شناسایی خطرات و رویدادهای مخاطره آمیز در سیستم آب رسانی
اسلاید 1: شناسائی خطرات و رویدادهای مخاطره آمیزهدی کردونیاراک- 1395
اسلاید 2: چه خطراتی سیستم آبرسانی ما را تهدید می کنند ؟چگونه می توانیم با این خطرات مقابله کنیم ؟ چگونه می توانیم بفهمیم که این خطرات رفع شده اند؟این خطرات چقدر برای ما مهم هستند ؟چرخه مداوممنظور از برنامه در WSP ، وجود یک زونکن یا پوشه نیستاین برنامه بخشی از تفکر جاری ما باید باشد
اسلاید 3: System descriptionSystem managementDefine operational monitoring and inspection plans How to identify if something goes wrong?Establish actions and management procedures How to respond if something goes wrong?VerificationEstablish procedures for auditing Is water safety planning adequate?Define compliance monitoring procedures Are water quality targets met?Improvement and upgradeIdentify additional or improved control measures and procedures How to improve reliability and robustness?Establish step-wise improvement and upgrade plan What actions and investments are needed?System assessmentIdentify hazards and hazardous events What can go wrong?WSP Step 1Determine and validate existing control measures Are controls suitable and effective?Assess and prioritise risks to public health How important are they?
اسلاید 4: System descriptionSystem managementDefine operational monitoring and inspection plans How to identify if something goes wrong?Establish actions and management procedures How to respond if something goes wrong?VerificationEstablish procedures for auditing Is water safety planning adequate?Define compliance monitoring procedures Are water quality targets met?Improvement and upgradeIdentify additional or improved control measures and procedures How to improve reliability and robustness?Establish step-wise improvement and upgrade plan What actions and investments are needed?System assessmentWSP Step 2Identify hazards and hazardous events What can go wrong?Determine and validate existing control measures Are controls suitable and effective?Assess and prioritise risks to public health How important are they?
اسلاید 5: Carry out hazard analysisIdentify hazardsDiscover hazardous eventsچه چیزی و در کجای سیستم می تواند مشکل ساز باشد؟ارزیابی مخاطرات را در سیستم انجام دهیدبطور سیستماتیک خطرات و حوادث و رخدادهائی را که ایجاد کننده آن خطراتهستند مورد شناسائی قرار دهید
اسلاید 6: Identify hazardsشناسائی خطراتخطر یا hazard در ادبیات WSP عبارتست از عاملی که : بالقوه می تواند سلامت انسان را بخطر اندازد به شکل بیولوژیکی ، شیمیایی ، فیزیکی ، و یا رادیولوژیکی می باشد محل بروز آن یکی از مراحل زنجیره تامین و توزیع آب آشامیدنی می باشد
اسلاید 7: Discover hazardous events شناسایی رویدادهای مخاطره آمیزHazardous events رویدادهایی هستند که خطرات یاد شده را ایجادمی کنند و یا اینکه جلوی حذف و کاهش آن را می گیرند . رویداد های مخاطره آمیز همواره باعث تغییر در کمیت و یا کیفیت آبمی شوند
اسلاید 8: Biological hazardsPathogenic microorganisms:Non-pathogenic organisms:خطرات بیولوژیکیمیکروارگانیسم های بیماری زا ، مانند انواع باکتریها، ویروسها ، و پروتوزوآها که معمولامخزن اصلی آنها مدفوع انسانی و حیوانی آستمیکروارگانیسم های غیر بیماری زا ، ممکناست برای سلامت انسان خطرناک نباشند امامی توانند منجر به تغییر رنگ ، بو ، و طعم آب شوند . ( مانند آلگ ها )مشتریان اگر چنین آبی را پس بزنند ، ممکناست سراغ آبهای غیر مطمئن بروند .
اسلاید 9: Chemical hazardsخطرات شیمیاییتعداد این عوامل بسیار زیاد است اما می توانند در پنج گروه طبقه بندی شوند : گروه اول ناشی از طبیعت شامل عناصر شیمیایی موجود در خاک ، سنگها و صخره ها . مانند آرسنیک ، فلور، اورانیوم ... گروه دوم ناشی از فعالیت های کشاورزی شامل عناصر شیمیایی موجود در آفت کشها و کودها بویژه کود انسانی و حیوانی . مانند نیتروژن فسفید ... گروه سوم ناشی از مناطق مسکونی و فعالیت های انسانی شامل عناصر شیمیایی موجود در فاضلاب ، زباله ، نشت سوخت ، و روان آبهای سطح شهرها ... گروه چهارم ناشی از فعالیت های صنعتی و معدنی شامل عناصر شیمیایی موجود در فاضلاب و مواد زائد صنعتی و معدنی گروه پنجم ناشی از فرایندهای تصفیه و توزیع آب شامل عناصر شیمیایی که در مراحل تصفیه کاربرد دارند و گاهی بدلیل بروز برخی اشتباهات کاری ، میزان آنها در آبهای خروجی بالا می روند .
اسلاید 10: Physical hazardsخطرات فیزیکیدر اینجا دیگر صحبت از یک عامل نیست . خطر فیزیکی در حقیقت گستره ایازعوامل هستند که ممکن است منجر به یکی و یا تعدادی از مسائل زیر شوند: کاهش فشار آب کاهش کمیت آب و ناکافی بودن آن برای تامین نیاز مشتری درجه حرارت بالا و نامناسب آب ورود مجدد مواد معلق به آب بعد از مراحل تصفیه
اسلاید 11: Hazardous eventsرویدادهای مخاطره آمیزاین رویدادها نیز می توانند در پنج گروه طبقه بندی شوند : 1 – نقائص و معایب تکنیکی مثل مختل و یا حتی تعطیل شدن یکی از مراحل تصفیه آب2– سوء مدیریت ها و سوء رفتارها مثل استفاده بی رویه از سموم و کودهای کشاورزی . بعضا این کار در فصلی صورت می گیرد که بلافاصله توسط بارشهای سنگین باران شسته شده و به منابع آب وارد می شوند3 – حوادث مثل نشت مواد شیمیایی از مخازنشان – ترک برداشتن و یا شکستگی لوله های انتفال آب4 – روش کار ناصحیح مثل شستشوی نامناسب و یا ناکافی فیلترها5 – رخدادهای طبیعی مهم مثل بارشهای سنگین و یا آب شدن یخ ها و شسته شدن زمین و ورود عوامل پاتوژن به منابع آب
اسلاید 12: کار گروهی
اسلاید 13: رویدادهای مخاطره آمیزمخاطراتشناسائی خطرات و رویدادهای مخاطره آمیز سیستم آبرسانی .......حوضه آبریز – تصفیه خانه – شبکه توزیع ...نقطه مصرف
اسلاید 14: رویدادهای مهم و نهایی شده از نظر گروه را کد گذاری کنید* * * * * *کد دو حرفی برای سیستمکد دو حرفی برای محلکد دو رفمی برای شماره رویدادحوضه آبریز = WS آبگیر = CA تصفیه خانه = TP سیستم توزیع = DS اراک = AR0102…AR-TP- 03 یعنی رویداد سوم در تصفیه خانه سیستم آبرسانی اراک
اسلاید 15: Resource protection: surface waterنشت مواد شیمیایی صنعتیChemicalشسته شدن کودها در اثر بارشهای سنگینMicrobialفاضلاب یا مواد زائد صنعتیMicrobial & chemicalدسترسی حیوانات اهلی و وحشی به منابع آبMicrobialHazardHazardous event
اسلاید 16: Resource protection: groundwaterاختلال در عملکرد پمپ چاهPhysicalانتخاب نامناسب از نظر زمین شناختیChemicalحفاظت نامناسب دهانه چاهMicrobialاستفاده بی رویه از سموم و کود در کشاورزیChemicalHazardHazardous event
اسلاید 17: Water treatmentاختلال در فرایند انعقادMicrobial & chemicalبرنامه ریزی نامناسب برای شستشوی فیلترهاMicrobial & chemicalبه روز نبودن آموزش نیروی انسانیMicrobial & chemicalاستفاده از مواد شیمیایی تائید نشده و یا آلودهChemicalHazardHazardous event
اسلاید 18: Storageورود عوامل مدفوعی و فضولات حیوانی از طریق هواکش های بدون توری Microbialشستشوی نامناسب و غیر بهداشتی مخازنMicrobial & chemicalنامناسب بودن دریچه های ورودیMicrobialنامناسب بودن ابزارهای سنجش حجمPhysicalHazardHazardous event
اسلاید 19: Example of inspection cover
اسلاید 20: Distribution /1کاهش و یا نوسان فشارMicrobial & chemicalایجاد مکش منفیMicrobialنشت لوله هاMicrobialنصب نامناسب انشعابات وانشعابات غیر قانونی MicrobialHazardHazardous event
اسلاید 21: Distribution /2قطر نامناسب لوله هاMicrobial & chemicalبهره برداری یا تعمیر و نگهداری نامناسبMicrobialبرقراری نامناسب آب بعد از هربار تعمیر و یا قطعMicrobialزنگ زدگی و یا رسوبات در لوله ها PhysicalHazardHazardous event
اسلاید 22: Example of household roof tank
اسلاید 23: نکات مهم ارزیابی را آگاهانه و صادقانه انجام دهید . برای این کار یک گام به عقب بگذارید ارزیابی نباید کلی نگر بوده و کلی گویی بکند . بلکه باید سیستم را مورد کند و کاو قرار دهد همه مراحل سیستم براساس فلوچارت آن مورد ارزیابی قرار گیرد تمامی شرایط ، ابزارها و تجهیزات ، و فرایندهای بهره برداری را از مرحله آبگیری تا نقطه نهایی مصرف را شناسایی وارزیابی کنید سعی کنید ارزیابی را توام با بازدید از محل انجام دهید . توجه کنید که این ، یک کار رومیزی نیست و باید از طریق بازدید تاسیسات و تماس باپرسنل تمامی بخشها انجام گیرد بازدید محیطی اطلاعات مهمی از مخاطرات جاری را بدست می دهد در محیط گاهی با چیزهای غیر منتظره ای روبرو می شویم
اسلاید 24: Points of departureMine existing experience and knowledge :Visit system and interview staff in on-site operationsAnalyse previous incidents or failuresEvaluate water quality data recordsSupporting activities: Review of technical literatureDiscussions with other water professionalsBe pragmatic:Use common senseStart with the most obvious
اسلاید 25: Source: Rod Shawمتشکرم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.