صفحه 1:
۲ en ل ee
وحده لا شريك الا هو
بنام آنكه جان را حکمت آموخت
صفحه 2:
برورش قارج براى ههه
ONY) OV OU oon مت
بر اساس آخرين متد انجمن قارج كاران هلند
دانش آموخته زير نظر اساتيد ,!0.00.1) هلند
صفحه 3:
چرا قارچ پرورش دهیم ؟
ناپیوستگی تولید قارچ در طبیعت» وجود انواع سمی در کنار
انواع خوراکی» و کیفیت غذایی مطلوب این گیاه باعث شده
که انسان از دیر باز در جستجوی راهی برای پرورش آن
,باشد
ا ار 0
. خوش طعم است
دوره كشت أن بسيار كوتاه است و در سال مى توان جندين
.بار به كشت أن مبادرت نمود
صفحه 4:
قارج یک کباه معجزه کر
قارچ گیاهی منحصر به فرد . با مشخصات مخصوص بخود و
. غير قابل قياس با كياهان ديكر
Se rere ل oE Ney og
همه جاهمراه با بشر خود را نشان داده است لذا
اعتقادات و باورهاى عجيب و حتى خرافات جالبى در
. ذهن بشر ایجاد نموده است
گیاه خارق العاده . شفا بخش و مورد احترام در ادبیات مردم
ROS Spe ra) aig nee
00100
صفحه 5:
مختصری درباره زندگی
oka 6 هما
صفحه 6:
PTT
.در دنیای قارچ شناسی هزاران هزار نوع قارچ در اندازهشکل ورنگ های مختلف و متنوع وجود دارد
: وقتی در باده حرفه پرورش قارچ های خوراکی صحبت می شود منظورمان پرورش
.قارچ های جنس آ گریکوس می باشد
: قارج هاى خوراكى كروهى از قارج هاى كوشتى كلاهك دار هستند بنام
Mushroom
صفحه 7:
۳ 5 5
: ساختمان رويشى فارج
.فاز رويشى قارج از ميسليوم آغاز مى كردد
ميسليوم قسمت اصلى قارج را تشكيل مى دهد و از رشته هايى
بنام هیف تشکیل شده است .مسیلیوم قارچ در نتیجه نمو
بازيددوسيور و ايجاد ميسيليوم تك هسته اى اوليه است كه بلا
ora ا ل ا ال ا ل
.ثانوده بوجود می آید
ری رس سر لد سس م7 سم سس(
سر پیچیده ای از میسلیوم ها را بوجود می آورد
.که بر روی آن کارت طاهر می شود
sa reteset
صفحه 8:
۱
عمر میسلیوم اولیه در طبیعت بسیار کوتاه بوده و چنانچه به
.عللی دو هسته ای نشود به زودی از بین می رود
بعکس طول عمر میسلیوم دو هسته ای به حدی است که
AO SZ EO Sep Ie] Pe) or قارج بوجود می
.آورند
صفحه 9:
:ساختمان کلاهک
ا I ار
.شكل به بافت كوشت قارج را تشكيل مى دهد
CCR Res Dey Cede D1 Ce لت
ا
0
بازيديوكارب به شكل قطعات نازك باريك يا يهن بطور
Re OCT PRC EES Ee ene Ee
صفحه 10:
: تراما
به بافت داخلی قارچ می گویند که معمولا از سلول های طویل
.تشکیل شده است
در سطح تراما كه غالبا لبه ودو طرف تيغه ها را مى يوشاند لايه
ا 0
SEE ل 0ك
ا 1۳
aay a) ا ل ا ا ل ee
۱
3000000
00100
صفحه 11:
کلیدهای تشخیص گونه ها و جنس
: هاى آكار بكالها
002 027 0 ل ean ES BNC Me fuee Fa be
lw ql 15 pb 4 ol dlold .
Et] ONE pee FCW Op wegee Lei RCO) ony OI)
دارا بودن حلقه مجزا بر روی پایه
10 pee We eae COE Seed Sloe LES)
.است
صفحه 12:
: تشكيل قارج از ميسليوم
fee ES Be Dee NC SO Ow Reet et OS
Sere pe ل NEEL RCS nts Pe
پس می توان گفت :
قارچ نوعی گیاه است که تندام غیر جنسی آن . بنام مپسلیوم یا
|
۱ ree Ere eer aU dl
رت فقط دستگاه تولید مثل این گیاه است
1
صفحه 13:
: طبقه بندی قارج ها
.قارج ها را می توان از ابعاد مختلف طبقه بندی نمود
صفحه 14:
: طيقه بندى بر اساس اندازه اندام زايشى
ا err
بل متسد با تم شیر لیم تیستند
مانند انواع كيك ها و مخمر ها
قارج هایماکروسکپی-6
در مراحلی از زندگی خود با چشم غیر مسلح قابل مشاهده
.اند
مانند انواع قارچ های کلاهک دار
1
صفحه 15:
طبقه بندی بر اساس نوع بستر
رو یس
00
Sp ge) A Gh As gy AS ea
مانند: آ ریکولاریا, پلئوروتوس, شیتاکه
قارچ هایکودرست 5
ا en T HTT eat 7 1
انواع قارچ های دکمه ای
۱ ore eee DP ee CLT ied
oe
PEO RRSy a Perro yam neere penne Sar eCy Neen TTS
لل
صفحه 16:
طبته بندی قارچ ها بر اساس شکل
Cie he)
قارچ هایخورلاکی داریتی-)
ا 0
قارچ هایداریئی-٩
بعلت دارا بودن نوعی بافت خاصیت خوراکی ندارند «ولی عصاره آنها
خواص داروئی دارد.مانند سا
ا
قاچ ۱
x 1
قاریچ هایسمی-؟)
1۱ rome Ree oe BT IPP Leas enone TONER Pa Foe
: مصرف نيستند. باعث ايجاد مسموميت و در نهايت مرك ميشود.مانتد
آمانتياى سفيد يا قرمز
00100
صفحه 17:
بر اساس
اکولوزی
صفحه 18:
: قارح هاى انكل
اين قارج ها مواد مغذی خود را از مواد گیاهی زنده تامین می کنند و
rape ep revere oral ل 00
گونه های میکروسکوپی و پیماریزای آنها اغلب مورد توجه بسیاری
از كشاورزان و باغداران هستند جون موجب وارد ١مدن خسارت
به محصولات كشاورزى شده وعملكرد محصولات را كاهش مى
.دهد
: قارج هاى انكل شامل
مانئند: قارج 00
... مانند: قارج هاوشاد صدف ©
صفحه 19:
فارج هاى ما بكور يز يا همز بست
قارج هايى كه با يكسرى موجودات زنده ديكر زيندكى
.همزيستى داررند و از اين همزيستى هر دو سود مى برند
eee) ا ل را
كنند ره هايى كه با ريشه درختان در خاك زندكّى
0
مانند : دنبلان كوهى
صفحه 20:
نیاز های غذایی قارج خور اکی
00 ا ا ا ا ا eee oI)
.مواد تخر دك كننده رشد نياز دارد
:سابعى كه مى تواند نيازهاى ثوق را براورده کند بدین ترتیب است
۱
.سلولز می باشد
منابع مناسب برای تر کیبات شامل اوره؛ گروهی از تر کیبات آمونیوم و
.بسيارى از اسيد هاى امينه مانند آسياررين:الاتين و كلسين.مى باشد
.املاح کلسیم ,پتاسیم و منیزیم در حد مطلوب برای رشد مسیلیوم نیاز است
1 م ERT geen
eee rerr ore URC ren eres pu Teen) bese
صفحه 21:
ارزش غدابى قارج هاى خوراكى
قارچ های خوراکی در شمار بزر گترین و ارزشمندترین منابع
طبيعى هستند كه مى توانند در مدت زمان كوتاه از مواد با
-ارزش غذایی کم . موادی با ارزش غذایی بالا تولید کنند
۱ UIT Mee p RU Pe ny peat
9p كشاورزى در توليد مواد غذايى بخصوص مواد
.قارج هاى خوراكى مى توانند جايكاه خود را بيابند
صفحه 22:
ار ال
۳ مطالعات انجام 3 ee S995 pray) تس
زمین طی یک دوره تولید. فقط ۷۸ کیلو گرم پر
mee ۱ ccd
.(ماهی و میگو)بدست می آید
ار كه:از هر هكتار زمين با احتسان قابليت
De) ا ا ا ل نك
ا ا ل ال 0
۴ تا "١ هزار كيلو كرم با راندمان توليد در ايران
.بدست مى ايد
Ter oe cae)
صفحه 23:
جرا توليد قارج خوراكى از لحاظ
ال er
meter Ee ee Ly Re) ae ا
RCP ORE SEED) Hew peite) Eee) pe Pe)
.خوراکی. دال بر جنبه اقتصادی بسیار مهم آن است
محصولى غنى از يروتئين . كلسيم و اسيد هاى امينه
ya لت
صفحه 24:
ميزان مواد غذایی قارجچ
۹
Corn) re puree ee SP ee
ب )میزان چربی موجود در قارچ ادرصد وزن خشک و ۱/۰ تا
/“ادرصد وزْن تر مى باشدء كه ابن جربى شامل اسيد هاى جرت
ات
ع مات کج در اج ها لخ ۳ | Rebar cene eerel
ا
صفحه 25:
ويتامين هاى موجود در فارج
ويتامين هاى ارزشمندى از كروه شامل
صفحه 26:
ویژگی قارج ها در مقایسه با جلبکها
۱
Np rena ror Lew pit) ل ل 0
1 ا ا CnE o)Sr
eRe ESE)
كه در مقايسه با توليد يروتئين تكد ياخنه اى كه توسط
Ss als oa Ss
ry hae BEM aCe eee re pe beta
صفحه 27:
جرخه زندگی قارچ
.كشت قارج بهترين راه براى مشاهده جرخه زندكى آن است
جرخه زندكى قارج با يخش شدن اسيور ها آغاز مى شودءكه با قرار
reel te oad ا ا ا ل لك
.هاى مناسب جهت رشد شروع به رشد مى كند
از سوراخی که در انتهای اسپور وجود دارد جوانه زده و تبديل به
cee PL ie a ا ۱ 11
... تانویه ee
pelts polly San lates 0
a D1 eh ie ieee للك
صفحه 28:
هدف از آشنایی با چرخه زندگی قارج ها
ب ۱
بعد از شناسائى قارج خوراكى مورد نظر تهيه اسيورهااز
میوه قارج می باشد که بصورت تهبه اسپورپرینت انجام
مى كيرد
( لسيوريرينسيعنىآ رليثراسيورىقاريج)
صفحه 29:
Se eee eee Te)
بعد از جدا كردن ساقه قارچ,آترا روی کاغذ شفاف با لیوان
بر گشته بر روی آن قرار می دهند.بعد از مدتی اسپورها
.ی قارچ روی کاغذ می ریزند
أولا :اين اسيوريرينت رامى توان سالها نكهدارى درده و
.بعنوان ذخيره رُنتيكى قارج استفاده نمود
ثانیا ,امکان تهیه ریسه های اولبه و ثانویه از این اسپور ها
وجود دارد.(البته توسط یک کحقق قارج)
صفحه 30:
منظور از أسيان جيست؟
در واقع ريسه هاى ثانويه فعال كشت شده روى دانه غلات
eee Ce eae ل ل
pC LeeLee hee CDEC) OW rc
.بصورت علمی اسپان گفته شود
صفحه 31:
تاسیس واحد تولیدی
.دريافت اجازه واحد توليدى از ادارات مختلف اجبارى است
ضرورت اين كار زمانى بيشتر احساس مى شود كه محل
واحد تولیدی پیشنهاد شده به لحاظ ۳ زیست
.محیطی مشکلاتی را برای عموم افراد ایجاد کند
صفحه 32:
شرايط متفاضى براى در يافت بروانه
تولجدى
داشتره درکن ا 00
ل ا لت ل ۱
wre ee gee) 00
دلشتر ين
دلشترنابع مالی. 6
صفحه 33:
انتخاب محل
بهتر است واحد توليدى رادر خارج محدوده مسكونى.
000000
000 DEY e eT Re earese repre row pen
eed eee Ren ere CT Pre pene
صفحه 34:
بروسه برورش قارج خوراكى
در يروسه يرورش قارج خوراكى در حقيقت يك قارج كار 7
موجود زنده متفاوت را در ۳ فاز مختلف پرورش می دهد تا
PELOSI yw St و
رب ان
| ee Bese eI pel nee
زیرا این قارچ به تنهائی نمی تواند کاه وکلش را تجزیه کند. و
. مستقیما این مواد را جذب نماید
1
صفحه 35:
Cee ee ene)
poe Ls Ju390 45 L rruS & jos sla 6 Sb (call فا(
ب )کیک های تثبیت کننده ازت و کربن ادم قاز ۲
MEU Tears aan ۱۳ مسا زیر
صفحه 36:
Le)
eae eel ee pe veer ele] ل للد
های ترموفیل را افزايش دهیم ,تا این موجودات بتوانند.
کود مرعی و کلش و سابر افزودتی های مکمل را تجز به
. نموده و ازانها کرین و ازت استخراج نمایند
صفحه 37:
متصود از فاز ۲ چیست؟
یعنی محیط را به گونه ای تغییر دهیم. تا شرایط جهت
کاهش باکتری های تجزبه کننده ترموفیل ها ایجاد شده
.و كيك هاى تثبيت كنندهازت رشد كرده و تكثير شوند
(جرا؟)
جون اين موجودات مى توانند كربن وازت توليد شده در
.فاز ١ رابه يروتئين هاى ازته تبديل و تثبيت كنند
صفحه 38:
مقصود از فاز ؟ حجيست؟
نهایتا در این فاز قارچ دکمه ای بعلت فراهم بودن شرایط و
تجزیه نسبی محیط بستر خویش می تواند رشد کرده و
صفحه 39:
ee اسر ال سا
ال
enn ere eT ceed ل
تهیه با نولید By or ear aE Sa) Dorey vere م
كردزيا تخمير كردر)
ساهایت-ولید با توجه به سیستمپبرورش-٩
قارچ
ساختمانها -۴)
CREB pe TENE) رت
۱
صفحه 40:
مکان کمبوست سازی
محل كميوست سازى بعنوان آلوده ترين قسمت واحد توليدى.
همیشه محل بروز خطرات نهفته است.بهمین علت فاصله
۰ب ببس
(بسرلساسسنبع مختافحداق لس ککسیلومتر)
1۱۳ PCE DNC SPC ae ToT rece eed
.سر يوشيده باشند
ا ا ا fee) er
.را بسمت حوضجه مجهز به يمب داراست
00100
صفحه 41:
۳ ROS Rel ol hed
أست؟
Seay ey ا
Fe ed Reece at DL Se ce NCD)
براى انواع قارج هاى ديكر نا مناسب باشد.مخصوصا
داراى كربوهيدراتهايى باشد كه براحتى قابل تجزيه
.توسط قارج هاى رقيب نباشد
برلیتسهبه بکمسحیط رشد مغذیو همگربا ساختمانی-
ا Bree
صفحه 42:
را
كلش
كود مرغى. ©
مواد رو یر 6
صفحه 43:
كلش
CSE ل ا eU Ca Pes
.است
ا ا رت
.كازى . رطوبت نيز در اختيارشان قرار دهد
كلشءمهمترين منبع كربن جهت يرورش قارج دكمه اى
ا ل ا ا ا ۱
.قابل استفاده جهت تغذيه قارج خواهد بود
00100
صفحه 44:
ويزكى هاى كلش
الف) بهتر است كلش از مزارع با كشت آبى تهيه شود. (جرا؟)
a en eee a arco eran gaara Ee E ea ال
چونک لش كسار 0 خن ده ولىك اشرهاى ©
تس ۱
ب)بهتر است کلش تازه باشد.(چرا؟)
Coe RC ee eee ESS ACES) Re ney cd
By)
صفحه 45:
كلش از نظر تركيبات تشكيل دهنده
.كلشحاوىهيدروكر برهاىمختلفمىياشد (0
ره ار رل لت لسن
.از سلول ها است
7
و
.كلشخوسايد ٠١ درصد رطوبتهلشته باشد (©
صفحه 46:
CB eC We eT)
کود مرغی منبع مناسبی برای تامین ازت و سایر مواد
