وبای التور
اسلاید 1: وبای التورواحد آموزش مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر باهنر
اسلاید 2: وبا چیست؟ يك بيماري اسهالي و عفوني است که توسط میکروب ویبریوکلراایجاد می شود و به شدت مسري می باشد.
اسلاید 3: علایم وبای التور:تبهاي كوتاه مدت كه معمولاً كمتر از 5 روز است.شروع ناگهاني اسهال و استفراغ بدون دل درد و دل پيچهاسهال آبكي شديد كه ممكن است با دفعات زياد و غيرقابل شمارش باشد.عطش فراوان در بيماروجود موارد خفيف با اسهال معمولي به ويژه در بچههابدون علامت
اسلاید 4: راههاي انتقال وباي التوراستفاده از آب ناسالممصرف ميوهها و سبزيجاتي كه با آب آلوده شسته يا آبياري شده باشند.غذاي آلوده كه به صورت خام يا خوب پخته نشده مصرف شوند.غذاي آلوده كه خارج از يخچال انبار شوند.انتقال از طريق دست و يا وسايل آلوده به مدفوع بيماران
اسلاید 5: چگونه از ابتلا به بيماري وبا جلوگيري كنيم؟ميوه و سبزيجات ضدعفوني شده مصرف كنيد.از آب آشاميدني سالم و مطمئن استفاده كنيد اگر در منطقهاي زندگي ميكنيد كه دسترسي به آب آشاميدني تصفيه شده و لولهكشي شده وجود ندارد حتماً قبل از مصرف آب، آن را به مدت 1 دقيقه بجوشانيد و يا از كلر مادر استفاده كنيد.
اسلاید 6: دستهايتان را در موارد زير حتماً با آب و صابون بشوئيد: ـ قبل از شروع به تهيه غذاـ قبل از مصرف غذاـ قبل و بعد از اجابت مزاجـ به محض ورود به منزل قبل از آن كه به چيزي دست بزنيد.
اسلاید 7: از دستفروشان و فروشندگان دورهگرد مواد خوراكي تهيه نفرمائيد.هر چه فاصله زماني بين پخت غذا و مصرف آن كمتر باشد احتمال آلوده شدن غذا كمتر ميشود.از قرار دادن ميوه و سبزي نشسته در داخل يخچال اكيداً خودداري كنيد.مواد خام و پخته نشده را در مجاورت غذاهاي پخته شده قرار ندهيد.
اسلاید 8: روش صحيح ضدعفوني كردن ميوه و سبزيجات:ابتدا ميوه و سبزيجات را شستشو دهيد تا مواد زائد و گل و لاي آن حذف شود.در داخل يك ظرف 5 ليتر آب و 15 قطره مايع ظرفشويي ريخته و كاملاً حل نماييد. مدت 5 دقيقه ميوه و سبزي را در محلول به دست آمده نگهداري كنيد ميوه و سبزي را با آب تميز شستشو دهيد. يك گرم (نصف قاشق چايخوري) پودر پركلرين را در 5 ليتر آب حل كنيد.به مدت 5 دقيقه ميوه و سبزي شسته شده را در محلول كلر نگهداريد. در پايان ميوه و سبزي را با آب سالم به خوبي شستشو داده و مصرف كنيد.
اسلاید 9: روش گندزدايي آبهاي آلودهجوشاندن آب در دماي 100 درجه سانتيگراد حداقل به مدت 5 دقيقه جهت از بين بردن ميكروبهاي بيماريزا استفاده از پودر پركلرين (هيپو كلريت كلسيم) به روش زير: ابتدا يك قاشق غذاخوري پودر پركلرين در يك ليتر آب حل نماييد تا كلر مادر بدست آيد (كلر مادر را جهت دور نگه داشتن از نور خورشيد در شيشههاي كدر نگهداري نماييد)مدت 5 دقيقه ميوه و سبزي را در محلول به دست آمده نگهداري كنيد به ازاي هر ليتر آب 5 قطره از كلر مادر اضافه نمائيد. پس از گذشت 20 دقيقه ميتوان از آب گندزدايي شده استفاده كرد.
اسلاید 10: درمان وباي التور هدف از درمان، جايگزيني آب و املاح از دست رفته است. محلول ORS بهترين درمان براي بيماراني است كه قادر به نوشيدن هستند (يك بسته در يك ليتر آب جوشيده سرد شده حل شود) براي بيماراني كه اسهال شديد دارند و قادر به نوشيدن نيستند مقدار مورد نياز سرم بايد با توجه به ميزان كم آبي توسط پزشك محاسبه شده و به صورت داخل وريدي تزريق شود. تجويز آنتي بيوتيك مناسب با نظر پزشك انجام ميشود. بايد به تغذيه مناسب بيمار در دوران نقاهت توجه شود.
اسلاید 11: نمونه گیری سواب رکتالمحیط کری بلر
اسلاید 12: آنتی بیوتیکهای مورداستفاده:آنتی بیوتیکهای مورداستفاده:بزرگسالان : سیپروفلوکساسین- سفیکسیم- آمپی سیلینکودکان وزنان باردار: سفیکسیم- آمپی سیلین اریترومایسین- آزیترومایسین
اسلاید 13: محلولهای ضدعفونی کننده مورداستفاده پرکلرین:ضدعفونی سالن –راهرو-سرویس بهداشتیهالامید:تجهیزات آمبولانس-تخت – لاکر-دستگیره درکرئولین:سرویس بهداشتیآهک:سرویس بهداشتی-ورودی اتاق ایزوله
اسلاید 14: رفرنس:دستورالعمل درمان التور-وزارت بهداشت-بهار93دستورالعمل اقدامات بهداشتی محیط به منظورپیشگیری ازبیماریهای روده ای
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.