پزشکی و سلامت بیماری‌ها

نحوه استفاده از کیت های تشخیص سریع مالاریا

estefade_az_kithaye_tashkhise_malarya

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “نحوه استفاده از کیت های تشخیص سریع مالاریا”

نحوه استفاده از کیت های تشخیص سریع مالاریا

اسلاید 1: نحوه استفاده از کیتهای تشخیص سریع مالاریاRDT: Rapid Diagnostic Test

اسلاید 2: هدفدر راستای رسیدن به هدف شروع درمان تمامی موارد مالاریا با تشخیص آزمایشگاهی در كمتر از 48 ساعت

اسلاید 3: هدفهدف این است که بهورزان، مامورین مراقب، داوطلبین، ... بتوانند از این کیتها جهت تشخیص بیماری مالاریا استفاده نمایند تا در مناطقی که دسترسی آسان به آزمایشگاه مالاریا وجود ندارد (مناطقی که از زمان تهیه لام تا آزمایش بیش از 48 ساعت است) درمان به تاخیر نیفتد

اسلاید 4: کاربردهادر مناطق روستایی که به آزمایشگاه مالاریا با تسهیلات میکروسکوپی دسترسی ندارندساير كاربردهااپیدمي مالاريا بیمارستانهاقرنطینه های مرزیشک بالینی و لام منفیمطب ها و کلینیکهای خصوصی

اسلاید 5: نحوه عملکرد:این کیتها، کیتهای آزمایشگاهی هستند که با مکانیسم آنتی ژن / آنتی بادی و ایمونوکروماتوگرافی عمل می نمایند.چند قطره ازخون بیمار روی دستگاه قرار گرفته و در صورتی که آنتی ژن مالاریا در خون وجود داشته باشد، یک نوار رنگی در قسمت مربوطه به نمایش در می آید.این کیتها قابلیت شناسایی پلاسمودیوم ویواکس و فالسیپاروم را دارند.

اسلاید 6: نحوه نگهداری کیتها:به تاریخ مصرف کیت توجه شوددر دمای 4 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود کیت به هیچ وجه نباید کمتر از 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده و یا یخ بزند به طور معمول باید کیت در یخچال (ترجیحا در طبفات پایین یخچال) یا جای خنک (دور از نور مستقیم آفتاب) نگهداری شود.

اسلاید 7: نحوه نگهداری کیتها:چند دقیقه قبل از انجام آزمایش، بسته کیت های مورد نیاز را از یخچال یا محل نگهداری در آورید و صبر کنید تا دمای کیت به دمای اتاق برسد . بلافاصله بعد از باز شدن بسته بندی کیت باید آزمایش انجام شود زیرا این کیتها به شدت در برابر رطوبت حساس هستند.

اسلاید 8: محتوای بسته کیتکیت میکروپیپت جهت برداشت نمونه خون ماده خشک کننده

اسلاید 9: نکات قابل توجه قبل از نمونه گیریقبل از نمونه گیری تمامی مواد و تجهیزات مورد نیاز روی میز کار آماده شود از آنجا که لازم است از هر بیمار هم تست RDT و هم لازم خون محیطی تهیه شود لذا تجهیزات مورد نیاز هر دو روش همزمان آماده شود از جمله:

اسلاید 10: کیت RDT (پلیت، میکروپیپت، لانست، پد الکلی یا پنبه الکل ) از کیت فردی خارج شده روی میز کار آماده شود تجهیزات مورد نیاز لام خون محیطی: لام، لانست، پنبه الکل، مداد تیز و تنظیف نیز روی میز کار آماده باشدساعت زنگ دار در صورت نیاز، Safty Box یا جعبه ایمنی، دفتر و فرم های مورد نیاز ، خودکار

اسلاید 11: نحوه تهیه نمونه خوناگر بیمار راست دست است از دست چپ و اگر چپ دست است از دست راست بیمار نمونه خون تازه از نوک انگشت تهیه می شود.اگر دست رنگ پریده یا سرد است، دست را به سمت پایین موازی با بدن بیمار نگهداشته با مالش یا کنار بخاری گرم نمایید تا خون به انتهای دست بیمار جریان یابد حفاظت فردی (دستکش، ماسک و عینک) را رعایت نمایید

