vaba

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “وبا”

وبا

اسلاید 1: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وبا دكتر محمد رضا سربازيکارشناس مسئول بیماریهای واگیردار

اسلاید 2: CholeraCholera is a diarrhoeal disease caused by Vibrio cholerae, either type O1 or O139.Both children and adults can be infected.20% of those infected develop acute, watery diarrhoea and 10 – 20% of these individuals develop severe watery diarrhoea with vomiting.

اسلاید 3: تعريف : بيماري وبا يك اسهال حاد عفوني است كه عامل آن باسيل ويبريو كلرا است و اگزوتوكسين مترشحه از آن مسئول پيدايش علائم بيماري است .

اسلاید 4: CholeraIt is usually transmitted through faecally contaminated water or food. Incubation period is very short ( 2 hours to 5 days ) and number of cases can rise extremely quickly, especially in over-populated communities and refugee setting. Case fatality rate in untreated cases may reach 30 – 50% .

اسلاید 5: Cholera: historical perspectivesJohn Snow: identified contaminated water as the source of cholera spreading through London in 1849.Robert Koch: credited with identifying V. cholerae during the fifth pandemic in 1883.Filippo Pacini: was really the first to identify the organism in Italy in 1854.

اسلاید 6: Vibrio cholera and other VibriosFamily: VibrionaceaeGenus: VibrioGram-negative rodsSingle polar flagellumRapid linear motilityNatural habitat: environmental waters

اسلاید 7: Vibrio choleraeStructure is similar to the EnterobactericeaeO antigen (cell surface lipopolysaccharide)H antigen (flagellar antigen)> 150 serotypes based on the O antigen2 serotypes are associated with CholeraO1 and O139

اسلاید 8: Classification of Vibrio cholerae O1Three main serotypes (based on somatic antigens)InabaOgawaHakojimaTwo biotypes (based on phenotypic characteristics)ClassicEl Tor

اسلاید 9: non-O1 Vibrio choleraeMay cause an illness similar to cholera.Acquired from contaminated water or seafood.Do not cause epidemics.Of less public health importance.

اسلاید 10: Clinical manifestations of choleraAbrupt onset of diarrhea without strain, tenesmus, or cramps.Spectrum of severity -- ranges from asymptomatic to a life-threatening, dehydrating diarrhea.All symptoms relate to the loss of fluid in the diarrhea.

اسلاید 11: عوامل مولد اسهال های غیر التهابی (آنتروتوکسینی)ویبریو کلرا (Vibrio cholerae)(Enterotoxigenic E.Coli)(Clostridium Perfringens)(Bacillus Cereus)(Staphylococcus Aureus)(Aeromonas Hydrophila) (Plesiomonas Shigelloides)(Norwalk Like Viruses)(Rotaviruses) (Enteric Adenoviruses)(Giardia Lamblia)کریپتو سپوریدیوم و سیکلوسپورا

اسلاید 12: عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی شیگلا (Shigella)سالمونلا (Salmonella) (Compylobacter Jejuni)(Enterohemorrhagic E.Coli)(Enteroinvasive E.Coli)(Yersinia Enterocolitica) (Vibrio Parahemoliticus)(Clostridium Dificile)(Aeromonas Hydrophila) (Plesiomonas Shigelloides) (Entamoeba Histolytica)

اسلاید 13: طبقه بندي تشخيصي بيماري :مظنون : اسهال حاد آبكي بدون درد و فاقد خونمحتمل :فرد مظنون در يك منطقه اندميك يا در طي يك اپيدمي كه دچار دفعات زياد و غير قابل شمارش اسهال آب برنجي و استفراغ ناگهاني بدون احساس قبلي حالت تهوع وبدون فشار شود.قطعي :جداكردن ميكروارگانيسم از مدفوع يا مواد استفراغيآزمايش ميكروسكوپي DARK-FIELD مدفوع تازه جهت ديدن باسيلهاي زنده روشهاي سرولوژي آگلوتيناسيون- ايمنوفلوئورسانس

اسلاید 14: Treatment of choleraI. Rehydration:crucialII.Antibiotics:less important- doxycycline- tetracycline- TMP-SMX- ciprofloxacin

اسلاید 15: درمان : تجويز مايع و الكتروليت كافي بر اساس نوع دهيدراتاسيون (MILD-MODERATE- SEVER )تجويز آنتي بيوتيك مناسب كه كمك به كنترل بهتر بيماري مي كند و به صورت كمك درمان استفاده ميشود آنتي بيوتيك مناسب در بزرگسالان داكسي سيكلين ( بصورت تك دوز 300mg ) مي باشد .- درخانمهاي حامله داروي انتخابي فورازوليدون4بار در روز به مدت 3 روز با دوز 100mg است .- در اطفال داروي انتخابي تريمتوپريوم-سولفامتوكسازول بر اساس 5mg/kg تريمتوپريوم است (به مدت 3روز وهر روز 2 بار)استفاده از ORS مرگ ناشي از وبا را از 50 % درصد به يك درصد تقليل داده است .

اسلاید 16: Mild Mod Severe 5% 5 – 10%>10%Alert RestlessComa Pulse N Rapid Very rapidSeverity N Weak UnpalpableResp N DeepVery deepSBPN LowVery lowTurgor Rapid slowVery slowEyes N Sunken Very sunkVoice N Hoarse Not audibleUrine N Scant Oliguria

اسلاید 17: بيماران بدون دهيدراتاسيون

اسلاید 18: دهيدراتاسيون نسبي تجويز در 4 ساعت اول

اسلاید 19: نكته مهم :براي تشخيص و شروع درمان نيازي به تاييد باكتريولوژيك نيست و با تشخيص باليني درمان شروع مي شود

اسلاید 20: درمان : تجويز مايع و الكتروليت كافي بر اساس نوع دهيدراتاسيون (MILD-MODERATE- SEVER )تجويز آنتي بيوتيك مناسب كه كمك به كنترل بهتر بيماري مي كند و به صورت كمك درمان استفاده ميشود آنتي بيوتيك مناسب در بزرگسالان داكسي سيكلين ( بصورت تك دوز 300mg ) مي باشد .- درخانمهاي حامله داروي انتخابي فورازوليدون4بار در روز به مدت 3 روز با دوز 100mg است .- در اطفال داروي انتخابي تريمتوپريوم-سولفامتوكسازول بر اساس 5mg/kg تريمتوپريوم است (به مدت 3روز وهر روز 2 بار)استفاده از ORS مرگ ناشي از وبا را از 50 % درصد به يك درصد تقليل داده است .

اسلاید 21: عوارض : اسيدوز متابوليك ، ادم حاد ریه ؛ ATN، مرگ

اسلاید 22: Cholera ProphylaxisMass chemoprophylaxis is not effective in controlling a cholera outbreak.Selective chemoprophylaxis ( one dose of doxycycline ) may be useful for members of a household who share food and shelter with a cholera patient. Chemoprophylaxis may be useful when a cholera outbreak occurs in a closed population, such as a prison.

اسلاید 23: پيشگيري : رعايت بهداشت فردي خصوصا شستشوي دستها قبل از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابوناستفاده از آب بهداشتي براي نوشيدن و شستن مواد غذايياستفاده از يخ بهداشتيدر صورت استفاده از مواد غذايي كه قبلا پخته شده است حتما بايد آنها را كاملا داغ كنيم .

اسلاید 24: پيشگيري :از سبزی ها و میوه های شسته شده و ضد عفونی شده (بطریقه بهداشتی ) استفاده گردد.از مصرف غذای آماده غیر بهداشتی مثل بستنی ؛ آبمیوه ؛ ساندویچ و ........ خودداری شود .در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید .مواد غذایی را از دسترس مگس و سایر آلودگی ها دور نگه دارید.

اسلاید 25: پيشگيري :بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده مثل میوه و سبزی و مواد غذایی پروتئینی خام مثل گوشت قرمز- مرغ - ماهی ؛ حتما دستهای خود را با آب و صابون بشوئید .اگر در منطقه به هر علتي ، امكان دسترسي به آب آشاميدني بهداشتي نيست ، بايد آب را به مدت 20 دقيقه جوشاند و يا به آب ، محلول كلر دار اضافه كرد . جدا كردن وسايل شخصي بيمار ( از قبيل پتو ، ملافه ، لباس زير ، ظرف غذا ) و استريل كردن آنها

اسلاید 26: پيشگيري :ضد عفوني كامل توالت بعد از استفاده بيمار از آن( در موارد همه گيري بعد از استفاده هر فرد )جمع آوري و دفع بهداشتي فضولات انسانيدفع بهداشتي فاضلابها

اسلاید 27: در برخورد با بیمار مشکوک به التور به3 نکته اساسی توجه کنید :بلافاصله از بیمار نمونه سوآپ رکتالی تهیه کنیدفورا مایع درمانی را آغاز کنید مراتب را آنی و بصورت تلفنی به مرکز بهداشت منطقه خود اطلاع دهید

اسلاید 28: Trend of cholera disease in I.R.Iran 1965 - 2005

اسلاید 29: Cholera disease in recent years

اسلاید 30:

اسلاید 31:

اسلاید 32:

اسلاید 33:

اسلاید 34:

اسلاید 35:

اسلاید 36:

اسلاید 37:

اسلاید 38: Dead Cases Distribution

اسلاید 39: Trend of the Latest Cholera Epidemic

اسلاید 40: One Probable Feature

اسلاید 41: Positive Culture of specimensUniversitySewageVegetableQazvin20511Qom1514Hamedan35Golestan--6Iran2320Kashan2--Urumia1--Lorestan3--

اسلاید 42: كـــــدام غـــــذا؟كـــــدام مسموميت؟

اسلاید 43: نوع غذا و مسمومیت هاگوشت گاو و همبرگر:استاف – کلوستریدیوم – سالمونلا – E.Coli Et&Ehگوشت مرغ:استاف – کلوستریدیوم - سالمونلاتخم مرغ:استاف – سالمونلا - شیگلابرنج و حبوبات:باسیلوس سرئوسموادکربوهیدراتی(سالاد الویه – سس– شیرینی خامه ای):مواد لبنی(شیر – پنیر – خامه – بستنی):کاهو و سبزیجات:باسیلوس سرئوس – E.Coli EH - شیگلاغذاهای دریایی:ویبریوپاراهمولیتیکوساستاف-شیگلااستاف – E.Coli ET- سالمونلاآب سیب:E.Coli-EH

اسلاید 44: همبرگراستاف – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلا

اسلاید 45: گوشت گاو(beef)استاف اورئوس – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلاكباب نيمه پز

اسلاید 46: چلوكباب كوبيدهاستاف – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلا

اسلاید 47: جوجه كباباستاف – كلوستريديوم - سالمونلا

اسلاید 48: نيمرواستاف – سالمونلا - شيگلا

اسلاید 49: سالاد اولويهاستاف – شيگلا - سالمونلا

اسلاید 50: سالادماكارونياستاف - شيگلا

اسلاید 51: كاهو و سبزيجاتشيگلا – اي كولاي – باسيلوس سرئوس

اسلاید 52: Fried Riceباسيلوس سرئوس

اسلاید 53: بستنياستاف اورئوس – اي كولاي آنتروتوكسيژن - سالمونلا

اسلاید 54: شيــر – پنيــر خامه - بستنياستاف – سالمونلا ET.E Coli

اسلاید 55: كنسرو ماهيسوسيسبوتوليسم (بوتولينيوم)

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید