علوم مهندسی کامپیوتر و IT و اینترنت

طراحی، تولید و کاربرد مواد آموزشی

Tarahi_tolid_va_karbord_mavad_amoozeshi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “طراحی، تولید و کاربرد مواد آموزشی”

طراحی، تولید و کاربرد مواد آموزشی

اسلاید 1: عنوان درس : طراحي ، توليد و کاربرد مواد آموزشيتهيه و تنظيم : حجت بلوچي

اسلاید 2: سرفصل درس :تعریف تکنولوژی ، تکنولوژی آموزشی و درسیانواع تکنولوژی( نانوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی و ... ) تاریخچه تکنولوژی آموزشی در جهان و ایران تعریف ارتباط و معرفی انواع مدل های ارتباطیتعریف رسانه و انواع آن نظریه های یادگیری و کاربرد آن در تکنولوژی آموزشی طراحی آموزشی رسانه های نوشتاری ( مواد گرافیکی و ترسیمی ، چارت ها و نمودارها ، طرح خطی ، پوستر و کارتون ) رسانه های دیداری شنیداری ( دیداری شنیداری ثابت و متحرک ) تصاویر ثابت غیر انعکاسی تصاویر انعکاسی ( اسلاید ، اورهد ، اپک ، استریپ ، ویژوالایزر ) انواع تابلوهای نمایشی ( تخته سیاه ، وایت برد ، تابلوالکتریکی ، مغناطیسی ، اعلانات ، جیب دار ، برد هوشمندرسانه های آنالوگ و دیجیتالمحیط های یادگیری تعاملی ( شبیه سازی ، آزمایشگاه و کارگاه ، گردش علمی ، نمایش ، دعوت از افراد متخصص به کلاس مالتی میدیا و نرم افزارهای آموزشیکامپیوتر( سخت افزار ، نرم افزار ، میان افزار)اینترنت ( انواع شبکه ، امنیت شبکه، وب ، وبلاگ ، ایمیل ، اینترانت ، اکسترانت )آموزش مجازی

اسلاید 3: سوال : آیا مدارس امروز ، دانش آموزان را برای دنیای متحول فردا آماده می سازند ؟ماهیت دانستن و روش های یادگیری در دنیای معاصر( انفجار اطلاعات ) چگونه است ؟ جایگاه و نقش معلم در نظام تعلیم و تربیت کنونی چیست ؟کدام رویکرد اطلاعات در فرآیند یاددهی و یادگیری در دانش آموزان موثر است ؟ الف- رویکرد کاربر اطلاعات ب- رویکرد تولید اطلاعات

اسلاید 4: ماهیت دانستن در عرصه کنونی : *دانش آموزان به جای این که اطلاعات را حفظ کنند ، باید یاد بگیرند که اطلاعات را چگونه به دست آورند ، از اطلاعات به دست آمده چگونه استفاده کنند و اطلاعات به دست آمده را چگونه با هم ترکیب کنند . *دانش آموزان یاد می گیرند بیندیشند ، مشکلات را شناسایی کنند و آن را حل کنند ، کارکردن با دیگران را تجربه کنند و برای دست یافتن به راه حل های خلاق جست و جو کنند . *دانش آموزان به جای این که اطلاعات را فقط از طریق معلمان و کتب درسی به دست آورند ، باید از طریق کاوش و اکتشاف ( تحقیق و بررسی ) ، کار مشترک گروهی و بررسی منتقدانه به آن دست یابند .

اسلاید 5: تلاش کنید ندیده ها را ببینید دیدن آنچه که همه می بینند ، هنر نیست

اسلاید 6: فناوری چندرسانه ای دیجیتال

اسلاید 7: تعریف تکنولوژی ( Technology ) در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ایران به تکنولوژی ، فناوری می گویند . از نظر لغوی به معنی فن شناسی یا شناخت تکنیک ها است ، اما از نظر فرهنگ وبستر کاربرد دانش برای مقاصد عملی می توان گفت : برخورد سیستماتیک با هر موضوع یا پدیده می باشد . فناوري زمينه اي عقلاني است که جهت کسب اطمينان از مهار کردن طبيعت فيزيکي توسط انسان از طريق کاربرد قوانين علمي شناخته شده طراحي شده است .

اسلاید 8: انواع تکنولوژیبا توجه به تخصصی شدن علوم ، رشته های مختلفی ایجاد شده است که هر کدام یک از آنها دارای مبانی نظری ، اهداف و ابزار خاصی برای رسیدن به اهداف می باشند. تکنولوژی هوا فضا تکنولوژی هسته ای تکنولوژی پزشکی تکنولوژی ژنتیک ( گیاهی ، جانوری ، انسانی ) تکنولوژی خاک تکنولوژی آب تکنولوژی لیزر نانوتکنولوژی بیوتکنولوژی تکنولوژی آموزشی و تدریس

اسلاید 9: فناوري آموزشی ( Educational Technology ) به عنوان بخش جدایی ناپذیر از نظام تعلیم و تربیت محسوب می شود و هدف آن کمک به فراگیران در جهت درک صحیح و عمیق اطلاعات و راه های کسب آن می باشد . فناوری آموزشی با ایجاد خدمات مشترک بین معلم و دانش آموز پیوندی منطقی برقرار می سازد ، آموزش را آسان نموده و روش های یادگیری را تسهیل می دهد ، همچنین محدودیت های زمانی و مکانی را به نحو چشمگیری کاهش یا تعدیل می دهد. فناوري آموزشي به تمامي روش ها و فنوني گفته مي شود که در کاربرد اصول آموزشي به کار گرفته مي شوند .

اسلاید 10: فناوري تدريس ( Instraction Technology ) لفظي که غالبا مترادف با فناوري آموزشي که با دقت و ظرافت بيشتري عمل مي کند . فناوري تدريس رسانه هايي هستند که در نتيجه ي انقلاب ارتباطات به وجود آمده اند و بر اساس اهداف آموزشي ، در کنار معلم ، کتاب درسي در کلاس به کار مي روند .

اسلاید 11: تعریف تکنولوژی آموزشی از نظر جیمز براون طراحی ، اجرا و ارزشیابی سیستمتیک تمامی فرآیند یادگیری و آموزش بر اساس هدفهای مشخص و نتایج تحقیقات در زمینه های یادگیری انسانی و ارتباط و همچنین بکار گرفتن مجموعه ای از منابع انسانی و غیر انسانی به منظور آموزش موثرتر می داند .

اسلاید 12: نانو تکنولوژی ( Nano Technology ) تازه ترین فناوری است که بشر به آن دست یافته است . در نانو تکنولوژی سعی می شود با استفاده از خواص مولکولی مواد موجود در طبیعت کارآیی و سایل ساخته شده بالاتر رود . نانو تکنولوژی توانمندی تولید مواد ، ابزارها و سیستم های جدید با در دست گرفتن کنترل در سطح مولکولی و اتمی و استفاده از خواصی است که در آن سطوح ظاهر می شود . یک نانومتر یک هزارم میکرون است به عبارتی برابر قطر ده اتم هیدروژن و یا پنج اتم سیلیسیم می باشد ، فناوری نانو ساخت مولکولی نیز گفته می شود ، شاخه ای از مهندسی است که با طراحی و ساخت مدارات الکترونیکی و ادوات مکانیکی بسیار کوچک سرو کار دارد . اثرات تحول آفرین و معجزه آسای نانو تکنولوژی در روند تحقیق و توسعه باعث گردید که نظر تمامی کشورهای بزرگ جهان به این موضوع جلب گردد ، این فناوری را به عنوان یک زمینه فرا رشته ای و فرابخشی مطرح نموده است و خدمات آن در تمام سطوح علمی محسوس می باشد . تحقیق در زمینه ی فناوری نانو به زمانی باز می گردد که ریچارد پی فاینمن فیزیکدان برجسته طی سخنرانی کلاسیک خود در سال 1959 به این فناوری اشاره کرد اما عبارت فناوری نانو اولین بار توسط کی اریک درکسلر در سال 1986 در کتابی از وی به عنوان موتورهای آفرینش بسط داده شد .

اسلاید 13: بیوتکنولوژی ( Bio Technology ) شاخه ای جدید از فناوری نوین بوده و بر خلاف نانو در سطح و مقیاس بزرگتری همانند کل کره ی زمین خدماتی ارائه می دهد . کنترل و مهار انرژی های موجود در طبیعت ، حفظ محیط زیست و مبارزه با سموم و آفت ها ، حفظ منابع زیر زمینی و استفاده بهینه از سه عامل : آب – هوا و خاک از مهمترین حوز ه ی کاری این فناوری نوین به شمار می رود . با توجه به روند افزایش جمعیت در جهان و بالا رفتن آلودگی زیست محیطی و سایر آلاینده ها و از همه مهمتر تامین نیازهای اولیه زیستی ( غذا ) فناوری بیو را مورد توجه خاص قرار داده است .

اسلاید 14: تاریخچه تکنولوژی آموزشی در جهان دوره ابزارو وسايل : براي نخستين بار در جهان در سال 1900 م برخي از مهندسين برق و الکترونيک اقدام به ساخت فراتابهايي جهت پخش فيلم نمودند.از آن جا که هدف از ساخت این دستگاهها توسط کارخانه های سازنده بیشتر تجارت و سود آوری بود به دلیل عدم نیازسنجی دانش آموزان موفقیت چندانی حاصل نگردید. دوره مواد آموزشي : به منظور از دست ندادن بازار تجارتی که در مرحله قبل ایجاد شده بود ، هنرمندان ، فيلم سازان و عکاسان اقدام به تهيه مواد آموزشي ( فيلم ، عکس ، اسلايد ، نقشه و ... انجام دادند . هر دو دوره تا سال 1950م طول کشید.

اسلاید 15: تاریخچه تکنولوژی آموزشی در جهان دوره نظامهاي درسي : دوره ی نظامهای درسی از سال 1950 م آغاز گردید . استفاده از نظریه عمومی سیستم ها و داشتن تفکر سیستمی در آموزش مرسوم گردید ، برنامه ریزان متوجه شدند داشتن ابزار و مواد به تنهایی موجب افزایش کارآیی در مدارس نمی شود ، بلکه معلمین باید ابزار و مواد را به عنوان جزیی از برنامه ی کار به پذیرند و در خدمت دانش آموز که حلقه ی مفقوده ی این نظام است مورد استفاده قرار دهند . دوره نظامهاي آموزشي : آموزش افراد با توجه به نیازهای آنها در رابطه با جامعه ای که در آن زندگی می کنند انجام می گیرد ، یعنی هم به فردیت شخص و نیازهای او توجه می شود و هم به نیازهای جامعه . آموزش منظم فقط به صورت آموزش رسمی مدرسه ای نیست بلکه در سطح جامعه انجام می گیرد .

اسلاید 16: تاریخچه تکنولوژی آموزشی در جهان دوره نظامهاي اجتماعي : تکنولوژي آموزشي بايستي در خدمت رشد و توسعه جامعه و کشور باشد و متعلق به نهاد يا سازمان خاصي نيست . دوره نظامهاي ارتباطي : از سال 1990 م تا کنون آغاز گردیده است . تکنولوژي آموزشي با برداشتن محدوده های زمانی و مکانی امکان دست یابی به اطلاعات را برای فراگیران میسر ساخته و زمینه ی مناسبی برای کسب دانش از طریق شبکه های اطلاعاتی فراهم ساخته است . آموزش مجازي ، فناوری اطلاعات و ارتباطات(IT&ICT ) نمونه ای از کارکردهای این دوره است . ( تئوري آپارتمان شيشه اي )

اسلاید 17: اريک اشبايEric Ashby از نخستين کساني بود که استفاده از رسانه هاي الکترونيکي را به عنوان انقلابي در آموزش و پرورش در سال 1967 م مطرح کردمک لوهان Mak Lohan در سال 1960 تئوري دهکده جهاني را ارائه نمود به زعم وي دنيا در آينده اي نزديک به دليل برخورداري از فناوري ارتباطات به مرحله اي مي رسد که هر فرد قادر است با افراد ديگري در تماس و ارتباط باشد و شبيه به دهکده اي مي شود که براي همه قابل شناخت و دسترس مي شود . بعدها از اين نظريه توسط کشورهاي سلطه گر مثل آمريکا براي تک قطبي کردن جهان پس از فروپاشي شوروي استفاده کردند .

