navard

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “نورد (Rolling)”

نورد (Rolling)

اسلاید 1: به نام خدا پروژه ی درس روش های تولید وکارگاه نورد(Rolling)

اسلاید 2: معرفی: یکی از روشهای مهم شکل دادن فلزات نورد است که دارای ویژگی های زیر است: - نوعی فرآیند تغییر شکل پلاستیک است. -از حجم یا فلزی که شکل داده می شود چیزی کم نمی شود به عبارت دیگر براده برداری از فلز انجام نمی گیرد. -نورد یکی از فرآيند هاي كارگرم است. -تغییر شکل در نورد بدین صورت انجام می گیرد که شمش مورد نظر پس از گذشتن بین غلتکهایی که در جهت عکس یکدیگر حرکت می کنند به شکل مطلوب تبدیل خواهد شد.

اسلاید 3:

اسلاید 4: مكانيسم اثرگذاري غلتك نورد بروي قطعه:

اسلاید 5: مدل کردن ریاضی:

اسلاید 6: مدل کردن ریاضی:

اسلاید 7: انواع نورد: 1-نورد گرم(Hot Rolling): قطعه نورد شده در دماهای بالاتر از 1100 درجه باشد. 2-نورد سرد(cold rolling): قطعه نورد شده در دماهای پایین تر باشد.

اسلاید 8: نورد گرم: اگر فلز عبور داده شده از بین دو غلتک گرم شده باشد به شکلی که دارای دمای حدود 1100 درجه سانتیگراد باشد، نورد را گرم می نامند. نورد گرم روی شمش ها یا تختالهایی که میزان کاهش ضخامت یا سطح مقطع مورد نظر در آنها زیاد باشد انجام می گیرد گرم کردن باعث نرم شدن فلز و در نتیجه کاهش نیروی لازم برای نورد می شود اگر تغییر ضخامت یا سطح مقطع فلز پس از نورد کم باشد دیگر نیازی به گرم کردن نیست به عبارت دیگر در این حالت نیروی مورد نیاز برای نورد کم است.

اسلاید 9: اجزاء اساسي در فرآيند نورد گرم و نمايش تغيير شكل و تبلور مجدد فلز در حال نورد:

اسلاید 10: مزایای نورد گرم: -کم بودن تنش های جاری(Flow stresses ) -نیاز به نیرو وقدرت کمتر برای شکل دهی -چکش خواری بالا وشکل پذیری بالا -قابلیت تولید شکل با هندسه پیچیده -قابلیت جوشکاری -ارزان تر بودن محصولات نورد گرم

اسلاید 11: دمای نهایی مطلوب برای چند پروسه حرارتی

اسلاید 12: نورد سرد: این نوع نورد معمولا در دماهای اتاق انجام می گیرد.گرچه این دما می تواند تا دماهای 100-200 درجه نیز افزایش بیابد. از ویژگی های این نوع نورد می توان به افزایش سختی ماده موردنظر, افزایش نابجایی در ساختار کریستالی افزایش تنش تسلیم(yield stress), کاهش قابلیت چکش خواری ,جهت گیری دانه ها در جهت تغییر فرم حداکثر و وجود غلتک های پشتیبان با قطر بالا جهت اعمال فشار لازم به غلتک های کاری اشاره کرد.

اسلاید 13: مزایای نورد سرد: -در غیاب سرما واکسیداسیون تلورانس کمتر و پرداخت سطح بهتری حاصل می شود.(برخلاف نوردگرم دارای پوشش اکسیدی) -روغن کاری راحت تر انجام می گیرد. -قابلیت تولید ورق های نازک -قابلیت کنترل ویژگی های نهایی ماده مثلا در صورت نیاز به قدرت بالا می توان این ویژگی موجود را حفظ کرد ویا در صورت نیاز به چکش خواری اندازه دانه ها قبل از انیل شدن کنترل شوند.

اسلاید 14: مروری بر کلیات و مشخصات کوره های نورد : شکل دادن و نورد فلزات مستلزم ایجاد شرایط حرارتی و فیزیکی مناسب در فلز است این شرایط عمدتا در کوره ها فراهم می شود و بستگی به نوع فلز ومیزان حساسیت نورد دارد. تمایل به استفاده از کوره های پیوسته همچنین افزایش کیفیت سطح قطعه باعث شده است تا دمای شمش قبل از پروسه نورد افزایش یابد

اسلاید 15: قفسه های نورد: برای اینکه غلتکهای نورد بتوانند نیروی لازم را به شمش اعمال کنند نیاز است که روی تجهیزات فلزی نصب شوند به شکلی که هم بتوان نیروی چرخشی به آنها اعمال کرد و هم فاصله غلتکها و کاربرها را تنظیم نمود این تجهیزات فلزی را قفسه می نامند با توجه به نوع نورد قفسه ها به دو دسته مداوم و غیر مداوم ( رفت وبرگشتی ) تقسیم می شوند.