.اركانيك مورد نياز كميوست مى باشد
ا ل 0
.پنبه با سایرمواد حاوی پروتئین استفاده می گردید
كود مرغى نسبت به ساير كودها ازت بيشترى داشته و قابل
.دستر است
صفحه 47:
oe eee ee ee ery
داشته باشد؟
Berd er eee pera (ar) F
.ب) خشک باشد
«پ)خاک نداشته باشد
صفحه 48:
5 ace ay wernt
Sey PES) count coe ae nln ا
eee a pad
a) 3 eee ern enter el رت
منبعواز كلسيم محسوبموشود كه برلىتغذيه co)
صفحه 49:
زر دا
Pa Be ce 1 ی aera)
لفزودنسنگگچ سر seeped ل أت
Pree eRe) UC a EEL Coen y
لثر سنككج در زمانبدرياشىب منظورتنظيم يولج بسيار (9
.بيشتراز زمانير كردن تونليا سا لزي استوريزلسيوزاست
جون در حالت نرمال مقدارآمونيم و يى اج طى مدت
اباشتوريزاشيون كاهتن فى يايد
a oe a
صفحه 50:
دلیل آهمیت اضانه کردن سنگ گج به
مج بات
.حون در ايجاد توازن روى محصول تاثير دارد
صفحه 51:
نت
. جهت خبساندن کلش استفاده می گردد
. اين آب بايد اى سى يائينى داشته باشد
یعنی شور نباشد
صفحه 52:
مواد افزونی دیگر
نظير: ملاس جفندر قند ويوست تخم ينبه
«نقش:باعث افزايش مواد غذائى كميوست فى شود
صفحه 53:
مراحل انجام كار
و
بتونى كه شيب ملايمى به سمت حوضجه دارد جهت جمع
آوری آب اضافی حاصله ) می ریزند و به مدت ۴ الی ۵
روز روی آن را آب.می گیرند تا خوب خیس خورده و از
.آب اشباع شود
در اين مرحله بايد رطوبت كاه حدود (PR, DL 103 V>
حالت براق ان ازبين رفته و با فشار در كف دست براحتى
.از آن آب خارج شود
صفحه 54:
مز ایا و معایب روش خیس کردن کاه و
ert
es
Pe are rae pene (ie
OF ee DDO ED
معایب :
بالا بودن هزینه احداث پیست
صفحه 55:
میز ان آبی که کاه و کلش جذب می
کند
هر تن کاه وکلش در فصل تابستان ۷ متر مکعب و در فصل
.زمستان ۶ متر مکعب آب جذب می نماید
صفحه 56:
قالب زنی
بعد از اشباع شدن کاه و کلش از آب . آنرا برای مرحله
0 ence
.معمولا ۵ قالب زده می شود
صفحه 57:
روش كار قالب زنى
: مرحله اول
.قرار دادن۲ عدد پانلبه لبعاد ۲۶۵/۲ متر در كنار هم -©
ریخترکاه وکلشخیسش ده که به نسبتمنااسیدا -9)
تر 2
يساز ير شدرقالبا تايانلكنارىرا جدا كرده و -9
به لندازنه طولپ 0 ا ل 000
.شروع به ير كردزقالسىكنيم
.در پایانقالنینیشستشو و تمیز کردن-۳)
صفحه 58:
Th eh
1۱ EN Sp aP STON TT eses Be
ميكروبى در داخل توده كميوست. دما به شدت افزايش
1 eS A oe ee are ae
SECM Ree) eer epee C a] B
صفحه 59:
بد بده شيمينى افكت
۱ eee ne aoe Tey eon ce)
حركت كرده و خلاء ايجاد شده در مركز توده باعث
. مكش هواى سرد اطراف به مركز توده شود
.اين يديده را شيمينى افكت يا حالت شومينه اى كويند
00100
صفحه 60:
مراحل قالب زنى در يك نكاه
بعد از قالب زنى اول. يايل ها به مدت ١ روز به همان حالت
ا ا ل ا اك
بعد از ۲ روز قالب دوم زده مى شودء که در قالب دوم 1.۷۰
0 BES WAM EOI 01 Sy ne eer
BSS Cle Cre ات ا
(فاصله هر قالب زنى ١ روز مى باشد.)
لت ل ال ا ا 7
.قالب پنجم استفاده می شود
1
صفحه 61:
هدف از قالب زنی چیست؟
.مهمترین هدف . مخلوط کردن و هوادهی است
مخلوط کردن باعث. یکنواخت شدن بافت کمپوست می
.شود
OSS) ی
ee) لا رح
.تخمیر بصورت كاملا هوازى صورت كيرد
صفحه 62:
مضرات بى هوازى شدن كميوست
1 anew rs ieee nee ce Ce]
جمعيت باكترى ها مى شود.(در حالى كه هدف ما
افزايش جمعيت باكترى ها حهت استخراج كربن و ازت
oe) 000
Co) 20 خارج شدن کربن بصورت كاز متان در اثر
بى هوازى شدن(تخمير)
ج) ايجاد بوى بد (مشكل زيست محيطى)
صفحه 63:
اس
re eae
زمانبندئقالزينى- ©
شكرقاللها -9
طولو عرضو اريتفاع قاللها -62
صفحه 64:
et Be ree ES ey
بطور تجربى ١ فاز
از مركز توده يك مشت برداشته و با فشار متوسط دست
ا 0
صفحه 65:
۱۱۳۰۳۱ ۱ Sat yd pd ceil! ual
Wee ee a
ا ا eons 2 ا 020 0
ا ا ا لت لل EN
.اج قليايى فعال است
ل ا ان
psy eee cee eo peE ND) 1
از نظر میزان پی اچ به سمتی پیش رود که جمعیت کیک
.ها در فاز ٠" افزايش يابد
صفحه 66:
BORE OT
ا ا Sep 0
رطوبتی انجام گرفته اما فاز ۲ در محیطی بسته موسوم به
تونل باستور يزاسيون و با كنترل دقيق دما و رطوبت
ان
صفحه 67:
۳۳ ees ee ا
:ياستوريزلسيون-)
هدف ياستوريزه كردن توده كميوست واز بين يردن عوامل
SIT S| Eoen ا ل 0 0
qe STEN POL WEDS Oe oat
هدف از این مرحله آمونیاک گیری و انتخاب میکروفلور
.دلخواه میباشد
1
صفحه 68:
تونل های پاستور یز اسیون کمپوست
:نسوع تسونلپاستوریزلسیونوجود دارد 6
تونلهایلسپیکنق لور 1
تونلهاىك رينقلور -©
صفحه 69:
کر
بدست می آید؟
eee es! ا Pa
Bede
كيسه هاى يلاستيكى را ١7” الى ١ كيلو كرم از كميوست
.ير مى كنند
صفحه 70:
مقدار بذر مورد نیاز
ا DM رت
صفحه 71:
انواع سيستم هاى برورش
۱۹ era fe ear prey Gere Le)
ea re ee Seren ley
Se ts rere Geek ear a] Bad
صفحه 72:
۳
Ce eR EC BoE cee Sere le) re ener
Noble 5%
NSC orem BNO ee med See) pendant ees
رد a a
در هنگاع سه با بط ده و ز ذه استفاده ۱
سک و دسنکن COND Poy
.يس از ضدعفونى اتاق آماده كشت است
صفحه 73:
روش كشت
ب لاا 0
Pe oe mers TNC romney
.داخل كيسه می ریزیم
.وزن كيسه a ۲
صفحه 74:
توصيه روشى كاربردى بمنطور تسر يع
1ج es ۳ ۱
رت
۰ب
ey te LEE) سانتى متر كه در سطح ان يك يا
دو قيف تعبيه شده و داراى يايه اى به ارتفاع كيسه كشت
.است
صفحه 75:
سالن های پرورش قارچ
۱ Se SE BMC aloe)
.احداث میشوند
هر کدام این سالن ها نیز به دو صورت کفی و چند طبقه
صفحه 76:
کار برد دستگاه هو اساز در سالن های
پرورش
ا 000