اسلاید 18: مخروط تجربي ادگار ديل تجربيات مستقيم هدف دارتجربه با مدل ها ( تجربه ي ترتيب داده شده )تجربه از طريق هنرهاي نمايشينمايش علميبازديدهاي علمينمايشگاه هاتلويزيونتصاوير متحرکراديو ، موادشنيداريعلايم ديداريعلايم گفتاري

اسلاید 19: نظريه يادگيري جروم برونر (Jerome Bruner )1- يادگيري از طريق فعال بودن ( تجربه مستقيم ) 2- يادگيري از طريق تصاوير ( تجربه تصويري ) 3- يادگيري از طريق علايم ( تجربه انتزاعي )

اسلاید 20: ماشين تدريس و آموزش برنامه ايسيدني پرسي ( ُSidney Pressey ) در سال 1925 اولين ماشين تدريس را مورد استفاده قرار داد. برهاس اف اسکينر (Burhus F . Skinner ) روان شناس معروف رفتارگرا ماشين تدريسي ساخت که مي توانست مطالب درسي را قدم به قدم و به صورت ساده به دانش آموزان ارائه دهد . آموزش برنامه اي : آموزش برنامه اي شيوه اي براي نوشتن درس ها بر اساس نظريه هاي رفتارگرايي يادگيري به حساب مي آيد . مطالب درسي به بخش هاي کوچک و بسيار مشخص و دقيق در چند جمله تقسيم مي شود و هر بخش مشتمل بر يک يا چند سوال پاياني بوده که شاگردان مي بايست به آنها پاسخ دهند . بازخورد فوري به صورت جواب درست در حاشيه مطلب يا روي صفحه نمايان مي شود .

اسلاید 21: نظريات يادگيرينظريه پردازش اطلاعات : (Information Processing ) رابرت گانيه و ولسلي بريگز : اين نظريه بر قواي شناختي انسان پايه گذاري شده است و داراي اصولي بشرح زير است : 1- محتواي درسي با هدف مورد نظر همخواني داشته باشد . 2- محتواي درسي با توانايي هاي دانش آموزان ( هوش ، تجربه ) مطابقت داشته باشد . 3- دانش آموز فعالانه در فرآيند يادگيري شرکت داشته باشد . 4- دانش آموزان پيشرفت هاي آموزشي خود را در عمل نشان دهند . 5- به دانش آموزان فرصت هاي زيادي براي تمرين مهارت ها در شرايط متفاوت داده شود . (آموزش در حقيقت ايجاد شرايط لازم يادگيري است )

اسلاید 22: نظريه يادگيري مهندسي سيستم ها سيستم عبارت است از يک کل ارگانيک که از اجرايي مرتبط به هم درست شده و براي رسيدن به اهدافي در حال فعاليت مي باشد .روش مهندسي سيستم شامل : تجزيه و تحليل يک موقعيت به طور دقيق و تعيين عوامل تاثيرگذار برآن ، ( کلاس درس يک سيستم آموزشي است ) .

اسلاید 23: نمودار سیستمی مدرسهفضا و تجهیزاتمعلمانمدیریتتکنولوژیدانش آموزان

اسلاید 24: نظريه يادگيري ساخت گرايي اين نظريه با تکيه بر روان شناسي ژان پياژه به صورت يک نيروي غالب در آموزش و پرورش درآمده است .انتقال منشاء کنترل يادگيري از معلم به دانش آموز نقش معلم هدايت کننده و تحريک کننده ذهن دانش آموز است . آموزش مبتني بر خلاقيت و دانش آموز محور است .( دانش نمي تواند به يادگيرندگان منتقل شود بلکه يادگيرندگان بايد دانش را خود براي خود بسازند ) .

اسلاید 25: تعریف آموزشمجموعه تصمیمات و اقداماتی که برای دستیابی هرچه بیشتر فراگیران به هدفهای آموزشی اتخاذ یا انجام می شود . به عبارت دیگر ، تعیین هدفها ، تحلیل موضوعات ، تعیین مهارتهای ورودی فراگیران ، فراخوانی یادگیریهای گذشته ، ارزشیابی ، انتخاب رسانه و ...

اسلاید 26: تعريف رسانه (Media)رسانه به معني در ميان بودن و انتقال دهنده است . ابزاري است بين استفاده کننده و اطلاعات جهت توليد ، دريافت ، جمع آوري ، پردازش ، طراحي ، نظارت و ... مورد استفاده قرار مي گيرد . اطلاعاتفراگيرانرسانه

اسلاید 27: طبقه بندي رسانه هاي آموزشيرسانه هاي يک طرفه يا غير تعاملي : اين رسانه هاي قديمي بوده و در طول سال هاي اوليه ي قرن بيستم تا اواخر دهه ي 1970 م به وجود آمده اند . براي آموزش گروهي و از راه دور مناسبند ، بازخورد يا واکنش نسبت به يادگيرنده ندارند مثل : رسانه هاي نوشتاري معمولي ( کتاب ، روزنامه ، مجله ) رسانه هاي شنيداري ( راديو ) ، اسلايد و فيلم متحرک و ...

اسلاید 28: رسانه هاي دو طرفه يا تعاملي : اين رسانه هاي جديد بوده و در طول سال هاي 1970 م تا کنون به وجود آمده اند . اين رسانه ها خود کامل و خودکفا هستند ، سبب ايجاد موقعيت هاي آموزشي دوطرفه ميان يادگيرنده و فناوري مي شوند . يادگيري فعال را تسهيل مي کنند ، براي آموزش انفرادي مناسب بوده ، بازخورد يا واکنش نسبت به يادگيرنده دارند انواع رسانه هاي دوطرفه : کامپيوتر – اينترنت – مالتي ميديا – محيط هاي يادگيري تعاملي

اسلاید 29: تفاوت رسانه آموزشی با وسایل کمک آموزشیرسانه آموزشی به عوامل ، وسایل ، یا ابزاری گفته می شود که کل محتوای آموزشی را به فراگیران منتقل می کند( رسانه وسیله انتقال محتواست)در یک آموزش محتوا ، وسیله انتقال محتوا(رسانه ) و گیرنده محتوا(دانش آموزان ) مشخص باشد ، آموزش به صورت کامل قابل اجرا خواهد بود . وسایل کمک آموزشی شامل اشیاء ، وسایل و ابزاری است که تنها در بخشی از آموزش از آنها استفاده می شود .

اسلاید 30: نقش رسانه ها در کيفيت فرآيند آموزش و يادگيريايجاد تجارب يادگيري غيرمستقيم ايجاد ارتباط دقيق ايجاد علاقه به يادگيري افزايش امکانات يادگيري

اسلاید 31: روش هاي آموزشي که تجارب يادگيري را ياري مي دهند

اسلاید 32: چگونگي به کارگيري رسانه هاخود را آماده سازيد محيط راآماده سازيد دانش آموزان را آماده سازيد( مهم ترین قسمت ) از رسانه ها به نحو مطلوب استفاده کنيد محتواي ارائه شده از طريق رسانه ها را با فعاليت هاي يادگيري دنبال کنيد .

اسلاید 33: ارتباط و رسانه هاي آموزشي تعريف ارتباط (Communication ) : درک مشترک از يک عقيده يا شرکت مشترک در جريان يک واقعه .

اسلاید 34: انواع مدل هاي ارتباطمدلهاي يک طرفه انتقالي:اولين نظريه هاي ارتباط توسط افلاطون و ارسطو ارائه گرديد . اين مدل ها در دهه ي 1940 با شروع جنگ جهاني دوم توسعه يافتند . اين مدلها فرآيند مکانيکي فرستادن پيام را بصورتي بسيار دقيق و با جزئيات شرح مي دهند بدون اينکه به محتوا يا معناي پيام توجهي داشته باشند مثل مدل شنن و ويور

اسلاید 35: مدل ارتباطي شنن و ويور (Shannon & Weaver )منبع اطلاعاتانتقال دهندهرمزگذارکانال وسيله انتقاليدريافت کنندهمقصدرمزخوانموانع ارتباطي موانع فيزيکيموانع انساني

اسلاید 36: انواع مدل هاي ارتباط مدل هاي تعاملی :این مدل ها دوطرفه و دارای بازخورد بوده ، جدید هستند و برای آموزش های کلاسی کاربرد فراوان دارند .

اسلاید 37: انواع ارتباط دوسویه مناظره : اختلاف نظر مطرح می شود ، عده ای داوری می کنند . مباحثه : چند نفر با اختلاف نظر بحث می کنند و هر کدام فکر می کنند حق با اوست . هدف قبولاندن نظرات است . دیالوگ : نظرات متفاوت است ، فرض بر این است که شاید حق با من نباشد . شخص نظرش را به حالت تعلیق در می آورد . هدف یادگیری است . برای ایجاد یک ارتباط موثر و مفید از ارتباط دوسویه از نوع دیالوگ استفاده می کنیم .

اسلاید 38: مدل ارتباطي دو طرفه ويلبر شرام (Wilbur Scharamm) گیرندهتوجيه کننده فرستندهفرستندهتوجيه کنندهگیرندهپيامپيام

اسلاید 39: طراحي آموزشي( Instructional Design ) فرآيند نظام داري که معلمان در طرح ، اجراي موثر فرآيند يادگيري و آموزش و ارزشیابی از آن استفاده مي کنند تا نتايج مطلوب از سوي دانش آموزان به دست آيد طراحي آموزشي ناميده مي شود .

اسلاید 40: تاريخچه ي طراحي آموزشيادوارد تورندايک (Edward Thorndike ) پدر فناوري آموزشي ، در سال 1899نظريه محرک پاسخ خود را ارائه نمود ( هر عملي نتيجه اي دارد که بر تکرار يا عدم تکرار آن تاثير مي گذارد . فردريک برک (Frederic Burk ) سال 1912 م توليد برنامه هاي آموزش انفرادي پرداخت . فرانکلين بابيت ( Franklin Bobbitt ) مدارس هدف هاي آموزشي خود را بر اساس تجزيه و تحليل مهارت هايي که براي يک زندگي موفق لازم است بنا کرد . رالف تايلور ( Ralf Tylor ) او هدف هاي آموزشي را که هدف هاي جزئي مي ناميد مورد بررسي قرار داد و فرآيند هدفهاي آموزشي را اصلاح کرد . .

اسلاید 41: مدل طراحي آموزشي مولندا و راسل1ويژگيهاي دانش آموزان را معين کنيد6ارزش يابي و تجديدنظر3روش ها ، رسانه ها مواد را انتخاب کنيد4مواد و رسانه هاي آموزشي را در خلال برنامه هاي آموزشيبه کار ببريد2هدف هاي کلي و جزئي را تعيين کنيد 5 فعاليت دانش آموزان راطلب کنيد

اسلاید 42: یادگیری بر اساس رایانه ( رسانه تعاملی )رایانه های الکترونیکی در دهه ی 1940 م به وجود آمدند و برای مصارفی چون برآوردهای مالی مورد استفاده قرار گرفتند . در اوایل سال 1960 م برنامه نویسان تولید برنامه های آموزشی را آغاز کردند . در اواخر دهه ی 1970 م رایانه ی اپل مورد استفاده مدارس قرار گرفتند . در سال 1971 واحد پردازش مرکزیبه دنیا عرضه شد . در سال 1980م شروع کاربردهای رایانه در آموزش بود ( واژه پردازی ) . در سال 1984م رایانه مکینتاش توسط کمپانی اپل تولید گردید . رایانه ی IBM در سال 1985م با استفاده از سیستم عامل ویندوز که توسط بیل گیت طراحی گردید . در سال 1990م اعتماد به نفس معلمان در کار با رایانه با آموزش افزایش یافت .

اسلاید 43: رايانه ماشینی الکترونیکی که دارای حافظه بوده و قابلیت برنامه ریزی که پردازشهای مورد نظر را به منظور رسیدن به اطلاعات بر روی داده های ورودی انجام می دهد

اسلاید 44: نسل های رایانه

اسلاید 45: انواع کامپیوتر از نظر قدرتابر کامپیوترها ، دارای قدرت 1300 میلیون دستورالعمل در یک ثانیه و جزء کالای استراتیژیک در جهان محسوب می شوند .کامپیوترهای بزرگ ، دارای قدرت 10 میلیون دستورالعمل در یک ثانیه کامپیوترهای کوچک دارای قدرت 3 میلیون دستورالعمل در یک ثانیهکامپیوترهای شخصی : کامپیوتر خانگی – کامپیوتر جیبی – کامپیوتر قابل حمل )

اسلاید 46: انواع رایانه ها بر اساس قدرت پردازشریز کنترل کننده ها : رایانه های بسیار کوچک و تک منظوره ه ای هستند که در ساخت وسایلی مانند ماشین لباس شویی یا تلفن های همراه به کار می روند . ریز کنترل کننده ها توسط دستورالعمل های خاصی برنامه ریزی می شوند . ریز رایانه ها : پرکاربردترین و متداول ترین نوع رایانه ها هستند و به طور گسترده در منازل ، مدارس و هر نوع محیط کاری از آن استفاده می شود . دارای قدرت 3 میلیون دستورالعمل در یک ثانیه هستند . رایانه های بزرگ : این دسته از قدیمی ترین انواع رایانه ها هستند و نسبت به کاربردشان در اندازه های مختلف ساخته می شوند . این رایانه ها بسیار گران قیمت هستند و لازم است در شرایط دمایی کنترل شده نگه داری شوند . از این رایانه ها در سازمان ها ، بانک ها ، وزارت خانه ها و خطوط کنترل هواپیمایی استفاده می شود . دارای قدرت 10 میلیون دستورالعمل در یک ثانیه هستند .ابر رایانه ها : این رایانه ها سریع ترین و گران ترین رایانه ها هستند و برای مصارف خاصی از قبیل پیش بینی وضع هوا ، کاربردهای فضایی و نظامی به کار می روند . دارای قدرت 1300 میلیون دستورالعمل دریک ثانیه و جزء کالای استراتیژیک در جهان می باشند .

اسلاید 47: انواع ریز رایانه ها Microcomputersرایانه های شخصی Personal Computers. این رایانه ها به دلیل قیمت نسبتا ارزان تر ، قدرت و قابلیت انعطاف بالاتر ، بیشتر از رایانه های قابل حمل مورد توجه خریداران ریزرایانه ها هستند . این رایانه ها به سادگی قابل ارتقاء هستند و می توان با اضافه نمودن مدارهای الکترونیکی آماده در محل هایی که در این رایانه ها تعبیه شده برتوانایی و قابلیت های آن ها افزود .رایانه های قابل حمل . از نظر اندازه و وزن به گونه ای هستند که می توان به راحتی آن ها را حمل کرد و معمولا در دو نوع متفاوت وجود دارند : الف- رایانه کیفی Laptop : این نوع متداول ترین رایانه قابل حمل است که حدودا بین 1 تا 4 کیلوگرم وزن دارد و به راحتی در یک کیف جا می گیرد . در مواقعی که فرد در مسافرت است و یا امکان استفاده از برق شهری موجود نیست کاربرد فراوان دارند و با رایانه های شخصی برابری و رقابت می کنند . ب- رایانه های جیبی Personal Digital Assistant : این رایانه ها اکثرا فاقد صفحه کلید هستند و کاربر با استفاده از قلم نوری داده را مستقیم روی صفحه نمایش می نویسد . وزن این رایانه ها حدودا پانصد گرم است و قابلیت هایی از قبیل ارتباطات بی سیم ، نگه داری آدرس ها ، قرار ملاقات ها و شرکت های حمل و نقل کالاست که می توان در زمان تحویل کالا از گیرنده امضای دیجیتالی دریافت کرد .

اسلاید 48: انواع کامپیوتر از نظر عملکردکامپیوتر رقمیDigital Computerکامپیوتر قیاسی Analog Computerکامپیوتر پیوندی Hybrid Computer

اسلاید 49: رایانه ، وسیله ای سریع و دقیق برای پردازش داده است ، که دارای قسمت های مختلف برای انجام مراحل مختلف می باشد . رایانه اطلاعات اولیه و دستورالعمل هایی را می بایست برروی این اطلاعات انجام شود را از طریق واحد ورودی دریافت می کند . این اطلاعات در واحد حافظه ذخیره می شوند . سپس پردازش مورد نظر در واحد پردازش مرکزی ، روی آن ها انجام می شود و خروجی مطلوب از طریق واحد خروجی ارسال می شود . واحد ورودیInput Unitواحد حافظهواحد پردازش مرکزیواحد خروجیOutput Unitواحد سیستم SYSTEMساختمان کامپیوتر

اسلاید 50: درون داد Inputبرون داد Outputبازخورد Feed backC.P.U واحد کنترل C.U واحد محاسبه و منطق A.L.U واحد حافظه: حافظه نهان CacheL1-L2 ، حافظه ثبات Register واحد حافظه : حافظه اصلي : هارد HDDR.A.M R.O.M E.P.ROMحافظه ميانجي Buffersحافظه کمکي : ديسک نرم ، ديسک سخت ، فلش

اسلاید 51: عناصر تشکیل دهنده یک سیستم کامپیوتری سخت افزار: Hard Wareاجزاء فیزیکی یک سیستم کامپیوتری از جمله مدارات الکترونیکی ، بخشهای مکانیکی ، بدنه ، کابلها و تجهیزات جانبی مانند چاپگر ، صفحه نمایش و سایر ابزار قابل رویت و قابل لمس را سخت افزار می گویندنرم افزار : Soft Wareمجموعه برنامه های قابل اجرا در یک سیستم کامپیوتری مانند یک برنامه آموزش قرآن کریم ، حسابداری ، واژه پردازی و ... را نرم افزار می گویند . میان افزار : Firm Ware دستگاههایی که نه سخت افزار محض و نه نرم افزار محض تلقی نمی شوند بلکه ترکیبی از هر دو مورد می باشند . مانند نرم افزاری که در حافظه ROM و BIOS نگهداری می شود .

اسلاید 52: طبقه بندی سخت افزار کامپیوتردریافت اطلاعات ( صفحه کلید ، ماوس ، وب کم ،میکروفن) پردازش اطلاعات (CPU – RAM ) ارائه اطلاعات (مانتیور، بلندگو ، هدفون ،چاپگر ) ذخیره کردن اطلاعات (RAM ، HDD، CD، Flopy ،Flashتبادل اطلاعات با دیگران (کارت شبکه LAN ، کارت مودم )

اسلاید 53: انواع نرم افزار نرم افزار سیستمی System Software : 1- سیستم عامل Operating System 2- زبان برنامه نویسیPrograming Language 3- برنامه های سودمند Utility Program نرم افزار کاربردی Application Soft ware : 1- واژه پرداز Word Processor 2-ارائه مطالب بصورت اسلاید Presention(Power point ) 3- صفحه گسترده Spread sheet Excel) ) 4- بانک های اطلاعاتی Data base bank ( access ) 5- گرافیکی و انیمیشنGraphic & Animation 6- شبکه Network

اسلاید 54: نرم افزار سیستمی System Software : این نرم افزارها برای کنترل عملکرد سیستم طراحی شده اند و برای کار با رایانه ضروری است. مجموعه برنامه هایی که به ساده ترین شکل ممکن ارتباط بین کاربر ، سخت افزار و سایر نرم افزارها را فراهم می سازد و همچنین کنترل منابع سخت افزاری و نرم افزاری سیستم را در اختیار کاربر قرار می دهد و ارتباط آن ها را با یکدیگر ممکن می سازد

اسلاید 55: سخت افزارکاربرنرم افزارهاسیستم عامل

اسلاید 56: انواع سیستم عاملسیستم عامل MS – DOS در سال 1985توسط شرکت مایکروسافت اولین نسخه آن تحت DOS-1.0 وسایر نسخه های آن شامل DOS:2.0- 3.3 – 6.0 – 6.22 تا سال 1988 به بازار عرضه گردید . جزء سیستم عامل تک کاربره می باشد .سیستم عامل اپل مکینتاش Apple Macintosh ، در دهه 80 میلادی این سیستم عامل بعنوان اولین سیستم عامل گرافیکی برای کامپیوترهای شخصی مکینتاش به بازار ارائه شد که بعدا در اختیار کامپیوترهای IBM قرار گرفتند.

اسلاید 57: سیستم عامل ناولNovell Netware یکی از اولین سیستم عامل های شبکه محسوب می گردد که از آن بیشتر در شبکه های محلی استفاده می شد ولی بدلیل غیرگرافیکی بودن آن جای خود را به سایر سیستم عامل های گرافیکی داد . سیستم عامل یونیکسUnix یکی از اولین و قدرتمندترین سیستم عامل هایی که دارای امکان چند کاربره و چند وظیفه ای دارد که در شبکه هایی نظیر اینترنت کاربرد فراوان دارد . سیستم عامل لینوکسLinux این سیستم عامل دارای بسیاری از ویژگی های یونیکس بود و در واقع هسته اصلی از آن گرفته شد اما برخلاف یونیکس از یک رابط گرافیکی نظیر ویندوز بهره می برد . از این سیستم عامل برای سیستم های سرویس دهنده ( سرور) در شبکه های اینترنت استفاده می کنند .

اسلاید 58: سیستم عامل ویندوزWindowsپس از تجربه موفق شرکت مکینتاش برای تولید سیستم عامل گرافیکی شرکت مایکروسافت در سال 1983 سیستم عاملی را به بازار عرضه کرد که بدلیل مدیریت کردن برنامه ها و پردازش داده ها در داخل یک کادر مانند پنجره به سیستم عامل ویندوز شهرت یافت . انواع نسخه های سیستم عامل ویندوزXP : Home - ProfessionalWindows3x – Windows95- Windows98(ME-SE)WindowsNT - Windows200- Windows XP(pack1-2-3Windowsvista - Windows7

اسلاید 59: سواد رایانه ای سواد رایانه ای دانستن اطلاعات در باره ی رایانه و میزان تسلط و استفاده از آن می باشد . انواع سواد رایانه ای :سواد مفهومی دانستن اصطلاحات و مفاهیم و تاثیر رایانه در جامعهسواد کاربردیاستفاده از برنامه های کاربردی : واژه پردازی ، بانک اطلاعات ، نصب برنامه و ...سواد جامعتوانایی نوشتن یک برنامه یا برنامه نویسی ، داشتن کنترل کامل بر رایانه

اسلاید 60: جدول 1 – مهارتهاي لازم در محيط كار آيندهسواد قرن ديجيتالسواد قرن ديجيتال1- سواد عملكرديتوان رمزگشايي معني و شرح عقايد دريك سلسله از وسايل ارتباطي(رسانه): كه شامل بكارگيري تصاوير، گرافيك ويدئو، نمودارها و نقشه ها يا سواد بصري2- سواد علميدرك جنبه هاي تئوريك و عملي علم و رياضيات3- سواد تكنولوژيكصلاحيت و رقابت در كاربرد فناوريهاي ارتباطات و اطلاعات4- سواد اطلاعاتيتوان يافتن ,‌ ارزيابي و بكاربردن اطلاعات از طريق ICT5- سواد فرهنگيفهم ارزش گوناگوني فرهنگها6- آگاهي جهانيفهم اينكه چگونه ملتها، بنگاهها و جوامع در سرتاسر جهان با هم در ارتباطندتفكر اختراعيتفكر اختراعي1- قابليت اقتباستوان اقتباس و مديريت دريك جهان پيچيده و وابسته بهم2- فراستميل به دانستن4- خلاقيتتوان بكارگيري تصورات براي خلق اشيا5- ريسك پذيريتوان ريسك كردن و درنظر گرفتن احتمالات6- تفكر درجه بالاتر (حل خلاقانه مسايل و تفكر منطقي كه براثر قضاوت صحيح حاصل مي شود)6- تفكر درجه بالاتر (حل خلاقانه مسايل و تفكر منطقي كه براثر قضاوت صحيح حاصل مي شود)ارتباط موثر ارتباط موثر 1- تيم بندي  توان كار در يك تيم2-تشريك مساعي و ارتباط فردي واجتماعي با تاثير متقابلتوان تاثير متقابل و كار موثر با ديگران3- مسئوليت پذير بودن جوابگو بودن در مقابل روشي كه در كاربرد و فراگيري كاربرد ICT براي مصلحت عام بكار مي برند4- ارتباط متقابلرقابت و صلاحيت در انتقال، بيان، دستيابي و فهم اطلاعاتبهره وري بالابهره وري بالا1- توان اولويت بنديبرنامه ريزي و مديريت برنامه ها و پروژه ها براي كسب نتايج دلخواه جهت كاربرد آنچه دركلاسهاي درس ياد ميگيرند تا بتوانند در جهان واقعي، براي خلق و ايجاد فراورده ها ي مرتبط و با كيفيت،  به اجرا درآورند . 

اسلاید 61: مزایای استفاده از رایانهرسانه ای است تعاملی و دارای بازخوردهای فوری می باشد.دانش آموزان متناسب با سرعت و استعداد خود از رایانه استفاده می کنند . صبروشکیبایی رایانه محیط بسیار مناسبی برای دانش آموزان فراهم می کند . رایانه می تواند آموزش قابل اعتماد و یکسانی را برای همه دانش آموزان فراهم کند . رایانه ها امکان دسترسی ساده و سریع به اطلاعات را فراهم می کند . رایانه بهترین منبع برای حفظ و ذخیره اسناد و مدارک در حجم وسیع می باشد . رایانه ها در افزایش رغبت دانش آموزان برای آمدن به مدرسه و انجام دادن کارهای مدرسه ای بسیار موثر می باشد . استفاده از رایانه زمان آموزش مهارت ها و مفاهیم را کاهش می دهد .

اسلاید 62: محدودیت های استفاده از رایانههزینه بالای خرید رایانه جهت مدارس. یافتن برنامه ها و نرم افزارهایی که به درستی با هدف های درس مطابقت داشته باشند کار وقت گیری است . یافتن و تهیه نرم افزار های مناسب و قابل اعتماد کاری زمان بر و پرهزینه است .برای استفاده مطلوب از رایانه نیازمند آموزش و داشتن اطلاعات تخصصی است همچنین فرهنگ صحیح استفاده از آن بایستی آموزش داده شود .

اسلاید 63: کاربردهای کلی رایانه در آموزش و یادگیریکاربردهای تعلیم دهنده کاربردهای تعلیم گیرنده کاربردهای ابزاری .

اسلاید 64: انواع برنامه های رایانه ایبرنامه های مشق و تمرین برنامه های مربی گری بازی های آموزشیبرنامه های شبیه سازی برنامه های مشگل گشایی برنامه های جستجوگری برنامه های آزمونی برنامه نویسی رایانه ای

اسلاید 65: دیسک های فشردهCompact Diskدیسک های فشرده در مقایسه با صفحات گرام و نوارهای صوتی از کیفیت و ظرفیت بالاتری برخوردارند . در سطح این دیسک های 75/4 اینچی ( 12 سانتیمتر ) برآمدگی و فرورفتگی های بسیار کوچکی وجود دارد که توسط اشعه لیزر خوانده می شوند . این دیسک ها گرد هستند و با سرعت زیادی در داخل دستگاه حرکت نموده لذا زمان دسترسی اطلاعات در آنان زیاد می باشد . این فناوری در اواخر سال های 1970 به بازار آمدند در هر طرف دیسک های لیزری تا 54000 اسلاید یا تصویر را می توان ضبط کرد و تا 300000 صفحه ی چاپی و 10000 تصویر را در خود جای می دهد .

اسلاید 66: ساختمان CDلایه اول پلاستیک فشرده از جنس پلی کربنات سدیم ، ضخیم ترین قسمت سی دی که نوع ضدخش آن از کیفیت بالایی برخوردار است . لایه دوم جنس ورقه آلومینیوم حساس به نور لیزر که دارای حفره ها و برجستگی هایست که توسط نور لیزر بروی آن ایجاد شده است .این لایه حساس ترین قسمت CD می باشد . لایه سوم لایه محافظ که ورقه آلومینیوم را از خراش و آسیب محافظت می کند . لایه چهارم ، برچسب کمپانی که جنبه تبلیغاتی نیز دارد .

اسلاید 67: ساختمان CDTrack تراکSector قطاع

اسلاید 68: انواع فرمت های CDVCD فرمتی صوتی و تصویری در دو نسخه MPEG 1/1- 1/2 - 4و با ظرفیت حداکثر حدود80 دقیقه یا700 مگابایت( نوع خانگی ) . MP3 فرمتی فقط صوتی با ظرفیت بالا ی 80 دقیقه که نوع پیشرفته ی آن MP4 می باشد . DVD فرمتی پیشرفته صدا و تصویر با ظرفیت بالای 80 دقیقه مثل : 7/4 & 18گیگابایت . برنامه های مالتی میدیا با این فرمت استفاده می شوند .DIVX فرمتی پیشرفته صدا و تصویر برای انتقال مواد DVD از شبکه اینترنت تا قابلیت استفاده داشته باشند .CD-ROM فرمتی پیشرفته با تراکم بالا جهت کار با کامپیوتر که برای استفاده از آن نیازمند داشتن سیستم عامل ، کارت صدا و گرافیک هستیم . برنامه های مالتی میدیا با این فرمت استفاده می شوند

اسلاید 69: برنامه های چندرسانهای رایانه ای Multimediبا پیدایش فناوری دیسک های لیزری و رایانه ، شور و هیجان درگیربودن با برنامه های شبیه سازی و تماشای تصاویر و شنیدن صدا شدت گرفت . یک دیسک فشرده به قطر 72/4 اینچ یا 12 سانت با استفاده از فناوری تراکم اطلاعات می تواند 300000 صفحه چاپی ، 10000 تصویر و بیش از یک ساعت فیلم ویدیویی را در خود جای دهد . برنامه های مالتی میدیا یا چند رسانه ای تشکیل شده اند از رسانه های مختلف شامل : صدا ، تصویر ، عکس ، نمودار ، چارت ، انیمیشن و ... با کیفیت و کارکرد مناسب .

اسلاید 70: تاریخچه ی چندرسانه ای هاادوارد توراندایک در سال 1912م چندرسانه ای های تعاملی امروز را پیش بینی کرد . در سال 1924 م سیدنی پرسی وسیله ای طراحی کرد که سوالات امتحانی را به صورت خودکار نشان می داد و بلافاصله اعلام می کرد که دانش آموزان به سوالات پاسخ صحیح داده اند یا خیر . در سال 1968 اسکینر اعلام کرد یادگیری می تواند توسط بازخوردهای مداوم و سریع تقویت شود .

اسلاید 71: مزایای استفاده از برنامه های چند رسانه ایانعطاف پذیری ، دسترسی داشتن به انواع برنامه ها و نحوه ی دسترسی به اطلاعات . داشتن ویژگی خودپویی از ورق زدن صفحات کتاب بسیار موثرتر است . از نظر مطالب و محتوا بسیار غنی هستند . تعاملی بوده و دارای بازخورد فوری هستند . برای آموزش های انفرادی یا گروه های کوچک مناسب هستند . نقش منابع مرجع دارند و نیازهای متفاوت افراد را برآورده می کنند .

اسلاید 72: چندگانگی هوش و نقش رسانه هاهاوارد گاردنر (Howard Gardner )یکی از محققانی است که نظریه ی خود را به نام نظریه ی چندگانگی هوش مطرح کرد . براساس نظریه ی پویایی هوشی گاردنر و سایرین 7 نوع هوش ( توانایی ) را تشخیص داده اند . هوش کلامی / زبانیهوش منطقی / ریاضیهوش دیداری /فضاییهوش بدنی/جنبشیهوش موسیقی /موزونموزون هوش میان فردیهوش درون فردی.

اسلاید 73: انواع برنامه های مالتی میدیابرنامه های مهارت ساز : این گونه برنامه ها با استفاده از عناصر مختلف چندرسانه ای ها مهارت خاصی را به گروه خاصی آموزش می دهند ( نحوه ماشین کردن یا تایپ ) . برنامه های جست و جوگری : علوم و اطلاعات مختلف هستند که اطلاعات مبسوطی را در باره ی موضوعی ارائه می دهند ( اطلاعات مربوط به انتخابات ، جنگ جهانی ) . برنامه های مطالب مرجع : اطلاعات بسیار زیادی را از طریق متن ، تصویر ، صدا و فیلم ارائه می دهند ( اطلس بدن انسان ، اطلس جغرافیایی ، فرهنگ لغت و ... )

اسلاید 74: شاهراه های اطلاعاتی Information Superhighway در سال 1969م شبکه ی مستحکم (آرپانتArpanet) در کشور آمریکا به منظور اتصال چندین محل تحقیقاتی به یک دیگر به وجود آمد . در سال 1986م شبکه ی رایانه ای سازمان ملی علوم به عنوان یک شبکه ی رایانه ای غیرانتفاعی بوجود آمد ، این شبکه که شش مرکز رایانه ای را به یک دیگر متصل می کرد ، به شبکه ی اینترنت معروف شد .

اسلاید 75: اینترنتInternet اینترنت مادر شبکه هاست و رایانه ها را در سراسر دنیا به یک سیستم عظیم ارتباطات جهانی تبدیل کرده است . رایانه ها از این طریق می توانند انواع اطلاعات را با یک دیگر رد و بدل کنند .

اسلاید 76: انواع شبکه شبکه محلی LAN (Local Area Network)از ارتباط حداقل 2 کامپیوتر با هم از طریق زسیم یا بدون سیم یک شبکه محلی بوجود می آید مثل شبکه LAN ادارات ، سازمانها و بانک ها . شبکه MAN( Metropoletan Area Network) از اتصال شبکه های محلی به هم شبکه شهری بوجود می آید . شبکه WAN (Wide Area Network )از اتصال شبکه های شهری در جهان شبکه گسترده بوجود می آید . شبکه اینترنتInternet از اتصال شبکه های گسترده در جهان بوجود می آید .

اسلاید 77: شبکه ی تار عنکبوتیشبکه گسترده جهانیW.W.W(Word Wide Web ) وب ( WEB ) محیطی گرافیکی که از صفحاتی تشکیل شده که دارای ویژگی فوق متن یا هایپرتکست(Hypertext ) می باشند .

اسلاید 78: شبکه های سازمانی امروزه سازمان ها دریافته اند که برای مدیریت اطلاعات و ارائه ی خدمات به مشتریان خود می توانند از فناوری اینترنت در درون و بیرون سازمان استفاده کنند که شامل : اینترانت Intranet یک شبکه ی خصوصی درون سازمان است و مبتنی بر پروتکل های اینترنتی است و شبیه به اینترنت عمل می کند . سازمان ها با استفاده از اینترانت می توانند اطلاعات لازم را در اختیار کارمندانشان قرار دهند . اکسترانت Extranet یک شبکه ی خصوصی است که بیش از یک سازمان را به هم ارتباط می دهد . بسیاری از سازمان ها با به کارگیری اینترنت به سازمان های خاصی که با آن ها ارتباط دارند ، اجازه می دهند تا به صورت محدود به اینترانت آن ها دسترسی داشته باشند . هدف اصلی از این عمل افزایش کارایی و کاهش هزینه است .

اسلاید 79: روش های دست یابی به اینترنت داشتن یک دستگاه کامپیوتر مناسب اشتراک با یک مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنتی ISP تهیه کارت اعتباری ( شناسهID(Identification) و کلمه عبورPassword داشتن خط تلفن داشتن یک دستگاه مودم Modem داشتن نرم افزار گشت و گذر در وبInternet Explorerدرست کردن کانکشن جهت اتصال به شبکهCanection

اسلاید 80: انواع سرویس های شبکهسرویس معمولی یا Dial Up سرویس خط ای وان E1 سرویسDTMسرویس ADSL 1 & ADSL2

اسلاید 81: سرویسADSL Asymmetric Digital Subscriber Lineاین سرویس که از خط معمولی تلفن استفاده می کند کاربر و مرکز ISP باید از مودم ADSL استفاده کنند . استفاده از این سرویس به کاربران این امکان را می دهد که هم زمان هم از اینترنت استفاده کنند و هم با تلفن صحبت کنند . درواقع ADSL خط تلفن را به چند کانال تقسیم می کند . 1- کانال دریافت داده ها Download 240khz کانال ارسال داده ها 25-160khz Upload کانال گفتگوی تلفنی Voice 4khz خطوط ADSL پهنای باند متفاوتی برای دریافت و ارسال داده ها دارند در نوع ADSL1 هر چه فاصله مودم کاربر از مودم مرکز ISP بیشتر باشد سرعت ارسال و دریافت داده ها کمتر خواهد شد . اما در نوع سرویس ADSL2 این اشکال برطرف شده و دوری و نزدیکی کاربر نسبت به مرکز ISP تاثیری در سرعت مبادله اطلاعات ندارد .

