عوارض دخانیات
اسلاید 1: عوارض دخانیاتامیرپور – دکترای تخصصی ( PHD) مهندسی محیط زیستدانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغهm.amirpour1128@mrgums.ac.ir
اسلاید 2:
اسلاید 3: مقدمه : مدارک و شواهد علمی نشان داده است که استعمال دخانیات عمده ترین مشکل قابل پیشگیری بیماریها در جهان است که تاثیر مخربی بر سلامت افراد و بهداشت عمومی دارد. اعتیاد به سیگار شایعترین، سخت ترین و بدترین نوع اعتیاد است که بسیاری از بیماریها را به همراه خود دارد و ترک آن باعث بازگشت سلامتی فرد خواهد شد. استعمال دخانیات مهمترین عامل مرگهای قابل پیشگیری است.
اسلاید 4: چرا بسیاری از افراد سیگار می کشند:1) عدم آگاهی در مورد مضرات سیگار 2) نداشتن اعتماد به نفس کافی 3) خودنمایی 4) احساس آرامش و خوشایندی کاذب5) جو خانوادگی نامطلوب6) نداشتن مهارتهای لازم برای زندگی7) فقر8) بیکاری9) نبود نظارت خانواده به خصوص در دوران نوجوانی10) رفتارهای ضد اجتماع
اسلاید 5: تعریف اعتیاد: هر کار یا عملی که وابستگی به وجود آورد، حال این عمل هر چه که باشد سیگار نیز یکی از مواد اعتیادآور است که کشیدن آن به سرعت باعث وابستگی به آن و دروازه ورود به دنیای اعتیاد است . به عبارت دیگر اعتیاد عبارتست از یک تمایل غیر طبیعی نسبت به یک ماده مخدر که فرد نسبت به آن وابستگی جسمی و روحی پیدا می کند.
اسلاید 6: توتون:توتون تنهاهی گیاه در جهان است که دارای ماده ای به نام نیکوتین است. اگر مقدار بسیار کمی از این ماده ی بسیار سمی وارد جریان خون انسان شود در مدت زمان کمتر از یک ساعت شخص را خواهد کشت. اگر چه دود توتون دارای مقدار بسیار ناچیزی از نیکوتین بوده و کشنده نیست، اما به سلامتی ما آسیب می رساند.
اسلاید 7: اثرات زیست محیطی سیگار:1- اغلب فيلترهای سيگار زیست فروپاش (تجزیه پذیر در طبيعت) نبوده و درواقع 95 درصد آنها از جنس پلاستيک سلولزاستات می باشند، که سالها طول ميکشد تا در طبيعت تجزیه و به چرخه محيط زیست بازگردند.2- در ته سيگارها بيش از 165 ماده شيميایی وجود دارد که حيوانات کوچک و پرندگان ممکن است آنها را با غذا اشتباه گرفته و ببلعند . بلعيدن ته سيگار منجر به سوء تغذیه، بی اشتهایی و یا مصرف نکردن غذا در حيوان و یا پرنده می شود. چراکه ته سيگار ميتواند مجاری گوارشی را مسدود و از هضم غذا جلوگيری کند. و یا با گير کردن و انباشته شدن در مجاری گوارشی حيوان احساس سيری و پری کاذب کرده و از غذا دست بکشد.3 - ته سيگارها برای تجزیه شدن در طبيعت حداقل به 5 سال زمان نيازدارند.4 - فرآیند خشک کردن برگهای تنباکو و یا تهيه کاغذ برای کاغذ سيگار یکی از عوامل جنگل زدایی به ویژه در جوامع توسعه نيافته ميباشد.
اسلاید 8: مواد شيميایی خطرناک موجود در سيگار: سيگار حاوی 4000 ماده شيميایی ميباشد. تنباکو حاوی بيش از 60 ماده سرطانزا و بيش از 700 ماده افزودنی (نگهدارنده ها، طعم دهنده ها) است.
اسلاید 9: مادهاثرمونوکسیدکربنکاهش انتقال اکسیژنمونوکسیدکربنسموم مژکیاسید هیدروسیانیدسموم مژکیآکرولینسموم مژکیفرمالدئیدسموم مژکیاکسیدنیتروژنسموم مژکیهیدرازینسرطانزاونیلکلرایدسرطانزانیروزامینسرطانزادود سیگار شامل دو بخش است : 1 - بخش گازی 2 - بخش ذره ای
اسلاید 10: مادهاثرقطرانسرطانزاهیدروکربن حلقویسرطانزانیکوتیناعتیادآور-محرکفنلسرطانزاکرزولسرطانزابنزوپیرنسرطانزاایندولسرطانزاکاتکولسرطانزانیکل-ارسنیکسرطانزا
اسلاید 11: بخش گازی : بخش گازی 85 درصد دود سیگار را شامل می شود و اکثرا از اکسیژن، نیتروژن و اکسیدکربن تشکیل می گردد. مهمترین مواد بخش گازی شامل:الف) مونواکسیدکربنco این ماده میل ترکیبی زیادی با هموگلوبین خون دارد. در رقابت با اکسیژن برای ترکیب با هموگلوبین پیروز می شود و در نتیجه، انتقال اکسیژن به بافتها کاهش می یابد. بدن برای جبران کاهش اکسیژن بافتی، تعداد سلولهای رساننده اکسیژن ( گلبولهای قرمز ) به بافتها را افزایش می دهد و در نتیجه پلی سیتمی ( افزایش غلظت خون ) به وجود می آید. ترکیب co و هموگلوبین در افراد طبیعی 1درصد و در سیگاریه 5 تا15 درصد است. افزایش سطح ترکیب مونواکسیدکربن با هموگلوبین و کاهش اکسیژن رسانی بافتی ناشی از آن سبب خستگی زودرس، کاهش قدرت عضلانی، عوارض پوستی و عوارض عصبی می گردد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.