اسلاید 16: نورد مداوم نورد غیر مداوم

اسلاید 17: عیوب نوردی: برخی عیوب نوردی که روی پروفیل ظاهر می شود عبارتند از: 1)زاکات 2)پریودی شدن 3)برآمدگی روی پروفیل 4)عدم تقارن 5)کمبود فلز درقسمتی از ابعاد پروفیل 6)زبری و ناهموارشدن سطوح پروفیل 7)خارج از اندازه بودن ابعاد بودن پروفیل 8)موج دار بودن فلز

اسلاید 18: عوامل موثر ایجاد انواع عیوب در قطعات نورد : 1)عیوب کنورتوری : یا ریخته گری شده که به علت وجود سرباره در فلز و وجود بیش از حد عناصر ترکیبی فلز و ناخالصی آنه ایجاد میشود. از جمله گوگرد ،فسفر ،کربن و .... که موجب شکنندگی سرد و گرم در فولاد میشود 2)عیوب نوردی: که شامل اشکالات و نواقص کاری و تجهیزاتی است که به خودی خود در خط تولید روی پروفیل اثر میگزارد و باعث معیوب شدن فلز میشود.

اسلاید 19: عوامل موثر در ایجاد عیب در خط نورد : 1)تکنولوژیکی: شامل مونتاژکاری ، نورد کاری و اپراتوری. 2)غیر تکنولوژیکی: شامل تجهیزاتی ، مکانیکی ، برقی، هیدرولیکی، تاسیساتی و متفرقه (تراش غلطک و...)

اسلاید 20: مونتاژکاری: کلیه فقسه های کارگاه نورد توسط گروه مونتاژکار مونتاژ میگردد که اگر در اینکار از قطعات نامناسب خراب از قبیل لینک ها ،پیچ و مهره ها، حدیده ها ، نگهدارنده ها ، بالشتک ها ، پلانک ها ، گوه ها تکتولیت ها و .... و سایر قطعات نامناسب استفاده شود وجهت بررسی وبازدید ورفع اشکال نباشد وهنگام تنظیم قفسه ازطرف تکنولیت شیفت رفع اشکال شود هنگام نورد پروفیل توقف و ضایعات به همراه خواهد داشت.

اسلاید 21: 2) نورد کاری: چنانچه هنگام تنظیم قفسه ها رعایت کامل و دستور العمل کارنشود وقسمت های مختلف قفسه مطابق جدول تنظیم نشود و قطعات خارج از فرم ناشی از اشتباه مونتاژ کاران تعویض و اصلاح نگردد،ضایعات کارگاه را همراه خواهد داشت. 3) اشکلات اپراتوری: در صورتیکه هنگام نورد از جانب اپراتور سهل انگاری یا بی توجهی رخ دهد و یا دستور العمل نوع پروفیل را رعایت نکند ضایعات کارگاه بالا میرود.

اسلاید 22: علل به وجود آمدن عیوب غیر تکنولوژیکی: در هنگام نورد چنانچه یک یا چند مکانیزم بنا به علل ذکر شده(مکانیکی ،برق، هیدرولیکی، تاسیساتی و ...) ازکار بیفتدبه طوری که در مدت زمان نسبتا زیاد نمیتوان نورد نمود، نهایتا شمش های مسیر سرد شده و ایجاد ضایعات مینماید. جهت جلوگیری از ضایعات این چنینی باید گروه های سرویس دهنده مرتب تجهیزات مربوط به خود را بررسی و نگهداری نماید وباتوجه به گراف های تامیراتی جهت از کار افتادن مکانیزم ها اقدامات لازم را به عمل آورند.

اسلاید 23: معرفی چند نوع نورد: نورد پیوسته: چنانچه حجم توليد توجيه كنندة هزينه سرمايه گذاري اوليه باشد، محصولات به روش نورد پيوسته توليد مي شوند. مثال: توليد ورق، ميله در نورد پيوسته مقدار ماده اي كه در يك زمان (در يك مقطع زماني معين ) از هر غلتك مي گذرد،يكسان است. چون در نورد پيوسته، مقدار ماده اي كه عبور مي كند در يك مقطع زماني ثابت است، چنانچه سطح مقطع، كوچك تر يا بزرگ تر شود، سرعت غلتك ها نيز متناسب با آن بيشتر يا كمتر مي شود تا بدين ترتيب تغيير ضخامت ها و طول هاي كنترل در مراحل مختلف، قابل بالانس باشد.

اسلاید 24: نورد حلقه: با كاهش ضخامت حلقه قطر آن افزايش مي يابد. در فرآيند نورد حلقه اي، غلتك خارجي نيرو و سرعت را اعمال مي كند و غلتك دروني به صورت آزاد گردش مي كند. ضخامت حلقه به تدريج كاهش و قطر آن افزايش مي يابد. پهناي حلقه، معمولاً موضوع افزايش نيست. كاربرد: موشك، توربين، هواپيما، صنايع هوا فضا، لوله كشي و مخازن تحت فشار.

اسلاید 25: نمايش ترسيمي فرآيند نورد حلق هاي با كاهش ضخامت حلقه قطر آن افزايش مي يابد.

اسلاید 26: نورد رزوه: این نوع نورد جزء پروسه نورد سرد است واز کاربرد های آن می توان به نورد چرخ دنده های مارپیچ اشاره کرد:

اسلاید 27: با تشکر از حسن توجه شما

17,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید