صفحه 1:
us fy 45 ‏كه‎ تو مح وطن سويلوي کارشناس مسئول بیماریهای واگیردار

صفحه 2:
Cholera = Cholera is a diarrhoeal disease caused by Vibrio cholerae, either type O1 or 0139. = Both children and adults can be infected. = 20% of those infected develop acute, watery diarrhoea and 10 - 20% of these individuals develop severe watery diarrhoea with vomiting.

صفحه 3:
*تعریف : د * بیماری وبا یک اسهال حاد عفونی است که عامل آن باسیل ویبریو کلرا است و اگزوتوکسین مترشحه از آن مسئول پیدایش علائم بیماری است .

صفحه 4:
Cholera = It is usually transmitted through faecally contaminated water or food. Incubation period is very short ( 2 hours to 5 days ) and number of cases can rise extremely quickly, especially in over- populated communities and refugee setting. Case fatality rate in untreated cases may reach 30-50%.

صفحه 5:
> 9و9 . ohn Snow: identified water as the ource of cholera spreading through London in 1849 .obert Koch: credited with identifying V. cholerae luring the fifth pandemic in 1883. ilippo Pacini: was really the first to identify he organism in Italy in 1854.

صفحه 6:
Vibrio cholera and other Vibrios Genus: Vibrio Gram-negative rods Single polar flagellum Rapid linear motility Natural habitat: environmental waters

صفحه 7:
tr is-si terobactericeae O antigen (cell surface lipopolysaccharide H antigen (flagellar antigen) - 150 serotypes based on the O antigen serotypes are associated with Cholera O1 and 0139

صفحه 8:
omatic antigens) Inaba Ogawa Hakojima wo biotypes (based on phenotypic characteristics) Classic El Tor

صفحه 9:
Vibrio cholerae May cause an illness similar to cholera. \cquired from contaminated water or seafooc Jo not cause epidemics. Df less public health importance.

صفحه 10:
\brupt onset of di strain, tenesmus, r cramps. jpectrum of severity -- ranges from asymptomatic to a life-threatening, dehydrating diarrhea. ‘Il symptoms relate to the loss of fluid in the diarrhe

صفحه 11:
عوامل مولد اسهال های غیر التهابی (آنتروتوکسینی) « (6۳۱۵۱6۲۵6۵ ۷/۲۵۲]۵) ویبریو کلرا (Enterotoxigenic E.Coli)= (Clostridium Perfringens)= (Bacillus Cereus)# HE__tstephnylococeus Aureus) 1" nas Hydrophila) = (Plesiomonas Shigelloides) # (Norwalk Like Viruses) ‏و‎ ‎(Rotaviruses)s (Enteric Adenoviruses)= (Giardia Lamblia) ۰ 8 کریپتو سپوربدیوم و سیکلوسپورا

صفحه 12:
عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی ‎Ket (Bhigellays‏ 5 سالمونلا (Compylobacter Jejuni) = (Enterohemorrhagic E.Coli)™ ‎_fenteroinvasive E.Coli) =‏ طق ‎a Enterocolitica) =‏ ‎(Vibrio Parahemoliticus)s_ (Clostridium Dificile) = ‎(Aeromonas Hydrophila) ‏و‎ ‎(Plesiomonas Shigelloides) m ‎(Entamoeba Histolytica) =

صفحه 13:
طبقه بندی تشخیصی بیماری ؛ ۳۹ ne ‏اسهال حاد آبکی بدون درد و فاقد خون‎ * رن در یک منطقه اندمیک یا در طی یک اپیدمی که دچار دفعات زیاد و غیر قابل شمارش اسهال آب برنجی و استفراغ ناگهانی بدون احساس قبلی حالت تهوع وبدون فشار شود. ۴ قطعی : * جداکردن میکروار گانیسم از مدفوع يا مواد استفراغى * آزمایش میکروسکوپی 0۸۵۱-۳۱8۱0 مدفوع تازه جهت دیدن باسیلهای زنده * روشهای سرولوژی آگلوتیناسیون- ایمنوفلونورسانس

صفحه 14:
|. 9 ۱۱. Antibiotics: less important - doxycycline - tetracycline - TMP-SMX - ciprofloxacin

صفحه 15:
درمان : تجويز مابع و الكتروليت كافى بر اساس نوع دهيدراتاسيون (-1/118 ‎MODERATES SEVER‏ 2 نت اكت تجويز آنتى بیوتیک مناسب که کمک به کنترل بهتر بیماری می کند و به صورت درمان استفاده میشود آنتی بیوتیک مناسب در بزرگسالان داکسی سیکلین ( بصورت تک دوز ‎(300mg‏ می باشد . ‎He pee =‏ داروی انتخابی فورازولیدون ۴بار در روز به مدت ۳ روز با دوز 100019 است . ‏= 1 اطفال داروی انتخابی تریمتوپریوم-سولفامتو کسازول بر اساس ‏9 تریمتوپربوم است (به مدت "روز وهر روز ۲ بار) ‏استفاده از 00۳5 مرگ ناشی از وبا را از ۵۰ 7 درصد به یک درصد تقلیل ‏داده است .

صفحه 16:
Severe >10% Coma Very rapid Unpalpable Very deep Very low Very slow Very sunk Not audible Oliguria Mod 5-10% Restless Rapid Weak Deep Low slow Sunken Hoarse Scant Mild 5% Alert N Pulse Severity Resp SBP Turgor Eyes Voice Urine

صفحه 17:
بیماران بدون د 3 ۳۹ سن کمتر از ۲۴ ماه ‎aby‏ سال ۰ سال به بالا مقدار محلول تجویزی پس از هر بار اسهال ۵۰-۰ میلی لیتر ۰-۰ میلی لیتر هر چقدر میل دارد تعدادپاکت اوآر اس به اندازه ۵۰۰ میلی لیتر در روز به اندازه ۱۰۰۰ میلی لیتر در روز به اندازه ۲۰۰۰ میلی لیتر در روز

صفحه 18:
وزن به كيل وكرم مقدار به 085 میلی لیتر دهیدراتاسیون نسبی تجویز در ۴ ساعت اول 400- 200 کمتر از ۵ 97-5 600 400 9/10-8 800- 600 9/15- 11 1200- 800 9/29- 16 2200- 1200 4000- 2200

صفحه 19:
*نکته مهم :برای تشخ شروع درمان نیازی به تایید باکتریولوژیک نیست و با تشخیص بالینی درمان شروع می سود

صفحه 20:
درمان * تحویز مایع و الکترولیت کافی بر اساس نوع دهیدراتاسیون (-۱۱۱۲ ‎(ODER e- SEVER‏ وك تست تجویز آنتی بیوتیک مناسب که کمک به کنترل بهتر بیماری می کند و به ورت كمف رمان استفاده میشوده ه کتتول بهتر بیماری می کند و ؛ آنتی دیوتیک مناسب در بزر گسالان دا بیکلین ( بصورت تک دوز ‎he (othe‏ 'ن داكسى سيكلين ( بصور وز - درخانمهای حامله دادوی انتخابی فورازولیدون ۴بار در روز به مدت ۳ روز با دوز 100709 است. ‎ral =‏ داروی انتخایی تریمتوپریو سولفامتوکسازول بر اساس 5009/9 تریمتوپربوم است (به مدت ۲روز وهر روز ۲ بار) ‎ORS ees‏ مرگ ناشی از وبا را از ۵۰ / درصد به یک درصد تقلیل اده است .

صفحه 21:
"عوارض : 9 اسیدوز متابولیک . ادم حاد ریه ؛ لا ۸۵۲ مرگ

صفحه 22:
4 Cholera Prophylaxis =" Mass chemoprophylaxis is not effective in controlling a cholera outbreak. Selective chemoprophylaxis ( one dose of doxycycline ) may be useful for members of a household who share food and shelter with a cholera patient. Chemoprophylaxis may be useful when a cholera outbreak occurs in a closed population, such as a prison.

صفحه 23:
پیشخیری : ل رعایت بهداشت فردی خصوصا شستشوی دستها قبل از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابون استفاده از آب بهداشتی برای نوشیدن و شستن مواد غذایی استفاده از بخ بهداشتی ۴ در صورت استفاده از مواد غذایی که قبلا پخته شده است حتما باید آنها را کاملا داغ کنیم .

صفحه 24:
بيشكيرى : ل از سبزى ها و ميوه هاى شسته شده و ضد عفونى شده (بطريقه بهداشتى ) استفاده كردد. " از مصرف غذاى آماده غير بهداشتى مثل بستنى ؛ آبميوه ؛ ساندويج و ........ خودداری شود . * در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید . * مواد غذایی را از دسترس مگس و سایر آلودگی ها دور نگه دارید.

صفحه 25:
ae بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده مثل میوه و زى و مواد غذایی پروتئینی خام مثل گوشت قرمز - مرغ - ماهی ؛ حتما دست خود را با اب و صابون بشوئيد . ۴ اگر در منطقه به هر علتی . امکان دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی نیست . باید آب را به مدت ۲۰ دقیقه جوشاند و يا به آبتخلول کنرتدار اهاقد کرو جدا کزدن وسایل شخصی بیماز( از ظرف غذا) و استریل کردن آنها پتو . ملافه . لباس زیر .

صفحه 26:
پیشگیری : ل ضد عفونی کامل توالت بعد از استفاده بیمار از آن( در موارد همه گیری بعد از استفاده هر فرد ) جمع آوری و دفع بهداشتی فضولات انسانی * دفع بهداشتی فاضلابها

صفحه 27:
دك * در بر‌خورد پا بیمار مشکوک به التوربه 3 نكته اساسى توجه كنيد : " بالافاصله از بيمار نمونه سوآب ركتالى تهيه كنيد " فورا مايع درمانى را آغاز كنيد * مراتب را آنی و بصورت تلفنی به مرک بهداشت منطقه خود اطلاع دهید

صفحه 28:
1 ۲6۲۱۵0 ۵0۲ ۰۲۱۵۱6۲ 8 05 605۶ ۷ I.R.Iran 1965 - 2005 ao 00 000 2000 9 PLISPEIESES PEELE ES LES EEELEEELESLEE SE IE

صفحه 29:
Cholera disease in recent years ۵2 ۰۰۰

صفحه 30:
Distribution of cholera cases by agegroups (12 june-18 sep 2005)

صفحه 31:
pistribution of cholera cases by sex, (12 june-t8 sep 2008)

صفحه 32:
pistribution of cholera cases by arp, (12 june-18 sep 2005) eS

صفحه 33:
pistribution of cholera cases by nationality (12 june-18 sep 2005)

صفحه 34:
Distribution of cholera cases by clinical situation (12 june-18 sen 2005)

صفحه 35:
serotypes of cholera cases (12 june-18 sep 2005) 08000

صفحه 36:

صفحه 37:
= 2 pistribution of cholera cases by universitig,

صفحه 38:
4 Dead Cases Distribution 2 | ۱۳ Sea ۳ Qead cases

صفحه 39:
Trend of the Latest Cholera Epidemic Date of onset

صفحه 40:
4 One Probable Feature - 3 § 8 8 5 8 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 2 2۵ 24 25 26 27 28 29 ٩0 31 2 33 34 3 week

صفحه 41:
9 Positive Culture of specimens Vegetable 11 14 5 Sewage 205 15 2 23 2 1 3 University Qazvin Qom Hamedan Golestan Iran Kashan Urumia Lorestan \

صفحه 42:

صفحه 43:
نوع غذا و مسموميت ها © :كوشت گاو 9 همبرگر و6 © - استاف > کلوستریدبوم -سالول ۰ :كوشت مرغ استاف - كلوستريديوم - سالمونلا © :غذاهای دربابی ویبریوپاراهمولیتیکوس © ۰ تخم وخ اسستاف لو ‎yl‏ © مواد كربو هيد راتى :اسلا نهب - سب تناس ماد شيكلا © مواد لبنى :(شير < ينير - خامه < بستظامونلا -87 6.6011 - استاف ‎Spy ©‏ 9 حبو بيات باسيلوس سرئوس © :كاهو و سبز يجا تفيكلا - ا ۶.601 - باسيلوس سرئوس ‎E.Coli-EH swiie‏

صفحه 44:
é استاف 7 کلوستریدیوم 7 اي كولاي - سالمه تلا

صفحه 45:
استاف اورئوس - کلوستریدیوم - اي كولاي - سالمونلا

صفحه 46:
استاف - كلوستريديوم - اي كولاي - سالموثلا

صفحه 47:
استاف - کلوستریدیوم - سالمونلا

صفحه 48:

صفحه 49:

صفحه 50:

صفحه 51:
شیگلا - اي كولاي - باسیلوس سرئوس

صفحه 52:
باسیلو € wee ‏بن‎

صفحه 53:
استاف اورئوس - اي كولاي آنتروتوکسیژن - سالمونلا

صفحه 54:
ee ‏سحت‎ ۱ 4 ۱ Bra 1

صفحه 55:
کنسرو ماهي سوسیس بوتولیسم (بوتولینیوم)

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان