صفحه 1:
صفحه 2:
مدیریت منابع آب و روش های ساده تامین
0
ارائه كننده:
۳
صفحه 3:
: مکد مه
٠ در بين عولمل مختلف تاثير كذار بر سلامتى انسان تامين 1ب كلفى و سالم؛ كليد اصلى
ROMA mR Bre T Piero ee ed
eet UT Te et a BI tte rey
ee Ce eo ee CTE res) Bie heer ag
حبلنی که 1 اصلی دفع آلاینده های بدن است و
cere en ere eS Ir rar in| ere sl OR Ree]
re ieee Lori ee)
صفحه 4:
طبقه بندی بیماری های مرتبط با آب و روش های پیشگیری از آنها
روش پیشگیری | سل
بهبود کیفیت آبهای آشامیدنی تامین شده - عدم
استفاده از منابع آب غیر بهداشتی
تامین آب کافی - بهبود شرایط دسترسی و قابل اعتماد
و - بهداشتی بودن آبهاى مورد استفاده - آموزش و
آرتقاءسطح بهداشت جامعه
کاهش تعاس با آبهای آلوده -کنترل
های آبزی -کاهش آلودگی منابع آب سطحی
بهبود شرایط آب های سطحی - حذف جایگاههای
پرورش و تکثبر حشرات -کاهش ارتباط افردباجایگاه
برورش وتكثير حشرات -استفاده از وسايل حفاظت
فردى
مكانيسم انتقال
بیماریهای قابل انتقال از آب
Waterborne disease
بيماريهاى قابل انتقال ناشى از عدم
شستشوی 15
Water-washed disease
بیماریهایی که آب در سیکل انتقالآنه نقش
دار
Water-based disease
بیماربهای منتقله بوسیله حشرات تاقل
عرتبط با آب
Water-related insect
vector disease
صفحه 5:
در کنار موارد ذکر شده:
et Tee لا
- حمل و نقل آن گران است
eT he Me Bele a تا
- یکی از بزرکترین چالش ها در زمان وقوع حوادث طبیعی
۱ Te itt te
ee)
۱ SYST ere nent 17
۱ Tees tae
صفحه 6:
۱ ار S easy iM
را Teer tee ei cso
|۱7 G VAA> Ju 31
*در جنين ششرابطى تامين كب كلفى و سالمبه عنوان نكى از مهمتيئن
داد OO Te ee
US ete od BTS we Bere) SP)
“زيرا استفاده از كدب سالم در ببشكيرى از شوع بمارى هاى قليل انتقال
ee ل ل ل الت
صفحه 7:
23110100000
بعد از وقوع هر شرايط اضطرارى بايد توسط مسئولين مربوطه به سوالات زير باسخ لازم داده
شود:
UB lead لان
۲- نزدیکترین و بهترین منابع آب*( اولویت بندی منابع آب منطقه)
(COME NESTS PIT Tom ts hee ere ng
PRS niece LP Sy Tel dad
pe roe [err eee es ees Trin
geri Bry mete ee rl Sb in| ata
صفحه 8:
وظیفه ما؟
PAROS Se oC ake a Boe به موقع به
مردم جهت رعایت اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از آلودگی منابع آب و شیوع بیماری
|
صفحه 9:
PP ل
صفحه 10:
استفاده و Oped مناسب آب آشامیدنی
صفحه 11:
ما ل ا م
1. Wet hands with water 2 Apply soap to ct
surfaces of the hands
صفحه 12:
م ل الل
3, Rub hands palm to palm 4, Rub each palm overthe 5, Rub palm to palm with
back of the other hand fingers interlaced
صفحه 13:
شستن مناسب دست بعد از دفع فضولات و قبل از صرف غذا
8. Pub backs of fingers 7. Rub each thumb clasped 8 Clasp fingers and circular
to opposing palms with in opposing palm rub opposing palm
fingers interlocked
صفحه 14:
شستن مناسب دست بعد از دفع فضولات و قبل از صرف غذا
9. Rinse well with water 10. Allow hands to dry
completely before
touching anything else
صفحه 15:
21111011111111
ere ee Ue Te kee By
آب مورد فیاز تعیین شود.
7 زان نباز 7 if
* شرايط آب و هوايى
زب
بسته به معیارها و فرهنگ جامعه
نوع غذا
ل ات
صفحه 16:
تعیین تعداد نفرات پس از وقوع یک حادثه
ee Ue
ccm eee) ۱۳ A>! 0°
ee ee
Ree re ie
* شمردن تعداد جادرهای مورد استفاده نصب شده در
۱
صفحه 17:
eee او
ren err ee Bere eee te Sree
rere IOS BLL ten cere cree Be) EST
eB IO LD ee eee ry
می شود.
Growing food
_ TEN
7 Sarilation and wasie disposal
Co)
ca
صفحه 18:
۱۵ ۷۷۵۲۱۵ Health
Organization
Wp re Le) Lok ene tg م
557 | کمیت | نوع فياز
يسح بويت a هوا و فيزبولوذك 2 هوالى jg wad ادامه زندگی (شرب و غذاا
بسته به معیارها و فرهنگ جامعه دارد ؟الی ۶ لیتر در روز فعاليتهاى اوليه بهداشتى
بسته به معیارها و فرهنگ جامعه
Se ee "الى ء ليتردر روز 0 نیازهای اولیه پخت و پز
Emme ayy LIT هلاال
صفحه 19:
تامین سایر نیازها
ee Se eel see SOs Sy eT ie
1507م ليتر هم به ازاى هر بيمار بسترى شده
77٠” الى "+٠ ليتر آب به ازاى هر تخت در بيمارستان هاى مجهز به رختشويخانه
Sap م Sree eC eh ae
By tee ped RR
7 لبتر در روز به ازای هر نفردر بخش اداری اردو گاه ها (امدادرسانان و افراد ساکن
(re)
cree TO Se ET he
REP ee Pe ee Te I CE on Pee OP PS Te eee IN Rey |
می باشد
صفحه 20:
SS ISL LB) ey ei Te Ley)
به ازای هر گاو» اسب و قاطر ۲۰-۳۰ لیتر در روز
۱۳۲ ee Sees Cs wy
*به ازای هر ۱۰۰ عدد جوجه هم ۱۰-۲۰ لیتر در روز
Pe Aa NO roe se TOL Ey
صفحه 21:
روش های ساده تهیه و تامین آب در شرایط اضطراری
0000
1
- شکستن مخازن زمینی» هوایی و زیرزمینی
- شکستن منابع آب آشامیدنی و لوله های فاضلاب
۱
|1۳ ۱۱9۱ ۱۱۱ کف ۱ ۱ ne ter ye reY eye Bry
1
صفحه 22:
روش های ساده تهیه و تامین آب در شرایط اضطراری
توتیب اولویت بندی تامین آب در شرایط اضطراری شامل:
Few ney eee re eS
شبكه آبرسانى شهرى سالم
ا ل
استفاده از آب باران
ror)
توزیع آب بوسیله بطری با پاکنها
آب هاى سطحى
OTS eC eer ee fe SPs TCL
صفحه 23:
انواع روش های تامین آب در شرایط اضطراری
٠ قرميم و باز سازى شبكه توزيع آب شهرى و خصوصى
٠ استفاده از نزولات آسمانى
۱
* استفاده از آب های بطری شده و بطری های آب
ee BI Peed CBU oo
Ce Bee RUSE rd teat oe
صفحه 24:
eee TS ees ers OB) ys)
pene cen Tee heer) ope eon erenl Teme BREE s)he ل
مجدد آن اولويت زيادى قائل شد.
5200 pores roe Py Pom NUT Cer Peery POU Pe) Oe OFS Ye)
بستن جند شير و دور زدن بخش صدمه ديده مىتوان جريان لكب رابه قسمت اعظم شبكه
توزيع بركرداند
صفحه 25:
مراحل بازسازی شکستگی های اصلی شبکه
الف- ارزیابی میزان صدمه وارد شده به شبکه
ب- مصرف کنندکان را در جریان خرابی شبکه قرار دهید
ج- جايكزينى بى روش آبرسانى جايكزين
ل ل با
۵- تعمیر شکستگی ها
و- تست کردن» تمیز کردن و ضد عفونی
صفحه 26:
استفاده از نزولات آسمانى
۱ ا aed
ez Beak come bee Led haa cee le ee ار ل be
هدایت به آب انبارها میتوان جمع آوری» ذخیره و در موارد لازم استفاده نمود.
صفحه 27:
تهیه آب با ذوب برف ها:
ا Ore te eT een Re eT
ore SI er eS)
برای استفاده از برف و یخ توجه به نکات زیر ضروری است.
PO eee eT oe ey eT el
re eee rere oe ores) or iad
وا Se Le Re coe
خراب نشود؛ برای سرعت دادنبه کار صی توانید آّب وبا سنگ های داغ راجه تن اضلفه
۳- برای آتب کردن آسن از گرمای بدن صی توان استفاده نمود» آسن را در ظرف مناسبی
oe Tee Tens} ای با
صفحه 28:
آبرسانی به کمک تانکر های قابل حمل
مرا جهارقاقه تزا کردن وضدضونی تاتکرها ومتیازن طبق تومید ۱۷۷۶۱0
ey el ee |
ذخیره آب بهداشتی
ب- تميز كردن و شست و شوى اين مخازن
ج- ضدعفونی مخازن و تانکرها
د- دفع صحیح زائدات مابع
صفحه 29:
انتخاب مخازن وتانکرها جهت ذخیره آب بهداشتی
۳۰ Cn
*شستشوی تانکرها باید آسان بوده
CO el elo aa
Oe eer ey
باشد
صفحه 30:
صفحه 31:
صفحه 32:
اضلفه نمودن ضدعفونى كننده: تلنى رلبه
سور سر ۳۳
لا رن الم ۱9
aed ل اس سر
es eT 2201110000
صفحه 33:
صفحه 34:
دفع صحیح زائدات مایح
صفحه 35:
استفاده از آب های بطری شده و بطری های آب
سبه جهت اطمينان و اعتمادى كه مردمبه لين منلبع كب دارند» لين منلبع در
Oe SC oe eer Te 2 Bere TOE ky
بسته بندی شده (پاکتی» کیسه پلاستیکی» بطری شده) در حجم های eet
ما فیملیتری نیز پیش بینی کردهتا بعد از هر بار مصرف و نوشیدن» مازاد و
fee Reyer, fons Weeere emia se] 1
Se Re ee Be Teta
صفحه 36:
يكى ديكر از روشهاى تصفيه آب كه توسط 10] لالا قوصيه شده است, ۲
fe Bees Te 1 1 2211111111
a ا ۱
م لل PC TC
ا ل
صفحه 37:
استفاده از نور خورشید در ضد عفونی آب و تامین آب قابل شرب
1 Wash the bottle well the
first time you use it
Fill the bottle
3/4 full with
صفحه 38:
استفاده از نور خورشید در ضد عفونی آب و تامین آب قابل شرب
Now fill up the bottle’
fully and close the lid
صفحه 39:
استفاده از نور خورشید در ضد عفونی آب و تامین آب قابل شرب
Place the bottles on a
corrugated iron sheet
صفحه 40:
استفاده از نور خورشید در ضد عفونی آب و تامین آب قابل شرب
The water is now
8 © A “>
Expose the bottle to the
‘sun from morning until
evening for at least six
hours
صفحه 41:
0
ضطرارى آب آشاميدذ
كاك
ر نقطه مصرف
صفحه 42:
(@) Porous jar
صفحه 43:
yer
تصفیه اضطراری آب آشامیدذ
یدنی در نة
ر نقطه مصرف
صفحه 44:
روشهای جدید تصفیه اضطراری آب آشامیدنی در نقطه مصرف
ce co ce لل
راندمان بسيار بالادر كب شيرين كنها
استفاده ميشود كه حتى قابليت حذف
ميكربها را نيز دارا مى باشد.
OO al TOE De ea
شده که آتب آشامیدنی سالم وجود
00
Leonardo Manavella
صفحه 45:
برای استفاده از این وسیله ۳ مرحله باید توسط شما صورت گیرد :
BUF es
"- قرار دادن وسيله در بين باهايتان و تلمبه زدن با كليك هاى بغل هاى
وسيله
- نوشيدن آب كوارارى حاصل از ادر
صفحه 46:
««
Ir neevs 2.0 sar
TO LEAK THE WATER
Access oF URINE
AFTER TO HAS BEEN
LEAKED BY ACTIVATED
و
=>
ORINKING عه جوع
water. You CAN pass
THE WATER TO OTHER
CONTAINER OR DRINKING
0 Activareo
RINE CONTAINER akon
1
Casing نا
+Sarety Vaive
“Cyuinoers
Osmonic
MEMBRANE
صفحه 47:
با تشکر از توجه شما