عمارت بادگیر
اسلاید 1: عمارت بادگیر
اسلاید 2: نام عمارت بادگیر از4 بادگیری که در اطراف آن قرار دارد گرفته شده است . عمارت بادگیر در واقع تالار شاهنشین بزرگی است که از دو گوشواره (دو اتاق کوچک متصل به شاهنشین)، دو هشتی و یک حوضخانه تشکیل شده که در حال حاضر به موزه عکسخانه مبدل شده است. این تالار از نه ارسی و دو ستون گچی مارپیچ نقاشیشده به سبک دوره زندیه، ازارههای مرمرین نقاشیشده، کفپوش معرق هفت رنگ با طرح بته جقه و رنگآمیزی زرد و دیوارها و سقف آن تماما از نقاشی، زرنگاری و آینهکاری و منبتکاری تشکیل شده است و از این جهت یکی از تالارهای پرکار، زیبا و جالب عمارت سلطنتی قدیم بهشمار میرود.در زیر تالار و عمارت مزبور حوضخانه وسیعی وجود دارد (عکسخانه فعلی) که در چهارگوشه آن چهار بادگیر بلند وجود دارد که هوای حوضخانه و تالار و اتاقها بهوسیله آنها به خوبی خنک میشود.پادشاهان قاجار معمولا اگر در ایام تابستان در تهران بودند و به ییلاق نمیرفتند، از این حوضخانه استفاده میکردند. مهم ترین واقعهی تاریخی که در این عمارت صورت گرفت، تاجگذاری مظفرالدین شاه در سال ۱۲۷۴ هجری شمسی بود که مصادف با تابستان و گرمای شدید تهران، در تالار همین عمارت بر روی تخت طاووس برگزار شد
اسلاید 3: حوض خانهبنا بر نوشته معیر الممالک:در زمان ناصرالدین شاه در حوضخانه این عمارت، انواع طیور زیبا ..... رها کرده بودند، در یک طرف عمارت مزبور نیز لانه و قفسهایی ساخته و پرندگان بسیار از هر قبیل در آن گرد آورده بودند و گاه هنگام دانه دادن به آنها شاه آمده، به تماشا میایستاد و با همراهان سخن از صید طیور و طرز به دام آوردن آنها میراند.حوضخانه یکی دیگر از بخش های اصلی این عمارت است که در زیر این بنای تاریخی قرار گرفته است. در گذشته از این بخش به دلیل فضای خنکی که داشت برای گذران روزهای تابستانی استفاده می شد. در حالی که این روزها به عکاسخانه تغییر کاربری داده است. دلیل نامگذاری این بخش، حوض مرمری بوده است که در میان آن قرار داشته است. جالب است بدانید که آب این حوض از یک جویی که توسط کاشی های آبی ساخته شده بود، تامین می شده است. در حال حاضر به دلیل وجود رطوبت و خطر از بین رفتن بنا، جریان ورودی آب به این حوض قطع شده است. عکاسخانه ای که در حال حاضر در این بنا قرار دارد، مجموعه ای از لوازم عکاسی و عکس های دوران قاجار و ناصرالدین شاه است که شما را به یک سفر تاریخی دعوت می کند. بنابراین اگر به تاریخ این دو دوره علاقه دارید، حتما از این بخش از کاخ گلستان دیدن کنید.
اسلاید 4:
اسلاید 5: اتاق های گوشوارهدر معماری ایرانی، اتاق گوشواره به اتاقی گفته می شود که در دو طرف تالار شاه نشین قرار گرفته و سایز کوچکتری دارند. هدف از ساخت این اتاق ها، گسترش فضای پذیرایی مهمان هاست. چرا که این اتاق ها به فضای اصلی تالار راه داشته و با باز کردن درها به راحتی به فضای تالار می افزودند. البته کاربری اتاق های گوشواره عمارت بادگیر در کاخ گلستان تنها کاربری آنها نبوده است. چرا که زمانی که نیازی به فضای داخلی این اتاق ها نبوده است، از آنها برای استقرار نوازندگان استفاده می شده است.دلیل وجود آنها در این عمارت، حفظ ساختار کلی معماری به هم میریخت. کانالهایی هستند که از بادگیرها به حوضخانه میرسند. از طرفی کانالهای برج شمالی هم به صورت مستقیم و کانالهای برج جنوبی قوسی و منحنی هستند، اتاقهای گوشواره در صورتی که به این شکل وجود نداشتند، کانالهای شمالی تا زیر پلههای ورودی میرسیدند. اما در حالت کلی گوشواره، سازهای است جهت تبدیل مربع به هشتضلعی برای اجرای گنبد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.