اسلاید 12: نحوه تهیه نمونه خونکف دست چپ بیمار (با فرض یر این که راست دست است) را به طرف بالا نگه دارید و انگشت سوم را انتخاب نماییدنوک انگشت سوم بیمار با پنبه الکلی تمیز نمایید پنبه را محکم روی انگشت بیمار بکشید تا جرم و چربی آن پاک شودبا یک حرکت سریع با لانست استریل نوک انگشت را سوراخ نماییدکمی فشار داده شود تا نمونه خون خارج شود.دقت شود پوست و مخاطات فرد کاربر در تماس با خون بیمار قرار نگیرد

اسلاید 13: نحوه تهیه نمونه خون5 میکرولیتر نمونه خون توسط میکروپیپیت که داخل بسته موجود است جمع آوری شود. روی میکروپیپت 5 میکرولیتر علامت گذاری شده است (اولین برجستگی روی میکروپیپت که بی رنگ است).

اسلاید 14: نحوه جمع آوری خون توسط میکروپیپت:میکروپیپت را روی خون جاری از نوک انگشت قرار دادهکمی انتهای میکروپیپت را فشار داده و بعد رها می‌کنیمخون به داخل میکروپیپت کشیده می شود (سعی شود فقط تا علامت 5 میکرولیتر خون داخل میکروپیپت وارد شود).

اسلاید 15: نحوه تهیه نمونه خونخون تازه کامل مخلوط شده با مواد ضد انعقاد را نیز می توان استفاده نمودEDTA، هپارین، یا اگزالات می توانند به عنوان مواد ضد انعقاد مناسب مورد استفاده قرار گیرند. در صورتی که بلافاصله امکان انجام آزمایش نباشد، می‌توان نمونه خون وریدی را که در لوله های آزمایش محتوی مواد ضد انعقاد نگهداری می شود تا 72 ساعت در یخچال (در دمای 2-8 درجه) پیش از انجام تست نگهداری نمود.خون لخته شده را نمی توان به عنوان نمونه آزمایش استفاده کرد.

اسلاید 16: ساختار کیت3. پنجره خواندن نتایج1. محل قرار دادن نمونه خون2. محل ریختن بافر

اسلاید 17: نحوه انجام تستپیش از گرفتن نمونه خون کیت RDT را از یخچال خارج نموده و قبل از انجام تست به دمای اتاق بیاورید. درپوش ویال مایع بافر را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا نوک قطره چکان سوراخ شود. بسته را باز نموده و از داخل آن کیت، میکروپیپت جمع آوری کننده نمونه خون را خارج نمایید. بلافاصله بعد از باز شدن بسته بندی کیت باید آزمایش انجام شود زیرا این کیتها به شدت در برابر رطوبت حساس هستند.

اسلاید 18: نحوه انجام تست5 میکرولیتر از نمونه خون با استفاده از میکروپیپت برداشته، و آن را بر روی قسمت مربوط به نمونه خون از کیت قرار دهید (به این ترتیب حدود 5 میکرولیتر خون به قسمت مورد نظر کیت منتقل می شود).مطمئن شوید کل این مقدار خون توسط قسمت نمونه خون از کیت جذب شده است.

اسلاید 19: نحوه انجام تستدو قطره از مایع بافر در قسمت بافر چکانده شود.کیت را روی میز قرار داده و بعد از 20 دقیقه نتیجه را از روی کیت بخوانید. در صورت عدم مشاهده رنگ، تا 30 دقیقه بعد کیت بایستی مورد باز بینی قرار گیرد و زمان رویت رنگ ذکر شود.

اسلاید 20: تفسیر نتایج:نتیجه منفی:فقط یک نوار صورتی-بنفش در قسمت کنترل (قسمت C) از قسمت نتایج کیت مشاهده می‌شود.

