عکس هوایی
اسلاید 1: عبارت است از مجموعه تصاویر واقعی عوارض و خصوصیات ظاهری زمین که توسط هواپیما و با استفاده از دوربین عکسبرداری هوایی از زمین گرفته شده است.عکس هوایی
اسلاید 2: تاریخچه عکس های هوایی در ایران در سال ۱۳۳۱ از حوزه زاینده رود اصفهان عکسهای هوائی برداشته شد و عکسبرداری توسط شرکت K.L.M به منظور انجام امور عمرانی آن حوزه انجام گرفت. در حال حاضر آرشیوی مشتمل بر ۸۰۰۰ حلقه فیلم هوایی بالغ بر دو میلیون قطعه عکس هوایی از مناطق مختلف کشور تهیه گردیدهاولین عکس هوایی که در دنیا گرفته شد از طریق بالون و بوسیله شخصی به نام نادار Nadar در سال 1858 میلادی صورت گرفت.
اسلاید 3: نحوه عکس برداریبا در نظر گرفتن عکس مورد لزوم، نوع دوربین و خطوط پرواز و ارتفاع پرواز را مورد عمل قرار میدهند و دوربین بطور اتوماتیک در فواصل معین عکسبرداری میکند ودر حاشیه عکس شماره آن و شماره حلقه فیلم و فاصله کانونی عدسی دوربین، ارتفاع پرواز و مقیاس تقریبی عکس و وضع دوربین از نظر افقی بودن منطقه عکسبرداری شده وتاریخ عکسبرداری چاپ میگردد.
اسلاید 4: اطلاعات حاشیهای عکسهای هوائی معمولاً بر حسب میلیمتر تا صدم آن در حاشیه عکس هوائی نوشته یا چاپ که برای محاسبه مقیاس عکس ضروری است. فاصله کانونی :: ارتفاع سنج<التیمتر> :: که ارتفاع پرواز هواپیما رو نسبت به سطح مبدا که عموما آب دریاهای آزاد میباشد نشان میدهد. مقیاس ::عبارتست از نسبت یک فاصله معین در روی عکس هوایی یا نقشه به همان فاصله در روی زمین که بصورت کسری نشان داده می شود.
اسلاید 5: اطلاعات حاشیه ای مهم عکس برداری:گپ:هر گونه فضاي خالي بين عکسهاي هوايي که باعث گردد عکسها داراي حداقل فصل مشترک تعيين شده، نباشد و يا کلاً پوششي نداشته باشندکرب و دريفت (Crab, Drift): چنانچه در موقع پرواز براي عکسبرداري، طوفان در جهت عمود بر خط پرواز بوزد ممکن است هواپيما از مسير خارج شود و باعث انحراف در مسير عکسبرداري گردد آن را Drift گويند و علامت وجود آن لبه هاي عکس با هم موازي ولي پله پله است. خلبان مي تواند جبران اين عيب را با تغيير جزئي در مسير پرواز بنمايد و سر هواپيما را به طرف طوفان بچرخاند. چنانچه در اين حالت، عکاس هواپيما دوربين را، با توجه به زاويه چرخش، اصلاح ننمايد، عکسهاي حاصل انحراف داشته که آن را Crap گويند و علامت وجود آن عدم موازي بودن لبه هاي عکس با خط پرواز مي باشد.تيلت (Tilt): تيلت يا کجي عبارتست از زاويه بين محور اپتيکي عکس و خط قائم بر زمين که از مرکز پرسپکتيو گذشته و صفحه فيلم را قطع مي نمايد.
اسلاید 6: اختلاف تصاویر ماهوارهای با عکسهای هوایی اختلاف در وسعت منطقه زیر پوشش میباشد. عکس هوائی باید یکی یکی روی آن کار شود پس عکس ماهوارهای دید کلان روی منطقه دارد.عکسهای ماهوارهای اگر در داخل کشور تهیه شوند ارزانتر از عکسهای هوائی است.تکرار پذیری تصاویر ماهوارهای، چند طیفی بودن تصاویر ماهوارهای و وضوح طیفی بالاتر تصاویر ماهواره ای از تفاوت های دیگر ای عکس هاست.
اسلاید 7: ارزش و اهمیت عکسهای هوایی درامور نظامی: امروزه کشورهای قدرتمند جهان اقدام به ساختن هواپیماهای دور پرواز و ماهوارههای جاسوسی نمودهاند تا بتوانند از نقاط مورد نظر و غیر قابل دسترسی عکسبرداری کرده به عبارت دیگر لشگرها و نیروهایی که از این اطلاعات بطور کافی در اختیار داشته باشند، میدانند که در حملهها پس از عبور از هر منطقه به چه مناطقی وارد خواهند شد و مشخصات این مناطق چیست، میدانند که برای عبور از هر منطقه چه وسایل و ابزارهایی نیاز دارند و کیفیت این ابزار چگونه باشد. بنابراین مفسر عکسهای هوایی قادر خواهد بود پس از تمرینات مداوم و کسب تجربه اطلاعات تاکتیکی و استراتژیکی زیادی را تهیه کند و نهایت بهره برداری واحد کسب اطلاعات مربوط به زمین و دشمن و فعالیتهای او به عمل آورد
اسلاید 8: معایب عکسهای هوایی نسبت به نقشه: مقیاس عکسهای هوایی در همه جای آن کاملا ثابت نیست و از مرکز عکس به طرف حاشیه ، مقیاس تغییر میکند، در حالیکه نقشه ثابت است. برای استفاده از عکسهای هوایی نیازمند آموزشهای تخصصی تری نسبت به استفاده از نقشه میباشد .برای استفاده ازعکسهای هوایی ، نیاز به وسایل و امکانات مخصوص میباشد، در حالیکه استفاده از نقشهها با وسایل ساده میسر میباشد ..اطلاعات حاشیهای عکسهای هوایی مانند اطلاعات حاشیهای نقشه کامل نیست. از عکسهای هوایی ممکن است عوارض کوچک به وسیله و پدیدههای بزرگ یا بوسیله سایه عوارض پوشیده و پنهان شوند.
اسلاید 9: انواع عکسهای هوایی: عکسهای هوایی قائم: محور دوربین از این نوع از عکسها عمود بر سطح زمین است.عکسهای هوایی کمی مایل: از این نوع عکسها ، محور دوربین عکسبرداری با خط قائم بر سطح زمین تشکیل زاویه داده ولی افق در این عکسها دیده نمیشود و محدود است. عکسهای هوایی بسیار مایل: در این عکسها ، تمایل محور دوربین عکسبرداری زیاد بوده، بطوری که افق در اینگونه عکسها دیده میشود .
اسلاید 10: کاربرد عکس های هوایی در مطالعات شهری: برای تهیه طرح های جامع شهری و مطالعه شهر باید از کلیه اسناد و مدارک ، نقشه ها و بخصوص عکس های هوایی استفاده کرد . از خصوصیات عکس هوایی بویژه در مقیاس بزرگ ، آن است که بافت شهر را می توان مورد تجزیه و تحلیل قرار داد .جنس خاک و تشکیلات زمین شناسی و ناهمواری های طبیعی را مورد بررسی قرار داد . با مطالعه عکس های هوایی می توان مناطق شهری را از یکدیگر تفکیک کرد. یکی دیگر از موارد استفاده عکس های هوایی در مطالعات شهری ، تهیه عکس از نقاط گرم سطح زمین با استفاده از امواج مادون قرمز است . این عمل را ترموگرافی می نامند .
اسلاید 11: کاربرد عکسهای هوایی :در شرایط موجود ، عکسهای هوایی در اکثر رشتههای علمی برای پیشبرد عملیات شناسایی و اندازه گیری بکاربرده میشود و در نتیجه ، پاسخگوی بسیاری از مجهولات بوده و به خصوص ، در مسائل نظامی ، گروههای درگیر در جنگ میتوانند وسیله بسیار مطمئنی از نظر شناسایی و برآوردههای لازم باشند. نقشه برداری زمین شناسی از یک منطقه بزرگ بررسی و پیدا کردن معادن در روی زمین شناسایی پوشش گیاهی به منظور بدست آوردن اطلاعات از نوع طبقهها و چگونگی قرار گرفتن طبقات در زیر آنها ، سوابق کاربری اراضی و...........
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.