hepatite_b

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “هپاتیت ب”

هپاتیت ب

اسلاید 1: دانشگاه فرهنگیانپردیس خواجه نصیرالدین طوسی کرمانبهار92عنوان تحقیق:هپاتیت بنام درس: تغذیه وسلامتتهیه کنندگان :افشین آزادی،پرویز چهر آزادنام استاد:فخاری

اسلاید 2: کبدجـِـگَر یا کَبـِد یکی از غدهای بدن است که در فعالیت‌های سوخت وسازبدن مانند گوارش نقش دارد.برخی از فعالیتهای کبد:1-به دام انداختن سموم وتصفیه آنها .2-انجام متابولسیم داروها دربدن.3-شرکت در خون سازی (دوران پیش از تولد)ومقاومت دربرابر عفونتها4-فراهم ساختن سریع انرِژی در هنگام ضرورت5-ساخت پروتئینهای مختلف نظیر(البومین، پروترومبین، فیبرینوِژن)6-ذخیره موادی چون تری گلیسریدها،گلیکوژن،ویتامینها

اسلاید 3: هپاتیت((Hepatitisبه معنی التهاب در پارانشیم کبداست و به دلایل مختلفی می‌تواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت می‌کنند میتوان به افراط در مصرف الکل٬ اثر برخی داروها٬ آلودگی به باکتری و هم‌چنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی می‌گردد. عامل بیماری هپاتیت ویرال(ویروسی) یک ویروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید. ولی بیماری مزمن هپاتیت C بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می‌تواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان می‌دهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می‌کند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خونریزی‌های گوارشی و ... است .

اسلاید 4: هپاتیت Bویروس HBS AG عامل مولد هپاتیت ب است و جزء ویروسهای کبدی DNA دار طبقه بندی می شود.بافت هدف این بیماری و میزبان آن محدود و فقط در کبد, گاهی پانکراس و کلیه انسان و میمون را نیز آلوده می کند. این ویروس کوچک, دارای پوشش, دارای DNA دو رشته و حلقوی که قسمتی از آن تک رشته ای است ودارای آنزیم ریورس ترانس کرپیتاز (RTase) است که این آنزیم چسبیده به ژنوم ویروس است و دارای فعالیت ریبونوکلئاز است. این ویروس دارای ۳ نوع آنتی ژن مهم به نامهای آنتی ژن سطحی, آنتی ژن مرکزی و یک آنتی ژن دیگر است. آنتی ژن سطحی که آنتی ژن استرالیا نامیده می شود ( بعلت اینکه اولین بار در سرم یک فرد بومی استرالیل که در ظاهر سالم شناسایی شد ). از نظر شکل ظاهری دارای دو فرم است: ۱- شکل کروی که فراوانترین نوع این خانواده است. ۲- شکل لوله ای یا رشته ای . این آنتی ژن در PH کمتر از ۴ به مدت ۶ ساعت پایدار می ماند; ولی در این PHعفونت زایی هپاتیت B از بین می رود. این ویروس به علت داشتن غشا در برابر اتر مقاوم است, PH پایین, حرارت متوسط, یخ زدن و اشعه ماورا بنفش پایدار می ماند. DNA ویروس تمایل زیادی برای ادغام شدن با DNA سلول میزبان دارد. نسخه برداری ویروس توسط عوامل نسخه بردار سلول میزبان کنترل می شود.

اسلاید 5: نشانه‌هاو تشخیص بیماری آلودگي به ويروس هپاتيت‌ب به سه حالت متفاوت ممكن است ديده شود:·         هپاتيت حاد:در اين حالت، بيمار پس از يك دوره‌ي مقدماتي با نشانه‌هايي مانند تب، سرماخوردگي، تهوع، استفراغ و درد شكم، دچار زردي مي‌شود. اولين عضوي كه زردي در آن ديده مي‌شود، سفيدي چشم‌ها است. به طور معمول، اين علائم خودبه‌خود برطرف مي‌شود و پس از 6 ماه خون از ويروس پاك مي‌شود و فقط در 5 تا10درصد بيماران مزمن ممكن است آلودگي مزمن شود.·          هپاتيت مزمن: در اين حالت، نشانه‌ها بسيار غير اختصاصي است. شايع‌ترين نشانه‌ي هپاتيت مزمن، ضعف و خستگي طولاني است. گاهي ممكن است زردي خفيف يا خارش وجود داشته باشد. با پيشرفت بيماري ممكن است زردي خفيف يا خارش وجود داشته باشد.با پيشرفت بيماري ممكن است نارسايي كبدي بروز كند. اين افراد بايد تحت نظر پزشك باشند و در صورت نياز، دارو درماني شوند. ·         آلودگي بدون علامت:در اين حالت، فرد بدون هيچگونه نشانه‌ي باليني و يا آزمايشگاهي از بيماري كبدي ، ويروس هپاتيت را در خون خود دارد و مي‌تواند آنرا به سايرين انتقال دهد. اين افراد به درمان دارويي نياز ندارند ولي خطر مزمن شدن هپاتيت در آن‌ها زياد است و بايد هر 6ماه يكبار توسط پزشك بررسي شوند.(ناقلین)

