عوامل محیطی و تنش
در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونتها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.
- جزئیات
- امتیاز و نظرات
- متن پاورپوینت
برچسبهای مرتبط
- آناتومی غده آدرنال
- استرس سرمايی
- استرس های محيطی
- افزايش سطح پلاسمايی
- بروز استرس
- بروز تنش
- پاورپوينت عوامل محيطی و تنش
- پاورپوینت
- پاورپوینت آماده
- پاورپوینت رایگان
- تعریف تنش
- تنش گرمايی
- دانلود پاورپوینت
- دانلود پاورپوینت آماده
- دانلود پاورپوینت رایگان
- سطح پلاسمایی
- عوامل تنش زا
- عوامل محیطی
- غده آدرنال
- گاوشيری
- گلوكوكوتيكوئيدها
- مسير فيزيولوژيكی
- معیارهای کلاسیک بروز تنش
- موقعیت هيپوتالاموس
- موقعیت هیپوفیز
- هيپوتالاموس
- هیپوفیز
امتیاز
عوامل محیطی و تنش
اسلاید 1: Stress and Reproduction Mindy Meyers,BS and Joy Altermatt, BS, DVM عوامل محيطي و تنش1
اسلاید 2: سرفصل درس2
اسلاید 3: عدم تعادل در هموستازي بدن در طي جدال موجود زنده جهت حفظ بقاي خويش در محيطتعريف تنش3
اسلاید 4: معيارهاي كلاسيك بروز تنشافزايش سطح پلاسماييACTHCortisolAdrenalinesNeutrophilia: افزايش تعداد نوتروفيل هاي خونLymphopenia: كاهش تعداد لمفوسيت هاي خونHyperglycemia: افزايش گلوكز پلاسما4
اسلاید 5: مسير فيزيولوژيكي بروز استرسHypothalamus (PVN)CRH, AVP (Arginine vasopressin)Adrenal glandcortisol pituitaryACTH, β endorphinscatecholaminesتنش+-5
اسلاید 6: موقعيت هيپوتالاموس و هيپوفيزهيپوفيزهيپوتالاموس6
اسلاید 8: آناتومي غده آدرنال8
اسلاید 9: آناتومي غده آدرنالمكان:غده آدرنال (فوق كليه) بر روي كليه قرار دارد.كليهغده آدرنال9
اسلاید 10: هورمون هاي بخش قشري غده آدرنالغده آدرنالمينرالوكورتيكوئيدهاگلوكوكورتيكوئيدهابخش قشريبخش مياني10
اسلاید 11: گروهی از تركيبات استروئيدي[مانند کورتیزول (۲۱ کربنه)] گفته میشود که در بخش قشری غده فوق كليوي ساخته میشوند. استروئیدها ترکیباتي هسنتد از خانواده چربي ها با چهار حلقه كربني. کورتیزول و كورتيكواسترون از مهمترين گلوكوكورتيكوئيدهاي موجود هستند. تفاوت اصلی گلوکوکورتیکوئیدها با سایر کورتیکواستروئیدها در رسپتورهای اختصاصیشان و تاثیراتشان بر بدن است.گلوكوكوتيكوئيدها11
اسلاید 12: گلوكوكوتيكوئيدهاكورتيكواسترونكورتيزول12
اسلاید 13: مسير ساخت گلوكوكوتيكوئيدها13
اسلاید 14: استرس حاد استرس حاد استرسي است كه در آن عامل استرس زا به صورت ناگهاني بروز كرده و مدت زمان حضور آن كوتاه است. استرس مزمن استرس مزمن استرسي است كه در آن عاملاسترس زا براي مدتي طولاني بر دام اثرگذار خواهد بود.استرس حاد در برابر استرس مزمن14
اسلاید 15: افزايش دراپي نفرين و نوراپي نفرينكورتيزول (در طيور كورتيكواسترون)ضربان قلب و سرعت گردش خون به ماهيچه هاسطح پلاسمايي اسيدهاي چرب و تري آسيل گليسرول هاكاهش دركاهش جريان خون به كليه ها و دستگاه گوارشاثرات كلي استرس بر فيزيولوژي بدن15
اسلاید 16: عوامل كاهش دهنده اثرات استرستجربه قبلي نسبت به عامل استرس زا (عادت پذيري به عامل استرس زا)تفاوت هاي ژنتيكي در بين گونه ها و نژادهاي مختلف. مانند: Bos indicus vs. Bos taurus سن:در يك تحقيق هدلينگر (2006) نشان داده شد كه استرس ناشي از حمل و نقل در چلچله هاي دريايي با سن بالاتر كمتر است.16
اسلاید 17: عوامل كاهش دهنده اثرات استرس شوندوضعيت فيزيولوژيكيجنسمارين و همكاران (2002) نشان دادند كه جوجه هاي نر نسبت به استرس حاد داراي حساسيت بيشتري هستندمدت زمان بروز و نوع عامل استرس زا 17
اسلاید 18: انواع استرسمحيطياسترس حرارتي و استرس اكسيداتيواسترس فيزيولوژيككمبودهاي تغذيه اي اجتماعيتراكم گله18
اسلاید 19: استرس هاي محيطياسترس حرارتيگرماييسرمايياسترس اكسيداتيوداراي ارتباط نزديكي (همپوشاني) با استرس گرمايي و استرس متابوليكي استاسترس ناشي از توليد راديكال هاي آزادمواد سمي عناصر سنگين در مواد خوراكي مورد مصرف دام19
اسلاید 20: استرس گرمايي: شروع استرس گرماييدرصورتي كه دماي محيط نگهداري دام به حدي بالا برود كه دام براي تنظيم دماي بدن خود انرژي مصرف كند در اين حالت استرس گرمايي رخ داده است20
اسلاید 21: LCT:حداقل درجه حرارت مطلوب(درجه حرارت بحرانی پایین)UCT:حداکثر درجه حرارت مطلوب(درجه حرارت بحرانی بالا) منطقه آسایش حرارتی یا محدوده حرارتی خنثی:دامنه ای از درجه حرارت محیطی که عملکرد و تولید پرنده در حد مطلوب است. استرس گرمايي: شروع استرس گرمايي21
اسلاید 22: استرس گرمايي: ايجاد آلكالوز تنفسيآلكالوز به حالتي گفته مي شود كه در آن فشار CO2 و اسيديته مايع خارج سلولي كاهش مي يابد آلكالوز تنفسي حالتي از آلكالوز است كه به دليل افزايش سرعت تنفس بوجود میآید22
اسلاید 23: استرس گرمايي: ايجاد آلكالوز تنفسيطيور فاقد غدد عرق هستند و با له له زدن بدن خود را خنك مي كننداين عمل سبب بروز آلكالوز تنفسي مي شوددر دماي بالاي محيط مرغ مرتباً له له مي زند كه با له له زدن آب از مجراي تنفسي تبخير شده و پرنده خنك مي شود زيرا گرما براي تبديل آب به بخار آب جذب مي شود23
اسلاید 24: استرس گرمايي: ايجاد آلكالوز تنفسيجريان هوا از ريه ها افزايش يافته و درنتيجه تبادل گازها نيز به ميزان بيشتري از ريه ها صورت مي گيرد و ميزان دي اكسيد كربن بيشتري نسبت به حالت عادي از طريق ريه ها دفع مي شودبعلت دفع بیشتر دی اکسید کربن PH خون پرنده به سمت قلیایی شدن سوق پیدا خواهد کرد و برای ایجاد تعادل در PH خون بایستی یون بیکربنات از طریق کلیه ها دفع شود24
اسلاید 25: در حدود ٩٠ تا ٩٨ درصد از پوسته تخم مرغ را كربنات كلسيم تشكيل مي دهدبنابراين كلسيم به عنوان يك عامل تغذيه اي موثر در كيفيت پوسته از اهميت بسزايي برخوردار استاسترس گرمايي: كيفيت پوسته تخم مرغكربنات مورد نياز براي تشكيل كربنات كلسيم پوسته از دي اكسيد كربن توسط غدد پوسته ساز تامين مي شود25
اسلاید 26: در نتيجه باعث اختلال در تشكيل پوسته تخم مرغ مي گردد غلظت يون بي كربنات در مايع رحمي در آهكي شدن پوسته دخالت دارد در اثر آلكالوز تنفسي غلظت بي كربنات در مايع رحمي كاهش مي يابداسترس گرمايي: كيفيت پوسته تخم مرغ26
اسلاید 27: 27
اسلاید 28: استرس گرمايي: ساخت پوسته تخم مرغ28
اسلاید 29: سیستم بافر بی کربناتانتقال CO2 در خون:1- 7 تا 10 درصد محلول در پلاسما2- 20 درصد از راه اتصال به هموگلوبین3- 70 درصد به صورت یون بی کربنات در پلاسما29
اسلاید 30: استرس گرمايي: ساخت پوسته تخم مرغ30
اسلاید 31: تبديل يون بيكربنات به CO2 و آب در ريه31
اسلاید 32: تشكيل يون بيكربنات در بافت ها32
اسلاید 33: تنش گرمايي: علائم ظاهری در طیورعدم تحرک و نشستن در سالنبرخی از آنها ساکت و آرام در نقطه ای می ایستند برخی از پرنده ها در کنار دیوارها و آبخوری ها می ایستند باز و آویزان کردن بال ها له له زدنکاهش و حتی قطع مصرف خوراکنفس نفس زدن هنگامی رخ دهد که دمای اطراف پرنده نزدیک یا بالاتر از 30 درجه سانتیگراد باشد33
اسلاید 34: تنش گرمايي: راه های دفع گرما در طیور34
اسلاید 35: تنش گرمايي: راه های دفع گرما در طیور35
اسلاید 36: تنش گرمايي: اثر تنش گرمایی بر تولید طیور36
اسلاید 37: تنش گرمايي: تراکم طیور تخمگذار در دماهای مختلف37
اسلاید 38: تنش گرمايي: کاهش تاثیر تنش گرمایی با افزایش مدت زمان آن38
اسلاید 39: اثر درجه حرارت محیطی بر احتیاجات انرژی قابل متابولیسم نگهداری مرغهای تخمگذار لگهورن سفید39
اسلاید 40: 338533302050درجه حرارت(سانتی گراد)رطوبت نسبی(درصد)54.256.258.1وزن تخم مرغ(گرم)4.895.475.72وزن پوسته(گرم)13.914.315وزن زرده(گرم)35.336.437.5وزن سفیده (گرم)50.95152.7ماده خشک زرده(%)1212.412.8ماده خشک سفیده(%)اثرات درجه حرارت و رطوبت نسبی بالا بر ترکیب تخم مرغ40
اسلاید 41: نکات مدیریتی:1) عایق حرارتی مناسب در سالن2) تبخیر آب در سالن:41
اسلاید 42: 3) پاشیدن آب روی سقف:مخصوصاَ درسالنهای با سقف شیروانی وسالنهایی که عایق بندی خوبی ندارندازطریق نسب نازل4) استفاده از پنکه سقفی42
اسلاید 43: 6) محدودیت در زمان تغذیه: در گرم ترین ساعات روز(حدودا”3- 4ساعت) ازغذا دادن طیور خودداری کنیم 7)تامین بخشی ازانرژی جیره با چربی5) کاهش تراکم در سالناضافه کردن 2- 3%چربی5) افزایش دانخوری و آبخوریها43
اسلاید 44: 8) افزایش غلظت مواد مغذی9) استفاده از خوراک کرامبل شده12)استفاده از مکمل های ویتامینE,C.10) خنک نگه داشتن آب آشامیدنی11) عدم استفاده از برخی آنتی بیوتیکهانیکاربازین اگرچه جهت کوکسیدیوز موءثر است ولی در تابستان نباید مصرف شودزیرا تولید حرارت را در بدن طیور افزایش می دهدغلظت اسید های آمینه ضروری مثل لیزین واسیدهای آمینه گوگرددار را افرایش دهیم 44
اسلاید 45: استرس گرمایی واحتیاجات غذایی:افزایش چربیافزایش مصرف MEوخوراک و کاهش تولید حرارتمقدار حرارت افزایشی چربی از مقدار حرارت افزایشی پروتئین ها وکربوهیدراتهاپائین تر استبه حداقل رساندن سطوح پروتئین و بهبود تعادل اسید های آمینه (متیونین و لیزین )حرارت افزوده را به حد اقل می رساند بهترین درجه حرارت آب مصرفی 10-12درجه می باشد 45
اسلاید 46: تاثیر افزودن ویتامین C بر پارامترهای تولید و عملکرد پرندگان 46
اسلاید 47: 33درجه سانتی گراد20درجه سانتی گرادنوع منبعکلسیم جیره57.75.2261.15.84سنگ وزن تخم مرغ(گرم)آهکپودر شده وزن پوسته(گرم)58.95.4262.25.82پوسته وزن تخم مرغ(گرم)صدف وزن پوسته(گرم)اثرات درجه حرارت و منبع کلسیم بر روی وزن تخم مرغ و کیفیت پوسته 47
اسلاید 48: تنش گرمايي: علائم ظاهری در طیورجریان خون از برخی اندام های داخلی بدن مانند کبد ، کلیه ها و روده ها و دستگاه تولید مثل به سمت پوست تغییر مسیر داده که موجب سهولت در از دست دادن گرمای بدن می شود .48
اسلاید 49: تنش گرمايي: علائم ظاهری در طیوردرصد رطوبت نسبی هوا به هنگام بروز تنش گرمایی بر میزان تبخیر آب از مجاری تنفسی تاثیر می گذارد که این وضعیت می تواند میزان دفع حرارت بدن را تحت تاثیر قرار دهد.رطوبت نسبی محل نگهداری پرندهتبخیر آب از سیستم تنفسی در له له زدن49
اسلاید 50: تنش گرمايي: عوارض فیزیولوژیکی در مرغبه موجب تنش گرمایی ، فعالیت کربنیک انهیدراز در رحم کاهش می یابدکاهش خونرسانی به اویداکت و درنتیجه کاهش فعالیت غدد پوسته سازتوانایی مرغ های تخمگذار در ساخت شکل فعال ویتامین D در هنگام تنش کاهش می یابد .شکل فعال ویتامین D بر میزان بیان شدن پروتین Calbindin اثر مثبت دارد و کاهش آن موجب کاهش Calbindin و در نتیجه کاهش غلظت کلسیم در غدد پوسته ساز می شود.اسید اسکوربیک برای سنتز ماتریکس آلی پوسته تخم مرغ ضروری است که در طی تنش گرمایی مقدار بیشتری از آن برای مقابله با رادیکالهای آزاد بدن پرنده مصرف می شودتنش گرمایی مزمن می تواند موجب افزایش ترشح کوتیکواسترون می شود که کورتیکواسترون موجب افزایش تجزیه استخوان ها و بروز شکستگی استخوانی در بلند مدت می شود50
اسلاید 51: در ماه های تابستان برای مرغهای تخمگذار مسن ، کلسیم اضافی باید به نسبت 1 گرم به ازای هر پرنده به شکل صدف خرد شده یا سنگ آهک عرضه شود. این مقدار مکمل اضافه از مقدار معمولی کلسیم جیره ای که برای مرغهای تخمگذار توصیه می شود، می باشد . اندازه مطلوب ذرات منابع کلسیمی بایدبه صورتی حفظ شود که کلسیم مورد نیاز در زمان تشکیل پوسته را تامین نماید حداقل اندازه منبع کلسیم در حدود 1 میلی متر است . میزان فسفر غیر فیتاتی را باید در حد پائینی نگاه داشت و از آنزیم فیتاز در جیره استفاده کرد . آب آشامیدنی کربناته می تواند تنش گرمایی در طیور را کاهش دهد این آب به تعادل اسید و باز کمک نموده همچنین مصرف آب را حدود 25 درصد در مدت تنش گرمایی افزایش دهد . مکمل جیره ای بی کربنات سدیم و اسید اسکوربیک اثرات شدید محدوده دمایی بالا را بر عملکرد مرغهای تخمگذار کم می کند. 250 میلی گرم اسید اسکوربیک در کیلوگرم جیره مرغ های تخمگذار تولید تخم مرغ وکیفیت پوسته تخم مرغ را به واسطه افزایش جذب روده ای کلسیم بهبود می دهد .تنش گرمايي: کاهش اثرات در مرغ های تخمگذار51
اسلاید 52: تنش گرمایی احتیاج متا بولیک برای بی کربنات ، ویتامین D3 و پتاسیم را افزایش می دهد بنابراین مکمل جیره ای و یا محلول آبی حاوی بی کربنات ها، ویتامین D3 و نمک های پتاسیم کیفیت پوسته تخم مرغ را در خلال تنش گرمایی بهتر می کند افزودن 120 میلی گرم در تن جیره عنصر کروم در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی موجب افزایش مصرف خوراک، افزایش رشد در آنها شده استافزودن روی به میزان 4.5 میلی گرم در کیلوگرم جیره منجر به افزایش مصرف خوراک و وزن بدن شده استاستفاده از کلرید آمونیوم و کلرید پتاسیم از آنجا که بیشتر اثرات بیماری زای تنش گرمایی به دلیل هیپرترمی هستند بنابراین برخی داروها مانند آسپرین ممکن است حرارت بدن مرغهای تخمگذار را در طول تنش گرمایی کاهش داده در نتیجه اثرات زیانبار آن را تخفیف دهند اما استفاده ازاین ترکیبات در جیره های طیور به جنبه اقتصادی مکمل بستگی دارد تنش گرمايي: کاهش اثرات در مرغ های تخمگذار52
اسلاید 53: استرس گرمايي: گاوشيريسالانه 1 ميليارد دلار خسارت به صنعت گاو شيري در آمريكا به دليل استرس گرمايي(St-Pierre et al., 2003)خسارات ناشي از استرس گرمايي به دلايل ذيل مي باشد:1- كاهش توليد شير2- افزايش ناهنجاري هاي متابوليكي و مشكلات سلامتي (مانند: اسيدوز شكمبه و مرگ)3- كاهش سرعت رشد تليسه ها4- تغير كيفيت شير (مانند درصد چري)5- كاهش عملكرد توليدمثليWest, 199953
اسلاید 54: استرس گرمايي: گاوشيريبهترين دما براي گاوشيري 5 الي 25 درجه سانتيگراد است. وقتي كه دما ازاين حد بالاتر رود كوشش گاوها براي نگهداري دماي بدن در حد نرمال باعث كاهش خوراك مصرفي، 10 الي 20درصد كاهش توليد شير، كاهش باروري، كاهش درصد چربي شير و صدمه به سيستم ايمني بدن مي شود بهترين دما براي مرغ، گاو و گوسفند بالغ؟؟؟54
اسلاید 55: استرس گرمايي: علايم كلنيكي قابل اندازه گيريحرارت مقعد بالاتر از ۳۹/۱ درجه سانتیگراد سرعت تنفس بیش از 80 بار در دقیقه نشانه تنش گرمایی می باشد *(اگر بیش از 2 گاو از 10 راس گاو موجود در گله دارای افزایش سرعت تنفس بیش از 100 تنفس در دقیقه باشند تنش گرمایی ایجاد شده است) کاهش مصرف خوراک و تولید شیر بیش از 10%تعداد تنفس را بايستي در دقيقه شمارش كرد55
اسلاید 56: استرس گرمايي: گاوشيريTHI ??????????56
اسلاید 57: استرس گرمايي: گاوشيري57
اسلاید 58: فرآيند بيولوژيك كه از طريق آن استرس گرمايي بر روي توليد شير و توليد مثل اثر مي گذارد، تا اندازه اي با كاهش مصرف خوراك توجيه مي شود. تغيير در وضعيت غدد درون ريز بدن (تيروئيد - هيپوفيز)، كاهش نشخوار و جذب موادمغذي افزايش احتياجات نگهداريدراصل به علت كاهش مصرف خوراك و انرژي در استرس گرمايي، گاو شيري در تعادل منفي انرژي شبيه به تعادل منفي انرژي در اوايل شيردهي قرارمي گيرد (با كمي تفاوت)استرس گرمايي در گاو شيري: تعادل منفي انرژي58
اسلاید 59: استرس گرمايي: گاوشيري درتنش گرمایی دوفاکتورکلیدی بایدموردتوجه قرارگیرد فاکتوراول: برای کاهش بارحرارتی گاوهای شیری تحت تنش گرمایی احتیاجات انرژی حیوان افزایش می یابد، زیرا باید برای دفع حرارت انرژی مصرف نماید (به صورت افزایش در نیاز نگهداری بیان می شود) فاکتوردوم: با افزایش تنش گرمایی مصرف ماده خشک کم می شود. با در نظرگرفتن دو فاکتور فوق باید متوجه شد که احتمالاً کاهش شیر در تنش گرمایی به علت دو فاکتور فوق می باشد59
اسلاید 60: استرس گرمايي: گاوشيريدر گاو شيرده در حالت تعادل منفي انرژي، افزايش اسيدهاي چرب غير استريفه (به دليل كمبود گلوكز پلاسما) جهت حفظ توليد شير ايجاد مي شود(Rhoads et al., 2009)بنابراين به نظر مي رسد كه استرس گرمايي به طور مستقيم متابوليسم انرژي را در مرحله پس از جذب، تحت تاثير قرار دهد در گاوهاي تحت استرس گرمايي ميزان اسيدهاي چرب غيراستريفيه پلاسما كمتر از گاوهايي است كه در درجه دمايي راحتي، اما با كمبود خوراك (تعادل منفي انرژي) مواجه هستند.(Rhoads et al., 2009)60
اسلاید 61: استرس گرمايي: گاوشيريجديداً نشان داده شده است كه تنها 35 درصد از كاهش سنتز شير به دليل كاهش مصرف مواد مغذي (خوراك) است(Rhoads et al., 2009)بخش بيشتر كاهش توليد شير به دليل تغيرات در جزء بندي (Partitioning) مواد مغذي است. اين تغير شامل تغير در محور سوماتوتروپيك گاو است.(Rhoads et al., 2009)61
اسلاید 62: استرس گرمايي: گاوشيريدر گاوهاي تحت استرس گرمايي به دليل اينكه بتااكسيداسيون اسيدهاي چرب غيراستريفيه حرارت بيشتري از اكسيداسيون گلوكز توليد مي كند بنابراين جهت جلوگيري از تشديد استرس گرمايي، گاوهاي تحت استرس گرمايي از اسيدهاي چرب براي توليد انرژي استفاده نمي كنند و به همين دليل غلظت آنها نيز در پلاسما افزايش نمي يابد62
اسلاید 63: استرس گرمايي: کاهش انتقال گلوکز به پستان برای ساخت لاکتوزبنابراين گلوكز كمتري به طرف غده پستان سرازير مي شود. در گاوی که دچار تنش گرمایی می باشند میزان انسولین بالاتر از حد نرمال می باشددراين شرايط دام فرصت اكسيداسيون اسيدهاي چرب را نخواهد داشت. در نتيجه، گاوهاي دچار استرس گرمايي به ميزان زيادي براي تامين احتياجات انرژي خود به گلوكز وابسته مي شوند. انسولین مهارکننده لیپولیز چربیی های بدن گاو می باشد و در نتیجه موجب کاهش اسیدهای چرب آزاد موجود در پلاسما می شود63
اسلاید 64: استرس گرمايي: كاهش توليد گرما توسط دامدر زمان تعادل منفي انرژي گاوها به ميزان زيادي به اسيدهاي چرب غير استريفه به عنوان منبع انرژي وابسته هستند. تغيير ظاهري كه در سوخت و ساز و کاهش حساسيت به انسولين رخ مي دهد احتمالا فرآيندي است كه از طريق آن گاوها توليد گرماي متابوليكي را كاهش مي دهند زيرا اكسيداسيون گلوكز بازده بالاتري دارد.بنابراين جلوگيري يا توقف فراخوان يا تجزيه بافت چربي و افزايش سوخت و ساز گلوكز احتمالاً يك روش كاهش توليد گرماي متابوليكي در زمان تنش گرمايي است 64
اسلاید 65: بدن براي حفظ PH موثر خون براي سيستم بافري خود نياز دارد كه نسبت بي كربنات به دي اكسيدكربن را به ميزان 20 به 1 حفظ كند. بواسطه افزايش تنفس وكاهش دي اكسيدكربن خون ، كليه ها براي حفظ اين نسبت شروع به ترشح و دفع بي كربنات هيدروژن از بدن مي كنند. اين امر موجب كاهش ميزان بي كربنات لازم براي عمل بافري بزاق وحفظ PH شكمبه سالم مي شود استرس گرمايي در گاو شيري: كميت و كيفيت بزاقبه علاوه نفس نفس زدن باعث خروج بزاق از دهان به بيرون مي گردد كه منجر به كاهش ميزان بزاقي مي شود كه در حالت طبيعي بايد وارد شكمبه شود. درعين حال به علت كاهش مصرف خوراك، گاوهايي كه دچار استرس گرمايي هستند كمتر نشخوار مي كنند و بنابراين بزاق كمتري نيز توليد مي كنند65
اسلاید 66: زماني كه دماي بدن گاوها افزايش مي يابد آنها براي دفع انرژي دروني بدن، خون را از قسمتهاي دروني به بخش هاي بيروني (سطحي) منتقل مي كنند. درنتيجه، جريان خون به دستگاه گوارش كاهش يافته و جذب مواد مغذي از اين قسمت به مخاطره مي افتد. بنابراين ممكن است محصولات حاصل از تخمير (اسیدهاي چرب فرار) در شكمبه تجمع يافته و باعث كاهشPH شكمبه شوند. استرس گرمايي در گاو شيري: بروز اسيدوز شكمبه ايكاهش ميزان بزاق توليدي و بي كربنات بزاقي و كاهش ميزان بزاقي كه وارد شكمبه مي گردد، باعث مستعد شدن بيشتر گاوهاي در معرض استرس گرمايي به اسيدوز شكمبه اي مي شود 66
اسلاید 67: استرس گرمايي: گاوشيريغده پستان براي توليد لاكتوز شير به گلوكز نياز دارد و توليد لاكتوز اولين عامل تنظيم كننده اسمزي و تعيين كننده در توليد شير است. بدن به منظور كاهش توليد گرماي متابوليكي به ميزان زيادي از گلوكز استفاده مي كند. در نتيجه ممكن است غده پستان مقدار كافي گلوكز دريافت نكند و توليد لاكتوز غده پستان و به دنبال آن توليد شير كاهش يابد. شايد اين عامل اولين فرآيند كاهشي توليد شير باشد كه آنرا نمي توان با كاهش مصرف خوراك توجيه كرد .استرس گرمايي ملايم تا شديد احتاجات نگهداري را 7 تا 25 درصد افزايش مي دهد. نشخواركنندگاني كه به خوبي تغذيه مي شوند در مرحله اول استات (اسيد چرب توليدي در شكمبه ) را به عنوان منبع اصلي انرژي مورد اكسيداسيون قرارمي دهند 67
اسلاید 68: کمک به افزایش مصرف مواد مغذی (چون غلظت مواد مغذی و مخصوصاً انرژی بایشتر خواهد شد)کاهش گرماي توليدي از تخمير علوفه ها در شكمبه،استرس گرمايي در گاو شيري: كاهش دادن مقدار علوفه جیره68
اسلاید 69: استرس گرمايي: توليد گلوكز از پروپيوناتگاوها براي تامين پيش سازهاي گلوكز مورد احتياج خود نياز دارند كه از پروپيونات توليد شده در شكمبه استفاده كنند (پروپيونات اصلي ترين پيش ساز تبديل به گلوكز در كبد مي باشد)اما تغذيه مقدار اضافي دانه غلات در زماني كه گاوهاي تحت تنش گرمايي مستعد اسيدوز شكمبه اي هستند مي تواند يك خطر محسوب شود .مقدار توليد پروپيونات در شكمبه با افزايش كنسانتره جيره افزايش مي يابدمسير تبديل پروپيونات به گلوكز در گاو؟؟؟؟؟؟مسير توليد پروپيونات در شكمبه؟؟؟؟؟؟69
اسلاید 70: اساسی ترین عاملی که بایستی در این شرایط مورد توجه قرار گیرد جلوگیری از کاهش میزان مصرف خوراک روزانه است استفاده از مواد خواراکی با کیفیت بالاتر و خوشخوراک تر افزودنیهای غذایی از قبیل بافرها یا مخمرها مواد خوراکی غیر خوشخوراک مانند پروتئینهای حیوانی حذف شونداحداث و تامین فضای کافی آخور جهت جلوگيري از ازدحام گاوها در طی مصرف خوراکاجتناب از تخمیر ثانویه در آخورهای خوراک ازطریق تامین سایه در طول آخور غذا استرس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با تنش گرمایی 70
اسلاید 71: آب خنک در اختیار دامها قرار گیرد آب و خوراک مصرفی در سایه نگهداری و به مصرف دام برسد مقدار کافی آب در دسترس دام ها قرار گیرد زیرا گاوشیری در شرایط تنش گرمایی 50 درصد آب بیشتر در مقایسه با شرایط عادی استفاده می کند و بیشتر آن را از طریق تنفس و تعریق از دست می دهد یگ گاو پرتولید برای نگهداری میزان مصرف ماده خشک در سطح مورد نیاز، روزانه حدود 190 لیتر آب نياز دارد استرس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با استرس گرمایی 71
اسلاید 72: وقتی گاو حق انتخاب دارد آب 21-26 درجه سانتیگراد را ترجیح می دهد، بنابراين آب خنكتر از اين دما لازم نيستاسترس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با استرس گرمایی 72
اسلاید 73: فضای آبخوری کافی برای دام ها فراهم شده باشدمقداري بيشتر از استاندارد توصيه شده آبخوري در نظر گرفته شودآب تمیز در اختیار دام قرار گیردگاوها در شب یا در طی ساعات خنک روز تغذیه گردند وعده های خوراکدهی در سطح گله را افزایش یابداسترس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با استرس گرمایی 73
اسلاید 74: اگرمقدار رطوبت جیره ناچیز است یا جیره کاملاً خشک است می توان جیره ها را با آب خیس کرد (افزودن 10% آب به جیره) مصرف خوراک را حتماً به فواصل مساوی و ثابت انجام شودآب خنک همراه با جریان هوای خنک ( عموماً توصیه می شود از مه پاش استفاده نمایید ) در طی مصرف خوراکاز بروز هر نوع تنش دیگر در گله خودداری شوداسترس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با استرس گرمایی 74
اسلاید 75: نسبت علوفه به کنسانتره را کاهش داده تا مواد بالقوه قابل هضم بیشتری توسط دام مورد استفاده قرار گیرد البته کاهش شدید علوفه ها در جیره های مصرفی در اکثر گله ها منجر به افزایش تولید اسید در شکمبه و کاهش میزان مصرف خوراک می گردد احتیاجات فیبر بویژه فیبر موثر فیزیکی (peNDF) در جیره بایستی به مقدار لازم تامین شده باشداز منابع علوفه ای با کیفیت بالا که زمان ماندگاری کمتری در شکمبه دارند استفاده شود میزان ADF در جیره از 18 تا19 درصد کمتر نباشد استرس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با استرس گرمایی 75
اسلاید 76: هنگام استفاده از نسبت های بالاتر کنسانتره در جیره توصیه می شود که از بیکربنات سدیم (جوش شیرین) برای پیشگیری از اسیدی شدن محیط شکمبه استفاده شودبه ازای هر گاو در روز حدود 114 تا 227 گرم بیکربنات سدیم استفاده شودمی توان جوش شیرین را تا 0/75 درصد ماده خشک جیره یا 170 گرم به ازای هر گاو در روز در جیره کاملاً مخلوط (TMR) استفاده کرد یا بطور آزاد در اختیار دام قرارداد جهت افزایش قابلیت هضم فیبر، تیماریهایی که منجر به افزیش هضم فیبر می گردند را می توان در جیره ها اعمال کرد . افزودن قارچ آسپرژیلوس اوریزا) استرس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای در مواجه با استرس گرمایی 76
اسلاید 77: جیره ها باید حدود18 درصد یا کمتر پروتئین داشته باشند. فقط گاوهای با بالاترین تولید به 18 درصد پروتئین نیاز دارندعدم مصرف جیره هایي با پروتین RDP بیشتر از 60 درصد پروتئین مصرفیاسترس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای (ميزان پروتئين جيره)بنابراين ميزان RUP بهتر است 40 درصد كل پروتئين مصرفي باشدسرعت عبور و حرکت شکمبه در این استرس گرمايي کاهش می یابد لذا پروتئین اضافی به آمونياك تبديل مي شود كه موجب افزایش توليد اوره می گردد و در نتيجه افزايش متابوليسم بدن دام و توليد گرما مي شوددليل؟77
اسلاید 78: به منظور بهبود استفاده انرژی در دام های تحت تنش گرمایی می توان از نیاسین (6 گرم در روز به ازای هر دام) به عنوان یک ماده افزودنی استفاده کردنشان داده شده است كه افزودن 6 گرم نیاسین در روز به ازای هر دام در طول ماه های تابستان باعث افزایش تولید شیر به میزان 9 کیلو گرم در روز گردید. همچنین از آنجا که نیاسین با متابولیسم لیپیدها در ارتباط می باشد می تواند از بروز کتوزیس جلو گیری نماید استرس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای (افزودن نياسين)78
اسلاید 79: افزایش درجه حرارت محیط احتیاجات به مواد معدنی را به سبب افزایش دفع آنها از طریق تعرق(مثل پتاسیم) و دفع ادراری(مثل سدیم) افزایش می دهد.توصیه می شود که در هنگام تنش حرارتی نسبت 3 به 1 پتاسیم به سدیم در جیره حفظ گردد. مصرف جیره های با سدیم و پتاسیم بالا فقط برای گاوهای شیرده توصیه می گردد زیرا مصرف این جیره ها در گاوهای خشک منجر به شیوع ادم پستانی در آنها می گردد. اخیراً توصیه شده که تفاوت آنیون – کاتیون جیره ها در طی زمانی که گاوها تحت تنش گرمایی قرار دارند در حدود 350+ میلی اکی والان در کیلو گرم جيره باشداسترس گرمايي: راهکارهای تغذیه ای (توجه به تعادل آنيون-كاتيون جيره)79
اسلاید 80: استرس هاي محيطي: گرمادام نرساخت اسپرمدام ماده از دست دادن باروري در گاوهاي ماده بسيار بشيتر از حيوانات ديگر شناخته شده استكاهش شدت و مدت زمان فحلي كاهش كيفيت تخمك كاهش نرخ آبستنياسترس گرمايي مي تواند موجب كاهش توانايي نمو جنين در موش گاو و گوسفند گردد. در گاو و گوسفند استرس گرمايي حاد موجب كاهش ميزان جريان خون در رحم شده است.80
اسلاید 81: استرس گرمايي و اثر آن بر تخمداناثر بر اووسيت هاي تخمدانممكن است اووسيت ها به رشد و تكامل خود ادامه دهند، اما سلول هاي آن آسيب ببينند.سلول هاي گرانولوزا و تكاي درون فوليكول نيز ممكن است آسيب ببينند.اثر بر جسم زردپروژسترون ترشح شده از جسم زرد براي آبستن شدن دام و دوام آبستني ضروري استفيزيولوژيكي و اجتماعيتراكم تعداد 81
اسلاید 82: GranulosaThecaموقعيت لايه هاي تكا و گرانولوزا در فوليكول بالغ گاو82
اسلاید 83: استراديول ترشح شده از فوليكول ها براي تحليل جسم زرد ضروري استكاهش استراديول فوليكولي در اثر استرس حرارتي عدم تحليل طبيعي جسم زردجسم زرد مقاومتوقف چرخه فحلي بدون اينكه دام آبستن باشداسترس گرمايي و تحليل جسم زرد83
اسلاید 84: تحليل طبيعي جسم زرد پس از رفع استرس حرارتيآغاز دوباره رشد و توسعه فوليكولي توقف استرس گرمايي84
اسلاید 85: استرس گرمايي و نرخ متابوليسم پايهتغير نرخ متابوليسم بدن دام مي تواند موجب تغير متابوليسم پروژسترون شود85
