کاشت گلخانه ای توت فرنگی
اسلاید 1: موضوع:كاشت گلخانهاي توت فرنگي ارائهدهنده:محمود رستمی خواهاستاد راهنما:جناب آقاي دكتر سعيد عشقي
اسلاید 2: فرنگی بانام علمی توت Fragaria ananassa Duch Rosaceae ازخانواده یکی ازمحصولات پرطرف داری است که دردنیا تولید میشود.
اسلاید 3: گلدهی در توت فرنگی تحت تاثیر دما و فتوپرید می باشد.براساس واکنش به فتوپریدارقام ان به دو گروه تقسیم میشود:1-روزکوتاه:Sweet charlieCamarossa و2-روزخنثی:selvaوSeascape
اسلاید 4: -درارقام روزکوتاه تشکیل جوانه گل درپاییز و هم زمان با کوتاه شدن طول روز انجام می شود و این جوانه ها در بهار سال بعد کامل می شوند. -در ارقام روز خنثی تشکیل جوانه گل در هر شرایط طول روز انجام می شود و به شرط مناسب بودن دما تبدیل به گل ومیوه می شود.
اسلاید 5: پیش رس کردن توت فرنگی در گلخانه:هرگاه کاشت توت فرنگی به صورت یکساله باشد،می توان از گلخانه برای تولید محصول پیش رس استفاده کرد.برای این منظور می توان نشاء توت فرنگی را ابتدا در اواسط تیرماه تا اوایل شهریور دریک خزانه انتظار کشت کرد و 5تا7 کیلوگرم در یک صد متر مربع از کودهای کامل به نسبت 17- 12-12 به عنوان کود پایه به زمین خزانه داد. پس از گرفتن نشاء و تولید ریشه های قوی،بوته ها شروع به ایجاد د ستک می نمایند.
اسلاید 6: با سرد شدن هوا بوته ها تحت تاثیر نور و درجه حرارت پایین قرار گرفته و غنچه گل در انها تشکیل میشود.در ماه ابان و اذر این بوته ها را به گلخانه حمل و در بستر کاشت به فاصله 25 تا30 سانتی متر نشاء می کنند.در اینجا نیز مقدار 3تا5 کیلوگرم کود کامل شیمیایی در یک صد متر مربع به بستر داده می شود.درجه حرارت گلخانه را ابتدا روی 8تا12 درجه سانتیگراد تنظیم کرده وبا افزایش شدت نور،درجه حرارت را نیز زیاد میکنند و به 15تا20 درجه سانتی گراد می رسانند.البته می توان درجه حرارت شب را به 8 درجه سانتی گراد کاهش داد.
اسلاید 7: گاهی اوقات نیز اسید جیبرلیک برای تسریع زودرسی و افزایش طول خوشه های میوه به کار می رود و گاهی نیز برای افزایش باروری ، دی اکسید کربن را در فضای گلخانه تزریق می کنند.
اسلاید 8: بلا فاصله پس از کاشت بایستی به اندازه کافی ابیاری کرد.در ابیاری توت فرنگی در گلخانه باید دقت نمود که زمین به طور یکنواخت مرطوب گردد.به منظور جلوگیری از خطر پوسیدگی میوه در اثر رطوبت زیاد،باید به موقع گلخانه را تهویه نمود و به وسیله حرارت خشک،رطوبت زیادی را کاهش داد.تهویه از طریق دریچه هایی که در دیوارهای دو طرف گلخانه وجود دارند و نیز به وسیله دریچه های سقفی صورت می پذیرند.
اسلاید 9: می توان برای کشت توت فرنگی از سیستم بدون خاک مانند مخلوطی از پرلیت و کوکوپیت ودر گلدان هایی از جنس پی وی سی و یا استیروفوم استفاده کرد.
اسلاید 10:
اسلاید 11: بوته های توت فرنگی در مرحله گل و تلقیح نسبت به ابیاری بارانی یا اب پاشی،حساس می باشند.بنابراین در این مرحله از رشد بهتر است با روش های معمولی ابیاری نمود.-ابیاری در اوایل پاییز وبعد از انتقال نشا:3تا4ساعت در هفته-هنگامی که هوا سردتر میشودوگیاه تعرق کمتری دارد:ابیاری کمتر-درزمستان :گیاه درحال خواب:بدون ابیاری
اسلاید 12: برای حفظ رطوبت میتوان از نایلون سیاه به عنوان پوشش استفاده کرد.مالچ پلاستیکی سیاه بایدباخاک درتماس باشد واگرهوازیران باشد،گرمای حاصل از پلاستیک سیاه به زمین منتقل نمی شودوحتی باعث سردشدن خاک زیر ان می شود.
اسلاید 13: پوشش روی ردیف ها:اگر گلخانه فاقد سیستم گرمایشی باشد،برای محافظت ازیخ زدگی وسرمازدگی از پوشش های سبک روی ردیف هااستفاده میکنیم.این پوشش ها باعث گرم شدن به میزان4تا6 درجه فارنها یت در مزرعه و2 برابر این مقدار در تونل ها نسبت به محیط اطراف می شود.استفاده زیاد از پوشش ها باعث میشود بوته ها زود به گل رفته و محصول از بین برود.عدم استفاده از پوشش ها باعث یخ زدن طوقه میشود.
اسلاید 14: گرده افشانی و تشکیل میوه:برای انجام عمل گرده افشانی و تلقیح بهتر گل های توت فرنگی در گلخانه می توان برای هر 1000 متر مربع سطح زیر کشت ،یک کندوی زنبور عسل در گلخانه قرار دارد.چون بیشترین وزن و اندازه میوه هنگامی به دست می اید که گل ها توسط زنبور ها گرده افشانی شوند.
اسلاید 15: برداشت:برداشت توت فرنگی بهتر است در ساعات خنک روز و به هنگام صبح که میوه ها سفت و تازه هستند،انجام گیرد.اکثر توت فرنگی ها 28روز بعد از گلدهی برداشت می شوند.95% میوه های حاصل از تونل ها قابل فروشند. در حالی که در کشت مزرعه این مقدار حدود 60% است. اندازه کیفیت اکثر میوه ها عالی و متوسط قند آنها 12 است.در خرداد سایبان روی تونل ها برای جلوگیری از افزایش درجه حرارت قرار میدهند که باعث افزایش کیفیت میوه میشود.
اسلاید 16:
اسلاید 17: افات وبیماری ها::Botrytis 1- کپک خاکستریفعالیت در شرایط آب وهوایی مرطوب، ظاهر کرک ملنند روی میوه یا دمگل ایجاد میکند.راه حل: کاهش رطوبت در تونل ،تیمار با قارچکش های تاپسین،کاپتان تیرام یا پیریستین در آغاز گلدهی.2- شته :با مکیدن شیره ی برگها بوته ها را ضعیف میکند.3-کرم : علائم مثل کمبود نیتروژن(زرد شدن برگها)
اسلاید 18:
اسلاید 19:
اسلاید 20: پايان
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.