صفحه 1:
Sf Nal
a
Gs Fry
صفحه 2:
پا ۳
تاریخاستفاده ار چاو ( > عل (Jol exons
Pees See isle ets. ease
برمه و تونکن می رسد.
این گیاه علاوه بر چین در هند. سیلان,
ژاپن» اندونزی» ویتنام» تبت» قفقاز و ایران
می روید.
در قرن هفدهم, اولین بار, چای توسط
هلندى ها بة ارويا آورده شد و بلافاصله
مصرف [ن همكانى شده و به ساير نقاط
در ميان اروياييان انگلیسی ها
ير وو يا قرص اين نوشيدنى
صفحه 3:
1 ane
شاید بتوان گفت چای این نوشیدنی همگانی که بر
سر 0 و روی میز بسیاری از مردم جهان» در
ميهمانى هاء جشن ها , سوكواريها و ... به عنوان
yu, dic yun غذا و گاهی slic اصلی (چای
شیرین صبحانه) جای دارد. بعد sil — از
زانترین و پرطرفدارترین :
ب می شود .
صفحه 4:
فو "#نااجاى
اخيراً از فوايد بسيار جاى سبز صحبت هاى زيادى
مى شود و حتى جاى را بهترين نوشيدنى يس ازاب
مى دانند . چای محتوی میزان کمی از رنگدانه ها »
مثل كافئين و . . است . چای سياه و جاى سبز هر
ذو أر كناء واحدى به los
تفاوت دراين است كه براى تهيه جاي سبز بركها را
تکار داده » کرد می کنند و سیس آنرا خشک می
نمایند . ولی برای تهیه چای سیاه برگها , خشک
شده » تخمير شده و برشته مى شوند يعنى فرآيند
بيشترى به روى جاى صورت مى كيرد.
هم جاى سياه و هم چای را رنگدانه هایی
eee به سرطان هاى
دیده شده است از نی که چای با
صفحه 5:
ee 72 0
"مختلفی دارد که نام هریک بستگی
es رد عاسد جات با cole جای سفید دای
. که هریک نیز انواعی دارند.
1 ب
4
ون
صفحه 6:
ای
چای سیاه دارای انواع مختلفی است که هر نوع آن طرفداران
خاص خود را دارد . معروف ترین چای سیاه جهان عبارتند از؛
10- چای چینی:بهترین نوع آن چای دارجلینگ است که در دشت
های هیمالیا می روید و عطر آن بوی چغاله بادام را به یاد می آورد.
0 چای کاروان:چای گرم و معطری است که مقدار تئین آن کم
است .
0 چای امپریال :مخلوطی از چای و گل یاس که عطر و طعم
دود زده دارد.
0- چای یونان بزرگ :چایی است با برگهای نوک طلایی زیبا و
طعم مناسب تند که مناسب صبح و بعد ازظهر است .
50- چای های فورمز:که مهمترین آنها " اولانگ بلند" نام دارد.
دارای طعم بلوطی و مناسب صبحانه است .
صفحه 7:
© اين چایها که مورد استقبال انگلیسیها هستند عبارتند از
پگو پرتقالی:
ها ریات ملایم. دارای براگ های ررك كه جاى عصتر
الكليسى ها اشثت ,بكو برنقالى شكسته :جاق اشت با برگ
های کوچک با طعمی تند و معطر که چای صبحانه و مناسب
باق محلوط گردن با شبر است.
0 چای قفقازی و روسی:
۵ این چای دارای عطری لطیف و شرقی ( با عطر گل
برموگات ) است که ترکیبی از بو و طعم های چای های چینی
و هندی را دارد.
صفحه 8:
ا
شايد بتوان كفت بسيارى از جايهاى جهان ريشه ايرانى
(إبران أستان ) .نا 22155221 22 ال كلك امراني]
شناخته مى شودء جاى شمال ايران به ويزه منطقه لاهيجان
است .
چای ایرانی ( نوع مرغوب آن ) در مقایسه با چای های
خارجی خالص تر است , زیرا برای خوش عطر و طعم کردن
آن از مواد معطر استفاده نمی شود. اما ایرانیان طبق یک
رسم قدیمی از برگ های تازه گل یاس و شمعدانی sly
معطر کردن چای سنتی استفاده می کردند.
