محصول برنج
اسلاید 1: گزارش کار محصول برنج
اسلاید 2: مقدمهبرنج، از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هماکنون «دهها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما اینها در دو زیرگونه کلی جای میگیرند. دو زیرگونه اصلی شامل برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica میشوند. شواهد پیدایشی نشان میدهد که برنج در ۸۲۰۰–۱۳۵۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفتهاست. پیشتر، اسناد باستانشناسی حدس میزدند که برنج در دره رودخانه یانگ تسه در چین اهلی شده باشد
اسلاید 3: پیشینه تولید برنج در جهاندر مورد اینکه دقیقا خاستگاه برنج وحشی در چه منطقه ای از جهان بوده اختلاف نظرهایی وجود دارد اما اکثر محققان بر این عقیده اند که بیش از چهارده هزار سال پیش برنج به صورت خودرو در شرق آسیا و افریقا رشد میکرده است.اما اسناد باستان شناسی درباره ی اولین کاشت برنج نشان می دهد نخستین بار و حدود ۹ هزار سال پیش برنج در کشور چین و در منطقه ای به نام دره ی یانگ تسه شناسایی شده و به صورت یک محصول کشاورزی تبدیل شده است و یا به اصطلاح اهلی شده است. بعد از کاشت برنج در آسیای شرقی این محصول به تدریج راه خود را به سمت جنوب و غرب آسیا باز نمود و از انجا به اروپا نیز راه یافت. البته قدمت کاشت برنج در اروپا چندان زیاد نیست. نخستین بار در اواسط قرن سیزدهم میلادی برای نخستین بار برنج در انگلستان کشت و مورد استفاده قرار گرفت. کلمه rice (برنج در انگلیسی) نیز ریشه ی یونانی دارد.بر اثر سلطه ی اروپایی ها بر امریکا (در هنگام کشف این قاره) برنج به آمریکا نیز وارد شده و مورد کشت قرار گرفت. نخستین بار در سال ۱۶۴۹ برنج در ایالت کارولینای امریکا کشت گردید. این برنج به لطف بردگان به عمل می آمد و بازار آن در مدت زمان کوتاه رونق بسیاری گرفت.با وجود آنکه کاشت برنج در بسیاری از کشورهای جهان صورت میگیرد اما همچنان کشورهای هند و چین بزرگترین تولید کنندگان برنج در کل جهان هستند. البته ۶۰ درصد مصرف کنندگان برنج نیز در قاره ی آسیا هستند.عده ای دیگر عقیده دارند که برنج وحشی ابتدا در منطقه هایی در استرالیا رشد کرده و سپس اهلی شده است. اما این ادعا چندان قوتی ندارد و به نظر میرسد که نخستین کاشت برنج توسط انسان در همان شرق آسیا می باشد. انواع برنج های امروزی مانند برنج ایندیکا (هندی) و جاپونیکا (ژاپنی ) میتواند شاهدی بر این ادعا باشد.
اسلاید 4: سابقه کشت برنج درایرانبرنج در ایران جایگاه ویژه ای در بین غلات دارد و تقریبا قوت غالب اکثر ایرانیان است. اینکه اولین بار کی و در چه مکانی برنج به ایران وارد شده است مشخص نیست اما شواهد حکایت از آن دارد که از دوران هخامنشی به طور قطع برنج در ایران کشت شده است. آن زمان برنج بیشتر در ایالت های خراسان و مازندران پرورش داده میشد اما در این دوره گیلان نقشی در تولید و کاشت برنج نداشته است.در مورد شروع کاشت برنج در گیلان نقل قول های متعددی وجود دارد. مسعود پورهادی کتاب با عنوان فرهنگ خوراک مردم گیلان دارد و در این کتاب در مورد کاشت برنج در گیلان به تفصیل صحبت نموده است. وی در این کتاب زمان شروع کشت برنج در گیلان را در دوره ی ساسانی میداند. طبق گفته ی این کتاب در زمان پادشاهی انوشیروان ساسانی برزویهی طبیب برنج را از هندوستان به گیلان آورده است. البته کشت و پیدایش برنج به طور فراگیر تا اواخر دوره ساسانی به طول انجامید زیرا تا پیش از آن مرم گیلان با شکار و پرورش دام گذران امور میکردند.همچنین طبق نوشته ای که از ابن اثیر به جا مانده نشان می دهد کاشت برنج در قرن چهارم هجری در گیلان وجود داشته است. ابن اثیر میگوید که مرداویج در سال ۳۲۰ هجری قاصدی را به گیلان می فرستد تا برادرش وشمگیر را نزد وی ببرد. اما هنگامی که قاصد وشمگیر را مییابد با جمعی دیگر در زمین های گل آلود مشغول برنج کاری بوده است. اگر این نوشته صحت داشته باشد پس می توان گفت در قرن چهارم هجری کاشت برنج در گیلان رواج داشته و پیدایش برنج در این منطقه به پیش از آن باز میگردد.در این که کاشت برنج در قرن هفتم در گیلان رواج داشته هیچ شکی نیست. زیرا فضل الله همدانی در کتاب آثار و احیاء چگونگی پیدایش برنج و نیز کشت آن در گیلان را به طور کامل توضیح داده است. و حتی عنوان نموده که برنجی که در گیلان تولید می شود نسبت به برنج مناطق دیگر کیفیت بالاتری دارد. این گفته نشان دهنده ی آن است که به قطع یقین در قرن هفتم برنج در گیلان و مازندران و مناطق دیگری کشت شده است.
اسلاید 5: گیاهشناسی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.