اسلاید 82: تعریف وب WEB تعریف WEB وب مجموعه ای بسیار عظیم از اطلاعات است که به صورت صفحات در رایانه هایی که در سراسر جهان قرار دارند متصل می شوند . WEB محیطی گرافیکی است که از صفحات مرکزی Home pages و اتصالات قابل انتخاب با زدن ماوس بر روی آن ها از یک مکان به مکانی دیگر تشکیل شده است . WEB محیطی چند رسانه ای را با تصاویر رنگارنگ ، گرافیک های متحرک ، صدا و عکس ها ، فیلم های کوتاه ویدیویی و دسترسی به اکثر سرویس های دیگر اینترنت فراهم می سازد .

اسلاید 83: تعریف وب سایتWeb Site چندین صفحه وب مرتبط با هم تشکیل یک وب سایت را می دهند . به صفحه ورودی وب سایت صفحه ی آغازین(Home Page ) می گویند . که شامل اطلاعاتی در باره ی سایت و هم چنین امکان اتصال(Hyper Link) به صفحات دیگر و یا اطلاعات مرتبط با موضوع سایت است .

اسلاید 84: تعریف وبلاگ Web Log نوعی وب سایت است که حاوی اطلاعاتی مانند گزارش روزانه ، اخبار ، یادداشت های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است . وب لاگ ترکیبی از دو کلمه Web و Log به معنی ثبت وقایع روزانه است . هر فردی می تواند در شبکه اینترنت برای خود وبلاگی اختصاصی درست کند و نظرات و برنامه های کاری خود را از طریق آن به اطلاع دیگران برساند . از طریق سایت Persion Blogfa می توان طراحی وبلاگ کرد .

اسلاید 85: تعریف مرورگر وب Web Browser نرم افزاری که امکان مشاهده ی صفحات وب را برای کاربر فراهم می کند ، مرورگر وب نامیده می شود . برای برنامه نویسی صفحات وب از زبان (Hyper Text Markup Language)HTML استفاده می شود . در واقع مرورگر وب با ترجمه ی دستورات HTML محتوای صفحات وب را برای کاربر نمایش می دهد و عملیاتی مانند فعال کردن اتصالاها پاسخ می دهد . انواع مرورگرهای وب : Internet Explorer و Mosaic و Netscape

اسلاید 86: موتور های جستجو Search Engine برای به دست آوردن اطلاعات و یا دانستن در باره ی یک کلمه یا جمله و یا یک عبارت به جست و جو بپردازید از موتورهای جست و جو استفاده کنید . موتورهای جست و جو کلمات کلیدی را در سایت های مختلف جست و جو می کنند و فهرستی از صفحات وب را در اختیار شما قرار می دهند . انواع موتورهای جست و جو : www.yahoo.comwww.google.comwww.msn.comwww.Altavista.com

اسلاید 87: اجزاء یک آدرس اینترنتیhttp://www.discoveryschool.com/schrock/index.htmپروتکلنام حوزهوابستگی سایتمسیر قرارگیریپوشهنام فایل نام صفحه وبانواع وابستگی سایت ها : .com سایت شرکتی.org سایت سازمانی .edu سایت آموزشی .gov سایت حکومتی .armi سایت نظامی .net سایت شبکه ای

اسلاید 88: مزایای استفاده از شبکه اینترنتمبادله ی پست الکترونیکی و اطلاعات در محیطی بسیار وسیع Email دریافت انتشارات الکترونیکی .شرکت در کنفرانس های الکترونیکی و ویدیویی از راه دور دسترسی به انواع نرم افزارها و برنامه های رایانه ای رایگان تبادل نظر و کنش متقابل با ایجاد ارتباط مستقیم و زنده از طریق خط آزاد یا (On Line ) . شکستن محدودیت زمانی و مکانی بگونه ای که یادگیرنده را مادام العمر تبدیل می کند . ( آموزش مجازی از راه دور ) دسترسی به اطلاعات موجود بر روی رایانه های دوردست دیگر .

اسلاید 89: محدودیت های استفاده از شبکه اینترنتهزینه اتصال هزینه نگهداری صرف وقت استفاده نامناسب از شبکه نداشتن اطلاعات تخصصی و حرفه ای در کار .

اسلاید 90: استفاده های کلاسی از اینترنتبه عنوان یک منبع ایستای اطلاعاتی استفاده های پویای تعاملی ارتباط کلاس با کلاس ارتباط شخص با شخص از طریق پست الکترونیک Email ارتباط شخص با جهان مشگل گشایی

اسلاید 91: معرفی سایت های اینترنتیمقالات و خبرهای علمی WWW.vmprpcr.ir آموزش زبان انگلیسی http://zabanamoozan.com فیزیک آنلاین www.onlinephysics .com باشگاه دانش پژوهان جوان www.ysc.ac.ir مرجع سوالات امتحانی www.sair.ir مجله رشد www.roshdmag.ir شبکه مدارس www1.schooinet.ir سایت بزرگان www.bozorganeiran.com سایت دکتر حسابی www.hessaby.com سایت اطلاعات پردازشگرها WWW.mhhe.comسایت نقشه های جغرافیایی http://wxweb.msu.edu سایت جستجو در مدارس http://www.discoveryschool.com

اسلاید 92: محیط های یادگیری تعاملیموقعیت های یادگیری تعاملی ، روش های آموزشی مطلوب آموزش و پرورش به شمار می آیند .گردش علمی تقلید از واقعیت ها نمایش ( نمايش صحنه اي - نمايش عروسكي) آزمایش ها دعوت از افراد متخصص به کلاس

اسلاید 93: گردش علمیگردش علمی گامی برای مطالعه ی جامعه و طبیعت توسط دانش آموزان است و باتوجه به هدف های معینی که معلم و شاگردان در نظر دارند ، تنظیم می شود . تهیه ی مقدمات گردش علمی مستلزم توجه به جزییات گوناگون است که معلم و دانش آموزان باید آن ها را رعایت کنند . رهنمودهای عملی گردش علمی : - بازدید قبلی از مکان گردش علمی - کسب مجوزهای لازم برای گردش علمی از طرف مدرسه و اداره آموزش و پرورش. - رضایت کتبی اولیای دانش آموزان جهت اردوی علمی . - تعیین هدفهای گردش علمی و توجیه نمودن دانش آموزان - دانش آموزان را به گروههای کوچک همیار تقسیم نموده و وظایف هر گروه را مشخص نمایید . - شرایطی را فراهم آورید تا دانش آموزان پس از گردش علمی در کلاس فعالیت های بسیار متنوع و مختلفی را انجام دهند ( بیشترین یادگیری پس از گردش علمی اتفاق می افتد )

اسلاید 94: تقلید از واقعیت ها در مواقعی که دسترسی به نمونه واقعی و زنده برای دانش آموزان ممکن نباشد و یا محدودیت زمان و هزینه مطرح باشد از شبیه سازی یا تقلید از واقعیت ها استفاده می کنیم . با این روش زمان تمرین و آموزش مهارتها ی دشوار و اساسی کاهش می یابد . امروزه از طریق برنامه های رایانه ای امکان شبیه سازی بصورت گسترده در موضوعات مختلف میسر شده است . نمونه هایی از شبیه سازی : تنفس مصنوعی – سفر به اعماق دریاها – سفر به کرات آسمانی – جنگهای زمینی ، دریایی و هوایی – کابین خلبان هواپیما- اتاق عمل و ...

اسلاید 95: بازی های آموزشی بازی فعالتی است سازمان یافته و همراه با قوانین مشخصی برای بازی که در آن دویا چند دانش آموز برای رسیدن به هدف های آموزشی از قبل تعیین شده ، در ارتباط باهم قرار می گیرند . در بازی های آموزشی مناسب بیشتر بر تفکر و برنامه ریزی تاکید می شود تا حفظ کردن مطالب . بایستی از بازی های آموزشی استفاده شود که تجارب ارزنده ای در اختیار دانش آموز قرار دهند و صرفا جنبه ی سرگرم کننده را نداشته باشند . پس از اتمام بازی وقت کافی در اختیار دانش آموزان قرار گیرد تا واکنش های خود را نسبت به بازی ابراز کنند و بین تصمیمات فردی و نتایج بازی و آنچه در دنیای حقیقی وجود دارد ، مقایسه ای صورت دهند .

اسلاید 96: نمایش ( نظیره سازی ) در حالی که بسیاری از بازی ها دانش آموزان را با مسائل درگیر می کنند ، نمایش سبب می گردد فردفرد آنان در ایفای نقشی که برعهده دارند ، فعالانه شرکت جویند . ارزش این رسانه ی آموزشی معمولا باتوجه به میزان شرکت افراد در نقشی که بازی می کنند مشخص می شود . نمایش یکی از ابزارهای هنری است که از طریق آن استعدادهای دانش آموزان شناسایی ، رشد و شکوفا می شود و علاوه بر کاربردهای آموزشی و تربیتی در زمینه درمان کاربرهای فراوانی دارد ( بازی درمانی ) . انواع نمایش : 1- نمایش صحنه ای که در آن بازیگر بصورت زنده و طبیعی بروی سن ظاهر شده و ایفای نقش می کند . 2- نمایش عروسکی : دستکشی ( دهان باز و بسته ) – میله ای – سایه ای – نخی – بن راکو ( ژاپنی ) .

اسلاید 97: آزمایش ها انجام دادن آزمایش یکی از موثرترین و بهترین موقعیت های یادگیری را در کلاس درس فراهم می کند . به دلیل مشاهده ی همراه با کنجکاوی مسائل خاص آن آزمایش همه به خوبی در آن درگیر خواهند شد. ممکن است معلم آزمایش را انجام دهد ، یا از یک نفر یا چند نفر از دانش آموزان بخواهید که آن را انجام دهند . بعضی اوقات می توانید برای اجرای آزمایشی که قادر به انجام دادن آن نیستید فرد متخصصی را دعوت کنید تا این کار را در کلاس انجام دهد مثل انجام تشریح اعضای داخلی بدن قورباغه بصورت زنده . در انجام آزمایش ابتدا هدف و تکالیف کار را مشخص کنید ، به نکات ایمنی و بهداشتی توجه کنید . از دانش آموزان بخواهید از جریان آزمایش یادداشت بردارند .

اسلاید 98: دعوت از متخصصان و مسولان به کلاس درس بعضی از افرادی که در اطراف ما زندگی می کنند ، می توانند به منزله ی منابع آموزشی مفیدی در کلاس مورد استفاده قرار گیرند . جتمعه خود یک منبع همیشه حاضر آموزشی است . افراد متخصص می توانند به شیوه های مختلف استعدادها و تخصص خود را به مدرسه عرضه کنند . هریک از اولیای دانش آموزان که در زمینه ای تخصص و مهارت دارند ، می توانند اطلاعات دست اول و با ارزشی در اختیار کلاس قرار دهند . یک نفر پلیس ، قاضی یا وکیل ، پزشک یا استادکار می تواند بهترین و کامل ترین گزارش ها را در باره ی کار خود و اداره ای که در آن کار می کند در اختیار کلاس قرار دهد.

