پاورپوینت تهدیدات امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
اسلاید 1: Month20XXPRESENTATION TITLEPresentation Tagline
اسلاید 2: علیرضا بهرام زاده
اسلاید 3: 1موضوع: اولویتبندی تهدیدات امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
اسلاید 4: 2 جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان کشوری با موقعیت راهبردی، در دنیای معاصر همواره در معرض انبوهی از تهدیدات در سطوح فروملی، ملی و فراملی است. آنچه بیش از هر چیز دیگر برای تأمین امنیت ملی کشور لازم بهنظر میرسد توجهِ ویژه به شناسایی و احصای تهدیدات امنیت ملی کشور و تلاش درجهت مقابله با این تهدیدات است و، باتوجهبه محدودیت زمان و منابع مالی و انسانی برای مقابله با این تهدیدات، اولویتبندی دقیق تهدیدات اهمیت دارد. چکیده:
اسلاید 5: 3 در این پاور پوینت، ابتدا تهدیدات پیرامونی جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف نظامی ـ اطلاعاتی، سیاسی ـ فرهنگی، اقتصادی و محیطی احصا و دستهبندی شده و سپس، با استفاده از روش تحلیل سلسلهمراتبی، که یکی از پرکاربردترین روشهای تحقیق در عملیات نرم است، وزن و اهمیت هرکدام از این تهدیدات مبتنیبر نظرات خبرگان مشخص شده است؛ تا برای مقابله با بحرانها و تهدیدات امنیت ملی کشور، در تخصیص صحیح زمان و منابع به سیاستگذاران امنیت ملی فایده داشته باشد. نتایج حاصل از اجرای روش فرایند تحلیل سلسلهمراتبی حاکی از اولویت معیار نظامی ـ اطلاعاتی در سطح معیارها و همچنین اولویت بالای جاسوسی و نفوذ اطلاعاتی در سطح گزینهها است.
اسلاید 6: 4مقدمه: تلاش برای دستیابی به سطح مطلوبی از امنیت ملی پایدار همواره یکی از اصلیترین راهبردها و اهداف کلان نظامهای سیاسی بوده است. باتوجهبه دو نوع نگاه سلبی و ایجابی به مقولۀ امنیت ملی، میتوان ادعا کرد که دیدگاه سلبی، که ناظر بر تهدیدات امنیت ملی تعریف میشود، با فوریت بیشتری، نظر سیاستگذاران امنیت ملی کشورها را به خود جلب میکند و مطالعات ایجابی، بهرغم اهمیت مضاعف، در حال حاضر، بیشتر جنبۀ مطالعاتی و نظری دارد. از سویی دیگر، مطالعات امنیت ملی را میتوان در دو رویکرد سنتی و نوین دنبال کرد. رویکرد سنتی تقریباً همارز مطالعات راهبردی در کشورهای غربی است و جنبۀ نظامی دارد، اما رویکرد نوین دیدی کلان نگر به جوانب مختلف امنیت ملی دارد و بهنظر میرسد دنیای پیچیدۀ کنونی، بیش از هر زمان دیگر، به این نوع نگاه جامع نیاز دارد.در حالی سالهای پایانی دهۀ چهارم انقلاب اسلامی را طی میکنیم که دنیای پیرامونی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آکنده از آشوبها و بحرانهای مختلف است و آیندهپژوهان حوزۀ امنیت نیز دربارۀ وخیمتر شدن اوضاع هشدار میدهند. با اینکه در طول نزدیک به چهل سال گذشته، سیاستگذاران و مدیران امنیت ملی کشور توانستهاند از سد بحرانهای مختلف بگذرند و کشور را به کشتی ثباتی در منطقۀ ناآرام و متشنج خاورمیانه بدل کنند باید توجه ویژهای به تهدیدات پیرامونی کشور داشته باشیم و با برنامهای دقیق، آمادگیهای لازم برای مقابله با آنها را کسب کنیم.
اسلاید 7: 5 امنیت یکی از مباحث محوری در حوزۀ علم سیاست و حوزۀ سیاستگذاری در هر نظام سیاسی است که همواره از ابعاد مختلفی تهدید میشود. امنیت پدیدهای کیفی است که برحسب درجهبندیهای عمدتاً ذهنی قابلتوصیف است و اغلب آن را نبود تهدیدات و خطرات تعریف میکنند باتوجهبه پیچیدگیهای زندگی بشری در دنیای معاصر و درهمتنیدگی ابعاد مختلف جامعه، که از پیامدهای ناگریز زندگی در عصر جدید است، مطالعات امنیت ملی در کشور به نگاهی کلاننگر و جامع نیاز دارد تا کشور را از معرض تهدیدات سخت و نرم پیشِرو عبور دهد. نگاههای تنگنظرانه نسبتبه مطالعات امنیت ملی قطعاً جوابگوی نیازهای کنونی کشور نبوده، به سردرگمی و عدم موفقیت در مبارزه و مقابله با تهدیدات پیرامونی منجر خواهد شد.یکی از مهمترین مسائل مورد توجه کشورهای قدرتمند جهان، در شرایط کنونی، حرکت بهسوی اولویتبندی تهدیدات امنیت ملی است. درواقع لازم است این اولویتبندی با نگاهی سیستمی و فراگیر و مبتنیبر روششناسی علمی انجام پذیرد تا بتواند در تخصیص بهینۀ منابع مؤثر واقع شود.
اسلاید 8: 8ADD A FOOTER
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.