پزشکی و سلامت بیماری‌ها

مسمومیت با گاز فاضلاب

masmoomiat_ba_gaz_fazelab

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “مسمومیت با گاز فاضلاب”

مسمومیت با گاز فاضلاب

اسلاید 1: دکترسیدمنصور هاشمی فشارکی خانم دکتر بخشی دفتر اطلاع رسانی داروها وسموم – معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مسمومیت با گاز فاضلاب Sewer gas

اسلاید 2:

اسلاید 3: دو کارگر پیمانکار فاضلاب که برای بازکردن مسیر فاضلاب داخل مجتمع فولاد خراسان ، وارد یک چاه سه متری شده بودند ، در اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند .

اسلاید 4: گاز فاضلاب ، مخلوط پیچیده ای از گازهای سمی و غیر سمی تولید شده در سیستم های فاضلاب ناشی از تجزیه زباله های آلی صنعتی می باشد که پتانسیل ایجاد آتش سوزی یا انفجار را دارد . اجزای اصلی گاز فاضلاب عبارتند از : نیتروژن (N2) ، سولفید هیدروژن (H2S) ، دی اکسید کربن (CO2) ، متان (CH4) ، آمونیاک (NH3) و بخار آب ) ممکن است حاوی دی اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن نیز باشد( که حضور و غلظت هر یک از این مولفه ها بسته به زمان ، ترکیب فاضلاب ، دما و pH متفاوت است .

اسلاید 5: مواد زائد جامد انسان ها و حیوانات به گازهای سمی آمونیاک ، متان و سولفید هیدروژن تجزیه می شوند که در غلظت بالا ، تنفس آن ها می تواند از طریق خفگی منجر به مرگ انسان شود . عوارض شایع تر گاز فاضلاب شامل سوزش چشم ، تهوع و اشکال در تنفس می باشند .

اسلاید 6: در غلظت ppm 0.01 از گاز فاضلاب ، ممکن است انسان شروع به نشان دادن علایمی از بیماری جسمی و روانی ، سردرد ، افزایش ضربان قلب و از دست رفتن هماهنگی عضلات (آتاکسی) نماید . در غلظتppm 5 از گاز ، دیسترس تنفسی و در ppm 500 ، از دست دادن هوشیاری در انسان رخ داده و غلظت بیشتر ازppm 700 می تواند کشنده باشد.

اسلاید 7: ترکیب بد بوی گاز فاضلاب ، گاز متان است که توسط مواد آلی فاسد ، زباله های مسکونی و زباله های صنعتی تولید می شود . این گاز خطرناک ، هنگام تنفس می تواند در نهایت ، قربانی را به مرگ خفه کند و نیز، به شدت قابل اشتعال است. همچنین یک محصول جانبی از گاز فاضلاب ، مونوکسید کربن است که بی بو، بی رنگ و کشنده می باشد .

اسلاید 8:

اسلاید 9: Hydrogen Sulfide H2S

اسلاید 10: گاز فاضلاب بی رنگ است ، اما بوی نامطبوع آن بسیار متمایز است ( بوی تخم مرغ فاسد ). علائم مختلف مسمومیت با گاز عبارتند از : سردرد ، حالت تهوع ، سبکی سر یا سرگیجه ، افسردگی ، توهم تشنج ، از دست دادن هوشیاری و در نهایت مرگ .

اسلاید 11: * غلظت کم گاز فاضلاب -- سوزش چشم ، بینی و گلو * غلظت متوسط ​​-- عوارض تنفسی ، سردرد ، سرگیجه تهوع ، سرفه ، استفراغ و اشکال در تنفس. * غلظت بالا -- شوک ، تشنج ، کما و مرگ (این اثرات می توانند بسیار سریع و در عرض چند ثانیه رخ دهند ).

