فراورده های سوریمی
اسلاید 1: موضوع: فراورده های سوریمی استاد: دانشجو:
اسلاید 2: امروزه مصرف کنندگان به فرواوده های دریایی به عنوان یک امر بسیار مهم در تغذیه خوداهمیت می دهند از جمله ماهی که منبعی غنی از ویتامین ها به خصوص گروه B ، مواد معدنی، (روی، فسفر، ید) Pr های قابل هضم آسان واسید های چرب ضروری مثل امگا 3 که تأثیری مثبتی در رشد مغز و کاهش بیماری های روانی مثل افسردگی دارد.به علت تقاضای بیشتر بشر ناشی از رشد روز افزون جمعیت انسانی و کاهش میزان صید جهانی از ماهیان درشت تر، فکر استفاده از محصولات جانبی صید که شامل ماهیان ریز و نامرغوب تر است ایجاد شده ماهیان کم مصرف به کمک انواع مختلف فراوری انسانی یا مکانیکی به فراورده های ارزش افزوده تبدیل می شوند که در عین حال که ارزش تغذیه ای بالایی دارند از نظر بو، طعم، بافت، ظاهر هم با ماده اولیه خود فرق دارند. از جمله محصولات دارای ارزش افزوده سوریمی یا خمیر ماهی است. مقدمه :
اسلاید 3: سوریمی شکل پالایش شده گوشت چرخ شده ماهی است که معمولاً از ماهیان ریز تر یا آنچه به عنوان محصولات فرعی از صید است (by prodacf) یا ضایعات سایر گونه ها تولید می شود که محصولی غنی از pr است .قسمت اعظم ترکیبات محلول درآب آن (پروتئینهایسارکوپلاسمیک-خون، چربی و دیگر ترکیبات نیتروژن دار) توسط فرایند شستشوخارج شده وpr میوفیبریل باقی مانده از انجماد با مواد نگهدارنده مخلوط می شود .برطرف شدن این ترکیبات ضمن شستشو، باعث بهبود رنگ، طعم و بافت آن می شود. غلظت بالای pr های میو فیبریل سبب بافتی ارتجاعی و قابل جویدن می شود و دارای چنان پتانسیلی می شود که می تواند جانشین بسیاری از pr های گیاهی و حیوانی شود.
اسلاید 4: سوریمی به 2 دسته تقسیم می شود: خمیر خام: به خمیر ماهی مواد افزودنی اضافه نمی شود و به صورت تازه مصرف می شود که دارای بوی ملایم و ظاهری نیمه شفاف است.خمیر یخ زده: به خمیر یخ زده ماهی، مواد انعقاد افزوده می شود تا کیفیت محصول به مدت طولانی حفظ شود.
اسلاید 5: سوریمی را ترجیحاً از ماهیان سفید گوشت، به علت داشتن طعه، رنگ و خواص ژلی مطلوب تهیه می کنند. در دنیا تلاش های زیادی برا ی تولید سوریمی با کیفیت مطلوب از ماهیان تیره گوشت صورت گرفته و روش های مختلفی برای برطرف کردن رنگ گوشت ماهیان پیشنهاد شده ؛مانند:استفاده از شستشوی کافی، افزایش دفعات شستشو افزایش کیفیت آب بکار رفته، استفاده از آب ازته استفاده از محلولهای قلیایی. در طی شستشوی مکرر طعم ماهی هم به علت از دست دادن اسید های آمینه، ریبونوکلئوتیدها، بازهای آلی، اسیدهای آلی و قندها کاهش می یابد ، برای کم کردن طعم یا بی طعم کردن نمونه استفاده از درصد های بالای نمک % (4-2) در آب شستشو پیشنهاد شده، از سوی دیگر استفاده از شتشوی قلیایی- نمکی به علت برطرف کردن ترکیبات کربونیل برای بهبود طعم ماهیان تیره گوشت پیشنهاد شده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.