صفحه 1:
نگهدا ى
4 مه
cf
Z
باکتریا
ws. 8
نگهدا
2 ;
نگهدا
نگهداری کوتاه مدت
نه
صفحه 2:
نگهداری طولانی مدت
(نگهداری در دیپ فریزر و یا نیتروژن مایع -۱
کشت باكتري مورد نظر 395 محیط مغذي5۸حاوي 9۵۵ خون
گوسفند و در مورد ميكروارگانيسمهاي سخت رشد روي محيط
شکلات آگار
* پلیتها را به مدت ۲۴- ۱۸ ساعت در دماي 2+ 35 درجه
سانتیگراد و در صورت نیا تحت شرایط :0براي هر باكتري
انکوبه نمائید.
* سپس از باكتري رشد یافته , سوسپانسیون غليظي در101,100
eis =— § << 2000 و
صفحه 3:
— —
* محیط محافظت کننده از سرما میتواند خون گوسفند یا
Skim milk- Tryptic Soy Broth . ai u92 yu9S >
96 ۱۰ ۱۵ حاوي گلیسرول استریل با غلظت نهايي (TSB)
باشد
* سپس از سوسپانسیون باكتريايي فوق به مقدار 0.5 _1701در
ويالهاي شيشهاي یا پلاستيكي کوچک استریل توزیع کنید .
.بعداد ویال ذخیره خودررا براي مصرف یکسال آماده ails
* سویه ها را میتوان در برودت ۵۰ - تا ۷۰ - درجه سانتیگراد به
مدت یکسال نگهداري نمود در صورت عدم دسترسي به
فریزر ۷۰ - درجه
* مي توان سویه هاي با رشد سریع را در فریزر ۲۰ - درجه نیز
i
صفحه 4:
در لینشرلیط توجه به نکاتزیر ضروريلستب
سویه هاي سخت رشد مانند هموفیلوس انفلوآنزا و نیسریا گنوره در اين
دما
قابل نگهداری نمی باشند و باید در 260- نگهداری شوند
صفحه 5:
سویه هاي بارشد سریع در اين دما عمر کمي دارند و تعداد
,زيادتري از آنها از بين ميروند
بنابراین توصیه یشود براي اطمینان از. حیات سویه ها هر چند
.ماه » طبق روش زیر کشت داده شوند
صفحه 6:
working control
بارتست ازکشت مجدد از کشت ذخیره فریز شده که براي
.کنترل کیفیت كشتهاي محیط کشت و... استفاده مي شود
یک ویال را از فریزر خارج کرده و بلا فاصله زیر شیر آب
ولرم محتویات آنرا ذوب نمائید. نمونه را روي
محیط آگار خوندار یا شکلاته ( در مورد
باكتريهاي سخت رشد)
تلقیح کرده و به مدت ۲۴ انکوبه نمایید. ودر
صورت نیاز در شرایط 6 م)فرار میدهیم.
صفحه 7:
, تهیه ورکینگ کنترل از کشت ذخیره فریز شده sly
روي پلیت یا آگار شیبدار تلقیح و آنرا به مدت یک شبانه
.روز تا زماني که رشد مناسبي بندست آید انکوبه نمائید
در مورد ارگانیسم هاي با رشد سریع این پلیت یاآگار
شیبدار را مي توان در 2-8 درجه سانتیگراد یا در دماي
اتاق تا مدت ۴ هفته نگهداري نمود
بعد از هر پاساژخالص بودن و مورفولوژي کلنیها را
بررسي نمائید
صفحه 8:
از کشت ذخیره تا ۳ پاساژ پشت سر هم میتوان انجام داد .
پس از آن , نمونه باید دور انداخته شده واز يك ورکینگ
.کنترل استفاده شود
پاساژهاي مکرر( بیش از ۲ پاساز), احتمال تغییر فنوتييي
سویه ها را افزايش میدهد
صفحه 9:
ار معدي د
دماي اتاق
Brain Heart Infusion Agar (BHIA) \eus S loro
باكتريهاي مشکل پسند مانند گونوکک , مننگوکک » استریتوکک پنومونیه و
. هموفیلوس آنفلوانزا
شکلات آگار را با افزودن ۲۵۵ خون گوسفند به محیط فوق پس از خروح از
اتوکلاو و رسیدن به دمای ۵۰ درجه
سانتیگراد و قرار دادن در بن ماري ۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه
:تهیه نمود
روغن معدني ( با پارافین مایع ) را در حرارت خشک ( ۱۷۰ درجه سانتیگراد -۲
.به مدت یکساعت ) استریل نمایید
.میکروب مورد نظر را روي محیط کشت دهید ۳
بعد از بدست آوردن کشت کافي , روغن -۴ 00 .روي سطح محیط بریزید ۱
استریل را به مقدار
در صورت نیاز به کشت مجدد » نمونه از سطح آگار (زیر روغن ) برداشته -۵
میشود
.ماه تجدید کشت نمایید
.بعد از 6-12 مام تجدید کشت مایید»
صفحه 10:
=
نگهداري کوتاه مدت
كشتهاي ورکینگ کنترل که براي كارهاي روتین
روزانه استفاده میشوند , به روشهاي زیر تهیه
باكتريهاي با رشد سریع
سوش مورد 158۸ لوله ای درپیچ دار کشت دهید
نظر را در سطح
محیط را بمدت ۲۴ ساعت در اتو 3522 درجه
سانتیگراد انکوبه نمایید.
يس از رشد کامل, لوله را در یخچال نگهداري کنید
.وهر ماه کشت را تجدید نمائید
صفحه 11:
نعو
See نظر را در سطح آگار خوندار شیبدار( لولهایدرپیچدار) ۱
مجیط را بمدت ۲۴ ساعت در اتو 35*2 درجه سانتیگراد انگوبه نمایید ۲۶
پس از رشد کامل, لوله را در یخچال نگهداري کنید. ( جهت استریتوکک ۳۰
پنومونیه , محیط را در دماي
(اتاق نگهداري کنید
هر ماه کشت را تجدید نمائید -۴
مننگو کک و هموفیلوس
سوش مورد تظر را در شنطح مجیط آگان شکلانه لوله:اي با پلیت کشت 1۳
,دهید
۲- محیط را بمدت ۲۴ ساعت در اتو 352 درجه سانتیگراد انکوبه تمایید.
پس از رشد کامل, لوله را در حرارت اتاق نگهداري کنید -۳
هر ۲ هفته کشت را تجدید نمائید -۴
گونوکک
سوشآموزد نظر را در سطح مجیطظ آکاز شکلاته کشت دهید ۳[
مخیط را بمدت ۲۴ ساعت در اتو 352-2 درجه ساتتیگراد انکویه تمایید :۲
.نمونه را در دماي ۳۵ درجه نگهداري نمایید ۳
هر ۲ روز یکبار کشت را تجدید نمائید ۴
