علوم مهندسی معماری و عمران

مصالح ساختمانی (انواع ملات)

mlaat-ha

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “مصالح ساختمانی (انواع ملات)”

مصالح ساختمانی (انواع ملات)

اسلاید 1: معرفي انواع ملاتارائه دهنده:

اسلاید 2: ملات چیست؟ ملات ماده خمیری شکلی است که مصالح بنایی را به یکدیگر می‌چسباند و آن‌ها را به دیوار و سایر اجزای ساختمان بدل می‌سازد. عمل پنجگانه زیر را انجام می‌دهند:1-قطعات را به یکدیگر می‌چسبانند و فضای ما بین آن‌ها را پر می‌نمایند.2-با یک پارچگی که ایجاد می‌نمایند باعث توزیع تقریباً یک نواخت نیرو می‌شوند.3-اختلاف اندازه در اجزا را جبران می‌نمایند.4-موجب می‌شوند قطعات فلزی و مسلح‌کننده‌ها با دیوار، به صورت کامل و یک پارچه عمل کنند.5-به کمک ایجاد خطوط سایه روشن یا تأثیر رنگ موجب پدید آمدن ماهیتی زیبا می‌شوند

اسلاید 3: دسته بندي انواع ملات از نظر گيرش 1. هوازي : ملاتی است که باید در مجاورت هوا خشک شود و اگر رطوبت به آن برسد ؛ باعث می شود که طبله کرده و همین عامل می تواند باعث شود که سازه و اسکلت سازه دچار نقص فنی شود و مشکلاتی را در سازه به وجود آورد.2. آبي: ملات آبی همان طور که از نام آن مشخص است , ملاتی است که در زیر آب و یا در مجاورت رطوبت گیرش دارد و اگر در مجاورت هوای گرم قرار گیرد باعث پوک شدن ملات شده و خرابی های زیادی می تواند بشود.

اسلاید 4: ملات گل و کاهگلاز مخلوط کاه، خاک رس و آب به صورت آخوره به دست می‌آید. این ملات را به خوبی ورز می‌دهند تا حدی که ملات به بیل نچسبد و به راحتی جدا شودکاه را برای مقابله با ترک خوردن گل به آن اضافه می‌کنند (برای ساخت هر متر مکعب کاه‌گل حدود ۴۵ الی ۵۰ کیلوگرم کاه مورد نیاز است) و در مناطق کویری که کاه یافت نمی‌شود به آن خارشتر اضافه می‌کنند.برای تهیه یک مترمکعب کاه‌گل در حدود ۴۰ تا۴۵ کیلوگرم کاه، ۱٬۰۸ متر مکعب خاک رس و ۴۱۴ لیتر آب مود نیاز است.استقامت و دوام آن قابل ستایش است. تنها در مناطقی که باران‌های فصلی شدید ی می‌بارید، ناچار هر چند سال یکبار اندود تازه‌ای از کاهگل بر روی اندود سابق بام که قسمتی به هم فشرده می‌شد قرار می‌دادند. از نقطه ضعف های این ملات می توان به عدم مقاومت کافی در برابر آب اشاره کرد.که برای این که این مورد را تا حدی پوشش دهند به این ملات مقداری نمک اضافه می کنند تا در برابر رطوبت مقاوم تر شود , چرا که نمک تا حدی مقاوم کننده در برابر رطوبت و یخ زدگی ملات است.

اسلاید 5: ملات گل آهکیکی دیگر از انواع ملات است که در ساختمان های روستایی نیز استفاده می شود. در بالا اشاره کردیم که نقطه ضعف ملات گِلی عدم مقاومت کافی در برابر آب می باشد.برای این که این نقطه ضعف به خوبی پوشیده شود می توان به خاک , آهک اضافه کرد.با این کار با ترکیب شیمیایی مواد خاک و آهک یک ملات قوی تر در برابر آب می توان ساخت.این ملات در مناطق مرطوب و حتی در زیر آب هم مقاومت کافی و مناسبی خواهد داشت.برای تهیه این ملات ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم دوغاب آهک را در یک متر مکعب خاک رس ریخته و با آب مخلوط می کنند.به علت وجود آهک و احتمال خوردگی ملات گل آهک بهتر است که این ملات در سازه های فولادی استفاده نشود.از این ملات در قدیم برای ساخت مجاری آب ، حوضهای آب و منبعهای کوچک و بزرگ، آب انبارهای عمومی و پوشش طاقهای عرقچین و کروی آن‌ها با رعایت پوشش غوطه چینی استفاده می شد.به‌طور کلی از این ملات برای استفاده در مکانهایی که دارای رطوبت و نفوذ مستقیم آب مانند حمام ها عمومی، مجاری آب، فاضلاب و غیره بهره گرفته می شد. این ملات تقریبا امروزه منسوخ شده و دیگر استفاده ای نخواهد داشت.

15,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید