مغز میانی
اسلاید 1: مغز میانیاستاد:ارائه:
اسلاید 2: مغز میانیقسمت فوقانی ساقه ی مغزی می باشد و مغز قدامی را به مغز خلفی متصل می کند و دارای مجرایی به نام مجرای مغزی سیلویوس است که بطن های سوم و چهارم مغز را به هم متصل می کند. طول و عرض مغز میانی حدود یک اینچ می باشد.مغز میانی قسمتی از مغز است که در بالای پل مغزی(pons) قرار دارد . مغز میانی از طرف بالا با مغز جلویی(forebrain) و از طرف پایین با پل مغزی مجاور می باشد. طول و عرض مغز میانی حدود ۲٫۵ سانتیمتر است ٬ مجرای مرکزی مغز میانی را مجرای مغزی (cerebral aqueduct) می نامند. مغز میانی دارای یک سطح جلویی ٬ یک سطح عقبی و دو سطح طرفی می باشد.
اسلاید 3: مغز میانی از شکاف چادرینه ای (tentorial notch) می گذرد و از طرفین در مجاورت با شیار پاراهیپوکامپی و راه بینایی (optic tract) ٬ شریان مغزی خلفی ٬ ورید قاعده ای ٬ عصب چهارم کرانیال(تروکلئار) و اجسام زانویی می باشد. مغز میانی از جلو در مجاورت با چنبره (splenium) جسم سخت ٬ ورید مغزی بزرگ ٬ جسم صنوبری و پولینار می باشد.مغز میانی شامل دو بخش قدامی(پایه های مغزی) و خلفی(تکتوم) می باشد. تکتوم بخش کوچکی بوده و در خلف مجرای مغزی قرار می گیرد وچهار برجستگی (دو تا فوقانی و دو تا تحتانی) را می سازد. پایه های مغزی در طرفین و جلوی مجرای مغزی قرار می گیرند.
اسلاید 4: البته خود پایه های مغزی از جلو به عقب به ترتیب از عناصر زیر ساخته شده اند :۱- پایک های مغزی Crus cerebri۲- جسم یا توده ی سیاه substantia nigra۳- تگمنتوم
اسلاید 5: سطح جلوی مغز میانی در روی این سطح عناصر ذیل وجود دارند :پایه های مغزی (cerebral peduncle): دو عدد می باشند که از کنار پایینی این سطح شروع می شوند و به طرف بالا و خارج امتداد می یابند ٬ از محل اتصال ٬ پایه های مغزی عصب زوج سوم مغزی یا عصب اکولوموتور(oculomotor nerve) خارج می شوند.حفره ی بین پایه ای (interpeduncular-fossa): بین پایه های مغزی فضایی مثلثی شکلی به نام حفره ی بین پایه ای وجود دارد ٬ قسمت بالای این حفره برای عبور شاخه های مرکزی شرایین مغزی عقبی ٬ سوراخ است بدین جهت آن را توده ی سوراخ شده ی عقبی(posterior perforated substance) می نامند.
اسلاید 6: سطح عقبی مغز میانی این سطح از چهار برجستگی تشکیل شده است ٬ دو برجستگی بالایی را superior colliculus می نامند که مرکز رفلکس بینایی می باشند ٬ دو برجستگی پایینی را inferior colliculus می گویند که مرکزی برای تقویت شنوایی هستند ٬ بین برجستگی های بالایی و پایینی و متاتالاموس(Metathalamus) رشته های عصبی سفید رنگی وجود دارند که آنها را بازوهای بالایی(superior brachium) و پایینی برجستگی ها(inferior brachium) می نامند.اجسام زانویی داخلی و خارجی(متاتالاموس) در زوایه ی خلفی طرفی مغز میانی قرار می گیرند. اجسام زانویی خارجی توسط بازوی فوقانی(superior brachium) به برجستگی فوقانی متصل شده و جزو راه های بینایی هستند. اجسام زانویی داخلی توسط بازوی تحتانی به برجستگی تحتانی متصل می شوند و مربوط به راه های شنوایی می باشند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.