صفحه 1:
مزایای شیر ple
صفحه 2:
0بررسيهاي مختلف نشان داده اند که مي توان
زندگي بیش از هفت میلیون کودك را هر ساله
از مرگ مربوط به اسهال و عفونتهاي حاد
تنفسي از طریق افزایش تغذیه انحصاري با
شیرمادر ( exclusive
9 ) در 6-۵ ماه اول
نجات داد.
صفحه 3:
دلايل كلى براى نرويج تغذيه با شيرمادر عبارتند از
جان بيش از يك ونيم ميليون شيرخوار رادر سال نجات م ذهل.
ميليونها شيرخوار راازابتلاء به بيمارىهاى شايع قابل بيشكيرى نظير اسهال: عفونتهاى تنفسى وعفونت
گوش حفاظت مینماید.
امنيت غذاییثیرخواران را در ماه اول عمرشان فراهم نموده و منبع مهم تغذيه براى كودكان حداقل د
ال ول ناگی باکت
روبط عاطفی مادر و شيرخوار را ارثقاء موبخشد.
تکامل احساسات و روابط خوي
سیب کاهش مرگومیر مادران ناشی از نونریزی پس از زایمان میشود.
صفحه 4:
sailplanes يستان. رحم. تخمدان و پوکی استخوان کاهش میدهد.
راه طبیعی فاصلهگذاری بین حاملگیهاست. بنابراین سلامت مادران و کودکان را فراهم مینماید.
نییعت زان اشبردهی قآهمیت متارکت آیان در جانعه رامندیی هگن
مخارج تغذیه مصنوعی را جهت ساير هزینههای ضروری خانواده در اختیار میگذارد.
منابع حیاتی مانند سوخت و آب. همچنین وقت و انرژی زنان را حفظ و ذخیره مینماید.
سیب کاهش هري رمان بیماریها و آلرژیها میشود.
های کودک است افزايش میدهد.
آلودگی هو آب و زمین ز ليد انتقال و تدارک شیرهای مصنوعی شیرخواران و ظروف یکبار مصرف
منابع زمینی مانندآب
زنان رابه آموخحتن مهارت
مها ع مقا نو
صفحه 5:
0مزاياي تغذیه انحصاري با
شيرمادر - شيرمادر تازه است ( كرم و
سرد نيست (
- هر مادر شير مخصوص نوزاد خودش را
دارد
- مادر به مراقبت انحصاري از فرزندش نيز
مي يردازد
- 80۸10۱016 افزایش مي یابد ( و متعاقباً
افزایش شیر (
- افزايش اطمینان به نفس مادر
- افزايش پاسخ مادر به رفتارهاي تغذیه نوزاد
صفحه 6:
شیر مادر حاوي انواع عناصر ضد عفوني اعم از
عوامل اختصاصي نظیر لنفوسیتها وآنتي بادیها و
عوامل غير اختصاصي از قبيل
فاكوسيتها »ماكروفازها .لاكتوفرين»ليزوزيملاكتويراكسد
یدز B12binding B12binding Protein -
»فاكتورهاي بیفیدوس وكمپلمانهاي 04.03 است
که نقش موثري در کاهش بيماريهاي عفوني از جمله
اوتیت مياني ۰ باكتريمي »مننژیت ناشي از هموفیلوس
انفلونزا وعوارض عفوني بيماريهاي نظیر آنتروکولیت
نکروزان و (26)) مهمتر از همه در مقابل دوبیماری
عمده شیرخواران وکودکان يعني بيماريهاي اسهالي
وعفونتهاي حاد تنفسي دارد .
صفحه 7:
تولید وانتقال اين قبیل
آنتي بادیها به کودك از
طریق جریان روده اي -
پستاني صورت مي
يذيرد. 4
١ N Enteromammar
y Circulation
صفحه 8:
©تغذيه انحصاري با شيرمادر
امكان ابتلاء به عفونتهاي حاد
تنفسي را تا © برابر
واحتمال مرگ ناشي از Cal
بیماریها را تا 6۴ برابر کاهش
میدهد
صفحه 9:
مطالعات نشان مي دهد که
احتمال مرگ ومیر ناشي
از عفونتهاي گواريشي
وبيماريهاي اسهالي در بین
شيرخوراني که منحصرا
از شیرمادر تغذیه مي کنند
تا 06 برابر کمتر از آن
دسته از شيرخواراني است
که از شير خشك تغذیه مي
صفحه 10:
©تغنيه با شيرهادر نداتنها
در ييشكيري از بيماريها
بلکه در درمان آنها نیز a
نقش موثر دارد از آن
جمله در درمان بيماريهاي
اسهالي است 0)
درمواردي که تغذیه با
شیرمادر در جریان اسهال . .