جواص جای ساه:
cea oe ee = یبا
حات کلیوی است , به هضم غذا کمک مى كند
نشاط » بیداری و مانع خواب آلودگی می شود. برای نقرسٌ
eee seca! 4 ارس
صفحه 9:
“ge
اگرچه چای سبز نوشیدنی ملی ژاپنی هاست .۰ ۱
چینی ها نیز از طرفداران پر و پا قرص اين جاى
:029 9 >29 1 نوعی چای سبز تولید می کنند که
عطرتند گل یاس و گل های دیگر را در خود دارد
که به نام " ماندرن بزرگ یاسی " شهرت يافته
meinen 5 بعد از <
صفحه 10:
70000 حا سير
©جاى سبز فوايد زيادى دارد . شايد علت آن مربوط
به عمل آوری چای در کارخانه باشد . چای سبز یک
نوشابه بدون کافئین و پیشگیری کننده از حمله قلبی
و سرطان شناخته شده است و یک تونیک ( تقویت
کننده ) بسیار مفید است. این چای دارای خاصیت ضد
چربی (از هر نوع آن )و مقوی اعصاب بوده و قدری
نیز خاصیت تب بری دارد.چای سبز باعث ead معده
شده و ضمن دفع سموم بدن؛ نفخ معده را نیز
برطرف می کند . چای سبز باعث تقویت حافظه شده
و برای افراد افسرده یک داروی ضد افسردگی است.
زیرا نوشیدن چای سبز باعث نشاط و سرز:
شود.
صفحه 11:
چیدن برگر های سبزو جوان گیاه به وسیله دست
انجام می گیرد و سپس برای آماده سازی به کارخانه
تحویل داده می شود و در کارخانه طی عملیاتی؛ این
برك هاى جوان و سبز تبديل به جاى سياه می شوند.
اين عمليات عبارتند از : يزمرده كردنء لوله كردن,
برشته كردنء تخمير دادن» بخار دادن» خشک کردن و
بسته بندى كردن.
برای تهیه چای سبز, sla Sy سبز حای را كمى
برشته کرده و سپس خشک می کنند ب
۱ رنگ خود را حفظ می کند. jaw sl
صفحه 12:
22
برگ جاى , دارای کلسیم, منیزیم» سدیم» پتاسیم ,
پیگمان های فلاوونیک» بازهای پوریک» تئوفيلين,
ویتامین» کلروفیل, تانن و کافئین است.
چای سیاه حاوی مقداری کافئین می باشد اما چای سبز
فاقد آن است. بنابراین چای سبز آرام بخش تر است.
نیکلا لمری ( گیاه شناس ) می گوید : چای ضمن دور
كردن بخارهای بدن حالت نشاط و بیداری به روان می
دهد.
مصرف جاى بعد از غذا ء به هضم آن کمک می کند » اما
برای پیشگیری از عدم جذب yal بهتر است 2 ساعت
بعد از صرف غذا چای نوشیده شود. برای شیرین کردن
چای » عسل بهترين ماده است . علاوه بر آن شکر سرخ
و نبات نيز مفيد بوده اما بهتر است بيماران ديابتى از
صفحه 13:
رت ای را اب۲۳
0 كرم عنوان شده لح 6 ساد L بهعنوان
جهارمين کشور بزرگ مصرفکننده چای دنیا معرفى
پ OW
ow میکند. این بدان و کی ای تب ولا هه 4
صفحه 14:
کشور سرانه مصرف (کیلوگرم) سرانه مصرف (فنجان)
صفحه 15:
۱ >
لام و كام عله السلام :
oo as ¢ 7
جب نهر فی الجنه اشد بیاضا من اللبن و احلی من
1 فمن صام یوما من رجب سقاه الله من ذلك ۱
ب نام نهری است در بهشت از شیر سفیدتر و از
عسل شیرینتر هرکس يك روز از ماه رجب را روزه بگیرد