اسلاید 21: تفسیر نتایج:نتیجه مثبت پلاسمودیوم ویواکس:دو نوار صورتی-بنفش در قسمت علامت گذاری شده PAN و کنترل (C) مشاهده می شود

اسلاید 22: تفسیر نتایج:نتیجه مثبت پلاسمودیوم فالسیپاروم:یا سه نوار صورتی-بنفش در قسمت علامت گذاری شده P.f.، PAN و کنترل (C) مشاهده می شودیا دو نوار صورتی – بنفش در قسمت P.f. و کنترل (C) مشاهده می شود

اسلاید 23: تفسیر نتایج:در صورتی که هیچ نوار رنگی بر روی تست پدید نیاید، یا دو نوار در قسمت P.f. و PAN پدید آید، تست فاقد اعتبار بوده و می بایست با کیت دیگری آزمایش شود.

اسلاید 24: تفسیر نتایج:برای هر کیت، بافر خاص آن کیت باید مورد استفاده قرار گیرد (کیت و بافر کیتهای مختلف نباید با هم مخلوط شود)در صورت عدم رویت رنگ تا 30 دقیقه بعد کیت مورد بازبینی قرار گیرد.

اسلاید 25: توجهدر صورت مثبت شدن کیت، درمان بر اساس نتیجه مثبت آغاز می‌شود (پلاسمودیوم یا فالسیپاروم)حتما در افرادی که کیت آنها مثبت شده یا شک بالینی قوی وجود دارد لام خون محیطی باید بررسی شود.در صورتی که لام خون محیطی نشان دهنده عفونت مخلوط باشد، درمان ضد عود با پریماکین نیز باید تجویز شود.

اسلاید 26: توجهحتما می بایست اطلاعات بیماران در فرم مخصوص بیماریابی ثبت شود

اسلاید 27: توصیه های ایمنیدر گرفتن نمونه خون و زدن لانست کلیه نکات ایمنی (از جمله استفاده از دستکش، ماسک، عینک و غیره) می بایست رعایت شود. دقت شود پوست و مخاطات فرد کاربر در تماس با خون بیمار قرار نگیرد.لانست استفاده شده حتما در جعبه ایمنی که برای امحا سر سوزنها استفاده می شود، انداخته شود.

اسلاید 28: توصیه های ایمنیکیت به مصرف رسیده و میکرو پیپت و کلیه موارد مصرف شده در حین آزمایش به همین ترتیب داخل جعبه ایمنی با رعایت نکات ایمنی انداخته شود. محل انجام آزمایش با ماده ضد عفونی مناسب ضد عفونی شود.

اسلاید 29: نحوه تهیه لام خون محیطی

اسلاید 30: نحوه تهیه نمونه خونچنانچه از سوراخ ایجاد شده در دست جهت انجام تست RDT می توان خون تهیه نمود از همان سوراخ در غیر این صورت از سوراخ دیگر استفاده می شود که نحوه لانست زده دقیقا مشابه هم می باشد (اگر بیمار راست دست است از دست چپ و اگر چپ دست است از دست راست بیمار نمونه خون تازه از نوک انگشت تهیه می شود.اگر دست رنگ پریده یا سرد است، دست را به سمت پایین موازی با بدن بیمار نگهداشته با مالش یا کنار بخاری گرم نمایید تا خون به انتهای دست بیمار جریان یابد و .... )حفاظت فردی (دستکش، ماسک و عینک) را رعایت نمایید

اسلاید 31: جهت تهیه لام خون محیطی صحیح بایستی لام کاملا تمیز بوده از هر نوع وجود پرز، چربی و ... پاک باشد

اسلاید 32: احتیاطات درخصوص لامپس از هر بار استفاده از لام در جعبه را به طور کامل روی جعبه لام قرار دهیم تا از ورود هر گونه گرد و غبار و آلودگی بر روی لام ها پیشگیری شودجعبه لام را در جای مطمئن و دور از هر گونه غبار، رطوبت و ... نگهداری کنیمهنگام برداشتن لام با نوک انگشتان حاشیه خارجی لام (اصطلاحا دور لام ) را بگیریم، هرگز بر وسط لام انگشت نگذاریم ؛ چراکه اثر دست روی لام ،تهیه نمونه را با مشکل مواجه می کند. این کار با تمرین میسر خواهد شد.در صورتی که لام حاوی گرد و غبار یا لکه چربی باشد آن را با تنظیف / گاز تمیز و بدون پرز تمیز نماییم)