ادامه يافته از حجم مدفوع
كاسته شده وحتي حجم لمع
محلول 0.8.5 مورد نیاز ut 1 al
نیز کمتر بوده است .
صفحه 11:
0اثرات ضد عفوني ونقش پيشگيري شیرمادر در
ارتباط با بسياري از ویروسها از, قبیل آنترویروس
ویروس فلج اطفال » سرخجه» ویروس سیتومگال »
هپاتیت 8 آنفلونزا و 2.5.۷ ونيز بسياري از
قارچها از قبیل کاندیدا وتعدادي از باکتریها نظیر
سالمونلاه شیگلا » وبا 2.6۱1۰ استرپتوکك » باسیل
کزاز و 200) به اثبات رسیده است.
صفحه 12:
0شیرخواران تا پایان شش
ماهگي يعني تا شروع استفاده
از غذاي كمكي مادامي که
منحصراً از شیرمادر استفاده
مي کنند حتي به آب هم نیاز
ندارند واين امر در مطالعات
عدیده اي که در مناطق گرم
وخشك جهان هم انجام شده به
اثبات رسیده است .
صفحه 13:
تغذیه با شیرمادر بشدت از احتمال بریوز
.آلررژی »آسم » اگما و غیره می کاهد
صفحه 14:
تغذیه با شیرمادر خیلی کمتر
موجب چاقی کودک می شود
وبه شدت از احتمال بروز
هیپوترمی نوزادان می کاهد.
صفحه 15:
0 جذب مواد مغذي موجود در
شیرمادر واز جمله جذب چربیها ۰۰+ :
پروتنین » کلسیم » آهن و0000 ”
فوق العاده مطلویست CMSs |
ناشي از رونیدن دندانها ونیز کرم 1"
خوردگي دندان در كودكاني كه از ۱
شیرمادر تغذیه مي کنند به مراتب
کمتر است . سندرم مرگ
ناگهاني شیرخوار در بین کودکان
شیرمادر خوار فوق العاده کمتر
است .
صفحه 16:
©تغذيه با شيرمادر در جلوكيري ويا
کاهش احتمال بروز پاره اي از
بیماریها در سنین بلوغ وبالاتر نیز
نقش دارداز جمله كودكاني که از
شیرمادر تغذیه مي کنند احتمال این
دچار بيماري بدخیم لنفوم گردند 9
بار کمتر از شیرخشك خواران
است . همچنین در شیرمادرخواران
احتمال بروز دیابت جوانان ie] .
sxx Juvenile Diabetis
کرون 9156356 «Crohn
کولیت اولسر و بعضي از
بيماريهاي كبدي و (0000) کمتر از
كودكاني است که از شیر مصنوعي
تغذیه مي کنند .
صفحه 17:
0مادراني که
فرزند خود را از
شيررخود تغذیه
مي کنند کم
دچار سرطان Breast milk
تاد" تخمدارد is the best
پستان وتخمدان source of
nutrition for Sgt
the first six . مي شوند
months of life
®ADAM.
صفحه 18:
©تغذيه با شیرمادر منجر به ایحاد
رابطه عاطفي مستحکم و دو
طرفه بین مادر وفرزند مي . .
گردد مادر وفرزند هر دو کاملا
ارضاءشده واحتمال كودك
آزاري خيلي كمتر مي شود .
تكامل بينايي » تكلم و راه افتادن
كودكاني كه از شير مادر تغذيه
نموده اند خيلي سريعتر صورت
يذيرفته واين قبيل كودكان در
آينده از تعادل رواني مناسبتري
برخوردارند.
صفحه 19:
0تعداد كلبولهاي سفيد و
عناصر ضد عفونت و
آنتي باديهاي موجود در
آغوز بسيار زياد است و
لذا آغوز lie ah
اولین دوز واکسیناسیون
بحساب مي آورند .