اسلاید 6: علایمی که ممکن است این بیماری از خود نشان دهد عبارتند از: داشتن کسالتی شبیه به سرماخوردگی مختصر و متوسط * تهوع و استفراغ * اسهال * بی اشتهایی * کاهش وزن * زردی یا یرقان (زرد شدن پوست و سفیدی چشمها، زرد تیره شدن ادرار و کمرنگ شدن مدفوع) * خارش پوست برخی از افراد هم ممکن است به بستری شدن در بیمارستان نیاز پیدا کنند. بسیاری از افراد بالغی که دچار ویروس هپاتیت ب می شوند کاملا بهبود یافته و تا آخر عمر در برابر آن ایمن می شوند. بین ۲% تا ۱۰ % از این دسته از افراد ناقل مزمن این بیماری می شوند، این بدان معنی است که آنها ویروس این بیماری را به دیگران منتقل خواهند کرد و کبدشان نیز ممکن است دچار آسیبهای مزمن شود. چنانچه کودکان به ویژه نوزادان دچار این بیماری شوند احتمال آنکه ناقل مزمن آن شوند زیاد است.علایم و نشانه ها گاهی ممکن است هیچ نوع نشانه ای از این بیماری در فردی ظاهر نشده اما با این وجود وی ناقل ویروس آن به دیگران باشداگر شخصی چند سال مبتلا به ویروس هپاتیت ب باشد ممکن است دچار عوارض زیر شود: * هپاتیت مزمن * التهاب کبد * سرطان کبد آزمایشهای طبی برای تشخیص بیماری با انجام آزمایشهای خون پزشک می تواند وجود بیماری هپاتیت ب را تشخیص دهد. وی برای کشف عامل عفونت از شما سوالاتی نیز خواهد پرسید.

اسلاید 7: روشهای سرایت این ویروس عبارت است از: * انجام فعالیتهای جنسی * استفاده مشترک از سرنگ یا دیگر لوازم تزریقی با فرد آلوده * استفاده از وسایل غیر استریل برای خالکوبی، حجامت یا طب سوزنی * سرایت از مادر به کودک که عمدتا هنگام تولد رخ می دهد. *تزریق خون آلوده به این ویروس (در انگلستان تمامی خونهای تزریقی از نظر وجود این ویروس تحت آزمایش قرار می گیرد(.

اسلاید 8: راههای جلو گیری از بیماری هپاتیت ب  شناخت ناکافي بيماري، موجب شده زندگي با بيمار هپاتيتي اصلي ترين دغدغه  اطرافيان بيمار شود، اما زندگي با يک فرد هپاتيتي، مثل زندگي با يک فرد عادي است، با اين تفاوت که در صورت رعايت نکردن بعضي نکات ساده،  شانس انتقال بيماري وجود دارد ولي اگر راه هاي انتقال هپاتيت ها را بشناسيم و رعايت کنيم، مي توانيم با خيال راحت در کنار افراد بيمار زندگي کنيم.  

اسلاید 9: برخی از عواملی که خطر ابتلا به این بیماری را زیاد میکند  افرادی که شریک جنسی آنها مبتلا به هپاتیت ب است. .کسانی که شریک های جنسی متعدد دارند و از وضعیت سلامت آنها مطمئن نیستند. کسانی که از سوزن مشترک برای تزريق مواد مخدر استفاده می کنند. كاركنان بهداشتي مانند پزشكان و دندانپزشكان و پرستاران، تكنسين‌هاي آزمايشگاه و دانشجويان پزشكي افرادي كه مسئوليت کفن ودفن اموات را دارند. كاركنان و ساكنان مراكز نگهداري افراد عقب ‌مانده ذهني كاركنان زندانها و زندانيان طولاني مدت افرادي كه با مبتلایان به هپاتیت ب مزمن زندگی میکنند. . افرادي كه از تاتو و ديگر ابزارهاي سوراخ كننده پوست كه چندان با دقت تميز نشده باشند استفاده کنند. نوزادانی که از مادران مبتلا به هپاتيت ب متولد می شوند.. بیمارانی که فاكتورهاي انعقادي دريافت میکنند. بیمارانی که دياليز می شوند. همجنس بازان