اسلاید 12: 1. مسمومیت با H2S و خفگی از نبود اکسیژن . 2. کاهش هوشیاری و یا خستگی به دلیل کاهش سطح اکسیژن (ناشی از CO2 و CH4) 3. آلودگی بیولوژیکی 4. آتش سوزی و انفجار گاز متان ، H2S و یا سایر گازهای قابل اشتعالعمده عوارض جانبی و خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض گازهای فاضلاب عبارتند از :

اسلاید 13: سولفید هیدروژن به عنوان علت عمده مرگ ناگهانی در کار گزارش شده است . غلظت H2S در هوا در حدود ppm 300 ، می تواند بلافاصله مرگبار باشد . این گاز در درجه اول از طریق ریه ها جذب می شود ، اما همچنین می تواند تا حدودی از طریق پوست و غشاهای مخاطی جذب گردد . اثرات مزمن در اثر مواجهه مکرر با آن ثابت نشده است اما علایم معمول در مواجهه حاد عبارتند از : سوزش چشم ، خستگی ، سردرد و سرگیجه

اسلاید 14: گاز هیدروژن سولفوره این گاز در اثر سوختن ناقص موادی مانند مو ، پشم و موادی که دارای گوگرد می باشند ، بوجود می آید و بوی آن شبیه بوی تخم مرغ گندیده می باشد . مقدار خیلی کم این گاز را می توان با حس بویایی تشخیص داد و در جاهایی که تدریجاً استشمام شود ، حس بویایی را فلج می کند .

اسلاید 15: 1 %این گاز شدیداً خطرناک است و تا ۲% آن را می توان تشخیص داد . در جایی که مقدار گاز در چاه زیاد باشد ، تخلیه گاز باید با وسایل ضد جرقه انجام گیرد . اگر گاز در محیط سر بسته ای از داخل چاه نشت کند ، امکان مسمومیت وجود دارد . شخصی را که برای مدتی از این گاز تنفس کرده ، باید به هوای آزاد انتقال داد و در صورت عدم تنفس ، اقدام به دادن تنفس مصنوعی و اکسیژن نموده و مصدوم را به بیمارستان منتقل نمود .

اسلاید 16: گازکربنیکگازی بی بو، بی رنگ، غیر قابل اشتعال ، سنگینتر از هوا و محلول در آب است . این گاز می تواند سرعت و حجم تنفس را ۵۰% بالا ببرد و حدود ۳% آن ، سرعت و حجم تنفس را ۲ برابر می نماید و مقدار ۱۰% آن در کمتر از چند دقیقه موجب مرگ می شود . عمده ترین خطر این گاز ، بالا بردن سرعت تنفس است . کمکهای اولیه : انتقال به هوای آزاد ، دادن تنفس مصنوعی و اکسیژن در جایی که لازم باشد .

اسلاید 17: کمبود اکسیژن در بعضی از چاه ها ممکن است گازهای مسموم کننده وجود نداشته باشد اما بخارات ( دم ) و گازهای بی اثر جایگزین اکسیژن شده و درصد آن را پایین می آورد و شخص را دچار خفگی کامل یا ناقص می کند . برای جلوگیری از خطر گاز گرفتگی باید افراد قبل از ورود به چاه از سیستم های دمنده ی هوا ، حداقل به مدت ۲ یا ۳ ساعت استفاده نمایند و با استفاده از دستگاه گاز سنج قبل از ورود به چاه و در ضمن کار ، میزان آلودگی داخل چاه را اندازه گیری نمایند . در صورت وجود گاز های مذکور حتماً باید از دستگاه تنفسی استفاده شود .

اسلاید 18: سولفید هیدروژن مخلوط H2S و هوا قابل انفجار است. سولفید هیدروژن و اکسیژن ، سوختگی با شعله آبی رنگی شروع می کنند که حاصل آن ، دی اکسید گوگرد (SO2) و آب است. به طور کلی ، سولفید هیدروژن به عنوان عامل کاهنده عمل می کند.

اسلاید 19: سولفید هیدروژن یک گاز بسیار سمی و قابل اشتعال می باشد. این گاز از هوا سنگین تر است و در صورت تهویه ضعیف ، در پایین فضا تجمع می یابد. اگر چه بوی آن در ابتدا بسیار تند است اما به سرعت حس بویایی را از بین می برد ، بنابراین قربانیان ممکن است از وجود آن بی اطلاع باشند تا زمانی که برای اقدام خیلی دیر است .

اسلاید 20: سولفید هیدروژن برای 50 ٪ از انسان ها ، مدت 5 دقیقه قرار گرفتن در معرض غلظت 800 ppm از گاز ، کشنده است. غلظت بیش از 1000 ppmباعث فروپاشی فوری با از دست دادن تنفس می گردد (حتی پس از استنشاق یک نفس ) . اگر چه فلج تنفسی فوری ممکن است رخ دهد که آن را می توان تا 72 ساعت به تعویق انداخت .

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید