مستقیم جنسی و غیر جنسی با ضایعات سیفیلیسی مرحله اول و دوم تلقیح اتفاقی میکروارگانیسم به بدن انتقال خون مبتلایان به سیفیلیس انتقال از مادر به جنین انتقال به وسیله ی لوازم و اشیا که بسیار نادر است.

اسلاید 22: پیشگیری با آموزش بهداشت، کنترل روسپیگری و فراهم کردن تسهیلاتی به منظور ازدواج به موقع جوانان می توان قدم های بزرگی در راه کنترل این بیماری برداشت. استفاده از کاندوم در موقع مقاربت و شست و شوی آلت تناسلی با آب و صابون پس از مقاربت نیز می تواند کمک کننده باشد هر چند به عقیده ی برخی از مولفان، اقداماتی نظیر ادرار بلافاصله بعد از مقاربت و یا شستشوی ژنیتال ها، اقدامات بیهوده ای است.

اسلاید 23: پیشگیری ثانویهدرمان مناسب سیفیلیس: داروی انتخابی درمان مراحل مختلف این بیماری، پنی سیلین است و هنوز موارد مقاوم به این دارو گزارش نشده است.در صورت وجود حساسیت نسبت به پنی سیلین می توان از اریترومایسین یا تتراسیکلین، استفاده نمود.ابتلا به سیفیلیس به هیچ وجه باعث ایجاد مصونیت قابل توجهی در بهبود یافتگان نمی شود و ضمنا واکسن موثری جهت پیشگیری این بیماری وجود ندارد. بنابراین به منظور کنترل دقیق سیفیلیس، علاوه بر درمان موارد تشخیص داده شده، باید اقدام به بیماریابی نمود.یکی از عملی ترین روش های بیماریابی ای است که با همکاری بیماران، شریک یا شرکای جنسی آنان را نیز شناسایی کرده، پس از بررسی های لازم به درمان یا کموپروفیلاکسی آنان اقدام نماییم.

اسلاید 24: کموپروفیلاکسیکموپروفیلاکسی در سیفیلیس بدون علایم بالینی، حداقل به سه صورت ممکن است اجرا شود:طی دوره کمون سیفیلیس اولیه؛طی دوره نهفته بعد از فروکش علایم سیفیلیس اولیه و ثانویه(فاصله بین مرحله اول و دوم و در سیفیلیس نهفته زودرس و دیررس)؛در زنان مبتلا به سیفیلیس مرحله ی اولی که شانکر سیفیلیسی در معرض دید قرار ندارد.

اسلاید 25: عفونت هم زمان HIV و سیفیلیسپدیده ی شایعی است که بسیاری سیفیلیس در مبتلایان به عفونت ناشی از HIV معضلات خاصی را ایجاد می کند.بر شدت و طول دوره ی بیماری میافزاید،تشدید گرفتاری ارگان های مختلف،موجب بروز بثورات آتیپیک پوستی نیز می شود.به نظر می رسد داروهای باکتریسیدی نظیر داکسی سیکلین و اریترومایسین در زمینه نقص ایمنی ناشی از ایدز، تاثیر مطلوبی بر ترپونماپالیدیوم نداشته باشد.

اسلاید 26: عفونت هم زمان HIV و سیفیلیسدر این بیماران پاسخ سرولوژیک گمراه کننده ای حاصل می شود، به طوری که مثبت کاذب به بار می آید یا علیرغم درمان مناسب، عیار راژین ها افزایش می یابد و این حالت مخصوصا در مراحل اولیه عفونت ناشی از HIV که تحریک سلول های B پلی کلونال شایع است، یافت می گردد و همان گونه که اشاره شد، ممکن است نتیجه ی منفی کاذب به بار آید و لذا در زمینه عفونت ناشی از HIV با ظن قوی باید جهت اثبات یا نفی سیفیلیس اقدام نمود.

اسلاید 27: پیشگیری ثالثیهفلج عمومی ناشی از سیفیلیس را در صورتی که در مراحل اولیه، درمان کنیم از پیش آگهی نسبتا خوبی برخوردار خواهد بود و برخی از بیماران، سلامتی از دست رفته ی خود را باز می یابند به طوری که می توانند مجددا به فعالیت روزمره ی خود ادامه دهند.

اسلاید 28: اقدامات کنترلیاقداماتی که طی طغیان ها، همه گیری ها و پاندمی های بیماری باید انجام داد؛ این بیماری به صورت همه گیر، عارض نمی شود.اقداماتی که طی بلایا باید انجام داد:طی حوادثی نظیر جنگ، زلزله و نظایر آن که منجر به بی خانمانی عده ی کثیری از مردم و اسکان آنها به صورت فشرده در اردوگاه های خاصی می شود احتمال شیوع فحشا را باید در نظر داشته و اقدامات پیشگیرنده ای صورت گیرد.

اسلاید 29: خسته نباشید 0تهیه شده توسط: م. محسنیم .کریمی

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید