falaje_atfal

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “فلج اطفال”

فلج اطفال

اسلاید 1: Poliomyelitis=فلج اطفال

اسلاید 2: تعریف پولیومیلیت- پولیو میلیت در لغت به معنی التهاب ماده خاکستری نخاع است ونامگذاری قدیمی تر فلج اطفال همچنان در این بیماری به کار می رود .- این بیماری عفونت سیستمیک با ویروس پولیومیلیت از خانواده پیکورناویریده است که ضایعه عمده را در CNS بخصوص نورون های شاخ قدامی نخاع ایجاد می کند .

اسلاید 3: تاریخچه بیماری- در آثار تاریخی مصر باستان تصاویری مشابه پولیومیلیت وجود دارد.- در قرن 18 میلادی در نوشته های پزشکی به بیماری فلج در کودکان به صورت تک گیر اشاره شده است .- در قرن 19 میلادی گزارش از همه گیری های بیماری شده و هینز و مدین بیماری را به طور دقیق شرح دادند.- از اواخر قرن 19 بیماری به نام فلج اطفال نامگذاری شد.

اسلاید 4:

اسلاید 5: دنباله تاریخچه - دراوایل قرن 20 لنداشتاینر و همکارانش ثابت کردند عامل بیماری باید ویروس های کوچکی باشند که از فیلتر های باکتریال رد می شوند. - در1949 اندرس وهمکاران ویروس پولیو را در کشت سلول های جنینی انسان جدا کردند .- بودیان سه سروتیپ ویروس را شناسایی ودرباره پاتوژنز بیماری کارکرده است .- سالک و سابین واکسن های بیماری را ساختند .

اسلاید 6: اتیولوژی ویروس پولیومیلیت از خانواده پیکورنا ویریده و از نظر ساختاری بسیار شبیه آنتروویروس ها است .ویروس بدون غشای لیپیدی – مقاوم به تغییرات محیطی و شامل کپسول پپپتیدی و اسید ریبونوکلئیک تک رشته ای است. سه سروتیپ 1و2و3 دارد که قبل از دوره واکسیناسیون بیشتر موارد فلج به علت تیپ 1 بوده است . این سه سروتیپ با هم ایمنی متقابل نمی دهند .

اسلاید 7:

اسلاید 8: پاتوژنز مانند سایر پیکورنا ویروس ها راه انتقال اصلی خوراکی و با آب وغذای آلوده است - پس از خورده شدن ویروس به اسید معده مقاوم بوده و به انتهای روده باریک رسیده وارد مخاط شده در بافت های لنفاوی زیر مخاط تکثیر یافته و ویرمی محدود و بدون علامت اولیه را داده ودر سلول های رتیکولوآندوتلیال سایر نقاط بدن جایگزین شده وتکثیر می یابد .- در 95% موارد عفونت بدون علامت بوده ایجاد ایمنی می کند.وزمان محدودی ( چند هفته) ویروس با مدفوع دفع می شود.

اسلاید 9: دنباله پاتوژنزدر 5% موارد ویروس بر ایمنی بدن غلبه کرده ویرمی ثانویه عمده و علامت دار می دهد . بیماری های ایجاد شده به ترتیب شیوع : بیماری تب دار محدود - بیماری بدون فلج (مننژیت آسپتیک) و نیز اشکال فلجی شامل: فلج های نخاعی – بولبر و آنسفالیت می باشند . دربررسی های اخیر در موش ها دیده شده است که در اشکال فلجی ویروس از راه اعصاب محیطی ونه از راه خون یا ویرمی به سیستم عصبی مرکزی می رسد . در بیماری فلجی بیشتر نورون های شاخ قدامی نخاع و سپس بولب و پل مغزی آسیب می بینند وبه ندرت نورون های مزآنسفال - مخچه ومغز آسیب می بینند.

اسلاید 10: علایم بالینیدوره کمون : 9 تا 12روز ( از 5 تا 35 روز ) از ورود ویروس به بدن تا علایم پرودرومال و 11تا 17 روز (از 8 تا 36 روز ) تا بروز علایم فلج است .- نسبت فرم بدون علامت عفونت به اشکال بالینی ( بیماری) از 60/1 تا 1000/1 است . فرم محدود : با تب 2 تا 3 روزه که ممکن است با گلودرد – سردرد- تهوع وگاهی اسهال همراه باشد غیر قابل افتراق از سایر بیماری های شایع ویروسی .

اسلاید 11: علایم بالینی-2فرم غیر فلجی پولیومیلیت : بیماری شدیدتری از فرم محدود است ویک مننژیت آسپتیک شبیه مننژیت های آنتروویروسی است .فرم فلجی نخاعی : شکل کلاسیک بیماری پولیومیلیت استدر کودکان دو مرحله مینور با دوره تب3 -2روزه وپس ازآن 5 -2روز بهبودی نسبی- مرحله ماژوربا برگشت تب – مننژیت آسپتیک و درد شدید عضلانی و پس از یک تا دو روز فلج شل غیر قرینه از بخشی از یک پا تا کوادری پلژی دیده می شود وتا قطع تب که چند ساعت تا 3 روز بعد اتفاق میافتد پیشرفت می کند . در بالغین بیماری یک مرحله ای و شروع فلج تدریجی تر ولی پیشرفت به سمت گرفتاری بولبر و مثانه نوروژنیک و کوادری پلژی بیشتر است . اختلال حسی و بیحسی دیده نمی شود اگر بود باید به گیلن باره فکر کرد .

اسلاید 12:

اسلاید 13:

اسلاید 14: علایم بالینی-3-فرم فلجی بولبر : در 5 تا 35% موارد فلجی پولیومیلیت دیده می شود . و سبب فلج شدن عضلاتی که از اعصاب کرانیال عصب می گیرند می شود .علایم بالینی شایع دیسفاژی وتکلم تودماغی است وبه علت عدم بلع بزاق در دهان جمع می شود به ندرت عارضه خطرناک اختلال مراکز تنظیم قلب و ریه در بولب دیده می شود .آنسفالیت پولیو: گاهی در کودکان دیده شده سبب کاهش هوشیاری – اغما – تشنج و گاه فلج اسپاستیک شده از نظر بالینی غیر قابل افتراق ازآنسفالیت سایر ویروس ها است و مانند آن ها با مرگ و میر بالایی همراه است .

اسلاید 15: عوارض- مهم ترین عارضه پولیومیلیت فلجی اختلال تنفسی به علل فلج اعصاب بین دنده ای و دیافراگم یا انسداد راه هوایی به علت فلج حنجره ونیز ضایعه مرکز تنفس ثانویه به گرفتاری بولب می باشد. - میوکاردیت کلینیکال عارضه نادری است ولی فرم ساب کلینیکال شایع است .- عوارض گوارشی : خونریزی معده – ایلئوس پارالیتیک و اتساع حاد معده گاهی در بیماری فلجی حاد دیده می شوند .

اسلاید 16: عوامل خطر ساز- دوجنس به طور مساوی مبتلا می شوند ولی بیماری فلجی در پسر ها بیشتر است .- در حاملگی وبخصوص در ماه های آخر بیماری شدید تر وپر عارضه تر است .- فعالیت بدنی شدید و ورزش سنگین در دوره 3-1 روز قبل از بروز فلج میزان فلج را بیشتر می کند .- تزریق عضلانی از 4-2 هفته قبل از بروز فلج آن را تشدید می کند .- تونسیلکتومی اخیر یا حتی دور ریسک ایجاد پولیوی بولبر را بیشتر می کند .

اسلاید 17: تشخیص های افتراقی اکنون که ریشه کنی پولیو میلیت هدف جهانی شده است گزارش موارد مشکوک به فلج شل حاد ضرورت تام دارد وتشخیص های افتراقی اهمیت پیدا می کنند .آنترو ویروس های غیر پولیو ونیز ویروس واکسن خوراکی گاهی بیماری فلجی می دهند که از نطر بالینی از پولیو غیر قابل افتراق است و سرولوژی در مورد آنتروویروسهای دیگر و تعیین ژنوتیپ و فنوتیپ در مورد سوش های واکسینال تشخیص دهنده اند .افتراق عمده اکنون با سندروم گیلن باره است که فلج شل قرینه داده برخلاف پولیو در مایع نخاع پلئوسیتوز نمی دهد .

اسلاید 18: تشخیص افتراقی-2- ویروس هاری در 10% موارد به جای بیماری تحریکاتی فرم فلجی میدهد که گاهی با سندروم گیلن باره همراه می شود والبته 100% کشنده است .- ویروسهای نوروتروپ مانند : آبله مرغان – سیتومگال –آنسفالیت ژاپونی و ویروس نیل غربی میتوانند پارالیزی بدهند. - میلیت عرضی ثانویه به واکنش های ایمونولوژیک در اثر مایکوپلاسما – بروسلوز – سل وبسیاری عوامل عفونی دیگر نیز فلج شل حاد واختلال اسفنکتری می دهد .- فشار روی نخاع به علت تروما – هماتوم – آبسه و تومور نیز فلج شل حاد می دهد. .

اسلاید 19: تشخیص های افتراقی -3- نوروپاتی به علت سموم باکتریال ( دیفتری- بوتولیسم )- گزش کنه و برخی بیماری ها ( بیماری لایم ) میتواند پارالیزی بدهد.- میاستنی گراو به علت اشکال در محل اتصال عصب به عضله جملات هیپوتونی می دهد .-میوپاتی ها : پلی میوزیت – میوزیت ویروسی وسمی نیز ضعف عضلات می دهند .-اختلالات متابولیک : مانند هیپوکالمی آتونی عضلات میدهند- همزمان با شوک و سپتیسمی ممکن است ضعف عضلات دیده شود .

اسلاید 20: سندروم پس از پولیو میلیت بیماران مبتلا به عارضه فلجی پولیومیلیت سال ها و دهه ها بعد ممکن است دچار درد و پیشرفت فلج در اطراف نواحی گرفتار بشوند که در 20تا30% مبتلایان 25 تا 35 سال بعد به علت آتروفی نورونهای حرکتی باقی مانده در مناطق آسیب دیده نخاع است .

اسلاید 21: پیش آگهی- درپولیومیلیت فلجی پس از بروز. فلج 1تا3 روز وگاه تا یک هفته پیشرفت می کند و سپس تا معمولا یک ماه به تدریج کاهش می یابد ودر 70% موارد سکل قابل توجه به جا می ماند . در پولیومیلیت نخاعی بهبود کامل نادر است .ولی در فلج حنجره برگشت از روز دهم شروع شده و معمولا کامل است .درفرم بولبر چنانچه بیمار فوت نکند برگشت کامل است .در آمار دوره قبل از واکسن مرگ ومیر پولیوی فلجی10-5% که عمدتا به فرم بولبر و آنسفالیت بر می گردد.

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید