فصل چهارم از کتاب روش تدریس فارسی و آموزش کودکان دوزبانه
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: فصل چهارممهارتهای زبان شفاهی و نقش آنها در دوره دبستاندر این فصل خوانندگان مطالبی درباره مهارتهای گفتاری و نقش این مهارتها در فعالیتهای تدریس - یادگیری در دوره دبستان خواهند خواند. نخست به معرفی چهار مهارت زبانی صحبت کردن، گوش دادن، خواندن و نوشتن اقدام خواهیم کرد و سپس به بررسی مهارت گوش دادن و چهار مرحله متوالی آن، یعنی شنیدن، دقت و تمرکز حواس، دریافت و پردازش معنایی پیام و همچنین انواع گوش دادن (گوش دادن حاشیه ای، گوش دادن با دقت، گوش دادن فعال و گوش دادن تحلیلی) می پردازیم. در قسمت دیگری از این فصل مهارت زبانی صحبت کردن (گفتن) شامل مراحل رشد گفتار و مهارتهای اساسی کاربرد گفتار مورد بررسی قرار می گیرند.
اسلاید 3: ۴-۱ مهارتهای زبانی و نقش آنها در پیشبرد اهداف آموزشیدر فصل اول گفته شد که پدیده زبان در جوامع انسانی به دو صورت گفتاری صحبت کردن و گوش کردن و نوشتاری (خواندن و نوشتن در امر ارتباط و ارسال یا دریافت پیام و ایفای دیگر نقشهای زبان به کار گرفته می شود. این چهار رکن زبان را « مهارتهای زبانی» می نامند. در یک تقسیم بندی دیگر، دو مهارت صحبت کردن و نوشتن مهارتهای تولیدی و گوش دادن و خواندن «مهارتهای ادراکی» یا دریافتی زبان خوانده می شوند. توجه کافی به تقویت و افزایش این چهار مهارت، لازمه هر برنامه آموزشی است. دانش آموزانی که به مهارتهای گوش کردن صحیح و درک مطالب شفاهی تسلط کافی داشته باشند و بتوانند از زبان گفتاری خود به خوبی استفاده کنند و مطالب مورد نظر را به نحو احسن بیان کنند، به طور حتم مهارت خواندن را به درستی می آموزند و بر چگونگی تولید زبان مکتوب و متون نوشتاری آگاهی ذهنی و مهارت عملی می یابند.
اسلاید 4: از طرف دیگر، کسانی که از خواندن لذت می برند و به دنبال آن مطالب زیادی می خوانند، با افزایش ذخایر واژگانی و آشنایی با فحوای متون مختلف، هم مطالب شفاهی دیگران را به خوبی درک می کنند و هم بهتر از دیگران صحبت کرده، با مقاصد خود را در قالبهای درست به نگارش در می آورند. بنابراین ارتباط مستحکم و زنجیر وار این چهار مهارت زبانی باید ما را بدان سو رهنمون شود که در انتخاب روش تدریس و ارزشیابی فعالیتهای تدریس - یادگیری همواره این ارتباط همه جانبه را در نظر داشته باشیم.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.