پله و انواع آن
اسلاید 1: به نام خداپله و انواع آنتهیه کننده: سعید سیفی زادهبهار 92Saeed0420@Yahoo.com
اسلاید 2: روش های ارتباط سطوح دارای اختلاف ارتفاع در ساختمان :روش بنایی سطوح شیبدار – پله ها روش مکانیکی بالابر – آسانسور – پله برقی
اسلاید 3: نکات طراحی پله :عرض پله برای بیش از 500 نفر استفاده کننده = حداقل110 سانتی متر برای کمتر از 500 نفر استفاده کننده = حداقل90 سانتی متر2h+b=63-64h= ارتفاع پیشانی اندازه کف پله b= فاصله هر پله تا سقف بالای خود = 205 سانتی مترحداکثر فاصله قائم بین دو پاگرد متوالی = 370 سانتی متر
اسلاید 4: پله :
اسلاید 5: انواع پله پله آجری : معمولا در تعداد کمتر و در محوطه ساختمان اجرا می شود.ممکن است به دو شکل توپر اجرا شود توخالی پله سنگی : بیشتر در محوطه سازی به کار می رود.پله چوبی: توپر : کف و پیشانی غیر مجزا باشند توخالی: کف و پیشانی مجزا باشندپله بتنی: درجا پیش ساخته ساخت بتن به وسیله قالب بندی، امکان ساخت پله های بتنی در اشکال مختلف را میسر می سازد.پله فلزی : به عنوان پله فرار در ساختمان ها و همچنین در کارگاه های صنعتی کاربرد دارد
اسلاید 6:
اسلاید 7:
اسلاید 8: انواع پله از نظر فرمپله گردپله حلزونیپله مارپیچپله بیضوی ( بخشی از کمان بیضی)...
اسلاید 9: پله سه و چهار طرفه:
اسلاید 10: انواع پله از نظر پاگرد1- رشته پلکان مستقیم2- پلکان یک چهارم گردش یک چرخش 90 درجه دارد3- پلکان یک دوم گردش یک چرخش 180 درجه دارد
اسلاید 11: پله بتنی:در پله ای که به سطح روی زمین می رسد ، بازویی که با زمین در تماس است با پی سازی همراه خواهد شد. معمولا قالب بندی عناصر پله از پاگرد و بازوهای پله تؤاماً اجرا شده و میلگرد گذاری بازوی پله و پاگرد تؤاماً انجام می شودو با هم بتن ریزی می شوند.
اسلاید 12:
اسلاید 13: در اکثر موارد بار پله توسط تیرهای بتنی که در ابتدا و انتهای پاگرد پله بر روی یک دیوار آجری یا بتنی قرار داده می شود که باید در محل اتصال پاگرد به دیوار یک شناژ بتنی که به اندازه کافی با میلگرد تقویت شده است ، در نظر گرفته شود.گاهی پله ها را با دیوار تقسیم اجرامی کنند که بارهای وارد از طرف پله را به پی انتقال می دهند.
اسلاید 14:
اسلاید 15:
اسلاید 16:
اسلاید 17: پله فلزی:پله فلزی: کف پله ها باید از صفحه عاجدار باشد تا از لغزندگی جلوگیری شود.معمولا تیر آهن پاگرد در ارتفاع مشخصی به سایر عناصر سازه ای جوش می شود، یا در سطح دیواره ی فضای پله قرار می گیرد.
اسلاید 18:
اسلاید 19:
اسلاید 20:
اسلاید 21: پله فلزی:پله فرار فولادی: کف پله های پیش ساخته به تیرهای باربر پلکان پیچ می شوند و انواع مختلفی دارند پله های حلزونی فولادی نوع اول : کف پله ها به یک ستون یا لوله ی مرکزی متصل هستند. نوع دوم: کف پله ها پایه دار هستند. پله های پیچ : پله های باریک شونده ای هستند که بدون پاگرد حول یک ستون محوری چرخیده اند . این پله ها برای فضاهای عمومی و پله های فرار توصیه نمی شوند.
اسلاید 22:
اسلاید 23: جزئیات راه پله فلزی مارپیچ:
اسلاید 24:
اسلاید 25:
اسلاید 26: پله فرار: مطابق آیین نامه باید بناهای 6 طبقه یا بیش تر (غیر از زیرزمین) جدا از پله اصلی ، پله دیگری به عنوان پله فرار در قسمت باز ساختمان داشته باشند.حداکثر فاصله اشخاص تا پله فرار 30 متر باشد بر اساس مقررات ملی ساختمان: هر طبقه یا هر بخش از یک طبقه در هر بنا باید دست کم 2 راه خروج مجزا و دور از هم داشته باشد . فاصله بین خروجی باید حداقل برابر با نصف اندازه بزرگترین قطر آن طبقه یا بخش باشد.هر بنای آپارتمانی با حداکثر 5 طبقه بالاتر از همکف ، به ارتفاع حداکثر 18 متر ، یا حداکثر 4 واحد مسکونی در هر طبقه ، استثنائا می تواند فقط یک پلکان خروج داشته باشد.
اسلاید 27:
اسلاید 28: نرده:از نکات مهم حین اجرا ، آن است که شیب نرده هماهنگ با پله و به صورت صحیح اجرا شود.فواصل تقسیمات موازی دست انداز پله یا نرده ها در حدود 10 سانی متر مناسب است و طوری طراحی می شود که امکان بالا رفتن یا رد شدن کودکان از پله ها وجود نداشته باشد زیرا سقوط آنها را در پی خواهد داشتپلکان های واقع در راه خروج با شیب بیش از 1 به 15 باید در هر دو طرف دارا ی نرده باشد و همچنین پلکان ها ی عریض باید به ازای هر 75 سانتی متر عرض مفید خود دست کم در یک سمت نرده داشته باشد.
اسلاید 29:
اسلاید 30: اختلاف سطح در طبقه:
اسلاید 31: خرپشته:
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.