ار
درييجهى هولىئ]زاد -0
وت
۱
صفحه 77:
رز ار
.و بخار می باشند
۱
آب سرد
و در زمستان براى تامين رطوبت و افزايش دما از لوله هاى
لك
صفحه 78:
تهويه سالن ها
در ابتداى سالن يكد درب براى ورود و خروج به سالن ودر
انتهای سالن یک دریچه کوچک برای خروج دی اکسید
1
.شده است
صفحه 79:
بوشش كف سالن
بهتر است سيمانى باشد جون يوشش سيمانى براى كنترل
oY | eo 0 0
صفحه 80:
ليست اأفلام مورد استفاده در واحد هاى
فارچ
سستگاه ومطویتاز. جهنلنجام ت-هویه و رطوبسسازی(1)
لا(
میز تسطقیج: جهنت سهیلو تسریع در عملیاتک مپوسنگیری(٩
كسنتر لومطوبت دستكاهىكه جهتكنترلاتوماتيكوطوبستووى(*20
.دستگاه ا 0
begs Rete ES ot ل
.يرور شكاربد دارد
صفحه 81:
9
ل 00ت
مواد شسوينده و ضسد صسفوفوكسنند ف : شاملجرمىسايد (0”
ا 00
oT ار لق
Ce al al
OIE Soy cens ey ae ECD Cameo laren eas)
کرد ریا
صفحه 82:
أدامه ليست
Ee ا raver as, Sve]
eR IEE yer eerie er teo Cer E went Cryer cer even]
((S) are Ree Eyres yc Wao eee Ce CCMEES BOTY
۳
oe ee oer eT Sate Serres ee ener ees
سستگاه هوصاز. دستگاهیکه هولیگرم تولید شده توسط دیگل16)
0000 ا
or tty
Cape eee)
صفحه 83:
ر الاجم 5
از ابتداى كشت تا شروع عمليات خاكدهى را كويند. كه در
ا ا ا الل
.بذر شروع کرده و تمامی کمپوست را در بر می گیرند
.در این مرحله دما ورطوبت ۲ عامل بسیار مهم هستند
صفحه 84:
۳ ۳ ۹ yer)
ا ل
.ج) رطوبت محیط باید بالا باشد
eed Cece ret eta Se ec
Bye ا ل
1۱ Peep NEON @ 172 T01))
صفحه 85:
دی اکسبد کرین را چگونه می توان در
۳
۱
۱ ekeeS)
1 rele ل
۱ idl (Cried a ا ieee LEE
.يابد
توجه: سعى كنيم با اين عمل موجب بالا رفتن دماى محيط
.در فصل تابستان و نهایتا دمای کمپوست نشویم
صفحه 86:
چگونه می توان رطوبت محیط را با
برد؟
۱
PORT in re gor) 5 2ت 1
با آب و فرمالین آبپاشی کنیم . تا ضمن بالا رفتن رطوبت
.عمل ضد عفونى هم صورت كيرد
صفحه 87:
مسر هضرب 6235©
.تعريف : مرحله خاكدهى تا رافلينك را كويند
خاكدهى يكى از مراحل اساسى در يرورش قارج خوراكى
.است
خاى يوششى نقش جندانى در در تغذيه قارج نداشته و يا اثر
.جزتى دارد
1
.بر تری دارد
1
صفحه 88:
خاک بوششی
در كشور هاى يبشرفته از مخلوط خاك يبت و آهك بعنوان
.خاى يوششى استفاده مى شود
مخلوط خاک سیلت لوم و خاک هوموس به نسبت ۱/۱ نیز
1 Ear OC] ea م
Pep ero ic Oe ee tor BE eer J ep eee |
Spe weet ea conn
0 he eee ed Cones perenne Coe Cad
صفحه 89:
زمان خاکدهی
وقتی که کمپوست کاملا توسط مسیلیوم پوشیده گردید.
توسط يك لايه ! سانتى مترى از خاك يوشيده مى
.شود
: نقشش خاكى يوششى
.الف) براى تشكيل ميوه ها ضرورى است
7 ل ا ا ا el (oe
صفحه 90:
رشد ريسه هاى فارج
يس از خاكدهى نيز مرحله رشد مسيليوم ها ادامه
COW ree CMC DPI Ce Cee Mey coe ey) By
.شده است در اين مرحله وارد خاى يوششى مى كردد
روز ميباشد ١7 تا ١! .مدت زمان لازم براى اين مرحله
صفحه 91:
۳ We eae ee eT
قرار دادن رطوبت درحد مطلوب بوسيله آبيارى مكرر يس
.از خاىك دهى
حدودا از زمان خاکدهی تا رافل ۱۲ لیتر در متر مربع آب
.اسيرى می شود
Co eee be aio BIC teB eo)
صفحه 92:
تكنيك هاى برورش
معمولا در جند روز اول اسيرى انجام نمیشود. بمحض اينكه
مسیلیوم در خاک حدود یک سانتی متر رشد کرد. با
نهایت دقت میتوان در هر دفعه ۵/۱ لیتر آب در متر
.مريع از سطح زير كشت را اسيرى كرد
صفحه 93:
|
0000 ل ا 0 Rael] Ip
جندين روز يس از خاكدهى مسليوم درون بستر رشد كرده
Ree Bee retire mae
زمائى كه حدود 1/٠ سطح خاكى توسط ميسليوم ها
.يوشانده شده بايد عمل رافلینگ صورت گیرد
عمل رافلینگ جهت تشکیل میکر و کلامیت در سطح خاک
.انجام میشود
صفحه 94:
در نقاط مختلف عمل ر افلبنگ به شبوه
تس مس ات اش سل
eed rele vey ee
re) evel ae]
گردوخاکک ردن(9
نكته: يس از رافل بهتر است .درب سالن و درب كيسه ها
enya bare) ل ل ل
۱
صفحه 95:
مهمتر ین مزابای خر آشدهی عبار تند
js:
(US we weed en nO
eat eas rice
- ساختمانخاكيوششئبهبود مئيابد درنتيجه
صفحه 96:
تکنیک های پرورش از هوادهی تا
۳
CTY Re oe) ل
.نمودن كرد
: تعیین میزان اسپری آب
.هر كيلو قارج برداشت شده ١ ليتر آب لازم دارد
حدودا ۲۱ الی ۲۵ روز بعد از خاکدهی اولین قارچها را
.ميتوان برداشت كرد
صفحه 97:
ار
We) tl)
:برداشت
اسلی۳ روز پسراز فلاشول فلاش۲ شروع میشود ٩
:بهره وری برداشت
بین ۱۵ کبلوگرم در ساعت با قارچ ریز. تا ۳۵ کیلو گرم در
.ساعت با قارچ های درشت باز تغییر می نماید
صفحه 98:
سه سطح کیفیت وجود دارد : ۳ ۲ ۱
۱
19
صفحه 99:
:نکهداری قارج های برداشت شده
پا
۳39
Reto D) سود ل
CMW DROS eC Ree reer اك
صفحه 100:
بیماری ها
ا
oe LT PERC ۱
.رشد میسلیوم میشود
تماس قارچ ها با سطح خاک کم است . طوری که براحتی از سطح خاک جدا
.میشود
| gees Ce ye a ee eS
:استيك) معروقفاست
:راه حل
.اضافه نمودن بذر به كميوست زمانى كه بيمارى ويروسى شايع كرديد
صفحه 101:
1
ا
yee 0 ل
تنماتود ها (9
9) bas:
ap rest cee
بسیماریمومیائیشدن(9