فضاهای آموزشی
اسلاید 1: محیط آموزشی
اسلاید 2: اگر محیط آموزشی بخواهد زمینه ای ثمربخش برای نسل آینده باشد ساختمانهایش می بایست خلاقانه باشند, نه تقلید شده. محیطی محرک برای آزاد کردن اندیشه و بیان خلاق.
اسلاید 3: فضاهایی که در یک فضای آموزش باید مورد استفاده قرار گیردند عبارتند از :1:فضاهای آموزشی و پژوهشی : کلاس های درس – کارگاه – آزمایشگاه – سالن سخنرانی یا همایش – کتابخانه – سالن سمعی و بصری – سالن امتحانات می باشد .2. فضاهای ادرای : اتاق های اداری – مدیریت و معاونین – آرشیو و بایگانی – اتاق های مشاوره تحصیلی – اتاق اساتید و معلمان – اتاق جلسات بخش سرایداری و نگهداری نیز می باشد.3. فضاهای رفاهی خدماتی : سرویس های بهداشتی – سلف سرویس – انباری و موتورخانه – زمین و سالن ورزشی – زمین های بازی و محوطه - راه رو ها و پله ها -آبخوری - سرویس ها و تاسیسات بهداشتی.
اسلاید 4: شکل استاندارد کلاس های درس به شکل مربع مستطیل است که ابعاد آنها با توجه به نوع درس و مقطع تحصیلی افراد استفاده کننده متفاوت می شود .مطابق استاندارد های جهانی فضاهای لازم برای کلاس های درس نظری 5/6 در 5/8 متر مربع بوده است در این کلاس ها که اصطلاحا کلاس های درس سنتی از آنها یاد می شود فضاهای لازم به ازای هر دانش آموز 2 متر مربع بوده است. و این درحالی است که اگر چنین کلاسی برای کلاس های آزاد و هنری مورد استفاده قرار گیرد به ازای هر نفر 5/4 متر مربع فضا نیاز است .شکل کلاس :
اسلاید 5: ارتفاع : کلاس های درس باید بین 7/2 تا 4/3 در نظر گرفته شود و ایجاد هرگونه تراس یا بالکن متصل به کلاس درس ممنوع می باشد. همچنین دیواره های کلاس تا ارتفاع 5/1 متر لازم است با سنگ پوشیده شود و از ارتفاع 5/1 متر به بعد با رنگ های روشن و براق پوشیده شود و همچنین پوششی که در کف کلاس به کار می رود باید غیر قابل نفوذ بوده و لغزنده نباشد که به راحتی قابل شستشو بوده و غیر براق باشد تا از کثیف شدن مداوم آن جلوگیری شود .
اسلاید 6: سیستم گرمایشی و سرمایشی:وسایل گرمایشی: مطلوبترین آن وجود شوفاژ مركزی به وسیله آب داغ است . در هر كلاس باید شوفاژ را زیر یا میان پنجره ها قرار داد . درجه حرارت كلاس قبل از شروع درس باید حدود هیجده درجه سانتیگراد باشد .وسایل سرمایشی : بهترین آن خنك كننده های مركزی است ، زیرا موجب سرو صدا نمی شود و كارایی خوبی دارد . می توان از كولرهای گازی نیز استفاده كرد . كولرهای آبی نسبتاً سرو صدا ایجاد می نمایند و در محیط های با گرمای زیاد چندان كارآمد نیست و در نبود سایر وسایل نامبرده كمك كننده است.
اسلاید 7: ورودی : ورودي اولين مكاني است كه دانش آموز به آن برخورد كرده و آخرين مكاني است كه در هنگام خروج با آن ارتباط دارد . پس يك عنصر مهم در طراحي ميباشد. در واقع اين مكان مرزي هم فیزيكي و هم رواني ايجاد ميكند، كه دانش آموزان را متوجه درون و بيرون مدرسه ميكند و آنان احساس ميكنند كه وارد فضايي متفاوت شده اند. در نتيجه ورودي بايد خوانا و شاخص طراحي شود. همچنين بايد داراي خاصيت دعوت كنندگي باشد .در ورودی به ساختمان مدرسه ( راهرو) باید عریض باشد و چنانچه تعداد دانش آموزان بیش از سیصد نفر باشند باید بیش از یك راهرو وجود داشته باشد . ( به ازای هر سیصد دانش آموز یك راهرو نیاز است )
اسلاید 8: متراژ تعداد فضا 2011.اتاق مدیر2512.اتاق معاونین 1513.دفتر داری2014.اتاق دبیران1015.ابدار خانه5016.آزمایشگاه17.اتاق سرپرستی1518.اتاق مشاوره5019.نماز خانه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.