اسلاید 33: توجهبرای کشیدن اسمیر روی لام از صیقلی ترین لام استفاده شود؛ چنانچه لام صیقلی در دسترس نباشد می توانید لام را با استفاده از سنگ روی دیوار محل کار و با کشیدن مرتب حاشیه لام روی سنگ دیوار قسمت های مضرس را صاف کرده تا حدی صیقلی نماییم

اسلاید 34: نوک انگشت سوم بیمار را با پنبه الکلی پاک نموده و با لانست استریل با یک حرکت سریع نوک انگشت را سوراخ نماییدبا فشار ملایم و آرام اولین خونی را که از آن خارج می‌شود به کمک یک پنبه خشک پاک کنید.

اسلاید 35: فشاری به انگشت وارد کنید تا خون خارج شود سپس 2-3 قطره بزرگ در در قسمت انتهایی لام قرار دهید (جهت تهیه گسترش ضخیم)لام تمیز را از لبه نگه دارید و مطابق روش زیر خون بگیرید:

اسلاید 36: لام تمیز را از لبه نگه دارید و مطابق روش زیر خون بگیرید:با فشار دادن ملایم انگشت یک قطره کوچک و منفرد از خون در فاصله حدود یک سانتی متری 3 قطره خون روی لام قرار دهید (جهت تهیه گسترش نازک)

اسلاید 37: گسترش نازکاز یک لام تمیز دیگر (که قبلا توضیح داده شده است) به عنوان کشنده استفاده کنیدلام حاوی خون را روی یک سطح صاف قرار دهید. لام کشنده را با زاویه 45 درجه نگهدارید با قطره کوچک خون تماس دهید تا خون در طول لبه لام کشنده پخش شود. سپس لام کشنده را محکم و یکنواخت به سطح لام بکشید تا خون ترجیحا به شکل شعله شمع (یا هر مستطیل) در سطح لام پخش شودمراقب باشید در حین تهیه گسترش لبه لام کشنده با سطح لام در تماس دائم باشد.سمت کشیدن لام کشنده روی لام خون محیطی

اسلاید 38: گسترش ضخیمبا گوشه لام پخش کننده به سرعت 3 قطره خون را به هم متصل و سپس آنها را پخش کنید تا گسترش ضخیم یکنواختی به دست آید. خون نباید با شدت و زیاد هم زده شود، بلکه با 3-6 حرکت می تواند به شکل دایره یا مستطیل گسترش یابد.

اسلاید 39: توجهبهتر است ابتدا گسترش نازک تهیه شود سپس گسترش ضخیم چراکه ممکن است تا تهیه گسترش ضحیم، خون منفرد خشک شده بر سطح لام کشنده پخش نشوددر کشیدن گسترش نازک مراقب باشید قبل از اتمام لام، گسترش خون اتمام یابد در غیر این صورت مقدار زیادی خون در لبه انتهایی لام جمع شده که ممکن است حاوی انگل باشد و این انگل در رنگ آمیزی شسته خواهد شد

اسلاید 40: دلایل جمع شدن خون در سطح لبه لام خون محیطیسرعت غیر یکنواخت دست در حرکت لام کشندهقرار دادن قطره منفرد در نزدیک به دو سوم انتهایی لام اشتباهصحیحصحیحتجمع خون در انتهای لام

اسلاید 41: گسترش نازک و ضخیم

اسلاید 42: در عرض قسمت ضخیمتر گسترش نازک خشک نام یا شماره بیمار و تاریخ تهیه لام را با مداد نرم بنویسیدلام تهیه شده

اسلاید 43: روی گسترش با خودکار ننویسیدلام را روی سطح صاف و دور از حشرات و گرد و غبار بگذارید تا خشک شوداین گسترش را در فرم پذیرش و ثبت بیمار پیچیده و در اولین فرصت به آزمایشگاه منتقل کنید.لام تهیه شده

اسلاید 44: لام استفاده شده برای پخش کردن خون را می‌توان برای بیمار بعد استفاده کرد و یک لام تمیز دیگر را به عنوان پخش کننده به کار برد.لام تهیه شده

اسلاید 45: با تشکر از توجه شما

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید