صفحه 1:
us fy 45 ‏كه‎ تو مح وطن سويلوي کارشناس مسئول بیماریهای واگیردار

صفحه 2:
Cholera = Cholera is a diarrhoeal disease caused by Vibrio cholerae, either type O1 or 0139. = Both children and adults can be infected. = 20% of those infected develop acute, watery diarrhoea and 10 - 20% of these individuals develop severe watery diarrhoea with vomiting.

صفحه 3:
*تعریف : د * بیماری وبا یک اسهال حاد عفونی است که عامل آن باسیل ویبریو کلرا است و اگزوتوکسین مترشحه از آن مسئول پیدایش علائم بیماری است .

صفحه 4:
Cholera = It is usually transmitted through faecally contaminated water or food. Incubation period is very short ( 2 hours to 5 days ) and number of cases can rise extremely quickly, especially in over- populated communities and refugee setting. Case fatality rate in untreated cases may reach 30-50%.

صفحه 5:
> 9و9 . ohn Snow: identified water as the ource of cholera spreading through London in 1849 .obert Koch: credited with identifying V. cholerae luring the fifth pandemic in 1883. ilippo Pacini: was really the first to identify he organism in Italy in 1854.

صفحه 6:
Vibrio cholera and other Vibrios Genus: Vibrio Gram-negative rods Single polar flagellum Rapid linear motility Natural habitat: environmental waters

صفحه 7:
tr is-si terobactericeae O antigen (cell surface lipopolysaccharide H antigen (flagellar antigen) - 150 serotypes based on the O antigen serotypes are associated with Cholera O1 and 0139

صفحه 8:
omatic antigens) Inaba Ogawa Hakojima wo biotypes (based on phenotypic characteristics) Classic El Tor

صفحه 9:
Vibrio cholerae May cause an illness similar to cholera. \cquired from contaminated water or seafooc Jo not cause epidemics. Df less public health importance.

صفحه 10:
\brupt onset of di strain, tenesmus, r cramps. jpectrum of severity -- ranges from asymptomatic to a life-threatening, dehydrating diarrhea. ‘Il symptoms relate to the loss of fluid in the diarrhe

صفحه 11:
عوامل مولد اسهال های غیر التهابی (آنتروتوکسینی) « (6۳۱۵۱6۲۵6۵ ۷/۲۵۲]۵) ویبریو کلرا (Enterotoxigenic E.Coli)= (Clostridium Perfringens)= (Bacillus Cereus)# HE__tstephnylococeus Aureus) 1" nas Hydrophila) = (Plesiomonas Shigelloides) # (Norwalk Like Viruses) ‏و‎ ‎(Rotaviruses)s (Enteric Adenoviruses)= (Giardia Lamblia) ۰ 8 کریپتو سپوربدیوم و سیکلوسپورا

صفحه 12:
عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی ‎Ket (Bhigellays‏ 5 سالمونلا (Compylobacter Jejuni) = (Enterohemorrhagic E.Coli)™ ‎_fenteroinvasive E.Coli) =‏ طق ‎a Enterocolitica) =‏ ‎(Vibrio Parahemoliticus)s_ (Clostridium Dificile) = ‎(Aeromonas Hydrophila) ‏و‎ ‎(Plesiomonas Shigelloides) m ‎(Entamoeba Histolytica) =

صفحه 13:
طبقه بندی تشخیصی بیماری ؛ ۳۹ ne ‏اسهال حاد آبکی بدون درد و فاقد خون‎ * رن در یک منطقه اندمیک یا در طی یک اپیدمی که دچار دفعات زیاد و غیر قابل شمارش اسهال آب برنجی و استفراغ ناگهانی بدون احساس قبلی حالت تهوع وبدون فشار شود. ۴ قطعی : * جداکردن میکروار گانیسم از مدفوع يا مواد استفراغى * آزمایش میکروسکوپی 0۸۵۱-۳۱8۱0 مدفوع تازه جهت دیدن باسیلهای زنده * روشهای سرولوژی آگلوتیناسیون- ایمنوفلونورسانس

صفحه 14:
|. 9 ۱۱. Antibiotics: less important - doxycycline - tetracycline - TMP-SMX - ciprofloxacin

صفحه 15:
درمان : تجويز مابع و الكتروليت كافى بر اساس نوع دهيدراتاسيون (-1/118 ‎MODERATES SEVER‏ 2 نت اكت تجويز آنتى بیوتیک مناسب که کمک به کنترل بهتر بیماری می کند و به صورت درمان استفاده میشود آنتی بیوتیک مناسب در بزرگسالان داکسی سیکلین ( بصورت تک دوز ‎(300mg‏ می باشد . ‎He pee =‏ داروی انتخابی فورازولیدون ۴بار در روز به مدت ۳ روز با دوز 100019 است . ‏= 1 اطفال داروی انتخابی تریمتوپریوم-سولفامتو کسازول بر اساس ‏9 تریمتوپربوم است (به مدت "روز وهر روز ۲ بار) ‏استفاده از 00۳5 مرگ ناشی از وبا را از ۵۰ 7 درصد به یک درصد تقلیل ‏داده است .

صفحه 16:
Severe >10% Coma Very rapid Unpalpable Very deep Very low Very slow Very sunk Not audible Oliguria Mod 5-10% Restless Rapid Weak Deep Low slow Sunken Hoarse Scant Mild 5% Alert N Pulse Severity Resp SBP Turgor Eyes Voice Urine

صفحه 17:
بیماران بدون د 3 ۳۹ سن کمتر از ۲۴ ماه ‎aby‏ سال ۰ سال به بالا مقدار محلول تجویزی پس از هر بار اسهال ۵۰-۰ میلی لیتر ۰-۰ میلی لیتر هر چقدر میل دارد تعدادپاکت اوآر اس به اندازه ۵۰۰ میلی لیتر در روز به اندازه ۱۰۰۰ میلی لیتر در روز به اندازه ۲۰۰۰ میلی لیتر در روز

صفحه 18:
وزن به كيل وكرم مقدار به 085 میلی لیتر دهیدراتاسیون نسبی تجویز در ۴ ساعت اول 400- 200 کمتر از ۵ 97-5 600 400 9/10-8 800- 600 9/15- 11 1200- 800 9/29- 16 2200- 1200 4000- 2200

صفحه 19:
*نکته مهم :برای تشخ شروع درمان نیازی به تایید باکتریولوژیک نیست و با تشخیص بالینی درمان شروع می سود

صفحه 20:
درمان * تحویز مایع و الکترولیت کافی بر اساس نوع دهیدراتاسیون (-۱۱۱۲ ‎(ODER e- SEVER‏ وك تست تجویز آنتی بیوتیک مناسب که کمک به کنترل بهتر بیماری می کند و به ورت كمف رمان استفاده میشوده ه کتتول بهتر بیماری می کند و ؛ آنتی دیوتیک مناسب در بزر گسالان دا بیکلین ( بصورت تک دوز ‎he (othe‏ 'ن داكسى سيكلين ( بصور وز - درخانمهای حامله دادوی انتخابی فورازولیدون ۴بار در روز به مدت ۳ روز با دوز 100709 است. ‎ral =‏ داروی انتخایی تریمتوپریو سولفامتوکسازول بر اساس 5009/9 تریمتوپربوم است (به مدت ۲روز وهر روز ۲ بار) ‎ORS ees‏ مرگ ناشی از وبا را از ۵۰ / درصد به یک درصد تقلیل اده است .

صفحه 21:
"عوارض : 9 اسیدوز متابولیک . ادم حاد ریه ؛ لا ۸۵۲ مرگ

صفحه 22:
4 Cholera Prophylaxis =" Mass chemoprophylaxis is not effective in controlling a cholera outbreak. Selective chemoprophylaxis ( one dose of doxycycline ) may be useful for members of a household who share food and shelter with a cholera patient. Chemoprophylaxis may be useful when a cholera outbreak occurs in a closed population, such as a prison.

صفحه 23:
پیشخیری : ل رعایت بهداشت فردی خصوصا شستشوی دستها قبل از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابون استفاده از آب بهداشتی برای نوشیدن و شستن مواد غذایی استفاده از بخ بهداشتی ۴ در صورت استفاده از مواد غذایی که قبلا پخته شده است حتما باید آنها را کاملا داغ کنیم .

صفحه 24:
بيشكيرى : ل از سبزى ها و ميوه هاى شسته شده و ضد عفونى شده (بطريقه بهداشتى ) استفاده كردد. " از مصرف غذاى آماده غير بهداشتى مثل بستنى ؛ آبميوه ؛ ساندويج و ........ خودداری شود . * در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید . * مواد غذایی را از دسترس مگس و سایر آلودگی ها دور نگه دارید.

صفحه 25:
ae بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده مثل میوه و زى و مواد غذایی پروتئینی خام مثل گوشت قرمز - مرغ - ماهی ؛ حتما دست خود را با اب و صابون بشوئيد . ۴ اگر در منطقه به هر علتی . امکان دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی نیست . باید آب را به مدت ۲۰ دقیقه جوشاند و يا به آبتخلول کنرتدار اهاقد کرو جدا کزدن وسایل شخصی بیماز( از ظرف غذا) و استریل کردن آنها پتو . ملافه . لباس زیر .

صفحه 26:
پیشگیری : ل ضد عفونی کامل توالت بعد از استفاده بیمار از آن( در موارد همه گیری بعد از استفاده هر فرد ) جمع آوری و دفع بهداشتی فضولات انسانی * دفع بهداشتی فاضلابها

صفحه 27:
دك * در بر‌خورد پا بیمار مشکوک به التوربه 3 نكته اساسى توجه كنيد : " بالافاصله از بيمار نمونه سوآب ركتالى تهيه كنيد " فورا مايع درمانى را آغاز كنيد * مراتب را آنی و بصورت تلفنی به مرک بهداشت منطقه خود اطلاع دهید

صفحه 28:
1 ۲6۲۱۵0 ۵0۲ ۰۲۱۵۱6۲ 8 05 605۶ ۷ I.R.Iran 1965 - 2005 ao 00 000 2000 9 PLISPEIESES PEELE ES LES EEELEEELESLEE SE IE

صفحه 29:
Cholera disease in recent years ۵2 ۰۰۰

صفحه 30:
Distribution of cholera cases by agegroups (12 june-18 sep 2005)

صفحه 31:
pistribution of cholera cases by sex, (12 june-t8 sep 2008)

صفحه 32:
pistribution of cholera cases by arp, (12 june-18 sep 2005) eS

صفحه 33:
pistribution of cholera cases by nationality (12 june-18 sep 2005)

صفحه 34:
Distribution of cholera cases by clinical situation (12 june-18 sen 2005)

صفحه 35:
serotypes of cholera cases (12 june-18 sep 2005) 08000

صفحه 36:

صفحه 37:
= 2 pistribution of cholera cases by universitig,

صفحه 38:
4 Dead Cases Distribution 2 | ۱۳ Sea ۳ Qead cases

صفحه 39:
Trend of the Latest Cholera Epidemic Date of onset

صفحه 40:
4 One Probable Feature - 3 § 8 8 5 8 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 2 2۵ 24 25 26 27 28 29 ٩0 31 2 33 34 3 week

صفحه 41:
9 Positive Culture of specimens Vegetable 11 14 5 Sewage 205 15 2 23 2 1 3 University Qazvin Qom Hamedan Golestan Iran Kashan Urumia Lorestan \

صفحه 42:

صفحه 43:
نوع غذا و مسموميت ها © :كوشت گاو 9 همبرگر و6 © - استاف > کلوستریدبوم -سالول ۰ :كوشت مرغ استاف - كلوستريديوم - سالمونلا © :غذاهای دربابی ویبریوپاراهمولیتیکوس © ۰ تخم وخ اسستاف لو ‎yl‏ © مواد كربو هيد راتى :اسلا نهب - سب تناس ماد شيكلا © مواد لبنى :(شير < ينير - خامه < بستظامونلا -87 6.6011 - استاف ‎Spy ©‏ 9 حبو بيات باسيلوس سرئوس © :كاهو و سبز يجا تفيكلا - ا ۶.601 - باسيلوس سرئوس ‎E.Coli-EH swiie‏

صفحه 44:
é استاف 7 کلوستریدیوم 7 اي كولاي - سالمه تلا

صفحه 45:
استاف اورئوس - کلوستریدیوم - اي كولاي - سالمونلا

صفحه 46:
استاف - كلوستريديوم - اي كولاي - سالموثلا

صفحه 47:
استاف - کلوستریدیوم - سالمونلا

صفحه 48:

صفحه 49:

صفحه 50:

صفحه 51:
شیگلا - اي كولاي - باسیلوس سرئوس

صفحه 52:
باسیلو € wee ‏بن‎

صفحه 53:
استاف اورئوس - اي كولاي آنتروتوکسیژن - سالمونلا

صفحه 54:
ee ‏سحت‎ ۱ 4 ۱ Bra 1

صفحه 55:
کنسرو ماهي سوسیس بوتولیسم (بوتولینیوم)

دكتر محمد رضا سربازي کارشناس مسئول بیماریهای واگیردار Cholera    Cholera is a diarrhoeal disease caused by Vibrio cholerae, either type O1 or O139. Both children and adults can be infected. 20% of those infected develop acute, watery diarrhoea and 10 – 20% of these individuals develop severe watery diarrhoea with vomiting.  تعريف : بيماري وبا يك اسهال حاد عفوني است كه عامل آن باسيل ويبريو كلرا است و اگزوتوكسين مترشحه از آن مسئول پيدايش عالئم بيماري است . Cholera    It is usually transmitted through faecally contaminated water or food. Incubation period is very short ( 2 hours to 5 days ) and number of cases can rise extremely quickly, especially in overpopulated communities and refugee setting. Case fatality rate in untreated cases may reach 30 – 50% . Cholera: historical perspective ohn Snow: identified contaminated water as the source of cholera spreading through London in 1849 Robert Koch: credited with identifying V. cholerae during the fifth pandemic in 1883. Filippo Pacini: was really the first to identify he organism in Italy in 1854. Vibrio cholera and other Vibrios Family: Vibrionaceae Genus: Vibrio Gram-negative rods Single polar flagellum Rapid linear motility Natural habitat: environmental waters Vibrio cholerae Structure is similar to the Enterobactericeae O antigen (cell surface lipopolysaccharide H antigen (flagellar antigen) > 150 serotypes based on the O antigen 2 serotypes are associated with Cholera O1 and O139 Classification of Vibrio cholerae O1 hree main serotypes (based on somatic antigens) Inaba Ogawa Hakojima wo biotypes (based on phenotypic characteristics) Classic El Tor non-O1 Vibrio cholerae May cause an illness similar to cholera. Acquired from contaminated water or seafood Do not cause epidemics. Of less public health importance. Clinical manifestations of cholera Abrupt onset of diarrhea without strain, tenesmus, or cramps. Spectrum of severity -- ranges from asymptomatic to a life-threatening, dehydrating diarrhea. All symptoms relate to the loss of fluid in the diarrhe )عوامل مولد اسهال های غیر التهابی (آنتروتوکسینی ( ویبریو کلراVibrio cholerae) (Enterotoxigenic E.Coli) (Clostridium Perfringens) (Bacillus Cereus) (Staphylococcus Aureus) (Aeromonas Hydrophila) (Plesiomonas Shigelloides) (Norwalk Like Viruses) (Rotaviruses) (Enteric Adenoviruses) (Giardia Lamblia) کریپتو سپوریدیوم و سیکلوسپورا عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی ( شیگالShigella) ( سالمونالSalmonella) (Compylobacter Jejuni) (Enterohemorrhagic E.Coli) (Enteroinvasive E.Coli) (Yersinia Enterocolitica) (Vibrio Parahemoliticus) (Clostridium Dificile) (Aeromonas Hydrophila) (Plesiomonas Shigelloides) (Entamoeba Histolytica) طبقه بندي تشخيصي بيماري : ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ مظنون : اسهال حاد آبكي بدون درد و فاقد خون محتمل : فرد مظنون در يك منطقه اندميك يا در طي يك اپيدمي كه دچار دفعات زياد و غير قابل شمارش اسهال آب برنجي و استفراغ ناگهاني بدون احساس قبلي حالت تهوع وبدون فشار شود. قطعي : جداكردن ميكروارگانيسم از مدفوع يا مواد استفراغي آزمايش ميكروسكوپي DARK-FIELDمدفوع تازه جهت ديدن باسيلهاي زنده روشهاي سرولوژي آگلوتيناسيون -ايمنوفلوئورسانس Treatment of cholera I. Rehydration: crucial II. Antibiotics: less important - doxycycline - tetracycline - TMP-SMX - ciprofloxacin درمان : ‏ تجويز مايع و الكتروليت كافي بر اساس نوع دهيدراتاسيون (MILD- ) MODERATE- SEVER ‏ تجويز آنتي بيوتيك مناسب كه كمك به كنترل بهتر بيماري مي كند و به صورت كمك درمان استفاده ميشود آنتي بيوتيك مناسب در بزرگساالن داكسي سيكلين ( بصورت تك دوز ) 300mgمي باشد . درخانمهاي حامله داروي انتخابي فورازوليدون4بار در روز به مدت 3روزبا دوز 100mgاست . در اطفال داروي انتخابي تريمتوپريوم-سولفامتوكسازول بر اساس 5mg/kgتريمتوپريوم است (به مدت 3روز وهر روز 2بار) استفاده از ORSمرگ ناشي از وبا را از % 50درصد به يك درصد تقليل داده است . ‏ ‏ ‏ ‏ Mild Mod Severe 5% 5 – 10% >10% Alert Restless Coma Pulse N Rapid Very rapid Severity N Weak Unpalpable Resp N Deep Very deep SBP N Low Very low Turgor Rapid slow Very slow Eyes N Sunken Very sunk Voice N Hoarse Not audible Urine N Scant Oliguria بيماران بدون دهيدراتاسيون سن مقدار محلول تجويزي پس از هر بار اسهال تعدادپاكت او.آر .اس كمتر از 24ماه 50-100ميلي ليتر به اندازه 500ميلي ليتر در روز 2تا 9سال 100-200ميلي ليتر به اندازه 1000ميلي ليتر در روز 10سال به باال هر چقدر ميل دارد به اندازه 2000ميلي ليتر در روز دهيدراتاسيون نسبي تجويز در 4ساعت اول سن كمتر از 4 ماه 11-4 م9اه9 23-12 م9اه9 4-2 س99ا9ل 14-5 س99ا9ل بيشتر از 15سال وزن به كيلوگرم كم9تر از 5 9/7-5 9/10-8 9/1511 9/2916 بيشتر از 30 مقدار به ORS ميلي ليتر 400200 600400 800600 1200800 22001200 40002200  نكته مهم :براي تشخيص و شروع درمان نيازي به تاييد باكتريولوژيك نيست و با تشخيص باليني درمان شروع مي شود درمان : ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ تجويز مايع و الكتروليت كافي بر اساس نوع دهيدراتاسيون (MILD- ) MODERATE- SEVER تجويز آنتي بيوتيك مناسب كه كمك به كنترل بهتر بيماري مي كند و به صورت كمك درمان استفاده ميشود آنتي بيوتيك مناسب در بزرگساالن داكسي سيكلين ( بصورت تك دوز ) 300mgمي باشد . درخانمهاي حامله داروي انتخابي فورازوليدون4بار در روز به مدت 3روز با دوز 100mgاست . در اطفال داروي انتخابي تريمتوپريوم-سولفامتوكسازول بر اساس 5mg/kgتريمتوپريوم است (به مدت 3روز وهر روز 2بار) استفاده از ORSمرگ ناشي از وبا را از % 50درصد به يك درصد تقليل داده است .  ‏ عوارض : اسيدوز متابوليك ،ادم حاد ریه ؛ ،ATNمرگ Cholera Prophylaxis   Mass chemoprophylaxis is not effective in controlling a cholera outbreak. Selective chemoprophylaxis ( one dose of doxycycline ) may be useful for members of a household who share food and shelter with a cholera patient. Chemoprophylaxis may be useful when a cholera outbreak occurs in a closed population, such as a prison. پيشگيري : ‏ ‏ ‏ ‏ رعايت بهداشت فردي خصوصا شستشوي دستها قبل از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابون استفاده از آب بهداشتي براي نوشيدن و شستن مواد غذايي استفاده از يخ بهداشتي در صورت استفاده از مواد غذايي كه قبال پخته شده است حتما بايد آنها را كامال داغ كنيم . پيشگيري : ‏ ‏ ‏ ‏ از سبزی ها و میوه های شسته شده و ضد عفونی شده (بطریقه بهداشتی ) استفاده گردد. از مصرف غذای آماده غیر بهداشتی مثل بستنی ؛ آبمیوه ؛ ساندویچ و ........خودداری شود . در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید . مواد غذایی را از دسترس مگس و سایر آلودگی ها دور نگه دارید. پيشگيري : ‏ ‏ ‏ بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده مثل میوه و سبزی و مواد غذایی پروتئینی خام مثل گوشت قرمز -مرغ -ماهی ؛ حتما دستهای خود را با آب و صابون بشوئید . اگر در منطقه به هر علتي ،امكان دسترسي به آب آشاميدني بهداشتي نيست ،بايد آب را به مدت 20دقيقه جوشاند و يا به آب ،محلول كلر دار اضافه كرد . جدا كردن وسايل شخصي بيمار ( از قبيل پتو ،مالفه ،لباس زير ، ظرف غذا ) و استريل كردن آنها پيشگيري : ‏ ‏ ‏ ضد عفوني كامل توالت بعد از استفاده بيمار از آن( در موارد همه گيري بعد از استفاده هر فرد ) جمع آوري و دفع بهداشتي فضوالت انساني دفع بهداشتي فاضالبها  ‏ ‏ ‏ در برخورد با بیمار مشکوک به التور به 3نکته اساسی توجه کنید : بالفاصله از بیمار نمونه سوآپ رکتالی تهیه کنید فورا مایع درمانی را آغاز کنید مراتب را آنی و بصورت تلفنی به مرکز بهداشت منطقه خود اطالع دهید Trend of cholera disease in I.R.Iran 1965 - 2005 22000 20000 18000 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 Cholera disease in recent years 137 7 138 1 138 2 1383 1384 case 989 124 345 105 118 96 94 1118 deat h 0 1 7 137 8 137 9 138 0 5 109 17 3 1 1 11 177 180 152 160 140 127 120 111 Number 120 100 70 80 61 59 49 60 40 49 43 46 28 23 20 3 0 Age groups FEMALE 47% MALE 53% URBAN 79 % RURAL 21 % IRANIAN 97/7% PAKISTANIAN 0/2% AFGHANIAN 2/1% OUTPATIENT 80% HOSPITALIZED 20% OGAWA 1% INABA 99% DEATH 0/98% CURED 99/02% % 190 200 180 160 150 158 132 Number 140 120 100 80 60 40 20 75 81 45 60 45 41 24 19 16 12 16 0 Universities 15 4 6 5 2 14 2 3 1 1 1 Dead Cases Distribution 2 0 ان نج ز ن را هاي شگا دان قم ان ست گل ن يال^ گ ان هر هت شگا دان وي ض نر سا خرا ن مدا ه ‏Uni versi t y ‏De a d ca se s 1 0 3/22 3/23 3/24 3/25 3/26 3/27 3/28 3/29 3/30 3/31 4/1 4/2 4/3 4/4 4/5 4/6 4/7 4/8 4/9 4/10 4/11 4/12 4/13 4/14 4/15 4/16 4/17 4/18 4/19 4/20 4/21 4/22 4/23 4/24 4/25 4/26 4/27 4/28 4/29 4/30 4/31 5/1 5/2 5/3 5/4 5/5 5/6 5/7 5/8 5/9 5/10 5/11 5/12 5/13 5/14 5/15 5/16 5/17 5/18 5/19 5/20 5/21 5/22 5/23 5/24 5/25 5/26 5/27 5/28 5/29 5/30 5/31 6/1 6/2 6/3 6/4 6/5 6/6 6/7 6/8 6/9 6/10 6/11 6/12 6/13 6/14 6/15 6/16 6/17 6/18 6/19 6/20 6/21 6/22 6/23 6/24 6/25 6/26 6/27 6/28 6/29 6/30 6/31 Num ber Trend of the Latest Cholera Epidemic 100 80 60 40 20 Date of onset One Probable Feature 1200 1000 N um ber 800 600 400 200 0 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 week Positive Culture of specimens University Qazvin Qom Hamedan Golestan Iran Kashan Urumia Lorestan Sewage 205 15 3 -23 2 1 3 Vegetable 11 14 5 6 20 ---- كـــــدام غـــــذا؟ كـــــدام مسموميت؟ :گوشت گاو و همبرگر :گوشت مرغ استاف – کلوستریدیوم -سالمونال :غذاهای دریایی ویبریوپاراهمولیتیکوس :تخم مرغ استاف – سالمونال -شیگال موادکربوهیدراتی):سـاـالد اـلویـه – سـس– شـیریـنیخـامـهاـی(استاف-شیگال مواد لبنی ):شـیر – پــنیر – خـامـه – بــستنی( سالمونال – E.Coli ET-استاف :برنج و حبوبات باسیلوس سرئوس :کاهو و سبزیجاتشیگال – E.Coli EH -باسیلوس سرئوس :آب سیبE.Coli-EH – E.Coliاستاف – کلوستریدیوم – سالمونال ‏Et&Eh همبرگر استاف – كلوستريديوم – اي كوالي - سالمونال )(beefگوشت گاو كباب نيمه پز استاف اورئوس – كلوستريديوم – اي كوالي -سالمونال چلوكباب كوبيده استاف – كلوستريديوم – اي كوالي -سالمونال جوجه كباب استاف – كلوستريديوم -سالمونال نيمرو استاف – سالمونال -شيگال ساالد اولويه استاف – شيگال -سالمونال ماكاروني ساالد استاف -شيگال كاهو و سبزيجات شيگال – اي كوالي – باسيلوس سرئوس Fried Rice باسيلوس سرئوس بستني استاف اورئوس – اي كوالي آنتروتوكسيژن -سالمونال شيــر – پنيــر خامه - بستني استاف – سالمونال ‏ET.E Coli كنسرو ماهي سوسيس بوتوليسم (بوتولينيوم)

51,000 تومان