صفحه 20:
بهترین شیر براي شیرخوار ۱۰5۰۷۷ شیرمادر اوست زیر
به آساني هضم و جذب مي شود و بر علیه عفونتها او را
محافظت مي نماید0 شیر اين مادران حاوي پروتئّین
زيادي است که مطابق با نيازهاي نوزاد مي باشد. گاهي
اوقاتك نيز لازم مي شود که مواد غذايي ديگري نظیر
كلسين و ويتامين (] به آن اضافه شود0 اكر براي نوزاد
B.W .ا تغذيه با شير مادرش امكان يذير نباشد
بهترین شیر . شیرمادر ديگري است که نوزاد ۱۰5۰۷۷
bis آورده باشد.
صفحه 21:
اثرات ضد یرقان شیر مادر :
یرقان زودرس ( روز دوم تا دهم ) معمولا به اين دليل
است که شیرخوار شیرمادر را به اندازه كافي نخورده
است0 سرم قندي و سایر مایعات در این مورد کمكکي
کلسترول . که كمك به جریان دفع مکونیوم مي کند و
شروع زود و نامعدود تغذیه با شیر مادر . از تبدیل يرقان
به شکل شدید . ممانعت مي کند.
صفحه 22:
چرا شیر مادر براي نوزاد ۲-5۷۷ بهترین است
1- زیرا تطابق تغذیه وسني دارد.
2- ترکیبات ايمني بخش بسياري دارد.
3- کمتر استرس زا براي دستگاه گوارش نوزاد است.
4- مي تواند باعث 20 گرم در روز وزن به نوزاد شود.
5- باعث 80۱1۲۱۱۱ بین مادر و نوزاد مي گردد.
6- علي (غم جدايي از نوزاد هي تواند تامین کننده کامل نيازهاي تغذیه
وي باشد.
7- جلوگيري از ۱۱۶6
8- حرارت ايده آل دارد و شانس آلودگي آن خيلي کم است.
9- كاهش تحميل هزينه به خانواده
0- مادر را به طور فعال در مراقبت وا مي دارد.
صفحه 23:
کودکانی که به طور انحصاری با شیرمادر برای مدت ۶ماه با یشتر تغذیه نمیشوند: در معرض خطر ابتلاء به
بیماریهای زیر فرار میگیرند:
6 _حدود ۲۰/بشتر احنمال داردبه تیپ ادیابت دجار شرند.
6 حدود 11۵ یشتر احتمال دارد که دچار اضافه رزن با چافی شوند,
۰ احتمال ایتلاءآنان ن به عفونتهاى poy ia حدود
٠ احتمال ابثلاء أنان به لوكميا حدود 1۲۰ پیشتر است.
بیشتر احتمال دارد که تلا به اسهال شوند,
0 حدود 10 ببشتر احتمال دارد كه به خاطر عفونتهاى تنفسى مثل أسم وپنومنی در بیمارستا بستری شوند.
صفحه 24:
قلران عدم نفدي ب شبرمار
شيرخواران lage bade} ape بدعلن you ele le Jpg ble sly aby ab هرد apy
در يمار كه فامن رش ماسب و سلامنى La gt LAS در صورت مصرف حانشين شوئل :الى له شي يه
درز یل نی با بوز یهن نی ری نت مرگ و بر ی با خر
oN زر لير روبروهشل:
dhe}
صفحه 25:
آلودگی میکروبی و غیرمیکروبی اولیه در کارخانه سازنده شیر مصنوعی
عناصر و ترکیبات نامناسب و فقدان ترکیبات حیاتی و ضروری مورد نب
استفاده از آب آلوده جهت شستشوی بطری و تهیه شير
خطادر تهیه شیر مصنوعی با غلظت مناسب به علت کم يا زیاد بودن آب مصرفی و اندازهپیمانه
مصرف شیر مصنوعی ریق (به علت فقر خانواده) و ایجاد سوءتغذیه
مصرف بیش از حد شير مصنوعى جهت آرام كردن شیرخوار و ایجاد چاقی
استفاده از آب و جاى و ... بجاى شير مصنوعى و ايجاد کموزنی
تحميل هزينه اضافى جهت خريد شير مصنوعى و تغذيه كمتر ساير اعضاء خانواده
شانس حاملكى بيشتر و تحميل باراضافى بيمارى در خانواده واجتماع
تحميل هزينه بيشتر براى بسترى خدمات سربائى
صفحه 26:
* جنبه های تغذیه ای شیر مادر
* جنبه های ایمونولوژیک شیر مادر
* اثرات اقتصادی شیر مادر
صفحه 27:
جنبه های تغذیه ای شیر مادر
)شناخت ترکیبات مختلف شیر مادر
0-آگاهی از تغییر ترکیب شیر مادر در مراحل مختلف
شیردهی
مزایای تغذیه ای شیر مادر و برتری آن بر ساير
شیرها
صفحه 28:
کیب شيرمادر يرحسب سن شيرخوار تغيير موكنل. مراحل تغبير در شيرمادر يبوسته و شامل کلسترو روز ول
) Mature mil با ۲۱۵0900216 (۵۱ ۰ روز) و شير رسیه lis.
as تركيبات ألها برام
دو Sie ple اوبا زندكى خارج رحمی فابل توجه است.
صفحه 29:
شیرمدران با نرادن نارس | قبل از ۲۷ هفته) درای
اسیدهای چرب بازنجیه لد و متوسط و کیت سلیم. کل
است. مواد حفاظتى كلستروم شير نوزادان ارس در مقايسه باكلستروم نوزادان رسيده.دارى سلول ببشتره
كترفرين بالاترى مى بائمل. سلولهاى موجود در شير نوزادان نارس تونائى وليل انترفرون بیشتری را دید
صفحه 30:
کلستروم Colostrum شیر غلیظ و زرد رنگی است که وزاد در روزهای اول تولد از پستان مادر دريافت
میکند: ترکیبات کلستروم از لحاظ ماهیت و مقدار: متفاوت با شیر رسیده است. متوسط انرژی
۰ میلیلیتر کلستروم ر
شیر رسیده به تبقیب |
و ۵کیلو کالری است. حجم کلستر
در مادران متفاوت است. کلستروم در مادرانی
قبلی خود را شیر دادهاند؛ سریع تر توليد شده و حجم أن نيز بيشتر است. زردی رنگ کلستروم به علت
زان سديم. بتاسيم و كلرايد در كلستروم بيشتر از شير رسیده است.
نء ويتامينهاى محلول در جربى و مواد معدنی در کلستروه اشير انتقالى شير رسيله بوده هم چنین حاوی
مقادیر بیشتری عوامل ایمنی بخش به ویژه 510۸ میباشد.
صفحه 31:
شیر انقالی 0۳/16 11205/10021: یی است که ین دوفاز كلستررم وشير رسيده از بستانها ترشح هید
از انتقالى تفريااز/االى ٠١ روز بس از ترلد تا 1 هفتكى اس دراين
كاهش مريابد در حالى oly A Sy ge SVS وتاي وهاي محلول در أب نيز بش و
ريتامينهاى محلول در جربى به ميزان موجود ذر شير رسيله كافش هويابله
صفحه 32:
Mature Milk tdi) yt
مابع پولوژیکی بیچیده است که از هاران جزء در بخشهای مختلف تشکیل نله وشامل فز ماع با Se pled
مراد محلول در أن( 101 ذرات كلوثبلدى ملکولهاي کار( املمبونهای ظریك جربى 6ل مشاهاى قطرات
جربى (11) و سولهای زنه است.
صفحه 33:
عناصر شیر رسیده
5
جربى
كربوهيدرات
يروتئين
ويتامينها ومواد معدنى
صفحه 34:
آب
بيشترين تركبب شير را آب تشکیل میدهد. مزانآن در کلستروم ۷ در
النکه مقدار کلست پم د, ۳ تا ۱۴+ ز اهل تملد کم و فلظ است بلر abs abe lS Ae wade شبند به دلما
آب کافی موجود در شیر يفت مايع داخخل سلولى به خارج سلولى؛ تنظيم نسبی ترشح آب در شیر توسط ستتزا
کاهش دفم آب از رء 109 19010500 همچنین کلیهمادر پاحفظ مان آب شیر حتي در صورت کاهش دربافت
هورمن أنتى ديورنيك (41(]1) نياز به دریافت آب اضافی ندارند.
صفحه 35:
مهمترين منيع انرژی؛ جربی است که متغییرترین ماده در شیر است. جربی شیرمادر در ساعات مختلف
شبانه روز*متغیر است. کمترین مقدارآن در ساعات صبح (۳۷/۱ گرم در لیتر است كه به تدريج افزايش مىيابد
و غروب به حداکثر میرسد( ۴۳/۷ گرم در لبتر/
مقدار چربی شیرمادر از بدا تا انتهای یک نوبت شیردهی تغییر میکند بهطوری که هر وعده تغذیه با شیر
قسمت اول شیر (0:0006] دارای چربی کمتری است و به تدریج افزایش یافته و بیشترین مفدار چربی در اواخر
شیرخوردن بعنی در 100706 آظاهر میگردد. این تغییرات حکم میکند که مادر برای شیردادن پرنامه خاصی را
به شیرخوار نحمیل نکند و اجازه دهد که شیرخحوار حود تغذ يداش را نمام نمايد.
صفحه 36:
مفدار تم چربی شیر بین ۱:۳۵ ۲/۵ گرم در صد است ر انرژی حاصل از آن ۴۵ تا 20 درصد کل انرژی مورد
بازشیرخوار را تأمین میکند.شبرمادر نبعی غن از اسیدهای چرب ضروری؛ اسید لا ولیک (۸ت ۱۷ درصد)
واسيد ألفالينولنيك (0/٠تا ادرصد) و مشتفات بل یدونیک ۱/۵ تا ۰/۷درصد) و اسید دوگ
مگزانونیک 10۳8۸ (۰/۱ تا ۰۸۵ درصد) میباشد. بعضی از مادران
بطور إنيتيكى قادر به توليد شيربيشتر
ور رب 3
حاوی ۸ (اآنسبت به دیگر ol میباشند.
صفحه 37:
لباز علاوه بر دستگاه als شیرخوار در خود شیرمادر هم وجود دارد به همین جهت حتی ثب
هضم چربی در دستگاه گوارش, مقادیری انرزى از طريق هضم جربى با ليباز شيرما
م ىكيرد. جربى شبرمادرانى كه نوزاد نارس به دنيا مىأورند نا 7 از شبرمادرانى كه نوزاد رسيده به دنيا
میآورند پیشثر است:
صفحه 38:
چریهای شیردادر له ted بع اصلى نرزی و حامل Seles محلول در چربی شتا US pol
eet عضمی ار ;455 و یاف pi ptr Set أصلى راباغهءة دارند,
صفحه 39:
کربوهیدرات
لاکتوز: کربوهیدرات عمده و یکی از ثابتترین ترکیبات شیرمادر است که در شیر انسان پیشتر از سایر
پستاندارا
حبرانات وجود دارد. بین مقدار
تکامل مفزی آنان رابطه مسشقيم
ميزان لاكتوز در شير كاو ۲/۹ گرم درصد و در آغوز ۵/۷ گرم درصد است و در شیر رسیده به ۶/۸ گرم درصد
میرسد. لاگتوز شيرمادر تأمين ن کننده حدود 1۴۰ اثرژی مورد لباز شیرخوار است. لاکتوز مرجب سهولت
و به سرعت به كلوكز و كالاكترز تجزبه شده و موجب تأمين انرزى لازم براى رشد
صفحه 40:
گلوکز در شمادر همفدا ۷۴ گره در دسی لیر موجود است عاژوه بر لاکتوز و گلوک شیرمادر حاری فندهای
cal SUS coh SUS ed SV ty SS LS sy ابنوزيتول ر اوليكوساكاريد
میباشد. بعضی اولیگساکاریدها در شبرخواران فعایت یولوژیکی درندمثل جلرگیری از اتصال باتوزنها به
گرندههاینان و نحریک glug مختلف بفید و باکتریها در روده,
صفحه 41:
my
Aa ete SS Sle a کین سر وین تبون رب
شیر روزهای اول ۱۸ یم درصد استو تدریجابه ۷٩۷۱۸ كرم درصط مى رسل. بروتبنهاى شير شامل
صفحه 42:
روتینهای شیرمادر اما lode اجام مود هئد که عبارند از
نامین اسیدهای ضررری برای رشد. فاکنورهای حفاظتى مثل ايمونوكلوبوليزها ليزوزيم و اکتوفرین: حاملین
ويتامينها مانند فولات. ويتامين (1 بروتئين منصل به وبتامين 4312 حاملين هورمونها نظير بروتئينهاى منصل
شونده به تبروكسين و كورتبكو استروثيدها فعاليت أنزيمى مثل أميلاز و ليياز وابسته به نمكهاى صفراوى ويك
سری فعالیتهای بولوژیک be Bos فاکتور رشد یدرمال و پرلاکنین.