اسلاید 99: اشیای سه بعدیاگر چه بررسي اشياي حقيقي در محيط واقعي آنها ارزشمند است ولي مشكلاتي كه اينژونه مطالعات به همراه دارد غيرقابل اغماض است . دراين صورت معلمين به نمونه هاي اشياي حقيقي از راه بدست آوردن يا ساختن مدل آنها روي مي آورند . اشیایی که دارای حجم بوده این مواد در شرایطی که تجربه ی دست اول کاری ناممکن باشد در اختیار دانش آموزان قرار مي دهد که شامل : اشیای حقیقی و نمونه ها مدل ها ، مولاژهاماكت ها دايورامامیز شن

اسلاید 100: اشیای حقیقی و نمونه ها منظور از اشیای حقیقی اشیای موجود در محیط ما هستند و می توانند به عنوان منابع اطلاعاتی و محرکی برای یادگیری به کار روند . اشیای حقیقی ، چیزهای بسیار متفاوت هستند از جزوه ی قانون اساسی تا کتابهای خطی ، نمونه سنگها ، گلها و گیاهان و ...معلمان باید برای دانش آموزان خود فرصت هایی را فراهم آورند که آنها با بعضی از این اشیا که برای مطالعه و بررسی به کلاس آورده شوند ، تماس و ارتباط نزدیک پیدا کنند . گردش علمی و بازدیدها یکی از عملی ترین شیوه هایی است که با تدارک آن همه ی دانش آموزان می توانند اشیای حقیقی را از نزدیک مشاهده کنند و اطلاعات دست اول مهمی کسب کنند .

اسلاید 101: مدل ها و مولاژها بررسی اشیا و نمونه های حقیقی در محیط واقعی آنها بسیار ارزشمند است و در عین حال دشوار است به همین دلیل معلمان به مدل آنها روی می آورند . اشیای حقیقی که از طریق مدل ها عرضه می شوند می توانند به بزرگی کره ی زمین یا به کوچکی اتم و مولکول باشند . مدل ممکن است نمایشگر یک ساختمان یا یک ساختار زنده باشد مانند چشم یا گوش یا آب را نشان دهد . خصوصیات بارز مدل ها در آموزش : 1- سه بعدی هستند ، یعنی علاوه بر درازا و پهنا عمق نیز دارند 2- اشیا را به اندازه های قابل بررسی بزرگ یا کوچک می کنند مثل کره زمین یا درون سلول و مولکول 3- بررسی درونی اشیا را امکان پذیر می سازند . 4- بسیاری از مدل ها دارای قسمت های جداشدنی هستند . 5- در مدل ها برای مشخص کردن قسمت های مهم با تاکید بر روی بخش های معین از رنگ استفاده می شود .

اسلاید 102: ماكتماكت مدلي براي آموزش و كسب مهارت عملي در يادگيري يك موضوع است. ماكت ممكن است در ظاهر شبيه به شي حقيقي نباشد در صورتي كه مدل با آن مشابه است . كاربرد ماكتها در آموزشهاي فني و حرفه اي زياد استمثال : ماكت ساختمان ، انواع سازه ها و ...

اسلاید 103: میزشن میز شن رسانه ای بسیار جالب است که روی یک زمینه ی مسطح ارائه می شود و به دانش آموزان برای دوباره سازی صحنه ها و اشیای حقیقی بر اساس مقیاس صحیح آنها کمک می کند . دانش آموزان برای دوباره سازی اشیای حقیقی ، قبلا باید تحقیقی انجام دهند و در مورد هدف ها ، کیفیت کار و معیارهای مناسب تصمیم گیری کنند . مثلا برای دوباره سازی قسمتی از مسیر رود کارون که به خلیج فارس می ریزد ، دانش آموزان باید در باره ی طول رود ، عمق آن ، مسیری که از آن می گذرد ، اندازه ی دهانه ی رود در محل ریزش به خلیج ، نوع درختان اطراف رود و نوع زندگی افرادی که در اطراف آن زندگی می کنند و در صورت امکان از عکسهای زنده طبیعی گرفته شده از آن محل و عکسهای ماهواره ای استفاده کنند .

اسلاید 104: دايورامادايوراما عبارت است از يك منظره سه بعدي است كه داراي عمق بوده و شامل گروهي از مدل هاي كوچك اشيا و افراد مي باشد كه در يك وضعيت طبيعي قرار گرفته اند و پشت سر آنها زمينه نقاشي شده اي وجود دارد . دايوراما را معمولا در مقياس كوچك مي سازند . در موزه هاي حيات وحش دايوراما يكي از بخش هاي اساسي مي باشد .

اسلاید 105: مواد ترسیمی و گرافیکیرسانه هایی هستند که حقایق و ایده هایی را به طور روشن ، فشرده و مختصر از طریق خطوط ، کلمات ، اعداد و تصاویر بیان می کنند . از رسانه های ترسیمی و گرافیکی به طور تقریبا قراردادی و به مثابه ی یک زبان بین المللی برای بیان بسیاری از مطالب استفاده می شود . هنرهای ترسیمی و گرافیکی تقریبا در تمام زمینه ها نقش فعالی در برقراری ارتباط دارند .

اسلاید 106: انواع مواد ترسییمی و گرافیکینمودار : نمودار خطی ، نمودار ستونی ، نمودار میله ای ، نمودار دایره ای ، نمودار مصورچارت : چارت نواری ، چارت برگردان ، چارت جریانی ، چارت درختی ، چارت شکل بندی مطالب ، چارت جدول بندی ، چارت برگردان ، چارت جریانی کارتون پوستر نقشه و کره طرح خطی

اسلاید 107: انواع نمودارنمودار را می توان نمایش دیداری یک یا چند مجموعه اطلاعات عددی تعریف کرد . انواع نمودار : خطی – میله ای – ستونی – مصور – دایره ای – تراکمی

اسلاید 108: نمودار ستوني

اسلاید 109: نمودار خطي

اسلاید 110: نمودار دايره اي

اسلاید 111: نمودار مصور تعداد دانشجويان دوره كارشناسي100 هزار نفر70 هزار نفرسال 88سال 89

اسلاید 112: دياگرام مادربردGA-EP43T-USB3 LGA775CPUIntel P43intel ICH10CODECALC888MicCPU CLK+/-400/333/266/200 MHZPCI CLK100 MHZPCI EXPRESS×16RTL811DRG45Dual BIOSSATAUSBPCI BUSNECJMicronATAPCI CLK33MHZLinoutLininSPOUTCenterSubwooferIT8718FloppyCom PortKBLPT PortMouseDual Channel MemoryDDR3 1600 MHZPCI 100LANUSB 3.O

اسلاید 113: طرح خطیطرح ساده ای که مشتمل بر خطوط و علایم است و برای نشان دادن روابط درونی ، نکات یا مشخصات عمده ی یک جریان یا شیء به کار می رود . طرح خطی خلاصه ترین مواد ترسیمی و گرافیکی می باشد . مثل نقشه مدارهای الکترونیکی ، نقشه موتور استارت ماشین و ...

اسلاید 114: طرح خطي تابلوي تقسيم برق منزل WhHAماشين لباسشوييآبگرمكن25 A16 A15 Aروشنايي

اسلاید 115: انواع چارتچارت مجموعه ای از مواد تصویری ترسیمی ، عددی یا حرفی ، طرح خطی و کارتون است که همراه با هم جریانات یا اطلاعات مهمی را به صورتی روشن و مختصر ارائه می دهد . مثل : مراحل تولید فولاد ، اجزای یک کی ، تقسیمات اداری کشور و ... انواع چارت : 1- چارت نواری و برگردان 2- چارت درختی 3- چارت جریانی 4- چارت برگردان 5- چارت جریانی( سازمانی ) 6- چارت شکل بندی مطالب 7- چارت جدول بندی 8- چارت درختی و جویباری

اسلاید 116: چارت جویباری

اسلاید 117: چارت درختي مشتقات نفت خامنفت خامنفتالينبنزين C8بنزيننفت سنگينقيربنزين سوپربنزين معمولينفت سبكبنزين هواپيمابنزين کراكينگنفت كورهمازوتگازوييلپلاستيك

اسلاید 118: چارت جریانی

اسلاید 119: چارت شكل بندي مطالبانواع گياهانگياهان تك لپهگياهان دو لپهانواع جانورانالف12بجانوران خون سردجانوران خون گرم21

اسلاید 120: چارت جدول بندی

اسلاید 121: چارت سازماني ادارات كل آموزش و پرورش استان ها مدير كلشوراي آموزش و پرورشانجمناولياءنوسازي ، توسعه و تجهيزمدارس تربيت معلم و دبيرفني كانون پرورش مراكز فكري كودكان نهضت سواد آموزي نمايندگي صندوق ذخيره فرهنگياناداره تعاون و امور رفاهياداره پشتيبانيوتداركاتاداره امورمالياداره دبيرخانهمشاركتهاي مردميحقوقي واملاكاداره سنجشآموزش و پرورشادارهحراستهيئتگزينشآموزش و پرورش استثناييارزيابي عملكردهئيت رسيدگي به تخلفاتروابط عمومي واسنادواحدامورجواناناستعدادهايدرخشانواحد امورزنانمعاونت توسعه منابع و پشتيبانياداره بودجه اداره امور اداريحوزه مديركلشوراي ورزشمعاونت پ‍‍ژوهشبرنامه ريزي و نيروز انسانيمعاونت پرورشيوتربيت بدنيمعاونت آموزش متوسطهمعاونت آموزش ابتداييمعاون هماهنگياداره برنامه ريزي تامين و آموزشاداره فناوري اطلاعات و آمارگروه بررسي محتويآموزشي وپرورشيگروه تحقيق و پژوهشگروه آموزشراهنمايياداره تربيت بدنيگروه سلامتوپيشگيريگروه فرهنگ نماز قرآن و عترتگروه اردويي ،فرهنگي هنريگروه مشاوره تربيتي امور عشايرگروه تكنولوژي آموزشيگروه آموزش پيش دبستاني و دبستانيفني و حرفه اي كاردانشگروه آموزش متوسطه كروه تكنولوژيگروههاي آموزشيگروه تجزيه و تحليل فضاهاي دانش آموزش

اسلاید 122: چارت تشکیلات سازمان پژوهش و برنامه ریزی رئیس سازمانمعاون پشتیبانیمدیریت اداریمدیریت مالیاداره کل چاپ و توزیع کتابهای درسیدفتر برنامه ریزی و تالیف کتب درسیدفتر انتشارات کمک آموزشیدفتر تکنولوژی آموزشیاداره کل امتحاناتدفتر آموزش راهنماییدفتر آموزش ابتدایی

اسلاید 123: کارتونکارتون ها معمولا بصورت کاریکاتور و نمادین تهیه می شوند و در آن ها مبالغه و نوعی شوخ طبعی وجود دارد و قدرت زیادی در جلب توجه افراد به ویژه کودکان و دانش آموزان دارند .

اسلاید 124: پوسترپوسترها برای انتقال اطلاعات به شکلی جالب طرح ریزی می شوند . پوستر هرقدر پیام را مستقیم تر و سریع تر منتل کند موثرتر خواهد بود . بنابراین پوستر زمانی موثر است که قدرت کافی برای انتقال پیام داشته باشد . انواع پوسترها : 1- پوسترهای تک پیامی ( سکوت ) 2- پوسترهای چند پیامی ( بیماری ها – مواد مخدر و ... )

اسلاید 125:

اسلاید 126: خصوصیات یک پوستر خوببرای رسیدن به یک هدف اصلی تهیه شده باشند . پیام خود را بطور دقیق و روشن بیان کنند و در انتقال پیام ، بیندده را در شک و تردید قرار ندهند . رنگارنگ باشد به اندازه کافی بزرگ باشد ( 70× 100 -50× 70)برای تهیه پوستر می توان به شیوه ی دستی یا با استفاده از نرم افزارفتوشاپ استفاده کرد .

اسلاید 127: نقشه و كره جغرافيايينقشه و كره ، كل زمين يا قسمتي از آن را توسط خطوط ، رنگ ها و علائم قراردادي در مقياس كوچك نشان مي دهند . نقشه ها زبان خاص خود را دارند كه بايد علائم آن را آموخت . انواع نقشه از نظر نوع : نقشه ديواري ، نقشه برجسته ، نقشه مصور، اطلس ها انواع نقشه از نظر موضوع : طبيعي ، سياسي ، اقليمي ، جمعيت ، بوم شناسي ، توپوگرافي ، زمين شناسي ، نظامي و ...

اسلاید 128: تابلوهای نمایشیتخته سیاه وایت برد معمولی و مغناطیسی برد هوشمند تابلو مغناطیسیتابلوی الکتریکی تابلوی پارچه ای تابلوی اعلانات تابلوی جیب دار

اسلاید 129: رسول اکرم (ص) :الکتب بساتین العلماء . کتاب ها ، باغ ها و بوستان های دانشمندان هستند .

اسلاید 130: رسانه های نوشتاریلوحه های گلی توسط سومریان در پنج هزار سال پیش ساخته شدند . لوحه هاس سنگی توسط مصریان 3000 سال قبل از میلاد استفاده کردند . یونانیان از کاغذهای پوستی استفاده کردند . اختراع ماشین چاپ در سال 1450 م توسط گوتنبرگ چاپ اولین کتاب درسی مصور دنیا توسط جان آموس کومنیوس در سال 1658 م

اسلاید 131: نشر رومیزی Desktop Publishingاستفاده از رایانه و چاپگرهای لیزری برای تایپ کردن مطالب ، شکل بندی صفحات و استفاده از گرافیک ، رنگ و چاپ نهایی مطالب با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات . امروزه حجم عظیمی از اطلاعات بر روی دیسک های فشرده CD-ROM و شبکه اینترنت ارائه می شوند .

اسلاید 132: انواع مواد نوشتاریمواد نوشتاری معمولی مواد نوشتاری دیجیتالی ( الکترونیکی )انواع کتاب - مجله و روزنامه - بروشور – دائره المعارف ها - خبرنامه ها و ...

اسلاید 133: مزایای مواد نوشتاریاستفاده از آنها بسیار راحت و ساده و نگهداری آنها آسان است . قابل رجوع و در دسترس است . می توان آن را بارها خواند یا مرور کرد . امکان یادداشت نوشتن ، خط کشیدن ، خلاصه کردن و کپی کردن دارند .

اسلاید 134: معایب مواد نوشتاریجاذبه های رسانه های الکترونیکی را ندارند . محتوای آنها بسرعت کهنه شده و ارزش علمی خود را از دست می دهند ، نیازمند بازنگری هستند . سرعت انتقال پیام را برای افراد زیادی ندارند . خواندن و درک متون نوشتاری به مهارت خواندن و کوشش فکری نیاز دارد .

اسلاید 135:

اسلاید 136: رسانه های شنیداریدر سال 1887 توماس ادیسون صدای خود را روی سیلندر صدا ضبط کرد . در سال 1900 م امیل برلاینر (Emil Berliner ) گرامافون را اختراع کرد . اختراع نوارهای صوتی مغناطیسی اختراع دیسک های فشرده ( Compact Disk )75/4 اینچی ( 12 سانتی ) صدا و نوعMini Disk (8 سانتی)

اسلاید 137: نوارهای صوتیجنس این نوارها از یک نوع پلاستیک می باشد که برروی آن اکسید آهن قرار داده اند و نسبت به میدان مغناطیسی حساس می باشند . انواع نوارهای صوتی : نوارهای صوتی کاست بصورت 60 یا 90 یا 120 دقیقه ای با عرض کم و دو باند A &B نوارهای صوتی ریلی یا باز با پهنای زیاد و کیفیت صدای مناسب که قابلیت مونتاژ بهتری دارند .

اسلاید 138: مزایای نوارهای صوتیکارکردن با دستگاه ضبط صوت آسان می باشد . دستگاه ضبط صوت قابل حمل و نقل بوده و از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند . با این وسیله می توان سخنرانی ها ، برنامه های رادیویی و انواع دیگر برنامه ها را ضبط کرد . نوارهای صدا را می توان به راحتی برش داد و مورد ویرایش یا ضبط مجدد قرار داد. می توان از نوارهای صدا همراه با رسانه های دیگری چون اسلای و فیلم استریپ در پخش استفاده کرد . از نوارهای صدا برای ارائه مواد خودآموز آموزشی و جهت کارورزی مورد استفاده قرار می گیرند .

اسلاید 139: معایب نوارهای صداخرید دستگاه ضبط صوت دارای هزینه است و تولید مواد صوتی توسط معلم تا حدودی وقت گیر است و نیاز به مهارت و امکانات خاص دارد . نگهداری از نوارهای صوتی تا حدودی دشوار است زیرا کیفیت این گونه نوارها به مرور زمان در اثر : گرما ، سرما ، رطوبت و میدانهای مغناطیس ( آهن ربا ، ولتاژ بالای برق ، تشعشع ویدیو و تلویزیون و ... از بین می رود . )ویرایش نوارهای کاست صدا بر خلاف نوارهای ریلی مشکل می باشد .

اسلاید 140: برنامه های رادیوییرادیوی تجارتی کار خود را در سال 1920 م آغاز کرد . دوران قحطی و شروع جنگ جهانی باعث شکوفا شدن برنامه های رادیویی شد . مزایای استفاده از برنامه های رادیویی : ارزانترین رسانه های آموزشی هستند برنامه های شنیداری به افراد فرصت می دهند تا در مورد محتوا تعمق کنند و تصاویر ذهنی را بسازند ( تئاتر ذهن ها ) . برنامه های رادیویی قابل دریافت در هر شرایط و مکانی هستند و برای آموزش های گروهی و از راه دور مناسبند .

اسلاید 141: انواع باندهای رادیوییباند FM یا موج مودوله 88&108MHZ دارای پهنای باند زیاد و حداقل پارازیت که برای پخش برنامه های درون استانی با برد کم مورد استفاده قرار می گیرد . پخش برنامه های آموزشی از این باند مناسب می باشد . در ایران می توان به برنامه های : رادیو قرآن ، فرهنگ ، ورزش ، پیام ، جوان و صدای مجلس اشاره کرد . باند FM TV از فرکانس 84MHZ & 87/5 که در ایران صدای شبکه اول سیما قابل دریافت می باشد .باند MW موج متوسط دارای بردی متوسط برای پخش برنامه های برون مرزی نزدیک است فرکانس آن از 530 &1630KHZ است . باند SW یا موج کوتاه دارای برد بالا و قدرت زیاد که برای پخش برنامه های برون مرزی با فرکانس 5500&18000KHZ می باشد . این موج پس از برخورد با لایه یونسفر زمین بسوی زمین برگشت می خورد لذا در شب بیشتر فعال بوده و بهتر دریافت می شود . ( 13-16-19-21-25-31-33-41-44-48-52 متر )

اسلاید 142: تولید برنامه های صوتیانتخاب دستگاه ضبط و نوار مناسب. انتخاب میکروفن مناسب متناسب با نوع کار . تهیه و تنظیم سناریوی مطالبی را که باید ضبط شوند . انتخاب محل ضبط ( استاندارد صدا داشته و آکوستیک باشد ) . تنظیم دستگاه از نظر میزان سطح ورودی صدا در هنگام ضبط برنامه ( تولید برنامه صوتی با کیفیت مناسب بایستی در استودیوی مخصوص ضبط صدا انجام گیرد ) برنامه را طبق سناریوی نوشته شده ضبط کنید . نوار تولید شده را ویرایش کنید ( برای بریدن نوار از دستگاه Splicer استفاده می شود ) .

اسلاید 143: تعریف میکروفنMicrophoneتعریف میکروفن : دستگاهی است که صدا را به علائم الکتریکی تبدیل می کند .انواع میکروفن از نظر کارکرد : 1- کاندانسوری 2- دینامیکی 3- کریستالی 4- خازنیانواع میکروفن از نظر چگونگی اتصال : 1- میکروفن باسیم 2- میکروفن بدون سیم که از طریق یک فرستنده امواج FM با یک گیرنده و تقویت کننده در ارتباط است .

اسلاید 144: رادیورادیو تجارتی کار خود را در سال 1920 م آغاز به کار کرد . انواع فرکانسهای رادیویی : 1- موج FM فرکانس 88 تا 108MHZ بدون پارازیت اما با برد کم برای استفاده از پخش برنامه های آموزشی 2- موج MW یا موج متوسط از فرکانس 530 تا 1630 KHZ برای پخش برنامه های منطقه ای 3-موج SW یا موج کوتاه از فرکانس 5500 تا 18000KHZ برای پخش مناطق دور دست قاره ای با برد زیاد

اسلاید 145: انواع میکروفن از نظر درجه دریافت صدامیکروفن همه جهتی Omni- directional)) : این نوع میکروفن همه ی صدا ها را تقریبا از همه طرف به طور مساوی جذب می کند . برای ضبط صداهای گروهی از آن استفاده می کنند . میکروفن دوجهتی Bidirectional : برای گرفتن صدا از دو جهت مخالف مثل بحث های کلاسی یا مشاوره ای مورد استفاده قرار می گیرند . میکروفن کاردیود یا تک جهتی Cardioid : برای ضبط صداهایی که درست از طرف مقابل می آیند استفاده می شوند مثل میکروفن مجری پخش خبر . میکروفن بلند Gun Mic : برای ضبط صداهای بسیار ضعیف و ظریف که از یک جهت به آنها می رسند استفاده می شود مثل صدابرداری سر صحنه فیلم که برروی میله ای بلند به نام بوم وصل می شوند .

اسلاید 146: کاربرد رسانه های شنیداری در بهبود مهارت های شنیداری قابل شنیدن پیام داشتن توانایی شنیدن توسط شاگردانداشتن توجه داشتن علاقه مناسب بودن پیام دادن پاسخشنیدنگوش دادنفهمیدن

اسلاید 147: رسانه های دیداری ثابتتصاویر ثابت غیر انعکاسی ( پوستر ، عکس ) در تمدن های اولیه مردم تصاویری را برروی آهن و سنگ حک می کردند . صحنه شکار در غار لاسکو جنوب فرانسه و غار میرملاس در خرم آباد ایران اشاره کرد. هنرمجسمه سازی در یونان باستان و نقاشی در عصر رنسانس در عرصه ی نمایش تصویری پیشرفت های چشم گیری ایجاد کرد .

اسلاید 148: تاریخچه ی تحول تصاویر ثابتدر سال 1816 نیسفور نیپس (Nicephore Niepce ) محقق فرانسوی از صفحات فلزی برای ضبط تصاویری بسیار نامشخص و موقتی استفاده کرد . وی اولین عکی در دنیا را ثبت کرد . در سال 1839م لوئیز دگر (Lewis Daguerre ) موفق به ثبت تصاویری با وضوح و دوام دائمی برروی صفحات مسی که آب نقره داده شده بودند ایجاد کرد . در سال 1839م فاکس تالبت( Fox Talbot ) شیوه ی تولید تصاویر مثبت بر روی کاغذ از نگاتیو تصاویر ابداع کرد . اولین کتاب مصورش بنام قلم طبیعت است . در سال 1888م کمپانی کداک(Kodak) با اختراع فبلم عکاسی تولید انبوه عکس و تصویر را به دنیا ارائه کرد .

اسلاید 149: انواع دوربین های عکاسیدوربین های دیجیتال : این دوربین ها از کیفیت و وضوح عکس بسیار بالایی برخوردارند و دارای حافظه داخلی ( هارد ) و کارت حافظه می باشند و قادرند تصاویر را مورد ویرایش قرار دهند ، همچنین از طریق اتصال به سایر دستگاههای دیجیتال مثل چاپگر و کامپیوتر عملیات متعددی انجام می دهند . دوربین های معمولی مکانیکی : تک لنز رفلکسی – دو لنز رفلکسی – منظره یاب – آتلیه می باشند .

اسلاید 150: مزایای تصاویر ثابت غیرانعکاسیاستفاده از تصاویر ایجاد انگیزه در دانش آموزان می کند تصاویر مواد کلامی مجرد و انتزاعی را بطور دقیق توصیف می کنند . با تصاویر می توان از حوادث منحصر به فرد آن ها را به صورت سند و مدرک درآورد و مورد تجزیه و تحلیل ( دست اول ) قرار داد . تصویر شکل واقع بینانه ای از اشیاء را در اختیار دانش آموزان قرار می دهند تصاویر در یادگیری مسائل و موضوعات خارج از کلاس نیز به ما کمک می کنند .با استفاده از تصاویر در آموزش ، می توان در افراد نگرشی مثبت نسبت به یادگیری ایجاد کرد . با استفاده از دستگاه پویشگر ( Scanner ) می توان تصاویر کوچک را به درون کامپیوتر وارد کرد . میلیون ها تصاویر برروی شبکه اینترنت و وب وجود دارند که می توان در هر زمان از آنها استفاده کرد . هزاران دیسک محتوای میلیون ها تصویر و عکس برشی ( Clip Art ) وجود دارند که تصاویر حاضر و آماده را با هزینه ی کم در اختیار همگان قرار می دهند .

اسلاید 151: معایب تصاویر ثابت غیرانعکاسیبعضی از تصاویر کوچک هستند و نمی توان از آن ها در جلوی کلاس برای آموزش گروهی استفاده کرد مگر به وسیله دستگاه ( ویژیوالایزر ) یا فراتاب اپکتصاویر دوبعدی هستند ، حجم یا بعد سوم یا عمق ندارند . سواد خواندن تصاویر همانند سواد خواندن مطالب نوشته شده ، به مهارت هایی نیاز دارد که در اثر تمرین به وجود می آیند

اسلاید 152: تصاویر انعکاسیما برای استفاده از تصاویر انعکاسی ، به فراتاب های ( پروژکتور های ) مخصوص نیازمندیم . انواع فراتابهای تصاویر انعکاسی ( نورتاب ساکن ) ( اسلاید – فیلم استریپ –اورهد )

اسلاید 153: فراتاب اسلاید اسلاید فیلم شفافی است که در قابی به اندازه 2/2 اینچ قرار گرفته است . پس از ظهور فیلم ، اسلایدها بریده می شوند و برای استفاده و نمایش روی پرده در قاب هایی موقوایی یا پلاستیکی یا کائوچویی قرار می گیرند . فیلم اسلاید از نوع ریورسال بوده که پس از ظهور نیاز به چاپ بررویر کاغذ ندارد و رنگها بصورت واقعی دیده می شوند ( شبیه فیلم سینمایی ) . فیلم های اسلاید توسط فراتاب مخصوص که دارای سینی یا محفظه مخصوص اسلاید است برروی پرده در ابعاد بزرگ پخش می شوند . ترتیب قرار گرفتن فیلم های اسلاید در داخل محفظه آن قابل جابجایی بوده و می توان با موضوع بندی و شماره گذاری ترتیب آنهارا تعیین کرد فیلم اسلاید را می توان با دستگاه ضبط صوت با صدا پخش نمود

اسلاید 154: انواع فیلم اسلاید اسلاید معمولی که به کمک دوربین عکاسی معمولی و فیلم مخصوص اسلاید تهیه می شود که معمولا وقت گیر و پرهزینه است . اسلاید دیجیتال بوسیله دوربین های دیجیتالی تهیه و با استفاده از نرم افزار Power Point طراحی و اجرا می شود و از کیفیت عالی برخورداربوده و قابلیت نمایش از طریق ویدیو دیتا( ویدیو پروژکتور ) برروی پرده با ابعاد بزرگ دارد .

اسلاید 155: محدودیت استفاده از اسلایدبه هم خوردن اسلایدها در داخل محفظه آن باعث مشکلاتی در پخش اسلاید می شود که بایستی شماره ها و ترتیب قرارگرفتن آنها کنترل شود . اسلاید های معمولی امکان صدمه در داخل فراتاب دارند و ممکن گیر کنند و به مرور کیفیت خود را از دست بدهند . تهیه اسلاید معمولی وقت گیر و پرهزینه است اما در اسلاید دیجیتال این محدودیت بطور چشمگیری کاهش یافته است .

اسلاید 156: فراتاب فیلم استریپفیلم استریپ شامل یک سری تصاویر ثابت رنگی برروی یک حلقه فیلم به پهنای 35 میلی متر است . فیلم استریپ از نوع ریورسال بوده .و پس از ظهور رنگها بصورت واقعی در آن دیده می شوند ، هردو لبه فیلم به منظور عبور از دستگاه فراتاب سوراخ دار است . هر کادر به اندازه36/24 میلی متر است .از آنجا که حلقه فیلم استریپ از اسلاید ارزانتر تمام می شود . فیلم استریپ بدلیل پیوستگی ترتیب آنها در فراتاب تغییر نمی کند . مهمترین محدودیت آن بدلیل تسلسل فیلم امکان جابجایی کادر یا فریم در آن امکانپذیر نبوده مگر با برش فیلم تبدیل به اسلاید کرد .

اسلاید 157: فراتاب اورهدورقه های شفاف از جنس پلاستیک یا نایلون است و معمولا در اندازه ی 5/27/21 سانتی متر تهیه می شود . ورقه ی شفاف را توسط دستگاه فراتاب اورهد نمایش می دهند . استفاده از این فراتاب در جلو کلاس باعث ایجاد تعامل مناسب در کلاس می شود . ورقه های شفاف را می توان به راحتی تهیه و در کلاس نمایش داد. این فراتاب می تواند حتی در محیطی بسیار روشن ، تصویری بسیار واضح و قابل رویت را نمایش دهد . کار با فراتاب اورهد بسیار ساده است. ورقه های شفاف برای آموزش و ارائه ی گروهی و دسته جمعی به وجود آمده اند لذا برای آموزش های فردی چندان مناسب نیستند .

اسلاید 158: انواع ورقه های شفافورقه های شفاف تخت – چند لایه – رولی – متحرک

اسلاید 159: انواع روش های تهیه ورقه های شفافالف) روش مستقیم : قلم های ماژیک- نوارچسب رنگی و حروف برگردان ب) روش غیر مستقیم : روش عکس برگردان – ماشین تکثیر – ماشین ترموفکس – با استفاده از رایانه و چاپگرهای لیزری – با استفاده از رایانه و فراتاب ویدیویی .

اسلاید 160: فراتاب اپکبرای پخش تصاویر کدر و غیر شفاف که نور از آنها عبور نمی کند ( صفحات کتاب و ... ) از این فراتاب استفاده می کنیم .کار بزرگنمایی تصاویر به کمک این فراتاب انجام گرفته علاوه بر مصارف و کاربرد آموزشی در زمینه هنری و نقاشی دیواری و تبلیغاتی دارد .برای استفاده از این فراتاب نیازبه تاریک کردن فضای کار را داریم این فراتاب برای آموزشهای گروهی مناسب هستند .

اسلاید 161: فراتاب ویژوالایزر یا تجسم گراین فراتاب کاملا دیجیتال بوده و کار دو فراتاب اورهد و اپک را با کیفیت مناسب انجام می دهد . فراتاب قادر به اتصال با سایر دستگاهها از جمله ویدیو دیتا ، کامپیوتر و ... بوده و تصاویر آن از طریق ویدیو دیتا برروی پرده نمایش در ابعاد بزرگ پخش می شود . ویژوالایزر فراتابی چندمنظوره بوده و قابلیت اتصال به میکروسکوپ را دارد همچنین کار دستگاه اسکنر را انجام می دهد . پخش تصاویر اجام کدر و شفاف و سه بعدی و حجمی را بخوبی انجام می دهد و یکی از پرکارترین فراتابهای نسل جدید در زمینه تکنولوژی آموزشی می باشد .

اسلاید 162: رسانه های دیداری متحرک فیلم ها و برنامه های تلویزیونی زندگی ما را غنی می کنند و به کلاس های درس طراوت و تازگی خاصی می بخشند . آنها می توانند تجارب روزمره ی ما را افزایش دهند و دانش آموزان را با خود به محیط های تازه ای ببرند . این رسانه ها محدودیت زمان و مکانی موجود در کلاس را شکسته و ایجاد تجارب یادگیری مستقیم که امکان پذیر نمی باشد در کلاس مهیا و آماده می کند و در دانش آموزان انگیزه و علاقه خاصی نسبت به موضوع درس ایجاد می کنند .

اسلاید 163: تاریخچه ی تصاویر متحرک در سال 1888 جرج ایستمن ، فیلم های حلقه ای اختراع کرد و چند سال بعد دستیاران او ، توماس ادیسون و ویلیام دیکسون از این فیلم ها برای تولید تصاویر متحرک استفاده کردند . دستگاه کینتوسکوپKinetoscope توسط ادیسون تا اواسط سال 1980 در سالن ها ی نمایش مورد استفاده قرار گرفت . در سال 1985 نخستین سینمای تجارتی در جهان توسط برادران لومییر فرانسوی در پاریس راه اندازی شد . در اواخر سال 1920 م با افزوده شدن صدا به فیلم های صامت ، فیلم های ناطق به بازار آمدند . در سال 1930 نوع قابل حمل و نقل پروژکتورهای پخش فیلم وارد بازار شدند .

اسلاید 164: انواع فیلم های سینمایی 8MM ( سینمای آماتور )Super8mm ( سینمای آماتور پیشرفته )16mm ) سینمای تجربی ، استفاده برای فیلم های آموزشی )35mm سینمای حرفه ای : 1- Normal 2- Scope 3- Wide Screen

اسلاید 165: تلویزیوناولین پروانه ایجاد ایستگاه تلویزیون در اوایل سال 1928 صادر گردید . تولید برنامه ها تلویزیونی در سال 1941 آغاز گردید . در سال 1950 م تلویزیون آموزشی شروع به کار کرد

اسلاید 166: انواع سیتمهای پخش تلویزیونیسیستم آنالوگAnalog سیستم دیجیتال Digital

اسلاید 167: انواع کانال های تلویزیونیباند UHF با فرکانس بالا از کانال 21 تا 68 دارای انرژی بالا جهت مناطق دوردست کوهستانی . باند VHF1 از کانال 2 تا 4 با فرکانس پایین جهت مناطق هموار باند VHF3 از کانال 6 تا 12 با فرکانس متوسط جهت مناطق کوهپایه .

اسلاید 168: برنامه های ویدیوییدستگاه ضبط ویدیویی در سال 1956 وارد بازار شد . دوربین و دستگاه ضبط خانگی در سال 1975 م به بازار آمد . در سال 1970 م دیسک های مدور ویدیویی لیزری که تصاویر ویدیویی و صدای استریو بر سطح صاف آنها حک شده بود .

اسلاید 169: انواع دوربین های ویدیوییBetamax در سال 1975م ساخته شدVHS در سال 1977م . SVHS در سال 1988م . UmaticBetacamHandycam DVDCam

اسلاید 170: مزایای استفاده از رسانه های فیلم و ویدیوحرکت فرآیندها مشاهده ی سالم و بی خطر یادگیری مهارت ها یادگیری عاطفی مشگل گشایی درک فرهنگی

اسلاید 171: محدودیت استفاده از رسانه های فیلم و ویدیوسرعت ثابت پدیده های ثابت تعبیر غلط هزینه سفارش فیلم

اسلاید 172: تماس با ماآدرس پست الکترونیک : baloochi1382@yahoo.comتلفن همراه : 09188426913 تلفن محل کار : 2237221

اسلاید 173: فهرست منابع و مآخذ1- رسانه های آموزشی برای کلاس درس . خسرو لطفی پور و و شهناز ذوفن ، تهران : دفتربرنامه ریزی و تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش ، چاپ 1388 .2- مبانی نظری تکنولوژی آموزشی ، دکترهاشم فردانش ، انتشارات سمت 1384 . 3- مقدمات تکنولوژی آموزشی ، خدیجه علی آبادی ، انتشارات دانشگاه پیام نور 1369 . 4- بررسی کاربردی نرم افزارهای مالتی میدیا . سهیل بخشی ، انتشارات ناقوس ، چاپ 1385 . 5- راهنمای عملی طراحی ، تولید و کاربرد مواد آموزشی، زهرا حسینی ، انتشارات دانشیار تهران ، 1386 6- طراحی سیستم های آموزشی و تکنولوژی آموزشی ، فصلنامه روانشناسی و اطلاع رسانی ، سال اول شماره اول ، 1386 . 7- مقدمه ای بر اصول و معیارهای ارزشیابی نرم افزارهای آموزشی ، علی منصفی راد و علیرضا سرآبادانی ، انتشارات مدرسه 1388 . 8- استاندارهای یادگیری الکترونیکی ، حسین اسکندری ، انتشارات مدرسه 1388 . 9- سايت هاي اينترنتي مرتبط با محتوي و سرفصل درس

اسلاید 174: پایان

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید