صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم
صفحه 2:
پاورپوینت پرورش قورباغه
استاد:
صفحه 3:
اگر فکر میکنید پرورش قورباغه کاری راحت است. سخت در اشتباهید زیرا اداره مزرعه پرورش قورباغه. کاری کاملا
تخصصى است. غير از زمينى که پلید برای پرورش مناسب باشد. ایجاد مزرعه پرورش قورباغه یه دست کم ۳۰۰ مب
تومان سرمایه نیاز دارد که باید آن را صرف فنس-کشی و خرید تجهیزات لازم کنید. قیمت هر مولد نیز. چیزی حدود
صفحه 4:
مزایای خاص خود را دارد. اما در خارج» وضعیت کاملا برعکس است. شما میتوانید هر کیلو گوشت قورباغه را بین ۶ تا
دلار صادر کنید زیرا طعمی همچون گوشت گوساله و البته طرفدارانی همیشگی در اروپا و آمریکا دارد.
صفحه 5:
پوست مرغوب
يرسود تبديل شده است. با توجه به آبوهواى مناسب در كشور ماء ين موجود شرايط بسيار مناسبى برای پرورش
كشور دارد كه میتوان به عنوان یک فعالیت. هم جهت درآمدزایی و هم اشتغال روى أن سرمايهكذارى كرد.
صفحه 6:
1
ا
قيمت فر آوردههاى قورباغه
براساس نوع كوشت نوع مشترى و البته كشور سفارش دهندهء قيمت فرآوردههای قورباغه متفاوت است. خوراکی که از
ران قورباغه به دست مىآيد. در رستورانهاى جهان به عنوان خوراكى ods شناخته مىشود كه بين ٠١ قا »
قيمت دارد. غير از ران قورباغه ساير قسمتهاى بدن قورباغه نيز بين ٠١ ا ٠١ دلار فروخته مىشود. .با توجه به |
وزن هر قورباغه كوشتى بين دو قا سه كيلوكرم است. مىتوان با يك حساب سرانكشتى دريافت كه فروش و صادرا
هر قورباغه به صورت ميانكين بين ٠٠١ تا ۱۲۰ هزار تومان ارزش افزوده دارد.
صفحه 7:
مناطق مناسب
مناطق مرطوب و گرمسیر همچون مناطق جنوبی کشور و مناطق مردایی. فضای مناسبی براى برورش قورباغه است. كبر
انتظار میرود قبل از شکلگیری این صنعت. تمام ایعاد لن درنظر گرفته شود که همچون برخی دیگر از صنایع از جمله
صنعت تکثیر و پرورش میگو. پس از گذشت سالها و هزینههای هنگفت در سراشیبی پرورش قرار نگیرد.
صفحه 8:
| به پرورش قورباغه رونق ببخشیم
ل کشور مابا داشتن شرلیط لب و هولیی مساعد برای پرورش گونه های تجاری قوربافه از لین پتانسیل و ظرفیت
برخوردار اسست کسه بسه جمسع کشورهای بزرگ تولید و صساد رکننده این جانور
وجود نواحی گرم و مرطوب در جنوب و مرطوب و معتدل در شمال کشور. بهره مندی از تالاب ها و آبگیرها:
بسیاری در کشور و امتیازات مثبتی از قبیل فراوانی بالای غذای زنده برای تغذیه ی این جانور این امکان را
برلی کشور فراهم ساخته است که بتواند موفق تر از بسیاری کشورها در این صنعت و ت
A,
پررونق حضور
صفحه 9:
اندام های داخلی و کمک به کاهش استفاده از کودهای شیمیایی, اشتفال زایی. صادرات و درآمدزایی و
صفحه 10:
| فیزیولوژی و طبقه بندی علمی
قورباغه جانوری است از رده ی دوزیستان (1018 ۵۳۱۵/۱ و راسته ی بی دمان(۵1۱0۲8) اندام های خلفی آن طویل اند
که باعث جهش حیوان در حرکت شده و نيز حيوان به وسيله ى اين اندام هاى طویل به خوبی در آب شتا می کند. AB
قورباغه ۳ حفره ای و متشکل از ۲ دهلیز و ۱ بطن است. در دهان قورباغه دو سوراخ کوچک اضافی دارد که با کیسه های
1١ 1ش 0 د قورياطه هالقاح خارجى دارنل نوزاد قورباغه در موقع خروج از تخم کاملا آیزی است و در آب های
راكد ميزيدو يس از دكرديسى مى تواند در خاک نيز زندكى كند. قورباغه بالغ بايد براى تنفس به سطح آب بيايد اما می
تواند جند دقيقه زير آب بماند و اكسيزن محلول در آب را از راه بوست و خصوصا بوست نواحى خلقى مثل لكن جذب كند.
تفاوت قورباغه ها پا وزغ -١ وزغ حركت جهشى ندارد ١ - مردمك جشم وزغ ها عمودى ولى در قورباغه ها گرد است. ۳-
قورباغه ها معمولا بدن نرم و مرطوب دارند و در نزديكى آب ها زندكى مى كنند ولى وزغ ها يوست خشك و زكيل مانند
دارئد.
صفحه 11:
گونه های دارای ارزش تجاری
در جهان از سرده ی 3113 چند گونه از نظر مصرف انسانی ارزش بالاتری دارند که شامل: قورباغه Rana) Ssh
5 ,قورباغه سبز(8۳05] ]613۳0 3۵72)غورباغه (Rana palustrist) ats ss, قورباغه بزرگ
(Rana catesbeiana) ls, | 2< 093 همچنین قورباغه مردلبی(۲09؟ Gas dag gly! jo aS (Marsh
مرداب انزلى به وفور يافت مى شود نيز داراى ارزش تجارى و غذليى بالايى است. از قورباغه يزرك أمريكليى به جهت درشت
اندامی از تمام بدنش جهت مصارف تغذیه ای استفاده و در گونه هاى ديكر فقط از ران آنها استفاده مى شود.
در ادامه به معرفی ۲ كونه قورباغه مردابى و قورباغه يزرك آمريكايى مى بردازيم.
صفحه 12:
قورباغه مردابی ۴۳09 ۵۲5
Rana ridibundus : le .!
ee سا مر رها جدود ۱۳ سانتی متر
وين قورياقه بالغ 5 * ٠ه كرم
كسترش جغرافيايى: اين كونه در اكثر نقاط دنيا براكندكى دارد و كونه اى جهان شمول است و از نظر خوراکی و تجاری گو
بسيار مهم به شمار مى آيد.
تولیدمتل و تخم گذاری: در فصل بهار و آب های کم عمق
تعداد تخم: حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ تخم که بسته به سن و جثه متفیر
رشد و تغذیه: تغذیه در دوره لاروی از بی مهرگان و گیاهان آبزی است و پس از دگردیسی از حشرات. کرم های خاکی. عنکبوت
او
صفحه 13:
قورباغه بزرگ آمریکایی: 8۱11۲۵9 ۸۳6۲۱۵۳
اسم علمی: Rana catesbeiana
طول قورباغه بالغ ماده: ٩-۱۵ سانتی متر (در بعضی موارد تا ۲۰ سانتی متر)
گسترش جفرافیاد
آمریکا و ارويا یافت می شود.
aa ot تسم كنارى: اواخر بهار و اوايل تابستان
تعداد تخم: جنس ماده می تواند تا ۰۰۰/۲۰ تخم تولید کند.
این قورباغه بومی نواحی آمریکای شمالی است و هم اینک در بسیاری از نواحی جهان مثل: آسیا جنوب
لول عمر: ۸ تا ۱۰ سال در طبیمت و تا ۱۶.سال در اسارت
رشد و تغذیه: دوره دگردیسی از چند ماه (درنواحی جنوبی و گرم تر) تا ۳ سال (در نواحی شمالی و سردتر) متفیر است. تغذیه
در زمان لاروی و پس از آن مشابه سایر قورباغه های خوراکی است و باید به کیفیت غذا و میزان آنها توجه ویژه ای نمود.
صفحه 14:
تكثير و برورش قورباغه: به سه شكل می پاشد
طبیعی, نیمه طبیعی و مصنوعی
نحوه پرورش مصنوعی
دو حيوان خر و ماده پس از جفت گیری در خشکی برای مدت کوتاهی به زير لب می روند. سپس ابتدا حيوان ماده ويس از
آن حیوان ثر سلول های جنسی خود را در آب رها می کنند. هر مولد ماده حدود ۳ تا ۵ هزار تخم می گذارد که لین مقدار
بسته به جثه سن و گونه تغییر می کند. باید توجه داشت که عمل تخم ریزی در لب راکد صورت
د همانند برکه ها
این برکه ها نباید بیش از ۳۰۰ مترمریع و عمق آنها در حدود ۸۰-۸۵ سانتی متر باشد
صفحه 15:
با ۱۱۲۱ ار گت .نوم تغنیه و عدم ابلابه انواعبیماری های وبروسی, انلی و باکتيليمورد مرقیت
قرار داد
تخم هاپس از ۵تا ۲۰ روزبه شکل لاروهای دم داریا طول حدود ۵ میلی متر ظاهر می شوند. لین مدت بستگی به میزان
دمای لب دارد. در این مرحله به ماهی های کوچک شبیه هستند. پس از چند روز طول آنها به حدود ۱۰ میلی متر می
رسد. لاروهاپس از حدود ۲۰ روز يا سه هفته به بجه قورياغه ويس از كذشت هفت هفته به قورباغه جوان تبديل مى شوند.
ال ا ل ور در و سین ار مار مرندكان و ساير شكارجيان نمو
صفحه 16:
همان طور كه كفته شد تغذيه لاروها از بى مهرگان آبزی و گیاهان است و با رشد جانور و پس از دگردیسی جانوان کوچک و
متحرک مثل: ناع حشرات. کرم ها,ماهیان کوچک و.. را می خورد. یکی از رهکارهای مفید در مزرع پرورش قوربغه رای جذب
بيشتر حشرات و ساير بندبايان به عنوان غذاى اصلى قورباغه ها روشن كردن جراغ در شب است. اين عمل موجب حركت أ:
تت لك و dl sk ues al كيرند.
قورباغه ها پس از رسیدن به وزن مطلوب و رشد کافی صید شده و در صویتی که هدف پرورش استفاده از گوشت باشد پس از جدا
کردن قسمت های تقد ایزش خوراکی و با رعیت موزاین بهداشتی جهت مصرف به صورت: تاه منجمد و یا کنسروی آماده می
شوند
صفحه 17:
پرورش نیمه طبیعی و طبیعی
لین روش با وارد کردن تعدادی مولد به برکه ها و مرداب هلیی که حصارکشی شده اند انجام می شود. در روش طبیمی/
eS Coe ca ene 5 لسن روش در کشورهلیی که به دلبل کمبود متلبع غذای زنده برای لین
اعرد سد والاى تررق إنساتي و كاركرى امكان يرورش مصنوعى مقرون به صرفه نيست انجام مى شود.
صفحه 18:
5
و بازار هدف
گوشت قورباغه از نظر طعم و مزه نزدیک و مشلبه گوشت گوساله است و در بسیاری از کشورهای اروپایی از قبیل:فرانسه,
ايتالياء اسبانيا و همچنین در کشورهای آمریکایی مشل LS aT و كانادا محبوبيت بالايى دارد. به طور مثال کشور
سالانه حدود ۱۵۰۰ تن گوشت قورباغه وارد می کند. در زمینه صادرات کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله: اندونزی»
بنگلادش, چین و ژاپن جزء بزرگ ترین صادرکنندگان به شمار می آید. در این میان کشور اندونزی بزرگ ترین کشور
اسلامی جهان فقط در سال های دهه ی ۱۹۹۰ سالانه بیش از ۸۰۰۰ تن قورباغه پرورش و به بازار عرضه کرده است.
صفحه 19:
[ شروع فعالیت در این بخش
انال قعالیت در این بخش باید با مراجمه به سازمان دامپزشکی کشور و اخغذ پروانه بهره پرداری» برای واردات مولد/
گونه های گوشتی اقدام کنند ویا قورباغه بندرنیلی برای پرورش استفاده کنند. لازم به ذکر است ضولیط بهداشتي
و پرورش لین جانور همانند ضولبط بهداشتی آبزيان ديكر بوده و متقاضيان بليد بعد از اخذ مافقت اصولی از سازمان
برای پروانه تاسیس و بهره برداری بهداشتی از سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند.
لازمبه ذکر است پرورش قورباغهبه منطور صادرات از سوی نمایندهولی فقیه در سازمان دامپزشکی حلال اعلام شده است.
صفحه 20:
می توان با ندوین برنامه ای اصولی و هدفمند و استفاده از تجربیات کشوهای موفق در لین زمینه و دقت در رموز موفقیت
آنها از جمله كيقيت و بسته بندى مرغوب و قلبل رقلبت در بازارهای جهلنی) و نيز امكان دريافت تسهيلات براى فعالآى.
بخش و حمايت از آنها راه را براى حضور ككسترده مشتاقان به سرمايه كذارى و شركت در اين صنعت و تجارت بررونق/
هموارتر كرد
صفحه 21:
صادرات پر سود با ران قورباغه
شت قوريافه بسته به نوع مشترى و كشور سفارش دهنده و البته نوع گوشت و نوع. قورباغه متفاوت است اما پر
طرفدارترين بخش بدن قورياغه كه مشترى هاى بروباقرص بسيارى در رستوران هاى جهان دارد ران قورياغه است
۲۰ ۲۰ دلار در هر کیلو قیمت دارد. بخش های دیگر گوشت بدن قورباغه هم بین ۱۰ تا ۲۰ دلار قیمت دارد. هر قورب
گوشتی تقریبا بین ۲ تا ۲ کیلوگرم گوشت خواهد داشت وبه لين ترتیب فروش و صادرات هر قورباغه گوشتی می تولند به
stl) actly, تا ۱۲ هزار تومان ارزش أفزوده ۲ peep nee
صفحه 22:
حکم پرورش قورباغه و جلبک و فروش آن به غیر مسلمانان چیست؟
مهرماه سال ۸۶ سلطانی نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی اعلام کرد؛ پرورش قورباغه از نظر شرعی اشکال ندارد اما
مصرف گوشت آن مشکل شرعی دارد. اما سرمایه گذاری آن در بخش خصوصی نباید با محدودیت شرعی همرا هباشد از
این رو پرورش آن تنها بای برای صادرات انجام شود
آیت الله العظمى خامنه اى (مدظله العالى):
دفتر حضرت
فى نفسه شکال نداد ولی فروش آن ها رای استفادههای غذایی انسان,
بداند.
نیست هرچند خریدار خوردن آن را حلال
دفتر حضرت آيت الله العظمى مكارم شیرازی (مدظله العالی»:
اشكال ندارد.
صفحه 23:
پرورش قورباغه چقدر سرمایه می خواهد؟
النها دو لقو در كشور توانسته لند مزرعه قورباغه بزنند که هر دو هم در شمال هستند.یک نفر از آن ها از
از انقلاب پدر بزرگش مزرعه قورباعه داشته است و نفر بعدی هم بعد از کلی تحقیق و بررسی اقدام به احداث
مرزعه قورباغه کرده است.»
صفحه 24:
0
زدن مزرعه قورباغه به جز مجوزهاى لازم نيازمند سرمايه اى نسبتا زياد است. بررسى هاى يايش نشان مى دهد
زدن هر مزرعه پرورش قورباغه به جز زمین ( بسته به تعداد قورباغه ها و گستردگی کار بلید بین یک تا
هکتار باشد) نیازمند حداقل ۲۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان بودجه برای تجهیز مزرعه, فنس کشی و خرید قورباء
مولد و وارد کردن آن به کشور است. هر جفت قورباغه مولد ۳ تا ۴ میلیون تومان قیمت دارد.
صفحه 25:
| بلید لین نکته را هم مورد توجه قرار داد که تنها تعداد محدودیتی از انواع قورباغه های جهان قابلیت مصرف گوشتی و
بوستى را دارفد و در بين اناع قورباغه هاء قورباغه هاى به شدت سمی هم وجود دارند.بنبرلین پرورش قورباغه کاری به
شدت تخصصی است و افرادی که در کشور قصد پرورش قورباغه را دارند بلید باتوجه به شناسایی کشورهای دارند
خوراکی مولد ( قورباغه هلیی که امکان زادآوری دارند) مثل اندونزی و برزیل اقدام به خريد و واردات لين قورباغه ها براى/
وروت 2 در حال خاضر شمال ایران از کشورهای برزیل و
غه هاى دو مزرعه پرورش قورباغه
یوان وارد
شده اند و در ایران قورباغه هایی رای پرورش وجود ندارد.
صفحه 26:
1
دور های cos aloe شده بلید با ضوبط و قرنطینه ورد کشور شوند و معمولا یک ماه در نقاط موزی
برای بررسی سلامت قرنطینه می شهند و بعد مجوز لازم برای واردات لُن ها داده می شود و به مزرعه رای
پرورش می روند. مزارع قوربافه بلید در شرایطی خاص و دور از محیط زندگی عمومی مردم باشند و قورباغه
ها هم در فنس کشی های مخصوص نگهداری می شوند.
صفحه 27:
ل با وررد قورباغه هابه مزارع کار پرورش تازه شروع خواهد شد. هر قورباغه مولد بعد از ۲ تا ۳ ماه حداقل
هزار تخم خواهد گذاشت که درصد کمی از ن ها در نهلیت قورباغه گوشتی خواهند شد زیرا هر قورباغه برای
اينكه به قورباغه اى كوشتى تبديل شود و تقريبا به اندازه يك مرغ برای مصرف برسد حداقل دو سال طول
راد کشد موضوعى كه نشان مى دهد بازكشت سرماية برورش قورياغه در جند سال ابتذليى خيلى /سريع
تخواشد بود. هر مزرعه دار حدودا بعداز دو با سه سال می تولند تولید گوشت خود را شروع کند و حدود ۳
۲ سال بعد صادرات گوشت شروع خواهد شد زیرا مشتری های خارجی شما حداقل میزانی خاص از گوشت را
هز سال از شما می خواهند و بیلی اینکه به آن میزان از تولید برسید چند سال زمان نیاز است.
صفحه 28:
پرورش قورباغه بعد از رسیدن کار به نتیجه لازم و چندین سال زحمت تجارتی پر سود و پر مشتری خ
بود و از بسیاری از کشورهای جهان از ترکیه و ارمنستان گرفته تا فرانسه و کشورهای اروپلیی و غربی مشت
خوب دارد
صفحه 29:
٠ گوشت قورباغه کیلویی چند است؟
| گوشت قورباغه بسته به نوع مشتری و کشور سفارش دهنده و البته نوع گوشت و نوع قورباغه متفاوت است
اما پر طرفدارترین بخش بدن قورباغه که مشتری های پروپاقرص بسیاری در رستوران های جهان دار
قورباغه است که بین ۲۰ا ۲۰ دلار در هر کیلو قیمت دارد. بخش های دیگر گوشت بدن قورباغه هم بین ۰
تا ۲۰ دلار قیمت دارد. هر قورباغه گوشتی تقريبآ بين ۲ تا ۳ کیلوگرم گوشت خواهد دلشت و به لین ترتیب
فروش و صادرات هر قورباغه گوشتی می تولند به صورت میانگین بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان ارزش افزوده
داشته باشد.
صفحه 30:
پایان