فرهنگسرای بهشت
اسلاید 1: فرهنگسراي بهشت
اسلاید 2: معرفي جغرافياي سياسي شهر مشهداستان پهناور خراسان با مساحت 238 هزار كيلومتر مربع – 14.6 در صد خاك كشور – به سه استان خراسان شمالي و خراسان جنوبي و خراسان رضوي تقسيم گرديد . شهر مشهد – مركز استان خراسان رضوي در 36 درجه و 17 دقيقه عرض شمالي و 59 درجه و 36 دقيقه طول شرقي نسبت به مبدا گرينويچ واقع شده است .ارتفاع اين شهر از سطح آبهاي آزاد حدود 985 متر است.
اسلاید 3: معرفي جغرافياي اجتماعي شهر مشهد
اسلاید 4: معرفي جغرافياي طبيعي شهر مشهدارتفاعات و دره هادشت مشهد با دو رشته كوه موازي با جهت شمال غربي – جنوب شرقي محصور شده است . رشته كوه هزار مسجد كه ادامه رشته ارتفاعات كپه داغ است در شمال اين دشت واقع شده و داراي كوه هايي با ارتفاع بيش از 2000 متراست .از ديگر ارتفاعات اين رشته كوه مي توان به كورانداغ و الله اكبر اشاره كرد .هر چه از شمال غرب به جنوب شرق پيش مي رويم از ارتفاعات اين رشته كوه ها كاسته مي شود . از مهمترين ارتفاعات مي توان به : سالوك و شاه عباس و بينالود اشاره كرد.
اسلاید 5: رشته كوه هاي شمالي و جنوبي دشت مشهد سبب شكل گيري دره هاي حاصلخيزي در اين منطقه شده است . دره وسيع و حاصلخيز كشف رود و دره هاي كم عرض و مصفاي بينالود همچون دره جاغرق و طرقبه . زشك . شانديز . ...از آن جمله اند.وجود چنين تنوعي در ارتفاعات شرايط اقليمي متنوعي را در ناحيه شهري مشهد ايجاد كرده است.
اسلاید 6: رودهااز جمله رودهاي مهم شهرستان مشهد مي توان به رودخانه كشف رود كه داراي جهت شمال غربي – جنوب شرقي است .از بلندي هاي هزار مسجد سرچشمه ميگيرد.پس از عبور از 8 كيلومتري شمال مشهد به طرف رودخانه هريررود جريان پيدا مي كند .شاخه هاي فرعي اين رودخانه عبارتست از : اخلمد و طرق و شانديز و رادكان و گلستان ... كه باعث ايجاد مناطق سر سبز در اطراف مشهد شده اند .
اسلاید 7:
اسلاید 8:
اسلاید 9: ساختار استخوان بندي شهر مشهد در دوره صفويه و قاجارالگوي ساختار كالبدي و استخوان بندي اصلي شهر مشهد خطي بوده است . حرم مطهر به صورت هسته اي دروسط اين خط (محور بالا خيابان و پايين خيابان ) قرار دارد و ساير عناصري شهري به صورت هسته هاي پراكنده در مجاورت محور خطي قرار مي گيرند . اين محور به عنوان عنصر قوي در اين دوره نحوه استقرار فعاليت هاي شهري و چگونگي توسعه شهري در آينده را به خود معطوف مي كند .
اسلاید 10: در شرق و غرب اين محور محله هاي مشهور و قديمي شهر مشهد (بالا خيابان و پايين خيابان ) شكل مي گيرد. خانه هاي اين محلات بيشتر از خاك و خشت خام و چوب بوده و اكثر خانه ها از سطح كوچه گودتر ساخته مي شده اند. كوچه هاي مشهد قديم تنگ و باريك بوده با اين حال اين دهليزهاي عميق به خانه هاي با حياط وسيع و سطوح سنگ فرش يا آجر فرش متصل مي شد.
اسلاید 11: هسته مرکزی شهر و کشیدگی دو محور اصلی
اسلاید 12:
اسلاید 13: مطالعات تاريخي فرهنگسراي بهشت
اسلاید 14: تاريخچه و وجه تسميه به دليل عدم وجود كتيبه در بنا كه بتواند مبين وجود قدمت اثر باشد نمي توان تاريخ آن را دقيقا“ مشخص نمود. اما بر اساس مستندات شفاهي و همچنين عناصر و جزئيات وويژگي هاي به كار رفته در بنا و مطالعه در كتب تاريخي و عكس هاي قديمي شهر مشهد مي توان قدمت بنا را به 85 سال قبل يعني اواخر قاجار و اوايل پهلوي نسبت داد و به دليل كاربري جديد اين بنا به فرهنگسراي بهشت معروف شده است .
اسلاید 15: عكس هوايي مشهد و موقعيت فرهنگسراي بهشت 1335
اسلاید 16: فرهنگسراي بهشت از سمت جنوب به خيابان جنت و از سمت شمال به خيابان مدرس دسترسي دارد.مساحت تقريبي 2000 متر مربع و زير بناي700 متر مربع مي باشد.
اسلاید 17: نمای شمالی بنانمای جنوبی بنا
اسلاید 18: نمای غربی بنانمای شرقی بنا
اسلاید 19: مطالعه و شناخت كالبدي بنا ويژگي اثر : بناي فوق به لحاظ صلابت و استحكام مبين ويژگيها و الگوهاي معماري و تزئيني عهد قاجار مي باشد كه مي توان آنرا از دو ديدگاه مورد بررسي قرار داد .
اسلاید 20: ایوان ضلع شمالی
اسلاید 21: تزئینات سنتوری بالای پنجره ها
اسلاید 22: آجرکاری ایوانتزئینات سنتوری سردر ورودی
اسلاید 23: تزئینات دیگر بنا
اسلاید 24: کاشی کاری آبنما(الحاقی)
اسلاید 25: پلاننگهبانیلابی ورودیخدماتیانبارخدماتیسالن نمایشگاهسالن نمایشگاهسالن نمایشگاهسالن نمایشگاهسالن نمایشگاه
اسلاید 26: تراساداریکلاسآبدارخانهاداریدفتر مدیریتکلاسفضای تقسیماتاق جلساتاداری
اسلاید 27: کلاساداری
اسلاید 28: اداریسالن نمایشگاهآبدارخانه
اسلاید 29: دفتر رئیس مرکزاتاق جلسات
اسلاید 30: جابخاری قدیمی در اتاقهای مختلفپایین بودن بنا از سطح خیابان جنت
اسلاید 31: سقف طبقه اولسقف طبقه همکف
اسلاید 32: آسیب شناسی
اسلاید 33: _رطوبت
اسلاید 34:
اسلاید 35: رطوبت زدگی در کف(طبقه همکف)
اسلاید 36: رطوبت در پای دیوار
اسلاید 37: رطوبت در آبدارخانه
اسلاید 38: _تابش نور خورشيد
اسلاید 39:
اسلاید 40: _مرمت ها ي غير اصولي
اسلاید 41: مرمت نامناسب در پای ستون و کف
اسلاید 42: مرمت و بندکشی نامناسب آجرکاری در نما
اسلاید 43: تخریب بر اثر عوامل سازهای
اسلاید 44: _تخریب بر اثر عوامل فیزیکی
اسلاید 45: تخریب بر اثر عوامل فیزیکی
اسلاید 46: تخریب بر اثرعوامل فیزیکی
اسلاید 47: تخریب بر اثرعوامل فیزیکی
اسلاید 48: حذف مرمتهاي غير اصوليبه منظور بازگشت و حفظ اصالت و هماهنگي سيماي عمومي بنا ضروري است الحاقات و مرمتهاي غير اصولي بنا حذف گردد. از جمله اين موارد مي توان به كولر گازي و نور افكن ها و جعبه برق نصب شده در نماهاي بنا اشاره نمود . اين الحاقات باعث بر هم ريختگي تركيب كلي بنا شده است .
اسلاید 49: الحاقات نامناسب افزوده شده به نما
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.