ور ره
صفحه 43:
ویتامینها ومواد معدنی
مقدار ويتامينهاى شيرماذر كرجه مى توائل با تغبير ميزان دريافت مادرتغیر ند ولی تفر هميشه رای تأمین
نبهای شیرنحوار کافی هستند. چگرنگی تغذيه مادر در
ويتامينهاى محلول در أب از فبيل وينامين © كروه ويتامينهاى 3و كمترين تغيير در ويتامبنهاى محلول در
جربى از ثبيل وينامين 4 وويتامين (آمىياشد.
صفحه 44:
تك tty سملن داعا (use Gs و Vey ِ 1
تین شماذر عمدت زاسترهاى تنبل تشكبل شاد است بروتئين متصل شونلهبه رتبنول در روزهاى اول
شردهی بلاست عاه بر رامین در شيرمادر كاروترئيدهاى ۳ ti) as te كاروتن؛ بنا كاروتن؛
تفت
alee Sig نی که فلت gly ot pl ول زاد و در شب نهالى كم ی شود
i
Te OP TIES UM
3
صفحه 45:
مقدار وتامین ۵ در شیر رسیده دادر ۲۸ واجد در دسی یثر cal ت كه تكافوق باز شیرخواران رابه خوبى
م نمأيك با تبجه به اک در ۶ ماه اول عمر رتبنول شبرمادران كشورهاى در حال توسعه نسبت به كشورهاى
توسعه يافته يي ثر است شبرماار يك ماده حيانى حنى بع از يك ساقي در كشورهاى در حال توسعه جهن
0 é عع قن غاءة nee fia 5 ۰ és
پیشگری أز كميود وينامين 4 از قبيل شسكورى و يروز عفونت و كاهش مرق وهی است.
ردنا د ,ردك PO
صفحه 46:
ویتامین SE که س فیزیولوژ ريك آن gid اکسیدان است و ch سلامت غضله جدار ار كلبولهاى قرم
مقاومت در بار همویز سلولهای شبکیه چشم و آلوئولهای ر:
محتوی as ا yale Kal So AS مقادیر
ی غیراشباع چنه 2 \,Poly Unsaturated Fathy Acid بدون افزایش دریافت ویتامین ۴
صفحه 47:
میزان ویتامین 0 شیر رسیده مادر نسبت به کلستروم کم و در حدود ۲۵ واحد پینالمللی در لیتر است که جذب
یمین (1شیرمادر جهت نبازروزانه شبرخواره گرچه رژیم غذائی
1 ن هم به طور کاما ل انجام میشود. ضمن کمود
مادر همراه باتابش نور آقتاب جهت بيشكيرى از کمبود ويتامين (آبراى شيرخوار موثر است ولیکن به لیل حطرات
واضح زودرس حاصله از نور أفتاب از قبيل سوختكى ححصوصا در شي رخواران كوجك و خطرات ديررس أن از قييل
سرطان پوست, در حال حاضر آکادمی متخصصیر اطفال امریکا (۸۷/۳) توصبه مینماید در طی ۲ماهه اول تولد
فى توضية مى ثمايل در طن ولد
٠ لآبه مقذار ٠٠١ واحل شروع شود.
eas v سور
صفحه 48:
aL
بافنی کمی دا
دارند,
تولك مقدار |
مد
ل اي بیست و
sy
cal
K iy
صفحه 49:
كلسب ارب دب نت بای کلف( جاب ييز داد نشف اب
hey Ne و جاب كلسو hl ملفا و بوجب هيركلسمى نوزااى Noni إلى de دک راک
1
ik 7
تیا کل
صفحه 50:
مقدارمتوسط مدیم پتاسیم و کار در شیر بالغ ۱۵۰۷و ۲امیلی ای الا درلیتر است. ر
شير ياثين است مقدار اين مواد الاتر است,
سديم شير كاونسبت بدشير انسان ATP بیشتر است؛ کاهش نسبت سديم به يتاسيم (1|/16) يكى ازفوائد
فيزبولوزيكى شیرمادر جهت پیشگیری از فشار خون است.
صفحه 51:
شيرمادر به دنيا ععرضه كنند جنين پیشفتی قابل مقایسه با
کشف آنتی بیوتیکها خواهد بود اما متاسفانه علیرغم
کوششهای فراوان تاکنون چنین توفیقی حاصل نشده و
احتمالا ه رگن نخواهد .شد
صفحه 52:
جنبه هاي ایمنو لوژيك شیر مادر
صفحه 53:
ایمنو گلوبولین ها :
انواع ایمنو گلو بو لینها در شیر مادر و کلستروم وجود
دارد که مهمترین آن ایمنوگلولین ترشحي 5۱9۸ است که
در مجاورت آنزيمهاي دستگاه ه گوارش تخریب نمي شود و
از آنجا که مخاطهاي نوزاد در هفته هاي اول زندگي قادر
به ترشح ایمنوگلوبولین ترشحي 519۸ نیست وجود این
ماده در شیرمادر وانتقال آن به نوزاد براي سلامت
مخاطهاي دستگاه گوارش نوزاد وبراي حفاظت او در
مقابل انواع ميكروبهاي بیماریزا از جمله ]۴.00۱ سا
لمونلاه شیگلا» استرپتوکك » استافیلو کك پنومو كك »
روتاویروس و ویروس پولیو بسیار با اهمیت است .
صفحه 54:
:ليزوزم
ليزوزم يك آنزيم شناخته شده ضد ميكروبي است وميزان
آن در شیرمادر 6600000 برابر شیرگاو است و بطور
اختصاصي روي ميكروبهاي E.Coli سالمونلا .
شیگلا وبسياري از. ویروسها موثر است. میزان آن در
طول شيردهي افزايش مي يابد ودر حوالي 0 ماهگي به
حداكثر ميرسد .
عمل ليزوزيم تجزيه وتخريب las سلولي باكتريهاست .
صفحه 55:
لاکتوفرین
لاکتوفرین يك گلیکوپروتئین ايمني بخش است که به مقدار
فراوان در شیر مادر وجود دارد در حالي که شیرگاو فاقدآن
است. لاکتوفرین مهمترین پروتنيني است که با آهن متصل
مي شود . لاکتوفرین با كمك 5۱0۸ يك عامل فعال بر عليه
۶.6۱ است. لاکتوفرین اگر با آهن اشباع گردد از
میزان ايمني بخشي آن کاسته مي شود به همین جهت تجویز
آهن در شيرخوراني که با شیرمادر تغذیه مي شوند در
صورتي که نیاز قطعي نداشته باشند توصیه نمي شود .
صفحه 56:
:فاکتور بیفیدوس
اين ماده يلي ساكاريد محتوي ازت است که در
شیرمادر موجود بوده وسبب افزايش رشد
لاکتوباسیل در روده وتولید اسید لاكتيك وکاهش
0 روده ودر نتيجه مهار شدن رشد ميكروبهاي
بیماریزا مي گردد .
صفحه 57:
توجه :
لاکتو پراکسیداز شیر مادر علیه انواع استرپتو کوکها
فعالیت دارد .
صفحه 58:
کمپلمان :
کمپلمان با غلظتي برابر سرم در آغوز وجود دارد اما پس
از آن كاهش يافته ودر شير رسيده به مقدار © تا 000
درصد ميزان سرمي ميرسد. ايمنوككلوبولين هاي موجود در
كلستروم فعال كننده 3) است .
يكي ديكر از Epithelial 9.55 52 250.50 aly
4S Gul Growth Factor نقش أن تسريع در بهبودي
مخاط روده در موارد بيماري است .
صفحه 59:
اختصاصات ضد آلرژي :
میزان شیوع آلرژي به پروتئین هاي شیرگاو حدود
P درصد است . حال اگر در خانواده اي سابقه
انواع آلرژي وجود داشته باشد اين رقم بیشتر مي
ود
پروتئین هاي مسئول بروز آلرژي در شیر گاو
عبارتند :
از کازنین . لاکتالبومین »لاکتوگلوبولین و آلبومین
سرم گاو .
صفحه 60:
شیر مادر حاوي فاكتورهاي متعدد رشد مي
باشد که عبارنتد از :
Epldermal growth factor (EGF)-
Insulin -like growth factor(IGF-l)-
Human milk growth factor (HMGF- -
۱-1۱ 300 ۱۱۱(
Nerve growth factor (NGF)-
صفحه 61:
آنزيمهاي شیر مادر عبارتند از :
آنزيمهاي پروفيلاكتيك »پروکسیداز لیزهزم . گزانتین
اکسیداز .
صفحه 62:
توجه :
- ماکروفاژهاي شیر مادر حاي ۱9۸۵ - لیزوزمها ولاکتوفرین
هستند .
- چون در 6 -4 هفته اول عمر IGA درروده ها تولید نمي
گردد دریا فت شیرمادر ضرورت دارد .
صفحه 63:
-توجه :
در شيرخواراني كه از شيرمادر تغذيه مي کنند به
علت متابولسيم بهتر كلسترول مشكل افزايش
كلسترول در بزركسالي واحتمال خطر ابتلاء به
بيماريهاي قلبي - عروقي کمتر است
- ترکیب. شیر مادر همراه با رشد شیرخوار تغییر
پیدا مي کند چربي شیرمادر در شروع هر وعده شیر
کمتر است وسيس ميزان آن تدريجاً بيشتر مي
شود این تغییرات کمك بزرگي به سیر نگهداشتن
شیرخوار مي کند
صفحه 64:
© شيرخواراني که از شیر مادر تغذیه مي کنند
کمتر دهار مشکلات دنداني ناشي از يستانك
وتغذیه مصنوعي مي شوند
0- درجه هوش شيرخوراني که با شیرمادر
تغذیه مي شوند بالاتر از شيرخواراني است که
بطور مصنوعي تغذیه مي شوند.
صفحه 65:
طبق مطالعات انجام شده :
اوليايي که نسبت به تغذیه با شیر مادر نظر منفي داشتند فقط
در 9626 موارد در شيردهي موفق بودند آنهايي که بي تفامت
بودند در 9635 موارد موفقیت داشتند وبالافره آنان که تسبت
به شيردهي نظر مثبت داشتند در 9674 موارد موفق بودند. .
صفحه 66:
ارزش اقتصادی شیر مادر
صفحه 67:
جنبه ملى
ae 3 ۰ ۳ ae 0 ye, ale & 20 0 0
در صورت کاهش مین تغذبه بایدر بخش نظیمی از اجه بهل أشني هر كشور صرف خريل ر نامين شير
نصنوقى شيرخوان مو شود به غنول ثال در ستكايور اش لیب ماد زب سب شذ کل
بول دلاريشتر ارق برأى خريل شير مصترعي هرينه شد هرينه تفلي 1١١ لبون ایهم
شیر مصنوعی تایه شوا ۵ ماد دار رآرد رده است:
صفحه 68:
بش عموهمی ۱
تغذبه با ثیرمادر موجب کاهش هزینههای درمان و بستری کودکان میگ دد. گرجه براورد این هزینهها مشكل
است اما برحی مطالعات
آن را نشان دادهانداز جمله در ر آندونزی برآورد شده که در صورت قطع شيرد Ss
توسط 1۲۵ مادران شيرده. ١ ميليون دلار (10/ بودجه بهداشت مل نل امرك وان ياف ناي امال قا
خواهل شل. به علاوه باعدم تغذيه با شیرمادر هزینههای تنظیم خاناده تا بیش از 1۳۰برای جبران اثرضا باره
riba Sl شيردهى
as.
صفحه 69:
جنبه بمارسنانی
sila del مادر و نوزاد سیب صرفهجویی در وفت کارکناله کاهش مدت افامت مادر و نوزد. هزينمهاى تغذيه
مصنوعى وكاهش pny و عفونتها در بیمارستانمیشود. در فیلیین با بفراری ى سياست ترویج dlp led در
یک یماسا خريد شير مصوعى تا ٠الأكاهش يافت ودر age So deal خريل ميشه شير به صفر رميد.
صفحه 70:
جنبه خالوار
هزیههای ربوطبه تغذبه با شبرمار فقط شامل صرف وقت و تغذیهمناسب مادر است که در مقایل هزیههای
تهيه شير مصنوعى و ملزومات آنء لاف وقت براى درست كردن محلول شير و مهمثر از همه هزينههاى بيمارى
و بسترى شدن. بسيار ناجيز مى باشد. هزينه نغذيه مصنوعى در كشورهاى مختلف برأورد شده که میتواند از
۵ حدافل دستمزد نا حتى ]117 دستمزد را بسته به هر كشور به خود اختصاص دهد.
صفحه 71:
در كشور ما با اجراى برئامه ترويج تغذيه با شيرمادر به دليل كاهش مصرف شميرمصنوعي, هر سال حدود 0٠
میلیون دلار ارز: صرفهحریی میشود و بهتر است اررش اقتصادى جان هزاران كودى كه در اثر تغذيه با
شيرمادر از مرك نجات يافتداند نبز مورد بررسى قرار كيرد.