اسلاید 86: براي اينكه گاو ماده را تلقح كنيم بايستي ابتدا گاو فحل شناسايي گردداسترس حرارتي موجب كاهش طول دوره فحلي و كاهش شدت آن مي شودكاهش ترشح استراديول فوليكولي باشدكاهش فعاليت فيزيكي دام به دليل دماي بالاگاوها در دماي بالاي محيط فعاليت كمتري دارند و بنابراين كمتر پرش هاي مربوط به دوره فحلي را انجام مي دهنداسترس گرمايي و رفتار فحلي86
اسلاید 87: اثرات مستقيم استرس حرارتي بر جنين بيشتر از راه اثر بر فعاليت تخمدان استحساس ترين مرحله:1- بلافاصله پس از آغاز فحلي 2-اوايل دوره پس از جفتگيريمطالعات انجام شده نشان داده اند كه:استرس حرارتي از روز سوم اثري بر توسعه جنين نداشته استاسترس گرمايي و جنين87
اسلاید 88: اثر استرس گرمايي بر درصد بلاستوسيت هاي به دست آمده در روز 8 پس از فحليگروه كنترل (شاهد) شامل گاوهاي ماده اي است كه استرس حرارتي دريافت نكرده اند88
اسلاید 89: اثر استرس گرمايي بر درصد آبستني گاوهاي ايالت فلوريدا89
اسلاید 90: تاثير دماي بدن گاوهاي ماده در زمان جفتگيري بر درصد آبستني90
اسلاید 91: استرس هميشه به معناي ناباروري نيستدر پستانداران كورتيزول يكي از هورمون هاي دخيل در القاي زايمان است. رخ دادن برخي از استرس هاي اكسيداتيو براي تخمك گذاري ضروري مي باشد.استرس حاد مي تواند موجب افزايش غلظت هورمون هاي LH و تستسترون در ميمون و گراز شود.91
اسلاید 92: راه هاي افزايش نرخ آبستني در گاوهاي تحت استرس گرمايي92
اسلاید 93: در طي استرس سرمايي دام براي جلوگيري از كاهش دماي بدن خود بخش اعظم انرژي مصرفي را براي توليد حرارت مصرف مي كند.كاهش انرژي قابل دسترس موجب كاهش رشد و توليد شير يا تخم مرغ و كاهش باروري مي گردد.احتمالاَََ از راه هورمون كورتيزول و كورتيكواسترون در اين فرايند دخالت دارند.در گوساله هاي نر استرس سرمايي مي تواند موجب يخ زدگي اسكروتوم شده كه مي تواند موجب عقيمي آنها گردد.استرس هاي محيطي: سرما93
اسلاید 94: استرس سرمايي94
اسلاید 95: استرس سرماييطول مدت ايجاد استرسفاصله زماني ايجاد استرس تا زماني كه پاسخ ايمني را اندازه گيري كرده اندنوع پاسخ اندازه گيري شدهپيشينه ژنتيكي حيوانات مورد استفاده95
اسلاید 96: استرس سرماييمطالعات انجام شده تفاوت هاي زيادي را در اثر استرس سرمايي بر ايمني جوجه هاي گوشتي، گزارش كرده انداما در يك مطالعه جامع در دانشگاه واخنينگن هلند نتايج زير بدست آمده است:استرس سرمايي موجب افزايش ايمني ذاتي مي شود، جداي از طول مدت استرساسترس سرمايي به مدت طولاني موجب بهبود ايمني سلولي مي شودجوجه ها توانايي عادت پذيري نسبت به استرس سرمايي را به وسيله تغير منابع انرژي مورد نياز براي افزايش وزن را به سمت توليد حرارت دارند96
اسلاید 97: در مطالعاتي كه بر روي موش هاي صحرايي انجام شده است نشان داده شده كه تكرار استرس سرمايي در موش هاي باردار موجب افزايش پاسخ وحشت زدگي در بچه موش هاي مي گردد.استرس سرمايي: اثر استرس در مادر بر نوزاد97
اسلاید 98: استرس اكسيداتيو شامل استرس ناشي ازاديكال هاي آزاد مي باشد.راديكال آزاد:به اتم، مولكول یا يوني گفته میشود که دارای الكترون جفت نشده باشد.استرس هاي محيطي: اكسيداتيو98
اسلاید 99: راديكال هاي آزاد با هسته اكسيژناكسيژن نوزاد (اكسيژن فعال)، راديكال سوپراكسيد و راديكال هيدروكسيلراديكال هاي آزاد با هسته سولفورThiyl radical (RS•)راديكال هاي ازاد با هسته كربن •CCl3, CH2•CHOHراديكال هاي آزاد با هسته نيتروژنNO•, R2NO•انواع راديكال هاي آزاد99
اسلاید 100: تركيبات فعال اكسيژن (ROS)100
اسلاید 101: اكسيد نيتريك (NO.)تركيبي است كه در بدن از آرژنين و توسط آنزيم اكسيدنيتريك سينتاز ساخته مي شوداعمال اكسيد نيتريكاتساع عروق، تجمع پلاكتي، پاسخ ايمني، انتقال پيام هاي عصبي و همچنين به عنوان پيامبر ثانويه نيز نقش داردمرگ سلوليهنگامي كه اكسيدنيتريك با اكسيژن تركيب مي شوند تركيبي به نام پراكسي نيتريت توليد مي شود كه بسيار سمي مي باشد. NO + O2- ONOO- (highly toxic)راديكال هاي آزاد با هسته نيتروژن101
اسلاید 102: منابع خارجي راديكال هاي آزاداشعه هاي يونيزه كننده: پرتوهاي يوننده شکلي از تابش هستند که داراي اثر کافي در خارج کردن الکترونها، از ملکولها و اتم ها و ايجاد يون مي باشند که به صورت خلاصه اشعه يا تابش ناميده مي شونداكسيده كننده هاي محيطي (اوزون و نيتريت)منابع دروني راديكال هاي آزادايجاد راديكال آزاد در اثر انتقال يك الكترون از درون سلولميتوكندريزنجيره انتقال الكترون ميكروزوم هاسيتوكروم P450ليزوزوم ها غشاي سلولي ساخت تركيبات ميانجي التهاب مانند ساخت پروستاكلاندين هامنابع توليد راديكال هاي آزاد102
اسلاید 103: تشكيل پراكسي نيتريت Apoptosis يعني مرگ سلولي AFI= Apoptosis Inducing FactorΔψ = intrinsic mitochondrial membrane potential 103
اسلاید 104: ايجاد سطح سمي از راديكال هاي آزاد در بدنافزايش توليد راديكال هاي آزادكاهش دادن سطح سيستم ايمني بدن (منظور كاهش ميزان .آنتي اكسيدان هاي بدن مي باشد)پراكسيده كردن ليپيدهاي بدنآسيب رساندن به ماده ژنتيكي (DNA)اكسيده كردن پروتئين هاي بدنچگونگي اثر راديكال هاي آزاد104
اسلاید 105: Reactive Oxygen Species (ROS) 1O2 •OH O2 H2O2Reactive Nitrogen Species (RNS) NO ONOO N2O3MDA(malondialdehyde)4HNE(4-hydroxynonenal)DNA Damageand MutationNitrosamines/Deamination8-oxo-dG8-nitroguanineEtheno AdductsM1G AdductS-nitrosothiolSSB’sDSB’sLipid PeroxidationArachidonic AcidCascadeEicosanoidsCell ProliferationProtein Damage (DNA Repair Enzymes, Caspases)• ––CancerNFBAP-1Survival استرس اكسيداتيو يعني هرگونه افزايش در راديكالهاي آزاد از مقدار طبيعي105
اسلاید 106: استرس اكسيداتيو: آسيب به شبكه اندوپلاسمي 106
اسلاید 107: ايجاد استرس در شبكه آندوپلاسمي موجب توليد پروتئين هاي غير پيچ خورده و يا با پيچ خوردگي اشتباه مي شود كه براي سلول خطرناك هستندUPعوامل ايجاد كننده:به همخوردن تعادل كلسيم بدنويروس ها استرس اكسيداتيوتغير گلايكوزيليشن (Glycosylation)استرس اكسيداتيو: آسيب به شبكه اندوپلاسمي 107
اسلاید 108: CELLER StressERRESPONSEDEATHSurvivalاسترس اكسيداتيو: پاسخ سلول108
اسلاید 109: مرحله آغاز:ربايش يكي از هيدروژن هاي اسيد چرب توسط راديكال هيدروكسيل (LH.)تشكيل راديكال ليپيد تشكيل راديكال پراكسيلمرحله گسترش:ربايش يون هيدروژن توسط راديكال پروكسيل(LOO.) مرحله پايان (خاتمه پراكسيداسيون):واكنش راديكال هاي موجود در محيط و تشكيل تركيبات غير راديكاليچگونگي پراكسيده شدن ليپيدها109
اسلاید 110: چگونگي پراكسيده شدن ليپيدها110
اسلاید 111: شواهد مربوط به سميت اكسيژنفشار بالاي اكسيژن موجب مهر رشد باكتري ها مي شودفشار بالاي اكسيژن موجب مسموميت حاد سيستم عصبي مركزي مي شوددر محيط هاي كشت سلولي نيز فشار بالاي اكسيژن موجب آسيب سلولي مي شودسميت اكسيژن111
اسلاید 112: تشكيل راديكال آزاد هيدروكسيل توسط اشعه112
اسلاید 113: MPP+rotenoneparaquat113
اسلاید 114: Environmental stress: oxidativeMore detrimental in vitro than in vivo*Major concern in ARTsuperoxide dismutase (SOD), catalase, vitamins (A, C and E), glutathione and pyruvate Inhibition of glutathione reduces thermotolerance [increase ROS] of embryos (interference with genome activation?)Female SOD knockouts infertile (Fujii 2005)Ozawa 2002114
اسلاید 115: استرس فيزيولوژيكيتغذيه اي و متابوليكالتهابي115
اسلاید 116: عوامل ايجاد كننده استرس هاي تغذيه اياز دست دادن وزن بدنكمبود مواد مغذيتغير در نسبت چربي بدنناهنجاري هاي تغذيه اياسترس تغذيه اي116
اسلاید 117: گلوكز منبع اصلي انرژي در بدن استدر صورتي كه گلوكز قابل دسترس نباشد، بدن مسير تامين انرژي را براي حفظ هوموستازي خود تغير مي دهدبدن تمايل دارد تا گلوكز را از منابع ديگر تامين كنددر طي استرس مكانيسم هاي تامين گلوكز دچار اختلال مي شوندسيگنال هاي تغذيه اي و فيزيولوژيكي117
اسلاید 118: سيستم عصبي-خوني بدن با هم به صورت مشترك در نگهداري تعادل انرژي بدن دخالت دارندگلوكز سرم و انسولين بازخوردي را به مغز مي رسانند كه به در دسترس بودن يا نبودن منبع انرژي براي بدن بستگي داردآديپونكتين و لپتين هورمون هايي هستند كه توسط بافت چربي ترشح مي شوند و به تنظيم ذخاير انرژي بدن كمك مي كنندمحور تيروئيد مسئول تصحيح نرخ متابوليسم پايه بدن مي باشداسترس متابوليكي118
اسلاید 119: استرس متابوليكيترشح GnRH به استرس هاي وارد شده به بدن بسيار حساس مي باشداز دست دادن وزن بدن كاهش انرژي قابل دسترس دامتغير نسبت چربي بدنتغير در ترشح GnRH موجب تغير ترشحات غده هيپوفيز خواهد شد LH and FSHتغير در ميزان تحريك تخمدانيتغير در توليد و ترشح پروژسترون 119
اسلاید 120: مسير فيزيولوژيكي اثر استرس بر توليد مثل Hypothalamus(PVN)GnRHcortisol pituitaryLH FSHcatecholaminesGonadsE2testosteroneadrenalCRHACTH120
اسلاید 121: 121
اسلاید 122: 122
اسلاید 123: 123
اسلاید 124: 124
اسلاید 125: 125
خرید پاورپوینت توسط کلیه کارتهای شتاب امکانپذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.
- پاورپوینتهای مشابه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.