طول و عرض جغرافیایی
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمبه نام خداوند بخشنده مهربان
اسلاید 2: فهرستطول جغرافیاییعرض جغرافیاییجهت یابی
اسلاید 3: طول جغرافیاییطول جغرافیایی مختصات جغرافیایی شرقی-غربی است که در نقشهبرداری و جهتیابی از آن استفاده میگردد. این مختصات، مکانی را بر اساس فاصلهاش از یک نصفالنهار اصلی نشانمیدهد. عدد طول جغرافیایی، به صورت زاویهای بین صفر و مثبت ۱۸۰ یا منفی ۱۸۰ درجه بیان میگردد. معمولاً (نه همیشه) برپایه قرارداد، اعداد مثبت نشانگر طرف شرق بودن نقطه نشانداده شدهاست.
اسلاید 4: در طول تاریخ مبداهای زمانی گوناگونی برای «نصفالنهار اصلی» استفاده میشدهاست. تا اینکه در سال ۱۸۸۴ طی همایش جهانی نصفالنهاری، قرار گذاشتهشد تا بعد از این تنها از رصدخانه گرینویچ به عنوان مبدأ استفاده گردد. هر درجه جغرافیایی معمولاً به ۶۰ دقیقه بخش میگردد و هر دقیقه نیز به همین ترتیب از ۶۰ ثانیه تشکیل شدهاست؛ بنابراین یک صورت معمول نشاندادن طول جغرافیایی به صورت زیر است: ۲۳° ۲۷′ ۳۰ E البته این مقدار به صورتهای دیگری نیز نشان دادهمیشود.
اسلاید 5: زمین در مدت ۲۴ ساعت یک بار به دور خود میچرخد و کل زمین ۳۶۰ درجه طول جغرافیایی است. در نتیجه هر ۱۵ درجه تغییر طول جغرافیایی یک «ساعت» محسوب میشود. این امر مبنای تعیین مناطق زمانی است.
اسلاید 6: عرض جغرافیاییعرض جغرافیایی در دستگاه مختصات جغرافیایی، اشاره به موقعیت شمالی-جنوبی یک نقطه جغرافیایی بر روی کره زمین است که در نقشهنگاری، نقشهبرداری و جهتیابی از آن استفاده میشود. این دستگاه، مختصات مکانی را بر اساس فاصلهاش از خط استوا یا همان مدار (جغرافیا) صفر درجه میسنجد. عدد عرض جغرافیایی، زاویهای است میان صفر (بر روی خط استوا) تا ۹۰ درجه در قطبها. (مثبت یا منفی بودن این درجه معمولاً و نه همیشه) برپایه قرارداد، اعداد مثبت نشانگر شمالی بودن نقطه مورد نظر است.
اسلاید 7: نکته:زمین یک کره بیعیب نیست (و گویا در قطبها کمی «تخت» شدهاست) مسافت فیزیکی هر درجه عرض جغرافیایی در همه جا یکی نیست. مانند طول جغرافیایی، هر درجه عرض جغرافیایی به ۶۰ دقیقه و هر دقیقه نیز به ۶۰ ثانیه بخش میشود. البته روشهای دیگری نیز برای نشاندادن این عدد استفاده میشود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.