اسلاید 10: واکسن  تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری جلوگیری میکند. درپاسخ به واکسن ،بدن آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت ب را می سازد که یک نوع ایمنی فعال محسوب میشود.    در 3 مرحله تزريق مي‌شود. منع مصرف در دوران بارداري و شيردهي ندارد. حداقل براي مدت 15 سال بدون نياز به آزمايش يا دريافت واكسن مجدد، قادر به ايجاد ايمني خواهد بود. ممكن است احساس درد و ناراحتي در موضع تزريق و يا تب خفيف ايجاد نمايد. اين واكسن براي تمامي كودكان از تولد تا 18 سالگي، و نيز بالغيني كه در معرض خطر هستند و سابقة ايمن سازي ندارند پيشنهاد مي‌شود. ممكن است آزمايش براي تعيين ايمني بدن (اندازه گیری سطح آنتی بادی )نسبت به ويروس در بالغين كه از سابقة واكسيناسيون خود اطلاع ندارند لازم باشد

اسلاید 11: مواردی که برای مبتلا نشدن به بیماری هپاتیت ب باید رعایت کردهرگز از وسايل تيز و برنده، نظير سرنگ و سوزن، تيغ اصلاح و مسواك به صورت مشترك استفاده نكنيد. ·         از انجام كارهايي كه به سوراخ شدن و ايجاد خراش در پوست منجر مي‌شود، نظير خالكوبي و حجامت در مراكز غيرمطمئن و آلوده پرهيز كنيد.·         از تماس جنسي مشكوك و حفاظت نشده پرهيز كنيد.·         نسبت به واکسيناسيون نوزادان خود اقدام کنيد:نوزاد خود را بلافاصله در بدو تولد، 2 ماهگي و 6ماهگي واكسينه نماييد.·         در صورتيكه جزء يكي از گروه‌هاي ذيل هستيد، نسبت به سه نوبت واكسيناسيون اقدام كنيد:o        پزشكان، دندانپزشكان و پيراپزشكان؛o        افراد تحت دياليز؛o        افرادي كه به علت ابتلا به بيماري‌هاي زمينه‌اي، نظير هموفيلي و تالاسمي، مكرراً خون يا فرآورده‌هاي خوني دريافت مي‌كنند؛o       افراد خانواده‌ي فرد آلوده كه با وي هم‌منزل هستيد.·          - در صورت ايجاد زخمي در بدن زخم را با آب و صابون شستشو داده بوسيله پانسمان بخوبي محافظت نمائيد.·         - اشياء آلوده به خون را در كيسه پلاستيكي جمع‌آوري كرده و بسوزانيم. ·         - وسائلي را كه بخون آلوده مي‌شوند سريعاًُ با مواد ضدعفوني كننده مانند مايع سفيد كننده لباس تميز نمايند.·         - در صورت وجود فرد آلوده به ويروس هپاتيت«ب»  (B )اطرافيان او بر عليه اين بيماري واكسينه شوند.·         -  واكسيناسيون كودكان بر عليع بيماري  هپاتيت «ب»  (B ) كه شامل سه مرحله (بدو تولد، 1/5 ماهگي و 9 ماهگي) ميباشد.   توجه: افراد آلوده به ويروس هپاتيت( B ) بايد به‌طور منظم به پزشك مراجعه كرده و پي‌گيري بيماري خود باشند و هيچ داروئي را بدون تجويز پزشك مصرف ننمايند.·       هر چقدر فرد در سن پايين‌تري به ويروس هپاتيت B آلوده شده باشد احتمال ناقل شدن و بيماري مزمن كبدي بالاتر است. به اين منظور واكسيناسيون كليه نوزادان در بدو تولد- 5/1 ماهگي و 9 ماهگي در كليه مراكز بهداشتي درماني صورت مي‌گيرد. علاوه بر نوزادان افرادي كه به عللي در معرض خطر هستند مانند پرسنل كادر پزشكي، دريافت كنندگان فرآورده‌هاي خوني و افراد خانواده فرد مبتلا نيز بايد در سه نوبت واكسن دريافت كنند. - زنان آلوده بايد از بارداري پرهيز كنند و در صورت بارداري قبل از زايمان براي دريافت درمانهاي پيشگير تكميلي جهت جلوگيري از انتقال به نوزاد با پزشك خود مشورت كنند.

اسلاید 12: امید واریم که مفید ومورد توجه واقع شده باشد .با تشکرپایان

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید